Друго

Здравейте, д-р Петрова Първо искам да Ви благодаря, че ми отговорихте на запитванията. Много съм Ви благодарна. Искам да Ви кажа и попитам още нещо, което много ме притеснява. Както казах в предната ми публикация, аз съм на 20 години. От малка (може би около 10 години) ми се появи един проблем. Имам обилно изпотяване на ръцете, краката и подмишниците. Голям проблем ми е да пиша, защото се мокри листа. От ръцете ми буквално капе вода, все едно съм ги мила. Но това не е целия проблем. През определен период на ръцете и краката ми излизат малки пъпчици пълни с вода. След това тези пъпки се пукат и ръцете и краката ми започват да се белят, изсъхват и се нацепват до кръв. Цялото това нещо за около месец продължава, след това отново започва обилното потене. Понякога ме сърбят ужасно много ръцете и ми става целите на червени точки/пъпки. Мислехме , че е от сезона, но ми се появява всичко по всяко време, не в определен сезон. Ходила съм на ужасно много кожни доктори, изписвали са ми какви ли не пасти и лекарства, но нищо не помага. Последно ходих при един доктор, който ми прави изследвания и ми предписа една инжекция с думите “Тази инжекция имам 50% шанс да ти помогне и 50% шанс да ти навреди. Ти решаваш дали да я биеш или не.” Купихме инжекцията и с мама отидохме при една нейна приятелка (докторка). Показахме и инжекцията и тя отвори една голяма книга с разни лекарства. Намери тази инжекция в книгата и там пишеше това, което каза доктора. Ако я бия 50% може да ми помогне напълно, но другите 50% са да започне промяна в хормоните ми, както и силна окосмяване по цялото тяло. Разбира се, отказахме се от това и до ден днешен моите проблеми продължават. Единствено ме притеснява обилното потене. Дори, когато ми е студено, аз не спирам да се потя. Надявам се да ми помогнете. Ще съм Ви наистина много благодарна.

Здравейте, Грета,
Може би става въпрос за т.н. хиперхидроза/патологично повишено потоотделяне/ и по-точно първична хиперхизроза –
„тя засяга 1% от хората на възраст от 15 до 35 год. Симптомите се изразяват в обилно потене, без това да е породено от прием на лекарства или развитие на друга болест. Проявява се само на определени места – длани, стъпала, предмишници, като много често изпотяването е съпроводено с изчервяване при силни емоции и често безсъние. Първичната хиперхидроза крие известна доза наследственост. Специалисти твърдят, че тя се дължи на хиперактивност на симпатиковия дял на вегетативната нервна система.”
В резултат на обилното потене, порите се запушват и се създават условия за обрив.
Медицината предлага методи за лечение, но за съжаление не особено ефикасни. Все пак може да опитате с йонофореза на стъпалата и дланите – физиотерапевтична процедура, която води до удебеляване на кожата и намаляване на потоотделянето. Медикаментозна терапия – използват се антихолинергитици, бета-блокери и някои калциеви антагонисти. Тези препарати потискат стимулирането на потните жлези на различни нива.

Старайте се да избягвате стресовите ситуации, защото ускореният сърдечен ритъм води до по-обилно изпотяване. Можете да включите в режима си различни дихателни упражнения, йога и медитация.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова! Аз съм на 39г. При епилептичен припадък съм паднала и съм се ударила по долната челюст в метален предмет. Получи се голям хематом, обхващаш отгоре и отдолу долната челюст от дясната ми страна. Мазах се две седмици с Репарил гел и синината почти изчезна, но отред между челюстта и зъбите се напипва твърдо и болезнено при натиск образувание с големина на бобено зърно. С какво и как трябва да се третира то за да се премахне? Предварително благодаря за отговора!

Здравейте, Мария,

Не е нужно друго, освен време. За възстановяване на подкожните тъкани, както и костта, която също е травмирана, е нужно повече време. Може да използвате Репарил гел още една седмица, след което оставете времето да лекува или се консултирайте за продължаване на лечението. Обикновено локалните противоболкови след травма се прилагат не повече от 2-3 седмици. Няма нищо тревожно, доколкото може да се прецени от разстояние.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zdraveite imam bolki nisko v korema i ot lqvo i ot dqsno hodih na genekolok ni6to ne mi kazaha pisahami axcef,no bolkata mi e taka silna sedno sam pred cikal molqvi ot 1mesec sam taka bolkata e prorqzva6ta kajetemi kakvo da pravq i kam kakav secialsit da se obarna ponqkoga imam i karkoene na 4ervata mersi mnogo

Здравейте, Десислава,

Това са група заболявания, най-общо наричани карциноми. Видът на карцинома, неговото протичане и прогнозата се определят от клетките, които се разрастват – клетките от външния слой на епидермиса, потните жлези, мастните жлези, космените фоликули или клетките от вътрешния слой на епидермиса. Когато туморът е на достъпно място, лечението е хирургично и обикновено се операцията се прави и лъчетерапия. Понякога се лекува чрез химиотерапия. При някои видове излекуването е до 95%. Видът на карцинома се определя чрез хистологично изследване на тъкан от тумора.
С какво да ви помогна?

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

ЗДРАВЕЙ ТЕ др Петрова imam edin vapros pratelkat imaxme polov kontak no tq nemi kaza 4e imala kista na qcnicite i kakvo moje da sam xvanal mn me istrax nadqvam se dami otgovorite na elekronta mi po6ta blagodqr predvaritelno

Здравейте,

д-р Петрова изпрати отговора на Вашето запитване на имейла Ви.

Хубав ден,

Соня Атанасова
http://www.revita.bg

ZDRAVEITE,DOKTOR PETROVA. AZ SAM NA 30 GODINI I SAM S NERVNO ZABOLJAVANE.OT OKOLO GODINA SAM SAS POSTOJANNO PODUTI LIMFNI VAZLI NAVSJAKADE,LEKI BOLKI V GARLOTO,POSTOJANNA IZTOSHTITELNA UMORA KOJATO NE SE PREMAHVA I SLED SAN I POSTOJANNA ZAMAJANOST I NESTABILNOST.NAPRAVIH SI VSICKI VSEVAZMOJNI IZSLEDVANIJA I VSISHKO E V NORMA,A AZ SE SHUSTVAM MNOGO ZLE.SPORED VAS NA KAKVO MOJE DA SE DALJI TOVA MOE SASTOJANIE,I KAKVO STE ME POSAVETVATE DA SI NAPRAVJA KATO DOPALNITELNO IZSLEDVANE.BLAGODARJA PREDVARITELNO……

дравейте, Кристина,

Ако всички изследвания са консултирани със съответните специалисти и всеки от тях Ви е казал, че са в норма, възможно е състоянието Ви да е страничен ефект от лечението или на самото заболяване. Предполагам, че приемате лекарства, които натоварват метаболизма. Или греша? И какви точно изследвания сте правила? Може ли да ги погледна? А какво е заболяването ви?

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

aziskam da spra da piq biq ot sutrinta vseki boji den iskam da znaq dali moga v doma si da si piq hap4etata ili injektsii samo danevlizam v bolnitsi////?????

Здравейте,

Какъв е вашият проблем? Какви лекарства трябва да пиете? Как да ви помогна?

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова!Имам хашимото и страдам и от психическо заболяване и съм на антидепресанти и еутирокс за хашимотото,имам и не здрав стомашночревен тракт…,това за информация относно въпроса ми.Събуждам се със сърцебиене и гадене,къде да търся проблема?

Здравейте, Добринка,

Добре е да измервате кръвното налягане веднага след събуждане, възможно е да е повишено. Също е възможно дозата еутирокс да е по-висока от необходимото. Каква е последната стойност на ТСХ и колко еутирокс приемате?

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, Д-р Петрова. Бихте ли могли да ми помогнете: От около 10 дена немога да спя нощем заради болка в корема или стомаха вече незнам къде е.ПОстоянно се мени. Първоначално свързвах тези болки с ПМС, но болката не спира. не отшумява, след като свърши МЦ. Последните две нощи имам силно изразена болка вляво,първоначално бе в подребрието, после се съсредоточи вляво. И тази нощ не спах, и сега имам подуване отляво където е талията ми. Мястото на пипане е чувствително, вече е изръпнало както и в посока към гърба отзад на кръста. Боли ме с два ибопрофена съм тази нощ, немога да си намеря позиция да спя,по корем ме притиска, в странично положение имам чувството че цялата ми вътрешност е отделена,при свуване на колената към тялото – не ми помага тази поза да заспя. Незнам какво да правя и към кои да се обърна и незнам още колко ще издърйа с всеки ден се влошава. Благодаря, ще се радвам на бърз отг. Поздрави

Здравейте, Мирена,

Силна коремна болка, която се влошава, изисква консултация с хирург. И не се бавете, няма смисъл да гадаем и да се опитваме да търсим решение, а и е опасно.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,искам да Ви попитам каква комбинация от добавки бихте ми препоръчали за възстановяване след прекаран инсулт вследствие на доброкачествен тумор в мозъка,който е предизвикал спукване на кръвоносен съд. Благодаря Ви предварително! Поздравявам Ви ,за безценните съвети,които давате на хората!

Благодаря Ви, Ралица,
На колко сте години, какво е кръвното ви налягане, какви други заболявания имате?

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте Д-р Петрова, Четох в интернет за мултивитамини Алайв, хпоизводство на САЩ. Рекламират ги като съдържащи максимално необходимите вещества за организма . Аз съм на 65г., преди 5 год. съм оперирана /надявам се успешно/ от рак на дебелото черво. Имам високо кръвно, което поддържам с лекарства в нормални граници.Имам кисти на щитовидната жр.леза без промяна на хормоните. След операцията ми бе казано да внимавам при приема на витамини от групата В. Не уточниха обаче дали само за момента, докато правех химиотерапия или въобще за бъдеще. Въпросът ми е дали мога да си закупя от тези витамини, с които ще си набавя това, което със сигурност не мога да си добавя с храната. И още ако отговорът Ви е “да”, то колко време трябва да ги пия?

Здравейте, Валентина,

В Алайв има 3 витамина от групата В – В2, В6 и В12 в количества надвишаващи дневните нужди, което е така във всички подобни препарати за по-лесно усвояване и понеже са водноразтворими няма опасност от натрупване и хипервитаминоза. Но не мога да ви кажа какво са имали предвид под “да внимавате с приема на витамини от групата В”. Сигурна ли сте, че сте разбрала правилно? Посъветвайте се с тях.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!боледувам от херпес зостер околопоясен-огромен Пъпките вече завяхнаха ,но болката е ужасна.Кажете ми какво поведение да имам по отношение на заболяването?Не мога да спя по цяла вечер.Нямам качествен живот.Боли ме много.как да се справя със всичко това?Болна съм от 20 дни.издивявам.Моля помогнете ми.Завършила съм теате рейки,но имам чувството че от тези болки всичко ми се изпари и не мога да си помогна.Моля помогнете ми!

Здравейте,
Вит. В12, Ибупрофен табл. 3 по 1, Лидокаин шпрей или унгвент.
Пишете пак, ако болката не отминава или се обърнете към невролог.
Рейки – сложете едната ръка под пъпа, другата отзад срещуположно и стойте така около 15 мин. Не се мъчете да правите нещо. Оставете енергията сама да потече.
Просто си лежете и може да внимавате в дишането, за да отклоните мислите си от болката.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zdr imam problem koito e imam samneniq za xiv i si napravix dvapati isledvaniq poslednoto be6e na trimeseca i polovina i be6e otrizatelen .ama nemoga da mislq za ni6to drugo osven za tova golqm stres mi e a i ot skoro vsi4ko me boli i isprajneniqta mi stanaxa 4erni .mojeli da mi kajete kakav e procenta da imam xiv i vazmojno li e ot stresa i nervite da me boli vsi4ko

Здравейте, Иван,
Само от нерви и стрес едва ли ще се чувствате по този начин. От друга страна, не е и от СПИН, след като тестовете са отрицателни. Възможно е постоянния страх от ХИВ временно да е отслабил имунитета и да развивате друго заболяване. Ако изпражненията са черни, търсете гастроентеролог.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite d-r Aelita Petrova! Pisha vi po povod edin moi problem koito se polychi predi 6 meseca,i na koito do sega nito edin lekar ne moje da mi dade otgovor ili nachin na lechenie. I taka problema mi e sledniqt,ot lqvata strana na glavata mi se chyva edno ne znam tochno kak da go nareka hryshtene,pykane,v samata koja vna glavata,koeto spored men zapochva ot vrata i stiga do centara na glavata,toes pod kojata se yseshta i chyva tova hrac-hryc,koeto e po qsno izrazeno pri vartene na glavata,i kogato se dvija,a sashto taka i kogato natiskam s prasti se yseshta hryshtenetoot koeto bolka ne izpitvam a prosto e dopsta drazneshto. Lekarite pri koito sam hodila sa YNG,tai kato imam i nqkakvi bezcvetni sekreti ot nosa i az si misleh che moje da e sinyzit,no vsichki otrichat,ortoped,nevrohiryrg,nevrolog i skener na glavata s kontrast ot koito vsichko e nared. S drygi lekari s koito sam spomenavala za sastoqnieto mi mi kazvat che tova e nqkakvo sybektivno yseshtane ili sastoqnie na tqloto i takanite i neshto za syhojilni fascialni. Po tozi povod se obrashtam kam vas ako moje vie po nqkakav nachin da me nasochite pri kakav lekar oshte da otida i kakvi izsledvaniq da napravq,za kojen li sam,lipsa na neshto li e i t.n. Nadqvam se na vashiq otgovor i na vashata pomosht,tai kato vijdam v saita vi mnogoto hora na koito ste pomognali. Lek den v pojelavam i vi blagodarq predvaritelno za otdelenoto vnimanie! Pozdravi!

Здравейте, Виолина,
Както вече съм казвала, някои хора са по-чувствителни и усещат физиологичните процеси на по-фино ниво. Тези хора стават все повече, но за съжаление нямат достатъчно информация, няма с кого да споделят, с кого да се посъветват, защото който не го е изпитал, той не вярва. Няма и достатъчно чувствителна апаратура, която да улавя проблемите на енергийно ниво. Всъщност няма такава в общоприетата медицинска практика, но в алтернативната медицина съществуват такива апарати и методи. Доколкото разбирам, при вас е имало някакъв проблем, който е отзвучал. С повишената си чувствителност е възможно вие да усещате като шум нехармоничното провеждане на импулсите на мястото на проблема, който все още съществува на ниво недоловимо от ЕЕГ апаратите. Моят съвет е да се обърнете към учителите в Български Рейки център. Ако не друго, поне ще си поговорите с тях и може да получите яснота по доста въпроси, на които лекарите не могат да отговорят.
http://bg-reiki.com/

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite Iskam da vi popitam neshto … am kak moje maika mi da razbere che ne sum devstvena ? Ima li nqkakvi razshireniq ? I drugiqt mi vupros e na kolko godini e normalno edno momiche da zapochne da vodi polov jivot ?

Здравейте,
На отвора на влагалището има ципа/девствена ципа/ с малък отвор, през който изтича менструалната кръв. При първия полов акт тя се разкъсва и това може да се установи при преглед. Понякога ципата е много еластична и вместо да се разкъса, се разширява. Няма унифицирана възрастова граница за началото на половия живот, индивидуално е, но нормалното начало е на такава възраст, когато сте готова за това – имате достатъчно информация за преживяването, за опасностите, за предпазването от полово предавани болести и бременност, наясно сте със себе си и възможните последици, знаете защо искате да го направите. Да пристъпите към акта осъзнато, а не водена от моментна неосъзната емоция, което впоследствие може да се окаже разочароващо.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,искам да Ви попитам каква добавка препоръчвате за лекуване на хронична лаймска болест.Чела съм,че котешкия нокът дава добри резултати,но не знам в какви дози и дали не трябва да се взима и друга добавка за усилване на действието на коешкия нокът.А също така за лекуване на фибромилалгия какво препоръчвате да се взима? Благодаря Ви предварително.

Здравейте, Емилия,
Има две разновидности на Котешки нокът: Uncaria tomentosa (U.t.) и Uncaria guianensis (U.g.). Двете растения имат различни хомеопатични функции, като U.t. е по-подробно медицински изследваната разновидност на Котешкия нокът. Двете растения съдържат различни фитохимикали, които носят биомедицинки ползи и се добиват чрез извличане на екстракти от корите и корените им.
Разновидността Uncaria tomentosa проявява имуностимулиращ ефект, а разновидността Uncaria guianensis се ползва при лечение и профилактика на остеоартрити/вкл. тези при лаймска болест/.

Освен това, подходящи са екстакт от чесън, ленено масло, вит. С, тисилин дейли клийнс, Мико дефенс-медицински гъби. Вземайте комбинация от 2-3 добавки едновременно по 2-3 месеца, след което преминавате на друга комбинация, напр. котешки нокът, гарлицин и вит.С, след което мико дефенс и ленено масло, след което тисилин и котешки нокът и т.н. Може да си направите и други комбинации. Идеята е постоянно да приемате някакви подходящи хранителни добавки, тъй като храненето никога не е пълноценно. Тези добавки са подходящи и при фибромиалгия. Освен това, правилната диета, упражненията за релаксация,упражнения за раздвижване на ставите, ци гун упражнения, йога, рейки, могат значтелно да повлияят болковия синдром.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, д-р Петрова Първо искам да Ви благодаря, че ми отговорихте на запитванията. Много съм Ви благодарна. Искам да Ви кажа и попитам още нещо, което много ме притеснява. Както казах в предната ми публикация, аз съм на 20 години. От малка (може би около 10 години) ми се появи един проблем. Имам обилно изпотяване на ръцете, краката и подмишниците. Голям проблем ми е да пиша, защото се мокри листа. От ръцете ми буквално капе вода, все едно съм ги мила. Но това не е целия проблем. През определен период на ръцете и краката ми излизат малки пъпчици пълни с вода. След това тези пъпки се пукат и ръцете и краката ми започват да се белят, изсъхват и се нацепват до кръв. Цялото това нещо за около месец продължава, след това отново започва обилното потене. Понякога ме сърбят ужасно много ръцете и ми става целите на червени точки/пъпки. Мислехме , че е от сезона, но ми се появява всичко по всяко време, не в определен сезон. Ходила съм на ужасно много кожни доктори, изписвали са ми какви ли не пасти и лекарства, но нищо не помага. Последно ходих при един доктор, който ми прави изследвания и ми предписа една инжекция с думите “Тази инжекция имам 50% шанс да ти помогне и 50% шанс да ти навреди. Ти решаваш дали да я биеш или не.” Купихме инжекцията и с мама отидохме при една нейна приятелка (докторка). Показахме и инжекцията и тя отвори една голяма книга с разни лекарства. Намери тази инжекция в книгата и там пишеше това, което каза доктора. Ако я бия 50% може да ми помогне напълно, но другите 50% са да започне промяна в хормоните ми, както и силна окосмяване по цялото тяло. Разбира се, отказахме се от това и до ден днешен моите проблеми продължават. Единствено ме притеснява обилното потене. Дори, когато ми е студено, аз не спирам да се потя. Надявам се да ми помогнете. Ще съм Ви наистина много благодарна.

Здравейте, Грета,

Може би става въпрос за т.н. хиперхидроза/патологично повишено потоотделяне/ и по-точно първична хиперхизроза –
„тя засяга 1% от хората на възраст от 15 до 35 год. Симптомите се изразяват в обилно потене, без това да е породено от прием на лекарства или развитие на друга болест. Проявява се само на определени места – длани, стъпала, предмишници, като много често изпотяването е съпроводено с изчервяване при силни емоции и често безсъние. Първичната хиперхидроза крие известна доза наследственост. Специалисти твърдят, че тя се дължи на хиперактивност на симпатиковия дял на вегетативната нервна система.”
В резултат на обилното потене, порите се запушват и се създават условия за обрив.
Медицината предлага методи за лечение, но за съжаление не особено ефикасни. Все пак може да опитате с йонофореза на стъпалата и дланите – физиотерапевтична процедура, която води до удебеляване на кожата и намаляване на потоотделянето. Медикаментозна терапия – използват се антихолинергитици, бета-блокери и някои калциеви антагонисти. Тези препарати потискат стимулирането на потните жлези на различни нива.

Старайте се да избягвате стресовите ситуации, защото ускореният сърдечен ритъм води до по-обилно изпотяване. Можете да включите в режима си различни дихателни упражнения, йога и медитация.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zdraveyte doktore iskam da popitam dali moje dase otkrie spin kogato se zema krivna proba za apandisit blogadarya predvaritelni ???

Здравейте, Ахмед,
Кръв за кръвна картина /при апендисит се изследва броя на левкоцитите в кръвта/ се взема в епруветка за хематологично изследване/с ЕДТА/. В такава епруветка се взема кръв и за имунохематологично изследване, каквото е първоначалното изследване за СПИН.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

здравейте,съпругът ми има RDW 14.7 и MPV 11.7 трябва ли да се притеснява и да предприеме лечение

Здравейте, Росица,
RDW е показател за разсейването на еритроцитите.
MPV е среден обем на тромбоцитите.
От значение са само отклонения от нормата във връзка със стойностите на другите показатели от кръвната картина. Ако всичко останало е в норма, кръвната картина е в норма. Ако има някакви оплаквания, трябва да се направят допълнителни изследвания, по преценка на лекаря.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Бих искала да Ви попитам когато се взимат хранителни добавки от природни продукти(например див чесън за имунната система) трябва ли да се спират в дните, когато ми е месечния цикъл – продавачката спомена, че по принцип така се прави с хранителни добавки, но не се обоснова. Другото което искам да Ви попитам е, че видях, че тази хранителна добавка се взима 3 пъти на ден по време на хранене,но тъй като е с чесън, а от чесъна пада кръвното, мога ли да взема 2 капсули на веднъж на вечеря? Благодаря Ви предварително за отговора!

За да се избегне натрупване на вещества, от които организмът няма нужда, и да не се натоварва излишно метаболизма, някои специалисти препоръчват всеки месец да се прави около седмица почивка от хранителната добавка.Но това не е всеобщо мнение на специалистите, преценява се индивидуално за всеки пациент според възможностите на организма му за освобождаване от крайните/ненужни / продукти на метаболизма, не се отнася за всички добавки и не е във връзка с цикъла. Подходящо е да се прави по време на цикъл, тъй като тогава женският организмът е настроен за „пречистване”, но почивката е и за жените в менопауза, както за децата и мъжете. Чесънът се дозира по този начин, за да се предпази стомахът от дразнещото му въздействие и да се получи равномерен, постоянен във времето ефект.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

искам да попитам имам болки в гардите и ме болят от един месец постоянно от какво може да е ?

Здравейте,
Възможно ли е да сте бременна? Направете тест. Друга евентуална причина – повишени нива на пролактин/хормон/ - направете консултация с гинеколог-ендокринолог.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Искам да попитам колко време мога да приемам рибено масло без прекъсване?

Здравейте, Мира,
В зависимост от нуждите на организма, телосложението, храната и евентуални други хранителни добавки, почивки се правят след всеки месец прием, след 2 или след 3 месеца – по 3 дни, 1 седмица, 2 седмици съответно. Понякога нуждите позволяват и по 6 месеца прием без почивка. Преценява се индивидуално.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdr.Pritesnqvam se mnogo,no roditelite mi inst golqm problem.Imam brat Koito e na 40g.ne e semeen.Jivee pri maika mi I bashta mi,problemat e che vsqka vecher se napikava v legloto,no nie mislime che problemat e che vecher pie mnogo bits.Roditelite mi ne izfarjat.Molq vi kajete ni kakvo da pravim kak da postapim.

Да видим дали съм разбрала правилно – вашият брат е на 40 год., пие много бира и нощем се изпуска – така ли е?

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

> Здравейте.>Аз съм военен и по точно парашутист и всяка година минаваме годишни медицинки прегледи.Моя проблем е ,че подържам по нисак хемоглобин 130-134 при минимум 140.Ходил съм на хематолог,пробвал съм с B-complex,B-9,B-12,Fe но резултата е 130.Правеноми е гастроскопия и колоскопия и диагнозата е хроничен антрален гастрит с парциална атрофияHP(-).Ходих на спортен лекар и тои ми преписа желязо мускулно FERRUM и В-12- 3000 гами с фолиева киселина и резултата е 136 хемоглобин.Помогнете,че на 12,03,2013 съм на прегледи.Благодаря.>Поздрави.

Здравейте,

Съжалявам, че не мога да помогна. Времето е малко. Надявам се междувременно да сте намерил решение, което да е добро и за вашето здраве.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Родих на 13.12.2012г нормално раждане ,но за съжаление коремът ми още не се е прибрал напълно.Купих си ластичен колан за стягане на Триумф - това ще ми помогне ли ?Ако да по колко време на ден да го нося и да спя ли с него ?Верно ли е ,че така мускулите на корема стават лениви?

Здравейте,

Еластичният колан ще подпомогне възстановяването след бременността, но без подходящи упражнения коремът няма да се стегне. Вечер го сваляйте, в легнало положение по време на сън коремните мускули се натоварват минимално. Освен това непрекъснатото пристягане може да доведе до съдов застой. Коланът трябва да прибира корема, но да не стяга в „сгъвките”, където преминават съдовете/артерии, вени, лимфни/ за долните крайници.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

зърното на дясната гърда ме наболява леко и реших да стисна лекичко около зърното и потече тъмна течност а след това и по червена като кръв-опипах цялата гърда но бучка не открих опасно ли е и какво трябва да се предприеме .

Здравейте,

Възможно е мастопатично изменение в гърдата/доброкачествено/. Добре е да направите преглед при мамолог с ехография или мамография.

д-р Аелита Петрова

лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

От две седмици ми се получи оток под дясната Мишница,отока е доста голям и е мека отпусната тъкан под цялата мишница и към гърдата/аз съм мъж на 68г./и към гърба.Ходих при Джипито и той ме изпрати на ЕХОГРАФ .Гледаха ми гърдата и подутото и лекаря ми каза ,че ням нищо притеснително, но отокът не спада.Даже тази сутрин ми се струва ,че и отляво се появи леко подуване.Назначиха ми кръвни изследвания които са нормални с изключение на ХОЛЕСТЕРОЛА който е 6.9 .Но не мие правено броене.Моля да ми обясните какво да предприема?

Здравейте,

Направете консултация с хирург. Там ще знаят какво да предприемат.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

От скоро усещам чуждо тяло в гарлото възможно ли е от бронхиалната астма

Здравейте,

Усещането за чуждо тяло в гърлото може да се дължи на оток в областта на гърлото, гастроезофагеален рефлукс, възпаления в областта на гърлото и други. Възможна е някаква алергия, поради което е добре да отидете да ви видят в Спешен кабинет, след което при УНГ, ако се налага.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова, имам следния въпрос:Имам проблем с окосмяването който е доста сериозен.При направените изследнвания на тестостерон и другите хормони всички бяха в нормата.Нямам никакви заболявания или хормонални проблеми.Като вариант за този проблем остава реакцията на фоликулите в кожата към хормоните.Въпроса ми е може ли да има се повлияе по някакъв начин за да се намали това окосмяване.Благодаря предварително.

Здравейте,

Разширената група тестове, които се изследват при хирзутизъм/повишено окосмяване/ са  фоликулостимулиращия хормон, лутеинизиращия хормон, нивата на глобулините, свързващи половите хормони, дихидротестостерон, естрадиол, пролактин, адренокортикотропен хормон, кортизол, 3–алфа андростендиолглюкоронид  и, както казвате, вие сте ги направила и всички те са в норма. Това, както сте наясно,  насочва към идиопатичната/с неизвестен произход /форма на състоянието, при което е увеличена чувствителността на рецепторите на  космения фоликул към нормално ниво на андрогени в кръвта.

Като лечение с временен ефект може да се опита с методите на козметиката - студената  епилация с колофонова маска, химични  депилатоари, термодеструкция с електрическа игла и пинсета. От новите методи се използва фототермодеструкцията с лазер.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

vseki den mi se gadi ne sam bremena i okoto mi e 4erveno otvatre klepa4a ne e podyto

Здравейте,

Добре е да измервате няколко дни кръвното налягане – сутрин и вечер. Гадене се получава доста често при повишено кръвно налягане. Друга причина, освен бременност, е и стомашен проблем.

д-р Аелита Петрова
лекар  в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

kakvi merki da predpriema ako imam glisti

Здравейте,

За съжаление повечето глисти дълго време живеят в организма на човека, без да предизвикват каквито и да е симптоми или като се маскират като други болести. В който орган се е загнездил паразитът, него се опитват да лекуват от специфичните му заболявания, понякога без да подозират с години истинския виновник на проблема. Могат да се направят изследвания на изпражненията и лабораторни изследвания на кръвта, ултразвук, рентген. Методът се определя от лекаря в зависимост от симптоматиката/оплакванията/ и епидемиологичните данни/къде какви видове глисти са откривани при изследване/. Ако вече са диагностицирани глисти, лекарят изписва най-подходящия медикамент за този вид глисти, който е открит при вас.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

ot nqkolko meseca imam svistene i 6um v u6ite i nqkakvo nepriqtno use6tane vse edno imam tapa v uhoto pridrujeno s glavobolie ot nosa kym 4eloto

Здравейте,

С напредване на възрастта шумът в ушите се усилва, поради атеросклерозата, която обхваща и малките артерии, осигуряващи кръв на слуховия нерв. Една от  честите причине е натрупване на ушна кал, което е възможно при вас. След изчистване на ухото, оплакванията отзвучават. Имате нужда от УНГ консултация, за да се определи точното причина. Възможен е и възпалителен процес, което би обяснило болковия синдром.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Имам от няколко години следния проблем - подуто топче се появява от вътрешната страна на бедрото, точно на сгъвката. Прилича по описание на проблем с бартолиновата жлеза, но доколкото се ориентирах от материали и снимки в нета при този вид е хваната и външната срамна устна. А при мен не е така, топчето е точно до нея. Досега то е набъбвало най-много с големината на по-едър грозд, червено и меко на пипане, болезнено, след ден - два се спукваше и изтичаше гной, веднага след което болката намаля и до още ден - два отшумява напълно. Обикновено се появяваше след бръснене, така ми беше казал и гинеколог веднъж, че е следствие на бръсненето. Сега отново имам такава подутина, но е доста по-голяма, колкото орех може би, силно болезнена, когато се докосне до нещо. Ако примерно съм с много широк панталон и не се опира, не усещам болка, aко не го докосвам с нищо, няма туптене и т.н., но е меко на пипане в средата и твърдо към краищата. Въпросът ми е какво точно представлява, ако може да се каже така дистанционно и има ли начин да се справя с него в домашни условия. Благодаря предварително

Здравейте,

Възможно е инфектиране на космен фоликул/фурункул/. Консултирайте се с хирург, може би ще се наложи инцизия/разрязвяне/. Предполагам, че в резултат на постоянно дразнене и нараняване на кожата при бръсненето, са се създали условия за инфектиране на космен фоликул. Фурункула може да се спука спонтанно, но е добре да го види лекар.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

При доказана таласамия-111хем/н и доказана липса на възпалителен процес, при физически натоварвания, но не големи /домакинска работа/- редно ли е да се поти обилно човек?

Здравейте,

Хиперхидрозата/обилно потене/, в около 1% от случаите е наследствено обусловена и обикновено се проявява в 15-35 год. В останалите случаи може да се дължи на хормонален проблем, някои медикаменти, туберкулоза, анемия, сърдечни, бъбречни и обменни нарушения, автоимунни заболявания, неврогенни причини. Анемията при вас е леко изразена и едва ли е причина за изпотяването. В зависимост от оплакванията, които имате, може да се насочите за консултация към съответен  специалист. Най-добре джипито ви, ако е добър специалист по вътрешни болести,  да направи подробен профилактичен преглед и да ви насочи към други специалисти. Хиперфункцията на щитовидната жлеза е честа причина за обилно потене и една консултация с ендокринолог и  изследване на тиреотропен хормон може да ви ориентира.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, имам следния проблем миглите и на двете ми очи са извити надолу и понякога дразнят на самото око, освен това забелязах че когато спя малка част от горният клепач ми се обръща наобратно. Момче на 21 години съм и ме интересува какви може да са причините? Благодаря за вниманието!

Здравейте,

Когато клепачът се обръща навътре, се нарича ентропион и съответно когато се обръща навън – ектропион. Когато не е наследствено, при младите хора, това състояние може да възникне при различни заболявания на роговицата, блефароспазъм. Блефароспазъм е ограничена форма на разстройство в мускулния тонус на някои от очните мускули, при което те неволно се стягат за няколко секунди, а понякога минути.  Този спазъм в основата на клепача води до обръщането му навън или навътре, в зависимост от засегнатия мускул. Точната причина за появата на първичния блефароспазъм е неясна.

Получава се и при ръбцови изменения след възпаления и нараняване на клепачната конюнктива и подлежащите тъкани.

Ектропионът /клепачът се обръща навън/ може да бъде причинен от спазъм/свиване/ на някои околоочни мускули поради умора, стрес и др. причини; ръбцов – като последица от травми и възпаления; паралитичен – при парализа на лицевия нерв и атоничен, поради отпускане на мускулите при по-възрастни хора.

Лечението е медикаментозно или хирургично.

Направете първо консултация с невролог, за да се изключи неврологична причина и ако няма такава, се консултирайте и с очен лекар.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

От къде да се информирам повече за качеството на продуктите? Сертификати, разрешителни,странични действия,точност в дозите на витамините например и т.н.

Здравейте,

Моля да ни кажете кои продукти Ви интересуват и ще Ви изпратим сертификати. За съжаление на този етап технически не е възможно да ги качваме в сайта.

Благодаря!

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

zdraveite. d-r Perova imam 1vapros mastopatiata na gardata vliae li se ot smenata na vremeto kogato rabotia vgradinata ie xybavo vremetomi e dobre no v niakoi momenti ysehtam diskomfort no moge bi i prekaleno misla za tova na 50 godini sam

Здравейте,

Както знаете, млечната жлеза е крайно чувствителна към въздействието на хормоните от яйчниците, хипофизата и  другите  еднокринни жлези. Състоянието й се влияе също от половият живот на жената, от сексуалната й задоволеност и от емоционалното й състояние.

Промяната във времето може да повлияе психоемоционалното състояние на жената и косвено хормоналния баланс и зависещите от него състояния. На 50 год. възраст сте в преклимакс и тялото ви се настройва към периода на менопаузата, ако вече не е настъпила т.е. много чувствително към всякакви промени.

Проблемите с мастните жлези се консултират при мамолог, като се прави рентгеново и/или ултразвуково изследване.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite. po kolko puti ili kolko trqbva da se priema 4erventata borvinka

Здравейте,

Обикновено хранителните добавки се приемат около три месеца, след което се прави почивка. Дневната доза е упомената на етикета на продукта.

 

Хубав ден,

 

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте,Страдам от високо кръвно, стойности 90/ 140 или 100/150 в някои случай. Висок съм 185 см и тежа от 103 до 110 кг. В последния месец много бързо се нервирам и тогава поддържам кръвно със стойност 90/140, макар че пия лекарство за кръвно небиволол 5мг и престариум - ко 5 мг, лайф 600 за нервите, но явно не помагат. Съветвайте ме какво да направя за да вкарам в ред нервите и така ще поправя и кръвното?

Здравейте,

Нямате нужда от повече лекарства, хранителни добавки може да добавите с цел подпомагане на метаболизма и изхвърляне на задържаните токсични метаболити. Но най-важно е да промените храненето – изцяло здравословно, и двигателния режим – умерените движения, ходене пеша, плуване, подобряват кръвообръщението и съответно помагат за нормализиране на кръвното. За да подпомогнете лечението е добре и да упражнявате релаксация за освобождаване на стреса.

http://www.yogaclubnamaste.com/need-to-know/relaxation.html

http://bg-reiki.com/

napravih abort predi 4 dena,bqh v kraq na vtoriq mesec. Zabelqzqh sinio-lilava to4ka na papa si ne e papka ne me boli nito sarbi,no dnes zabrlqzah,4e e narastnala diametar okolo 3,4 milimetra.

Здравейте,

Възможно е да е малък кожен кръвоизлив от спукан капиляр. Ако е това, ще променя цвета си с времето.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

moze li da se piyt i drugi bilki s kote6kata stapka

Здравейте,

Както знаете, билката Котешка стъпка съдържа вещества с успокояващо действие, стимулира силно възстановителните процеси, има противовъзпалително и антиканцерогенно действие/във високи концентрации на активното вещество/, отразява се благоприятно на кръвоносната система, усилва съпротивителните сили, има антидиабетично действие. Не се препоръчва да се комбинира с други билки с антидиабетично действие, антикоагуланти и понижаващи кръвното налягане. Може да се правят някои комбинации, но само от опитен фитотерапевт, запознат с цялостното Ви състояние. Билката е противопоказна при хора, страдащи от нарушения на кръвосъсирването, туберкулоза автоимунни и др.

 

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zna4i baba mi ne spala ot 3 dni a ima ishemi4en moja4en islut pomognete mi 4aka vi otgovora vednega vdigna kravno no sega go nomarilizira pomognete mi

Здравейте,

Дайте на баба си 20 капки валериан и непременно се обадете на личния лекар!

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

vsqka sutrin imam svetovartej,vazmojno li e da e ot 6ipove na vrata.na 57 godini sam.ima li lekarstvo,koeto da pomogne za svetovarteja i ima li le4enie na 6ipovete.blagodarq.

Здравейте,

Преди да „обвините” шиповете, добре е да се отхвърлят като възможност другите причини за световъртеж и най-вече високото или ниско кръвно налягане, ортостатична реакция при вегетативна дистония, атеросклеротично увреждане на вътрешното ухо и апарата за равновесие и др.

Ако не сте го направили, измервайте няколко дни кръвното налягане преди да станете от леглото сутрин след събуждане и след като станете от леглото. Ако е нужно, направете консултация с невролог / шиповете във врата могат да бъдат причина за световъртеж, защото притискат артериите, които хранят мозъка/ и с отоневролог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

непрекъснати внезапни болки от един месец доло ж глезени,пети,пръсти,колена,бедра,йбълки.пръсти на ръцете признак на какво заболяване е?

Здравейте,

Трудно ми е да се ориентирам от това описание, но е възможен недостиг на някои хранителни вещества – минерали, витамини, соли. Или е неврологично заболяване. Добре е да се направи консултация с невролог  и кръвна картина, вкл. за микроелементи, витамини  и соли.

 

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Прекарах хеморогичен инсулт без усложнения,имам не инсулинов диабет2,който лекувам със сиофор 1000 и глимегама 2 мг,взимам диротон 10 мг за кръвно налягане и дебакин хроно 300мг.Всички болести бяха открити преди една година.Кръвното е в норма 130/75,захарта е около 9-10, а при инсулта нещата са добре затова и ми бяха намалени мг на лекарството.Въпросът ми е, подходящо ли е да приемам по 20-30 ядки от плода на Годжи Бери? Някъде прочетох, че не е съвместим с приема на лекарства за диабета.Благодаря Ви. С уважение: Тачева

Да, има такава информация, но не съм запозната в тънкости. Както знаете, годжи бери е много богат освен на полизахариди, бетакаротини, кератиноиди и на вит. С, селен, цинк, калций, желязо, калий и други вещества. Предполагам,ч е някои от тези елементи  правят химическа връзка с антидеабетичните медикаменти и  ги деактивират или правят токсични. Възможно е това да са само предположения, но може да са и резултати от изследвания,  не съм запозната, съжалявам.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Kude moga da kupja BLAG MEHLEM (DULCE 2), ne Blag vazelin? Blagodarja!

Здравейте,

 

За съжаление не можем да Ви помогнем.

 

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

ot2 meseca priemam Diane 35.Ot mesec poly4avam bolki v sarde4nata oblast i v gradniya ko6.Vazmojno li e da e ot nego

Здравейте,

Да, ако  имате някакви леки и безсимптомни преди смущения в кръвообръщението, Диане може да ги влоши Добре е да направите консултация с кардиолог.

 

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, Пиша Ви защото съм обезпокоена за здравето на синът ми, който е на 20 години. От това лято му се появи обрив, който се появява при изпотяване и след няколко минути изчезва. Предписаха му противоалергични лекарства. С прриемаът им обрива изчезва на момента, но със затопляне на времето и физическа натовареност се появява с по-голяма сила. Посъветвайте ме, какво да направим за да облекчим обрива.Благодаря предварително!Е. Маламова

Здравейте,

Възможно е кожата да реагира с обрив на токсични крайни продукти на обмяната, които се отделят с потта. Добре е да опитате с увеличаване на течностите и диета – храна без консерванти, повече плодове и зеленчуци. Добре е да се направи и микробиологично изследване на изпотена и с обрив кожа и когато кожата  е спокойна. Съществуват и психосоматични фактори, които може да са причина за подобни обриви. В такъв случай ще е добре да се занимава с някакъв успокояващ спорт и упражнения за релаксация. Но за да се стигне до този извод е необходимо специалист по вътрешни болести да прегледа всички предишни консултации, изследвания и лечения и да ги обобщи.

 

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite doktor Petrova pi6a vi otnovo za6toto ve4e neznam kakvo da pravia biax malko podobre kato piex fyngolon no sled tova mi gi smenixa s mikonafin ne se 4yvstvam dobre gadimi se i tova e v ponedelnik me vikat da mi napraviat isledvane no sega pia samo kleeva tynktyra,lakto i geritamin niamam sili ne mi se iade gabi4ki li e tova ili ne6to drygo neznam vie kakvo bixtemi kazali po tozi vapros kakvo bixte mi prepora4ali kazaxa mi da ne iam sladko oriz i kartofi neznam i kakvo da iam kajete ne6to blagodaria

Здравейте,

Моля опишете цялата история на заболяването, сегашното и предишни състояния, когато не сте се чувствала добре, на колко сте години, какви консултации и изследвания сте правила, какви медикаменти сте приемала.

д-р Аелита Петрова

лекар  в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Как мога да се свържа с Лидия Ковачева?Отнася се за множествена склероза.

Здравейте,

За съжаление не е възможно да се свържете лично с Лидия Ковачева, тя е покойница от няколко години. Бихте могли да се консултирате с нейната ученичка д-р Вергиния Георгиева на тел.: 02/980-17-77 или 0878-544-668.

Здравейте, интересува ме каква е разликата в продуктите съдържащи Гинко билоба- 500 милиграма и 50 милиграма? Кое е по- доброто за прием, по- лесно за усвояване?Благодаря предварително

Здравейте,

Капсулите от 500 мг  съдържат лист от Гинко Билоба, а капсулите от 60 мг /или 50 в зависимост от фирмата производител/ се съдържа екстракт от лист на Гинко Билоба, който е много по-активен/. И двата продукта се усвоявят добре и имат подобни ефекти. При проблеми с храносмилането по-добре се усвоява екстракта. Преди употреба се запознайте с противопоказанията.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, интересува ме каква е разликата в продуктите съдържащи Гинко билоба- 500 милиграма и 50 милиграма? Кое е по- доброто за прием, по- лесно за усвояване?Благодаря предварително

Здравейте,

Капсулите от 500 мг  съдържат лист от Гинко Билоба, а капсулите от 60 мг /или 50 в зависимост от фирмата производител/ се съдържа екстракт от лист на Гинко Билоба, който е много по-активен/. И двата продукта се усвоявят добре и имат подобни ефекти. При проблеми с храносмилането по-добре се усвоява екстракта. Преди употреба се запознайте с противопоказанията.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Moже ли да се приема профилактично от дете на 4 год и каква е дозировката?

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт се интересувате. В противен случай няма как да Ви отговорим.

 

Благодаря!

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Преди 5 месеца откриха на мъжа ми полицемия вера. Направиха му 13 кръвопускания и му назначиха лечение с хидрея.Резултатите вече се нормализираха. Всяка седмица си прави изследвания на кръвта. Резултатите са в нормата си, но не са постоянни. Питам каква диета да спазва, за да се нормализират нещата, за да може да намали приема на хапчетата и да се върне към нормалния начин на живот. Забелязвам и отслабване, на какво може да се дължи.Не пие, не пуши, избягваме тлъстите храни, но питам има ли и други неща, за които незнаем и трябва да ги спазва. Предварително Ви благодаря! С поздрав!

Здравейте,

Няма специална диета при полицитемия вера, но като се имат предвид симптомите и вероятните усложнения, може да се каже, че диетата трябва да щади черния дроб и бъбреците, т.е. да се ограничат белтъчните храни, да се увеличат пълнозърнестите. Като източник на белтъци да се ползва изварата и домашно квасено кисело мляко. Да не се храни с консервирани храни и всякакви храни с консервант – никакви колбаси, консерви, полуфабрикати и т.н. Да пие достатъчно течности. Разходки на чист въздух. Хоби за повдигане на самочувствието. Упражнения за релаксация – потърсете в сайта. За съжаление, заболяването не се лекува, лечението е симптоматично.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Възможно ли е от хранителната добавка 5-хидрокситриптофан която риемам от 1-н месец да имам леки болки и дразнене в дясното подребрие(черен дроб),умора,замаяност.Страдам от депресия и панически атаки.Колко време мога да приемам добавката?Може ли да я комбинирам с валериан и валидол?

Здравейте,

Възможно е да имате проблем с черния дроб – направете изследвания – ехография, чернодробни ензими. 5-хидрокситриптофан се метаболизира в черния дроб и ако този продукт е неподходящ за вас, може да предизвика описаните симптоми. Но това не е опасно и няма да влоши здравословното Ви състояние. Спрете го и имайте предвид, че дори да нямате проявени чернодробни и храносмилателни проблеми, трябва да имате “едно на ум” за в бъдеще и да правите редовните профилактични прегледи, освен здравословния начин на живот, подразбира се.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

bolen sam ot isximi4na boles na sarceto no v momenta se oplakvam ot bolki v korema s raztroistvo i gadene ob6ta otpadnalos i muskolni bolki

Здравейте,

Описаните симптоми се получават при някои вирусни инфекции. Лечението е симптоматично. Лека храна, повече плодове и зеленчуци, билкови чайове, почивка, антипиретици, аналгетици. Хранителни добавки за укрепване на защитните сили – вит. С, самбукус, ехинацея, коластра,  котешки нокът, Алайв мултивитамини, Майтаке Д-фракция и др. Изберете си един-два продукта за месец-два, напр. Вит. С и майтаке или Алайв и самбукус, или котешки нокът и вит.С, или коластра и вит.С, или Алайв и ехинацея и т.н. Внимавайте да не се обезводните. Добавяйте към чаша вода ампула калциев глюконат и пийте на малки глътки – 1-3 ампули с вода в зависимост от силата на гаденето. За разстройството вземете черен въглен – по 2 табл. На гладно и всичко останало се пие 2-3 часа преди или след въглена. Добре е да направите и ЕКГ.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

жъпросът ми е към д-р Петрова.Имам бебе на 3 месеца.Кърменето се преустановява поради изникнали множество пъпчици по гърдите ми.Болезнени са,кървят и сърбят.Мислите ли,че мога да ги лекувам и след това да продължа да кърмя,или да спирам кърменето,аккто вече съм предприела?

Здравейте,

Най-вероятно пъпките ще отзвучат и не е нужно да прекъсвате кърменето – детето ви има нужда от това, както за здравето му, така и за нормалното психическо развитие. Възможно е кожата ви да е чувствителна към някои съставки на кърмата. Измивайте внимателно след всяко кърмене с хладка вода. Има и средства за локално приложение, но това се преценява след преглед от лекар.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Искам да попитам може ли да се смесва употребата на билката пуерария мирифика с използването на фет бърнъри и други хранителни добавки?

Здравейте,

Не се указват противопоказания при съчетаната употреба на пуерария мирифика, но тъй като е с доста голямо съдържание на изофлавони, едновременната  употреба с подобни продукти /соеви, люцерна, сминдух и др./, трябва да се избягва. Не би трябвало да има проблем от съчетанието с фет бърнъри. Дори, на теория, би трябвало пуерария да намали възможните странични ефекти на бърнърите.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Майка ми има проблем изразяващ се в това, че особено вечер повръща киселни. И след 15 часа следобяд ако изяде нещо и се повдига. Преди известно време пи някакви хапчета свързани със стави и проблеми в рамото и смятам, че това е довело до тази реакция. Опитвам се да и предложа шуслерова сол №6, която е за киселинния-баланс на организма, но твърди че няма подобрение от него. Бихте ли ми препоръчали нещо? Нещо на по-материално ниво. Опитвали сме с Хомеопатия да лекуваме други неща, но няма желание за примането на такова средство. Рейки също съм прилагала по- анаогичен начин. Видам, че има интерес към народната медицина, чайови и др. подобни. За сега успявам да удържам нещата да не се пият " конвенционални препарати ". Да ме ориентирате и в някаква диета... Предварително благодаря!

Здравейте,

Добре е, че прилагате природните методи за лечение, но не бива да отричате и медицината, особено в диагностиката, защото може да се пропуснат доста сериозни заболявания. Преди да се започне със самолечение, е добре да има преглед от специалист, в случая гастроентеролог. Ако проблемът е свързан не само с функционални, но и с морфологични изменения и в острите стадии, както е при вашата майка, природните средства трябва да се прилагат под лекарски контрол или от лекар с такава специализация. Ако ще ги прилагате вие, то трябва да сте наясно с диагнозата – остър гастрит, хроничен гастрит в стадий на обостряне, улцерозен гастрит, язва и т.н. Всяко заболяване изисква специфично лечение, дори да е с билки. Ако е язва, има опасност от кръвоизлив. Т.е. поемате риск, като лекувате без да сте наясно със заболяването.

Диета -  “Храната трябва да е варена (във вода или на пара) и пасирана, с малко сол, със стайна температура. Трябва да се яде 5-6 пъти на ден на по-малки порции. На ден трябва да се приемат: белтъчини 100-110 г, мазнини 100-110 г, въглехидрати 400-450 г, готварска сол 8 г. Калории 3000-3200. Препоръчват се следните храни: . Хляб - бял, изпечен предния ден, сухари от бяло брашно, кифлички с ниско съдържание на мазнини, пандишпанени десерти. Супи - млечни с овесени или други ядки, с макаронени изделия, крем супи от пресни зеленчуци (без зеле), плодове, супи от пиле, риба, месо, приготвени от слизеста отвара от жито (не от бульон). Основни ястия - от кайма от нетлъсти меса: говеждо, телешко, заешко, пилешко кюфтета на пара и варени, пудинги, рула, бьофстроганов от варено месо, един или два пъти в седмицата цяло парче месо, добре сварено, без мазнини и сухожилия. Добре сварено пилешко без кожа. Нетлъста риба варена на пара или въвода. Мазнини - краве масло и зехтин. Млечнокисели продукти - кефир или заквасено мляко (еднодневна закваска), некисела сметана, извара, суфлета, пудинги от извара на пара или водна баня. Ястия от яйца - варени рохки яйца и омлети на пара. Зърнени храни - макаронени изделия, овесени, пшеничени и др. видове ядки. Зеленчуци - картофи, моркови, тиквички, цвекло, тиква, зелен грах, зелен фасул, карфиол, алабаш, земна ябълка, зелена салата - пюрета, суфлета и пудинги на пара, кюфтета и др. Предястия - хайвер с масло (един - два пъти седмично по 20 г), пастет от варено месо, крокети от риба или месо на пара, желирана в зеленчуков бульон риба. Десерти - варени пасирани (дори претрити през сито) сладки плодове, сурови ягоди, пасиран компот, кисели и желета от сладки плодове, млечни кремове и желета, сладко, мед. Напитки (студените със стайна, топлите с телесна температура) - слаб зелен и черен чай, чай с мляко или течна сметана, слаби кафе и какао с мляко, слаба отвара от шипки, прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове, разредени с вода. ЗАБРАНЕНИ СА - силни чай, кафе, какао, месни, рибни, гъбени и силни зеленчукови бульони, боршове; пържени, пушени и консервирани храни; туршии, тлъсти меса и риби, патешко, гъше месо, пикантни подправки - пипер, горчица, хрян, оцет, чесън, зеле, спанак, лук, краставици, мазни теста - бутер и ронливо маслено;. черен И пресен бял ХЛЯБ КАТЕГОРИЧНО СЕ ЗАБРАНЯВАТ - алкохол (всякакъв), студени и горещи храни и напитки.”

Ако се прилага рейки, то е добре самата тя да премине обучението.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, имам един здравен въпрос.Снощи сънувах стрелба и че бягам, събудих се със сърцебиене без да имам проблем с дишането.Нещо като адреналин (чуствах се добре-възбуден) продължи около 15-минути. След като се успокоих малко, мускулите започнаха да треперят от време на време за секунди на различни места, нещо като страх,спазми - пих мента глок и валериан и се оправих след 5-мин. На 30-год. съм меря си кръвното редовно и нямам високо за сега, единствено пулса ми е около 90.Преди 2-3 месеца се случи пак подобно.Възможно ли е да е от стрес и преумора или друго? спя около 5-6 часа на ден, не работя тежка работа - свързана е с компютър - тежа 87кг./ 175 висок.Тренировките като тичане и ходене при евентуален проблем със сърцето помагат ли? Характера ми е такъв че доста време се притеснявам за различни неща, които не са толко сериозни.Някакъв савет може ли да ми дадете. Благодаря

Здравейте,

Работата на компютър изтощава бъбреците и надбъбречните жлези – има изследвания по въпроса. Ставате по податлив на стрес, с по-лабилна нервна система. Добре е да направите консултация с кардиолог и ЕКГ, както и с ендокринолог и ако резултатите са ОК, да започнете да спортувате – тичане, ходене, плуване, туризъм – отразяват се много добре на сърцето, нервната система и общото състояние. През деня през час-два ще трябва да се раздвижвате и да правите упражнения, ако искате да запазите добрия тонус и настроение.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

здравейте,д-р Петрова,по време на сън се събуждам от слюнки в устата-задавям се,започва кашлица и трябва да преглъщам непрекъснато и продължително,за да отмине-на какво се дължи,мисля че и баща ми имаше този проблем-пуша.И по време на сън и не само ми изтръпват ръцете-от лактите надолу.Благодаря

Здравейте,

Хиперсаливацията /повишеното слюноотделяне/ може да бъде признак на неврологичен проблем, понякога се получава при интоксикация на мозъка. Направете консултация с невролог и съдов хирург за изтръпването на ръцете. Някои хора са по-чувствителни към токсичните съставки на тютюневия дим и при тях се получават сериозни усложнения.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

bremenna sam v 27 sedmica i sam nastinala nqmam temperatura no sam otpadnala i trudno disham ot hremata moga li piq nqkakvi hap4eta kato paracetamol nap blagodarq vi predvaritelno

Здравейте,

Надявам се, че проблемът Ви е вече решен и искрено съжалявам, че не успях да се включа навреме. Ао имате проблем, обадете се отново.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, Моля те помогни ми за:Момче на 15 години съм. Започнах на 13 да маструбирам по често и на 14 година някъде вече всеки ден маструбирах понякога даже по 2-пъти. Сега се сдържам по 5 дена с ГОЛЕМИ УСИЛИЯ и накрая пак почвам Имам и тези симптоми http://psyhoterapevt...azstroistvo.phpМоже би ще потърся помощ и от психотерапевт,но за увеличеното сексуално желание може ли да ми кажете, ако знаете храни за намаляне на сексуалното желание.Кажете какво мислите по въпроса.

Здравейте,

Не мисля, че ви е нужен психотерапевт. На тази възраст силното желание за секс може да бъде естествено състояние и ако го приемете за нормално и знаете как да реагирате, ще контролирате ситуацията. Добре е да се посъветвате със сексолог и, разбира се, с психолог, ако сте много притеснен. Предимно плодово-зеленчукова диета действа успокояващо и омиротворяващо. По-малко месо и колбаси, по-малко сладки храни. Повече спорт, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

 

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Д-р Петрова искам да Ви попитам ,може ли да сеприема сиофор ,диклофенак,ривотрилисероксат едновременно?? Благодаря Ви предварително за отговора.

Здравейте,

Би могло, ако има съответните показания и медикаментите са изписани от лекар, който е запознат с цялостното Ви състояние. Но тъй като всички тези медикаменти увреждат бъбреците и черния дроб, необходимо е тяхната функция да се контролира поне 2 пъти в годината, особено ако пациентът е „на възраст”.  Храносмилателни ензими: Концентрирана ензимна формула: Протеаза I, Протеаза II, Пептизим СП, Амилаза, Лактаза, Инвертаза, Липаза, Целулаза, Алфа-Галактосидаза, Бетаин HCI, Бромелин от ананас, Папаин от папая.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

operirana sam ot apandisit i sega po4na da me boli zab ima li hap4eta koito ne trqbva da piq ,hap4eta koito 6te pre4at na operaciqta?

Здравейте,

Няма проблем да изпиете един-два аулина или друго обезболяващо, но ако болката продължава, ще трябва да ви заведат на зъболекар, близките ви да организират транспорт с инвалидна количка.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

От известно време чувствам непрестанна умора..моля Ви за съвет за това как да се преборя с нея...:)

Здравейте,

Преди всичко е необходимо да направите изслeдвания, за да се убедите, че става въпрос за пролетна умора, а не за нещо по-сериозно. Добре е да направите пълна кръвна картина с утайка и диференциално броене, бъбречна и чернодробна функция, кръвна захар. Това са обичайните профилактични изследвания на кръвта. Пуснете си и една урина. И когато получите нормалните резултати, започнете промените. От опит знам, че когато човек е изморен, нищо не му се прави, дори да е важно, смислено, добро и т.н. Правим само това, което не може да не се направи. Следователно ще трябва с малки стъпки, не изискващи големи усилия, ден след ден да повишаваме нивото на енергията докато се почувстваме готови да направим за себе си нещо по-сериозно. Не може да не ядем, гладът ни гони. Затова, на първо място, започнете да повишавате енергийното ниво чрез храната. Откажете се от всякакви храни с консерванти, тестени от бяло брашно и сладки с рафинирана захар. Яжте често и по малко, като много добре сдъвквате хапката. Вечерята да е 2-3 часа преди лягане. Пийте достатъчно вода. Ако пушите, пийте вит. С.

С други думи, спазвайте всички принципи на здравословно хранене, има много писано по въпроса. Ако сте с нормално кръвно налягане, пийте Сибирски женшен (корен), 410 mg, Женшен бразилски/ Сума (корен), 500 mg или Корейски женшен, 560 mg – едно от трите, и трите повишават жизнеността, плюс Алайв мултивитамини.

Ако сте с високо или склонно към повишаване кръвно налягане, вземете Алайв и Пчелен прашец.

Правете упражнения за подобряване на кръвооросяването, съответно работата на жлезите и метаболизма. Купете си книжката „ Победете умората с йога”. В нея всичко е обяснено много разбрано, началните упражнения са лесни за изпълнение. Ако имате още въпроси, питайте.

 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Аелита Петрова,Имам диагностицирано нарушение в MTHFR/не усвоявам фолиева киселина/ В момента пия актива фк, за коригиране на този хормон.От това което получих/прочетох/, като информация възможна причина за това неусвояване може да е нарушение в чревната флора, точсини и т.н.Няма необратимо генетично изменение/проверено с изследване/ Може ли да ми препоръчате курс от добавки за детоксикация и след това за потдържане на резултата? Благодаря,

Здравейте,

Заедно с детоксикиращата диета, може да изпълните  програмата Тисилин клийнс - http://revita.bg/1949/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D1%81-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D0%BF/.

Капсулите от третата фаза започнете по 1 и увеличавайте всеки ден с по една до определената доза от 3 капс. Целта е редовно изпразване на червата – всеки ден, но не разстройство. Ако при вас този ефект се постига с 1 капс.,  не приемайте повече от 2. Ако имате хемороиди , не приемайте повече от 2 капс. След програмата продължете с Млечен бодил и диетата още 1 месец, след което всяка седмица 2 дни да са постни и по възможност 1 на течна храна без консерванти. Добре е да спазвате времето за пости за изчистване на тялото и ума, дори да не сте вярваща, от здравословна гледна точка. Ако напишете повече за хранителните си навици, общото си състояние и състоянието на храносмилателната си система, може да изберем и друг начин за детоксикация.

Здравейте ,от днес имам алое вера .Интересува ме, какво е нужното количество алое вера на ден за подсилване на имунната система, и кога се пие -сутрин на гладно ли ?А за малко дете на 2г и 5м. мога ли да давам и по колко?

Здравейте,

Добре е алое вера да се приема сутрин, около половин час преди закуската – 60 мл. При добра поносимост, дозата може да се увеличи до 240 мл. за 3 – 7 дни за по-добро изчистване на токсините, след което се продължава с по 60 мл. Добре е да се приема в дните, определени за пости. За детенце на 2г и 5м дозата ще бъде 15 мл дневно – 3 пъти дневно по 1 чаена лъжичка половин час преди хранене. Първият ден дайте на детето само 1 чаена лъжичка след закуската и го наблюдавайте. При добра поносимост продължете с 3 по 1 – 2 пъти в годината по 1 месец. Ако детето или Вие сте склонни към алергия, добре е да се посъветвате с алерголога, при когото се лекувате.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

здр.От 3 дни спрях да кърмя детето си,но изпитвам напрежение в гърдите какво ще ме посъветвате да направя ,за да се почуствам добре.

Здравейте,

Напрежението в гърдите е показание за консултация с мамолог. Бихте могла да опитате с частично изцеждане до омекване на жлезата, но при положение, че все още има кърма и напрежение, опасността от мастит и бъдещи усложнения е реална.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здр., искам да отслабна. Можете ли да ми изготвите примерно меню, но без месо над нормата съм 25 кг. Благодаря.Имам псориазис.

Здравейте!

Да, възможно е да ви изготвя индивидуален хранителен план. Свържете се с мен, за да уточним детайлите по желаната от Вас цел.

Желая ви успех!

С уважение:

Георги Балджиев,
диетолог и личен консултант по хранене
http://dieteks.com/
тел. 0889 763 755

zdr,.neshto po konkretno za lechenieto na artrit na zybnite stavi,blagodarq predvaritelno

Здравейте,

В голяма част от случаите, артритът на темпоромандибуларните стави е симптом на друго, генерализирано заболяване, и лечението е свързано с лечението на основното заболяване.

Освен това се препоръчват упражнения за ставите, по указания от физиотерапевт или специалист по дентална медицина. След физическото натоварване може да се поставят компреси с топла кърпа на лицето /суха или мокра/ за около 5 мин. Упражненията се правят няколко пъти на ден /3-4/.

Необходимо е да се храните предимно с меки храни, като кисело мляко, картофено пюре, извара, супа, бъркани яйца, риба, варени плодове и зеленчуци, боб и зърнени храни и др. При затруднено дъвчене продуктите трябва да се нарязват на малки парченца. Избягвайте твърди, хрупкави и обемни храни, които изискват широко отваряне на устата.

За облекчаване на мускулните болки и подуването се приемат обикновено болкоуспокояващи и нестероидни противовъзпалителни средства, като аспирин или ибупрофен. Зъболекарят преценява какъв вид и в каква доза. Мускулните релаксанти помагат за отпускане на мускулите на челюстта, особено при хора, които скърцат или стискат зъбите си.

може ли да ми изготжите диета.

Здравейте!

Да, възможно е да Ви изготвя индивидуален хранителен план. Свържете се с мен, за да уточним детайлите по желаната от Вас цел.

Желая ви успех!

С уважение:

Георги Балджиев,
диетолог и личен консултант по хранене
http://dieteks.com/
тел. 0889 763 755

Kak moga da otslabna po-burzo, no bez drastichni dieti? Teja 86kg.Visoka sum 160sm. 58 godishna.

Здравейте!

Винаги ми е трудно да отговарям на въпроси за отслабване, свързани със скорост – бързо, по-бързо и прочее. Има медицинска норма и тя е 0.5-0.7 кг седмично. Това е максимума, който е здравословен. Това мога да гарантирам и аз, спазвайки хранителни режими, които изготвям. А що се касае до драстични диети – тук мога да ви успокоя – никое трайно и здравословно отслабване не се случва с драстични диети. Прилагането на последните е може би един страничен ефект на знанията по физика. Но човекът е сложна биологична система и като такава се подчинява на други закони. Драстичната диета, или с други думи глад означава само едно – задълбочаване на проблема.

Желая ви успех!

С уважение:

Георги Балджиев,
диетолог и личен консултант по хранене
http://dieteks.com/
тел. 0889 763 755

Здравейте! Имам специално въпрос за боровинките. Сушените боровинки могат ли да се използват като заместител на суровите, защото знаем, че са суровите са много полезни, но е трудно да ги намериш ?

Здравейте,

В хранителните добавки с боровинки се използват сухи плодове.

http://revita.bg/2623/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B4-465-mg/

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте др.Петрова ,След 4м.престой в чужбина ,получих хормонален дисбаланс от храните които там са некачествени и с добавени хормони .качих към 15 кг ,които не мога да сваля и скоро ми откриха киста 3 см в единия яйчник .доктора иска да я третира със Дуфастон за 6 дни 2 пъти по едно хапче .да ги взимам след уволация . не съм правила ое теста за хормони ,защотото е много спорен въпроса кога точно се прави особенно за прогестерона.аз съм на 29 години ,имам нормален цикъл но първия ден е много болезнен .Ще отида на енокринолог ,но проблемът е ,че трябва да реша дали да почвам да взимам хормоните изобщо .Кистата ,както и хормоналния дисбаланс са вседствие на храните иначе моя организъм беше със чудесен метаболизъм и отлични кървни показатели.Бих искала да ви питам какво мислите за заместител от био характер както креможете и таблетките и дали ще повлияят за балансирането и намаляването на кистата /3 см /Не всички ендокринолози лекуват със идея за връщане на естествения баланс на организма ,а третирането със химично добити хормони обърква хипофизата още повече . Ще съм ви благодарна за ващето време и внимание .С Уважение Дора Соутсало

Здравейте,

За да има ефект от хранителни добавки като див ям например, ще трябва да промените храненето си, като избягвате животинските храни и опитвате да пазарувате от магазините за биохрани – по-скъпи са, но са здравословни и по-хранителни. Правете разтоварващи дни, сокотерапия, вегетариански пости и всичко, което е необходимо за детоксикация на организма според условията, в които сте.

 

д-р Аелита Петрова

лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, Вече цял месец страдам от цистита, който е от 5 години и се възпалява пролетно време.Миналата година се справих само Уринал,но тази използвах и антибиотици.В момента взимам Cantharis ch15 3x5, Arsenikum album 9ch,Staphisagria 15chИска ми се да засиля ефекта и с вашите продукти, но незнам кое е най-подходящотоМоля препоръчайте ми.С поздрав: Моника Стоянова

Здравейте,

Може да комбинирате с Мечо грозде, но мечото грозде дразни стомаха и ако имате храносмилателни проблеми, не се препоръчва. Също и ако имате сериозни бъбречни проблеми.По подходящ е Полски хвощ , там противопоказанията са сърдечносъдова недостатъчност, каквато предполагам нямате, както и нефрит-възпаление на бъбреците, за каквото не споменавате. Другите ни продукти са с Червена боровинка: Червена боровинка Кранрич, 500 mgЧервена боровинка 15 mlКРАН Rx – червена боровинка 500 mgЧервена боровинка (плод), 465 mgЧервена боровинка, 430 mg.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Отнася се за 81 годишна жена-болна.През м. август 2012 г.от циментово стъпало си охлузи ахилес. сухожилие-над петата съвсем малко колкото грахово зърно.До ден днешен,това чудо не минава мазано е с всякакъв вид пасти изпила е вече и 5 вида антибиотик,сега е на детралекс и ендотелон придружаващи заболявания са хипертония и сърдечна недостатъчност.няма диабет,от нова година-2013 двата крака вече са и в оток от колената до долу,толкова много,че не може и да ходи дори,лекарит във Враца вдигат рамене и сърдечния казва не е за мен, хирурга и кожния също. умира от болки и здравите покрай нея се разболяхме. Ако можете помогнете ,или ни кажете къде да отидем. От двата крака вече тече от всякъде някаква течност. Ужас!

Здравейте,

В напреднала възраст възстановителните процеси в тялото са слабо изразени и не са в състояние да се справят с възпаленията дори при лечение с антибиотици. Дори, мисля, в тази възраст многото антибиотици допълнително отравят тялото и му пречат да се възстанови. По подходящи са природните средства за лечение – природни антибиотици и други, но у нас няма регламентирана практика в такива случаи, поради опасност от сепсис. Направете консултация със съдов хирург. Възможно е във вашия случай да става въпрос за лимфедем, усложнен с възпаление. Допитайте се дали е уместно в нейното състояние да се използва лидокаин шпрей /обезболяващо/. Посъветвайте се и с  лекаря - физиотерапевт или кинезитерапевта  към поликлиниката.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Направиха ми рентгенография на млечните жлези-резултат фиброкистична мастопатия двустранно,необходими ли са допълнителни изследвания.Предварително благодаря.

Здравейте,

Не е необходимо друго изследване, проследявайте редовно състоянието си. Ултразвуковият преглед е с по-малкадиагностична стойност.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,Вече повече от месец имам силни болки във врата, постоянно главоболие и гадене. Имам ошипяване на врата, както и Хашимото.Какво ще ме посъветвате?Благодаря!Поздрави,Павлина

Здравейте,

Силните болки във врата може да са симптом на шийна остеохондроза, но е добре да проследявате няколко дни кръвното налягане. Ако няма проблем, лечението може да бъде с диета – за Хашимото и физиотерапия и рехабилитация за остеохондрозата. Добре е първоначално да посетите някой от рехабилитационните центрове, подходящи за случая /Павел баня, Баня Карловско и др./, а след това да продължите самостоятелно в къщи. Заболяването ви изисква ЕЖЕДНЕВНА профилактика.

http://www.protours.bg/index.xsp?page=3C3496A7EED19D76C22578BE00436D4E&type=0

Може да се обърнете и към физиотерапевт в районната поликлиника.

При шийната остеохондроза, болката във врата, гаденето и главоболието може да се дължат на нарушеното хранене на мозъчната тъкан, поради притискане на мозъчните артерии, които преминават в отворите на прешлените. Но е добре да се консултирате с невролог за уточняване на диагнозата.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, на 24 години съм имам открита повишена активност на симпатикувия дял на вегетативната нервна система (дори не знам дали съм го написал правилно). Та в следствие на това, държа постоянно високо кръвно налягане (140-90) и сравнително зачестен пулс (около 80-90). Медицинските лица, които се опитаха да ме лекуват последователно опитаха лечение с комбинация от бетаблокери и деанксит, но от бетаблокерите получих неприятни странични ефекти, засягащи пряко потентността ми, затова минахме на комбинация от Физиотенс и Белергамин - едното за кръвното, другото - за тревожността. Физиотенсът го пия вече втора година, а белергамина спрях преди почти година, заради нулеви резултати. Кръвното ми е стбилно, единственият неприятен проблем, който имам от състоянието ми е изключително интензивно изпотяване в района под мишниците, което не мога да котролирам и огранича с никой козметичен или медицински продукт на пазара. Искам да опитам с някоя от хранителните добавки от този сайт, понеже съм си взимал и преди и съм много доволен от резултатите. Моля, да ми препоръчате такава, която от една страна успокоява нервната система, без да нарушава тонуса ми и да ме успива, и в дългосрочен план да се бори с прекомерното ми изпотяване. Благодаря предварително, като ще се радвам да получа съвет и от двама ви :)

Здравейте,

Не съм убедена, че някой от нашите продукти може да помогне за решаване на проблема ви. Добро настроение , 471 мг”, Калмерал и др. имат регулиращо вегетативната нервна система въздействие, но не знам какъв ще е ефeктът върху потоотделянето, понякога то е с генетична компонента.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Баща ми е на 84 години.Преди месец и половина му извадиха камък от пик. мехур.Има диабет и пие нормодиаб и метфодиаб.За високото си кръвно налягане пие диронорм. Скоро след операцията започна да се оплаква,че го сърби кожата на краката и ръцете.По-рано тази година ходихме на хематолог и всички изследвания бяха нормални. Според вас на какво може да се дължи появата на този сърбеж?Благодаря ви!

Здравейте,

Възможно е да не приема достатъчно течности/в горещините тялото има нужда от повече вода/ или бъбречната функция да е нарушена. Тогава токсините не се отделят през бъбреците, а през кожата и се получава сърбеж.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте ,с дизгноза съм фибромилалгия. Запозната съм ,че може да бъде излекувано това състояние с Котещки никът.Бихте ли ,ме ихформирали в какви дози мога да го приемам, и колко време?С уважение Ралица Белчева

Здравейте,

Може да приемате Котешки нокът 335 мг 2 по 1 капс. между храненията 3-4 месеца, почивка 1 месец и повторете, ако е нужно. Вероятно ще са нужни по 1-2 курса всяка година.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

imam uhapvane na kraka ot nasekomo.alergi4na sam i vseki pat mi biat kortizon.sega moje li da napravia ne6to v ka6ti?

Здравейте,

Най-вероятно сте намерила решение на проблема, но ако и този път се е наложило да ви поставят кортизон, може би ще е добре да имате в къщи 1 ампула урбазон / 40,  60 или 80 мг в зависимост от теглото/ с игла и спринцовка и някой от семейството да се обучи да ви я поставя. Ако проблемът не е толкова сериозен, може да имате в домашната си аптечка метилпреднизолон таблетки, да се приемат при нужда и Фенистил локално, за мазане. Ухапаното място се измива с вода и сапун, почиства се със спирт и след изсъхването се намазва с фенистила или друг подходящ препарат.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,моля,посъветвайте ме какво да се направи в следният случай:жена,38 г,поддържаща висока температура,до 40-41 градуса,левкоцитоза,ускорено суе и всички показатели на възпалителен процес.В болница е и не могат да открият какво й е.На антибиотици вече трети ден/гентамицин и цефтриаксон/.Първо я приеха с диагноза пиелонефрит,но днес изключиха това.Бъбреци здрави,сърце здраво,бели дробове без оплаквания.Рентгенови снимки добри.УНГ-добри.Всичко й е здраво,а състоянието й е тежко.От снощи е с лек бронхит,следствие на залежаването.Преди 15-тина дни започна с висока Т.и тогава назначиха антибиотик за горни дихателни пътища.Той замаскира симптомите и сега всичко започва от начало.Моля,бихте ли ми казали на какво да обърнем внимание.Лекарите недоумяват.Ако потърсим друга болница,ще загубим много време...Много сме отчаяни...Благодаря Ви за отделеното време!Преди време ми помогнахте с добър съвет!

Здравейте,
Ако е възпалителен процес, трябва да има увеличени лимфни възли, специфична кръвна картина и симптоми, които да насочат към причината.
Висока температура има и при автоимунните заболявания. За тяхната диагноза са нужни специфични имунологични изследвания.
Има и висока температура с централен произход – когато процес в главния мозък дразни център който отговаря за регулиране на телесната температура.
Съжалявам, че не мога да помогна.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

silen apetit,zapek i otpadnalost.na 50g.kakvo da vzemam.pomognete mi.

Здравейте,

Добре е да започнете с ХУСК, сутрин на гладно 6 капсули с голяма чаша вода – 300 мл. През деня да изпивате 2-2.5 л. в зависимост от горещините – това за запека и контрол на апетита.. Масло от Вечерна иглика и Гинко билоба за тонус, и Алфа Бетик канела плюс хром и биотин за диабетици 510 mg за регулиране на въглехидратната обмяна, съотв. Апетита. Ако не сте, направете годишните профилактични прегледи, за да сте наясно с обективните показатели на вашето тяло.

 

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Синът ми е приет след 7 клас в областен град ние сме от провинцията.Детето ми е притеснително и трудно се адаптира в нова среда пък и е малко само на 14 години.Моля Ви консултирайте ме ,посъветвай те ме говорим много ,но мисля ,че ще трябва нещо хомеопатично.Бъдете благословени и здрави.

Здравейте,

Продуктът Антистрес и добро настроение, формула 312.5 mg е подходящ за него. Хомеопатичните медикаменти се назначават индивидуално, след разговор и анамнеза от лекар-хомеопат. Много е важно той да има желание да получи помощ. А в областния град положително има лекар-хомеопат, който да изпише хомеопатично лечение. Антистрес и добро настроение, формула 312.5 mg – това е хранителна добавка, подходяща при подобни състояния.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,имам полип на жлъчката около 5мм.Бихте ли, ми препоръчали добавка или комбинации от добавки.Благодаря Ви!

Здравейте,

Полипите възникват на фона на нарушена обмяна на веществата. Това са занемарени гастрити, колити, гинекологични заболявания, болести на бъбреците и т.н. Под влияние на ефикасното лечение на основното заболяване полипите могат да изчезнат от само себе си.

Такива случаи се срещат много в медицинската практика. Оттук следва, че могат да се прилагат успешно и методите на натуропатите за лечение на болестите на вътрешните органи. Става дума за прочистване на организма, гладуване, специални диети, суровоядство, физкултура и т.н. Когато неразположението в организма е преодоляно, полипите “губят почва под краката си”.” http://www.lekar.bg/news-124/info-1246

Ако решите да се съобразите с този съвет, ви е нужна индивидуална програма, изготвена от лекар-специалист. Като хранителна добавка, повлияваща доброкачествени туморни образувания може да приемате комбинациа от гъбите Рейши, Шийтаке, Майтаке.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite,ot izvesno vreme saprugat mi e s mnogo nisko kravno i ne se 4uvstva dobre,bihte li mi prepora4ali nqkoq dobavka.Blagodarq Vi

Здравейте,

Гуарана, Зелено кафе, някои женшени, канела, джинджифил, пипер, кардамон, куркума, нар, глог. Но, както при повечето хранителни добавки, се изисква продължителна употреба. За бърз ефект Ви е нужен медикамент. Има и хомеопатични средства. Йога, акупресура и рефлексотерапия също могат да помогнат. Най-ефективен е комплексният подход.

Д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Продължителната употреба на Хидрея до какво може да доведе, каква диета да спазвам при полицемия вера,резултатите веч

Здравейте,

Хидреа е цитотоксично лекарство, т.е. уврежда клетките и унищожава тези, които се делят, напр. туморните. Във вашия случай целта е да се намалят увеличените кръвни клетки.Продължителната употреба на Хидреа може да увреди костния мозък, лигавицата на устата, стомаха и червата със симптоми като афти, гадене, повръщане, липса на апетит, запек или разстройство, проблеми с кожата, окапване на косата, проблеми със съня и др. При поява на някой от тези симптоми или друг, се обърнете към лекуващия лекар за изследване и корекция на дозата.Добре е да приемате повече течности, особено когато времето е горещо, в храната ви да няма консерванти, да е прясно приготвена, да не натоварва черния дроб и бъбреците – т.е. повече зеленчуци, зеленчукови ястия, плодове и пълнозърнести храни. Да избягвате тлъсти храни, месо и риба по 2 пъти в седмицата, без колбаси, консерви и др. с консерванти. Добре е да правите упражнения и самомасаж, който улеснява детоксикацията.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Имам ендометриоза. Как да си помогна?

Здравейте,

Както знаете, някои научни изследвания показват, че ендометриозата би могла да се дължи на генетични увреждания под влияние на химическо отравяне /диоксин/ чрез храната. Ето защо, храненето е особено важен фактор при лечението на ендометриозата. Храната трябва да е екологично чиста, без консерванти, без рафинирани храни, бедна на животински мазнини, богата на влакнини /улесняват и ускоряват отделянето на токсините/. Хранителни добавки – фибри, подобряващи метаболизма на черния дроб, билки – витекс и др., витамини, минерали, омега – 3 МК. Редовно физическо натоварване в зависимост от общото състояние и тежестта на заболяването – йога, чигун, гимнастика, подходящ спорт. Ендометриозата обикновено бавно прогресира. С настъпване на менопаузата при някои пациентки болестта изчезва. Поради това, ако не се налага интензивно лечение или оперативна намеса, билколечението, заедно с другите методи, обикновено дават добър и траен ефект. Най-точна и индивидуално за вас програма може да състави лекар-диетолог или физиотерапевт.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

kak da se spravia sas strahovata si nevroza ,koiato imam ot 25 god.sega sam na 42.I sa6to taka imam alopetsia areata(kragov kosopad),koito nikoi lekar v kazanlak ne moje da obiasni ot kade se poiaviava i kak da se lekuva.nadiavam se 4e homeopatiata ima po adekvatno re6enie na moite problemi.

Здравейте,

Понякога промени в психиката и косопад се дължат на проблем с щитовидната жлеза. Добре е да се консултирате с ендокринолог/ в университетска болница - http://www.usbale.com/Struktura.htm/. Освен това, рейки е изпитан метод за лечение на страхова невроза, информация - http://bg-reiki.com/

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Rabotia na metan stantsia.Zarejdam avtomobili.Vreden li e tozi gaz za zdraveto mi?

Здравейте,

Ако са спазени изискванията на трудовата хигиена, няма опасност, но при завишени концентрации се уврежда сърдечно-съдовата и нервната система. Добре е редовно да правите профилактичните прегледи, предвидени от закона за здравето – най-малко веднъж в годината, вашият личен лекар трябва да ви насочва за изследване на кръв, урина и консултации с кардиолог, невролог и офталмолог на 2 години. За по-точно информация се допитайте до личния си лекар, той трябва редовно да отразява резултатите от тези прегледи в здравното ви досие.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Bih jelal da popitam sled kakav period ot vreme e nai-dobre pacient sled lazerna korekciq na ochite da poseshtava plajove,baseini i t.n.Predi godina i polovina mi beshe operaciqta?

Здравейте,
Пълното възстановяване след такива операции е за около 3 месеца. Разбира се, вземете обичайните предпазни мерки – слънчеви очила от изпитана марка.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

problemat mi e ot mnogo odana o6te predi 17 ili 18 godini izlezemi edna top4ica do kitkata otidoh na lekar kaza 4e nqma ni6to stra6no masta tikan no ot togava dosega hodih pone 15 pati za6toto ne spirat da mi izlizat po tqloto ne me bolqtrzli4ni mneniq polu4ih ot doktorite 4e sam na kilogrami 80 4e imam pove4ko maznini v kravta doroka4esveni obrazovaniq mastna tikan 4e imam sklonost tqloto mi kam takiva obrazovaniq za6toto kogato bqh na 22 se operirah ot to4ica na gardata doroka4esteno be6e obrazovanieto togava pokazah na doktora rakata si koqto imam topka toi ne obirna vnimanie kaza gledai gardata ne rakata i kato mina 3 meseca pak mi izleze ot togava hodih na lekar 2 pati za gardata hodin pri dermatolog pokazah pokite potqloto si igardata si kaza 4e sa 2 rzli4ni masti tikani kajete molq za6to ikak moga da gi spra ako oslabna moje li da spta da mi izlizat ili nqkakva dieta mnogo sam depresirana blagodarq predvaritelno

Здравейте,
Понякога заболяванията са доста неясно проявени и диагностицирането им е извънредно трудно – необходими са години наблюдения, консултации и изследвания, докато не се проявят симптоми, които да дадат основание да се приеме една или друга болест. Дотогава лекарят се опитва да обясни състоянието с нарушения в метаболизма, нервната система или нещо друго и това не е грешка. При всяко патологично състояние нервната система, ендокринната система и кръвообръщението участват в една или друга степен. Такива пациенти, разочаровани от медицината, най-често се обръщат за помощ към алтернативни възможности. Алтернативните методи активизират кръвообръщението, подпомагат детоксикацията, стимулират обмяната на веществата, регулират нервната система и по този начин възстановяват възможността на организма сам да се лекува. Изпълнени правилно, с постоянство и търпение, тези методи са добър избор при състояния като вешето, когато болестта е още в зародиш. Проучете системите рейки, йога, цигун и др. и се насочете към някоя от тях. Неминуемо след време ще се намери решение за вашето състояние. Потърсете ме на е-мейла да поговорим допълнително, ако искате.

д-р Аелита Петрова

 

здравейте д-р Петрова.проблемът ми е ,че имам пулсиране в областта на пъпа,по точно в лявата страна до пъпа.имам чувството,че напипвам нещо твърдо,направих си изследвания и лекарите ми казаха ,че имам възпаление на стомаха.но кажете ми защо се подува корема ми.благодаря ви

Здравейте,
Пулсират кръвоносните съдове или тъкани в близост с тях. Възможно е да имате малък липом в тази област / това е повърхностен доброкачествен тумор от мастна тъкан/. В дълбочина е разположена коремната аорта, чийто пулс се усеща при някои състояния. Консултирайте се с хирург.

д-р Аелита Петрова

Здравейте,имам въпрос спрямо Мултивитамините Alive.Незнам колко разновидности има,но моите са тъмно зелени/сиви.Проблемът ми е че хапчето е прекалено голямо и немога да го преглътна и трябва да го режа няколко пъти.Бъпросът ми е дали мога да ги разтвора във вода или дали има някакви които се разтварят във вода защото е доста досадно 10 мин да режа пия и така.Мерси за внимението.

Здравейте,

Предлагаме мултивитамините Alive! и под формата на желирани таблетки. Може да ги разгледате тук
Приемът им е лесен (сдъвкват се като желирани бонбони) и са с приятен вкус. Предлагаме формули както за жени, така и за мъже.

 

Хубав ден,

 

Соня Атанасова

Ревита ООД

 

Къде в гр. Пловдив е най- добре да даря кръв? Може ли да ми посочите поне няколко места поне за да мога да си избера което ще ми е и удобно, но е добре да знам и най- доброто.

Здравейте,

Свържете се с Кръвния център в Пловдив, те ще могат да Ви дадат по-точна информация:

Кръвен център в Пловдив:
ЦТХ /Центърът по трансфузионна хематология

Адрес:
бул. “България” № 234Б,
Пловдив

Тел:
032/904401

Zdraveite doktore stava vapros za bolki v racete I krakata muskulni.prepira4aite mi ne6to.

Здравейте,

Преди да започнете със самолечение, е необходимо да разберете причината на болката – ако причината е неврологична – остеохондроза /шипове/,  дископатия, ще е нужна и рехабилитация, а може би и медикаментозно лечение, освен хранителните добавки. Добре е да се направи и изследване на кръвта – пълна кръвна картина, биохимия, електролити, ако причината е проблем в метаболизма и недостиг на витамини, минерали, микроелементи.

Във всички случаи, поради всеобщо непълноценното хранене, може междувременно да започнете с Алое Вера и калций-магнезий-вит.Д . Ако имате склонност към алергии, започнете алое 1 ч.л. дневно и постепенно увеличавайте до 60 – 120 мл , ако се понася добре. Ако имате нужда от уточняване или допълнителна информация, пишете ни отново.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, моят въпрос е дали може да се отслабне с рейки? През последните години натрупах около 30 кг над нормата, може би въз основа на голям стрес, който продължава и до днес.Първо работата ми е стресираща и не мие по мерак, гледам възрастните си родители съвсем сама, съпругът ми почина и така, ако мислите че прекалявам с храната, не.

Здравейте,

В Български Рейки център върви програма за естествено здравословно отслабване. Програмата е нова, аз нямам опит с нея, но казват, че работи. Може да се обадите за информация на телефоните посочени в www.bg-reiki.com и www.reiki.dir.bg. Но преди всичко, трябва да се консултирате с ендокринолог и да се направят хормонални изследвания. При стрес, неврози, паник-синдром и др. психически отклонения, рейки може да помогне като самостоятелен метод за лечение и самолечение, но при повечето заболявания е необходим комплексен подход – конвенционална медицина/медикаменти/, рейки, физически упражнения, диета. При вас е възможно увреждане на щитовидната жлеза, често проблемите с нея се отключват след голям стрес.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Д-р Петрова,синът ми е на 28г.От около 2год.има увеличени паротидни жлези.Няма болка,няма температура,няма сухота в устата,но видимо са увеличени.Синът ми казва,че има моменти когато спадат, но после пак се увеличават.Бяхме на преглед при лицево- челюстен хирург доц.д-р Цветан Тончев в гр.Варна. Назначи му ехография на слюнчени жлези и шия.Резултатът показа нормална структура на слюнчените жлези,щитовидна жлеза- б.о.и неувеличени лимфни възли в областа на шията.Това добре ,но паротидните жлези продължават да са увеличени .Какво да да правим от тук нататък.Предварително Ви благодаря за отговора.

Здравейте, както знаете, паротидната жлеза е най-голямата от трите двойки слюнчени жлези. Ако заключението от ехографията е, че няма проблем със слюнчените жлези, може би е добре да направите още едно изследване за второ мнение и да поискате да ви обяснят на какво се дължи подуването. Понякога в каналчетата на слюнчените жлези се образуват малки камъчета, които ги запушват и пречат на оттичането на слюнката, жлезата се уголемява, но при някое следващо хранене, каналчето се отпушва и отокът на жлезата спада. Може да се установи с палпация, ехография, рентген, когато жлезата е уголемена.

Хранене:

  • Първото условие е да се научите да пиете течности. Това значи поне 1-1,5 л вода и чай на ден, а при усилено потене и повече.
  • От менюто задължително се изключват употребата на алкохол, кафе и цигари.
  • Рискова храна са вътрешностите: шкембе, бъбреци, дробчета и др.
  • Здравословната диета изисква най-общо да смените любимите си вредни храни с полезни. Вместо натриева сол например слагайте калиева, вместо бял хляб яжте черен.
  • Плодовете и зеленчуците да се увеличат, но да се избягва тяхната употреба в консервиран вид.
  • Рафинираната захар почти трябва да се спре.

Масаж на лицето: http://nistologia.blogspot.com/2008/04/blog-post_3916.html

 

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!От 10 години имам белодробна емболия,установена е със сцинтиграфия на бял дроб.Приемам синтром по схема.Ходил съм няколко сцинтиграфии и консултации с доктори.Още не мога да се излекувам.Аз съм на 38г.,някаква препоръка да ми дадете?

Здравейте,

Белодробната емболия в млада възраст обикновено е признак на наследствена или придобита тромбофилия/най-общо – проблем с кръвосъсирването/. Правени ли са ви изследвания в тази насока, тъй като  това е важно за лечението?

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,страдам от клаустрофобия.Как мога да си помогна?

Здравейте,

Лечението на клаустрофобията е трудно и продължително. Успех може да се постигне само, ако се подходи комплексно – медикаменти, психотерапия, методи за релаксация. С метода рейки също може да си помогнете.  Тук ще научите подробности за метода и обучението - http://reiki.dir.bg/, http://bg-reiki.com/. Ако не ви допада, обърнете внимание на методите за релаксация – има доста книги, както и в интернет.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

обикновенно вечер като си легна усещам пулса си в ушите

Здравейте,

Възможните причини са високо кръвно налягане, хиперфункция на щитовидната жлеза, атеросклероза на мозъчните съдове, хронично възпаление на средното ухо и др. по-рядко срещани. Добре е няколко дни да мерите кръвното налягане сутрин и вечер и да се консултирате при личния лекар, за да Ви насочи към съответния специалист, в зависимост от допълнителната информация от анамнезата и прегледа – кардиолог, ендокринолог, невролог. УНГ.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

аз страдам от безсъние,нервност,болки в ставите сутрин като стана от сън все едно че съм носила камъни вече съм в меномауза но когато имах мензис все ми се забавяше.Според мен това са признаци на хипер функция на щит.жлеза какво да пия.

Здравейте,

Такива оплаквания има и при хроничен стрес, при някои бъбречни заболявания, хормонален дисбаланс, но не непременно хипертиреоидизъм. Добре е да направите консултация с личния лекар и , ако се налага, при ендокринолог.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Оперирана съм от нодозна струма и ми е махнат възел и половината жлеза през март 2012 год.След шестмесечен период отивайки на преглед,отново чрез ехография се установи възел.Каква е причината? не сполучлива операция или друго?

Здравейте,

С хирургичното отстраняване на „възлите” болестта не е излекувана. Причините за образуване на възли продължават да влияят върху щитовидната жлеза и заболяването рецидивира /появява се отново в активна фаза/. Такива причини могат да са :наследственост, възраст, радиация, предходни възпаления на жлезата и др. Не винаги може да се прецени точно дали да се премахне само възела или цялата жлеза. Някои лекари са на мнение, че е по-добре да се даде възможност на организма и да не се отстранява цялата жлеза още при първата операция, тъй като това означава цял живот хормонозаместителна терапия и куп проблеми, свързани с нея.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Kakva e prichinata za zamaivane na glavata. Xodila sam pri nevrolozi i na psixiqtar l vseki mi kazva 4e vsi4ko e ot nervite oba4e strannoto e oba4e 4e xem piq xap4eta za uspokoeniq a pak pak imam sachtiq problem.Molq pomognete mi.

Здравейте,

След определена възраст световъртежът може да е следствие на нестабилно кръвно налягане, склероза във вътрешното ухо, склероза на мозъчните съдове. Може да направите консултация с УНГ и редовно да измервате кръвното си налягане.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте ,аз кърмачка бихтебли ми препоръчали калции или някакви комб.витамини защото много ми капе косата,зъбите ми са много зле и ме болят ставите аз съм на 36г. Благодаря ви!

Здравейте,

Добре е да направите някои изследвания и консултация при личния лекар
Подходящо е да приемате един мултивитаминен продукт, напр. Алайв,а също "Калций и Магнезий"/без вит. Д, защото го има в Алайв/, 2 по 1 капс.Не по 3 капс. дневно, както е указано на опаковката, а по 2, защото се съдържат и в Алайв. Двата продукта заедно приемайте 1 месец, след което само Алайв. След 2 месеца отново включете калция. но непременно направете изследвания на кръвната картина, вкл. минерали, микроелементи, витамини - и по-специално Калций, Магнезий, Цинк, Фосфор, Вит. С, вит. Д. Ако изследванията са добри/ако може изпратете да ги видя/, продължавате с горната схема. Ако има проблем, ще ви бъде назначено друго лечение.

Желая Ви здраво и щастливо бебе, а и Вие да сте здрава да му се радвате!

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Имам въпрос свързан с проблеми в млечните жлези!Аз съм на 40г.Може би от 15години и повече назад във времето имам болки и течове от гърдите си!Имам установена мастопатия!Не съм забременявала никога до сега!Може ли да ми обясните това на недостиг на хормони ли е или излишък?Всъщност гинекологично съм добре в момента!Скоро правих профилактичен преглед в АГ-Щерев!Проблема ми е,че не мога да забременея!Ще изследваме хормоните-LH,Estradiol,Prolaktin,FSH.Дали има лечение според вас!И дали има аномалии от прием на хормони ми е въпроса?

Здравейте,

Както знаете, мастопатията представлява фибро-кистозно разрастване на жлезистата тъкан на млечната жлеза. Причините са наследствено предразположение, индивидуалните анатомични особености на жлезата, а също повишените нива на естрогени. Лечението е в зависимост от клиниката – оплаквания, резултати от прегледа и изследванията. Може да бъде  медикаментозно, хомеопатично, с диета и понякога хирургично.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Два пъти в годината ми излизат бели точки по ноктите. Дори структурата на нокътя леко ми се променя, има грапавини. Когато израстнат ноктите и се изреже, новата нок. плочка е здрава. И така до след няколко месеца. На какво се дължи това?

Здравейте,

Това състояние се нарича  левконихия - може да се дължи на хиповитаминоза, хипоалбуминемия, хронична бъбречна недостатъчност, желязонедоимъчна анемия, прием на сулфонамиди, отравяне с олово или арсен, цироза на черния дроб, химиотерапия и други. При вас вероятно е хиповитаминоза, но е добре да направите пълна кръвна картина и желязо в серума.

Д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, искам да закупя някаква хранителна добавка/витамини и др./ за дъщеря ми, тя е на 16 години. Какво бихте ми препоръчали, което да оказва влияние за укрепване на имунната система, повишаване на апетита, защото се храни нередовно и по-моя преценка е малко под нормата за възрастта си и също така да подпомага правилното развитие на организма като цяло в тази възраст. За себе си бих желала да получа консултация за подходящ продукт за кожата. На 38 год. съм тежа 53 кг., но вследствие на две бременности имам доста изтъняла и отпусната кожа със стрии на места. Бих желала да приемам някаква добавка, която да уплътни като цяло кожата и възстанови еластичността й. Нямаме сериозни заболявания.

Здравейте,

За дъщеря ви са подходящи мултивитамините Алайв  и Сибирски женшен, а за вас - Хидраплениш и  пореч масло, но също диета, масажи и физически упражнения.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Мъжът ми страда от полицемия вера, предписаха ни Хидрея, реултатите се стабилизираха, но от извесно време се повишиха, в норма са,но са клатупкащи, но тромбоцитите са над нормата, а и става все по нервен, от най-малкото нещо се ядосва.Това дали е следствие от болеста и има ли начин да се оправи. С поздрав

Здравейте,

Както знаете, полицитемия вера  е заболяване, при което кръвните клетки се разрастват неконтролирано и се образуват в пъти повече от необходимото, съответно се разпадат и натоварват метаболизма и органите. Раздразнителността е  възможно усложнение на заболяването, тъй като метаболитите от големият брой разпадащи се клетки все по-трудно се изхвърлят от организма и увреждат нервната система /както и др.органи/. Но вероятно е добавен и стрес от заболяването като фактор, причиняващ много неудобства и проблеми в начина на живот. Добре е да се храни здравословно – в интернет има много писано по въпроса, защото така ще облекчи черния дроб и бъбреците, които са натоварени с изхвърлянето на веществата от разпадането на клетките. Билките и добавките, които подпомагат детоксикацията на тялото, могат да помогнат за облекчаване на симптомите. За „успокояване на нервите” може да взема валериана и маточина.

Д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, преди време направих запитване за подходящи продукти за себе си и дъщеря ми, но все още нямам отговор.

Здравейте,

Ако това е вашият въпрос:

"Здравейте, искам да закупя някаква хранителна добавка/витамини и др./ за дъщеря ми, тя е на 16 години. Какво бихте ми препоръчали, което да оказва влияние за укрепване на имунната система, повишаване на апетита, защото се храни нередовно и по-моя преценка е малко под нормата за възрастта си и също така да подпомага правилното развитие на организма като цяло в тази възраст. За себе си бих желала да получа консултация за подходящ продукт за кожата. На 38 год. съм тежа 53 кг., но вследствие на две бременности имам доста изтъняла и отпусната кожа със стрии на места. Бих желала да приемам някаква добавка, която да уплътни като цяло кожата и възстанови еластичността й. Нямаме сериозни заболявания."

На него вече е отговорено и той е публикуван. Ето отговорът на д-р Петрова отново:

"Здравейте,

За дъщеря ви са подходящи Алайв мултивитамини  и Сибирски женшен, а за вас - Хидраплениш и  пореч масло, но също диета, масажи и физически упражнения."

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zad ushite mi ili vytre v tqh se natrupva maznina,a po tqloto ne togava kak da razbera 4e i tqlot mi e zamurseno ako samo ushite sa mazni izvinete me za vuprosa

Здравейте,

Кожата на тялото е подложена на механично въздействие от дрехите, атмосферните  условия, работата, което премахва част от мазнината, а ушите и зад тях е защитена област. Омазняването на ушите означава, че е време за къпане, ако нямате възможност да го правите всеки ден. Ако не съм разбрала правилно въпроса, моля да ме извините и да попитате отново.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, моят въпрос е причинява ли увеличаване на теглото приемът на колаген, хиалуронова киселина и другите съставки от продукта Хидраплениш, който вече използвам?Благодаря предварително!!!!

Здравейте,

Приемът на колаген и хиалуронова киселина не води до увеличаване на теглото, а подпомага намаляването му.

 

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Моля Ви кажете ми може ли баща ми да пие активен въглен за да чисти пурините, защото страда от подагра, спазва диета но много често има кризи. Благодаря предварително

Здравейте,

Възможно е черният въглен да изчисти част от токсините в червата, но в същото време той ще абсорбира и полезните хранителни вещества. От друга страна 1 табл. няма да помогне кой знае колко нито да навреди, ако се използва правилно. Но ако пие лекарства 3 пъти на ден, е възможно част от лекарствата да се елиминират и това да промени дозата, което няма да е добре. Освен това, ако е склонен към запек, този му проблем може да се влоши, защото черният въглен запича. Според мен е по-добре да си спазва стриктно диетата, да си пие лекарствата и да прави елементарни упражнения за подпомагане обмяната на веществата и изчистването от пурините.Хранителна добавка - Череша (екстракт от плод), 500 mg и др.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

на 21 години сам и от едно известно време се чуствам с изтръпване на главата като се наведа и изправя ми се вие свят и нестъбилен подхот най гадното е че всеки ден като съм на вън и вляза на тъмно пред очитеми виждам огнено червени кръгове и мн ми изтръпва главата и постоянен шум в ушите.. и незнам какво да правя ако можете да ми помогнете със съвет БЛАГОДАРЯ ВИ !

Здравейте,

Най – вероятната причина е повишено кръвно налягане. Измервайте го няколко дни сутрин и вечер и, ако е възможно, когато имате тези оплаквания. Друга възможна причина е повишено вътреочно налягане –консултация с очен лекар .

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

на 21 години сам и от едно известно време се чуствам с изтръпване на главата като се наведа и изправя ми се вие свят и нестъбилен подхот най гадното е че всеки ден като съм на вън и вляза на тъмно пред очитеми виждам огнено червени кръгове и мн ми изтръпва главата и постоянен шум в ушите.. и незнам какво да правя ако можете да ми помогнете със съвет БЛАГОДАРЯ ВИ !

Здравейте,

Възможно е да има проблем с кръвното налягане. Измервайте го няколко дни сутрин и вечер и по възможност когато се чувствате зле. Записвайте резултатите и отново ни пишете след 3 дни или посетете личния лекар.

 

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! От около месец лесно се разболявам,имам проблеми с бубреците,правя леки бъбречни кризи,задържам вода,от 2 седмици пия противозачатъчни и от тогава корема ми е непрекъснато подут,появи се и цестит,излизат ми херпеси на устните и носа. Помощ! Не знам какво се случва с мен и какво да пия вече! Когато бях настинала пиех антибиотик- Клацид,после за бъбречните кризи взех еднократен антибиотик,сега за цестита взимам Урофорте сироп. Според Вас ще ми помогне ли някакъв имуностимулант? И за подутия корем пробиотик би ли ми помогнал? Благодаря предварително!

Здравейте,

Описаното състояние ми се струва твърде сериозно, за да правите опити да се самолекувате. Нужно е да се направят някои изследвания – ехографски,  анализ на кръвта и микробиологично изследване, за да се установи причинителят на инфекцията и чувствителността към антибиотици. Нужна ви е консултация с нефролог, на първо време, защото в случая бъбречната инфекция е най-опасна и с възможни тежки усложнения. Още по-добре би било да постъпите за болнично лечение, но в болница с възможности.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Добро утро!От няколко дни то май вече втора седмица съм с отпадналост,главоболие,кашлица---пия антибиотик ципрофлоксацин,невробекс,изпих едно шишенце сироп биокс тими,а преди това пих терафлу и тайлол хот но се чувствам все така,какви мерки да предприема.Постоянно чета и слушам че този грип /ако съм грипава/води до по лоши усложнения и дали не развивам нещо вторично,какво бихте ме посъветвали

Здравейте,

Добре е лекар „да чуе“ белия дроб, да се направи рентгенова снимка на белия дроб и изследване на кръв – ПКК и СУЕ.

 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Витамините Alive по какъв начин са направени? От плодове и зеленчуци ли или са синтетични? Преди или след хранене трябва да се приемат и за какъв срок?

Здравейте,

Alive! съдържат екстракти от плодове, зеленчуци, зелени храни, медицински гъби и много други съставки. Те са с натурален произход и не съдържат химия. Приемайте ги сутри по време или след хранене, запериод от три месеца. След което може да направите още толкова месеца почивка.

Благодарим Ви за запитването! За допълнителна информация оставаме на Ваше разположение.

 

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Zdraveite imam sym v ysite ot skoro kogato se naveda da vzema nesto ot zemiata se ysilva kakvo me sivetvate blagodaria

Здравейте,

Преди да предприемете друго, добре е да следите кръвното си налягане няколко дни сутрин и вечер. След това ни пишете отново. Освен високото кръвно налягане, друга честа причина за шум в ушите са заболявания на вътрешното ухо,  нарушено кръвооросяване на мозъка поради склероза на съдовете, което се проявява след определена възраст. По този повод консултация се прави при отоневролог.

 

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Къде се продават семена от Лофант в София ?

Здравейте,

 

За съжаление не можем да отговорим на Въпроса Ви. НЕ разполагаме с нужната информация.

 

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Лекарство за стахова невроза на съпруга .Болка и стягане в гърдите ,изпотяване.Преди по-малко сега в разтояние на 2-3 часа .Ходихме при кардиолог-казаха ,че не е сърцето.Той е трудоустроен втора група със исхемична болест на сърцето и диабет. Това стягане да не е от щитовидната жлеза.Не сме ходили за нея.

Здравейте,

Възможни причините за това състояние са със сърдечен произход,  неврогенен произход – интеркостална невралгия, психически причини – стрес, страх. Щитовидната жлеза би могла да предизвика подобни оплаквания само ако е ако е доста увеличена и с хиперфункция, което щеше да се забележи при другите прегледи, но все пак направете една консултация с ендокринолог. Хранителна добавка с успокояващ психиката ефект е Екс-стрес, 430 mg ; Антистрес био квартет ; Калмерал, 600 mg,

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

slab imunitet na 50 g sum no vseka godina se razboliavam sega v momenta puk imam bolki v yshite i postoianno tekat i s bolki gi chistia gpito mi dade dva razlichi kapki za yshi no ne pomagat 3 godini veche BLAGODARIA VI MNOGO

Здравейте,

Както знаете,  ушната инфекция се предизвиква от бактерии или вируси в средното ухо. Често се появява в резултат на друго заболяване, настинка, грип или алергия, които предизвикват запушване или отичане на каналите на носа, гърлото и Евстахиевите тръби. Добре е да се направи консултация при опитен специалист Уши, нос и гърло, тъй като тези чести инфекции /или алергични състояния – това трябва да се уточни/ могат да увредят слуха ви.

Д-р Аелита Петрова

 

Здравейте,осинових дете на 3г,което бавно проговори и проходи,беше с отит и се наложи 2г. да го лекуваме докато възвърне нормален слух.По- късно/около5г./се оказа че е хиперактивен с намалена концентрация,внимание,памет.Сега е 3кл. и едвам преминава от един клас в друг.Опитах с хомеопатични средства,психиатрите ми казаха,че така ще бъде.Можете ли да ни помогнете, поне със съвет.Предварително благодаря.

Здравейте,

Има вероятност  детето да е с вродени отклонения от нормата, което за съжаление не се лекува. Ако искате консултация със специалист по генетични заболявания - http://zdraveto.com/zdraveto/%D0%B4%D0%BE%D1%86-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0/. Възможно е с някои хранителни добавки и психологичен подход да се облекчи състоянието на детето. Пишете  ни отново след консултацията с генетик.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова Не зная към какъв доктор дасе обърна, защото за първи път ми се случва този проблем.От няколко месеца чувствам езика си като попарен с топла вода.Или по точно усещането е като боцкане с иглички.Парещо чувство.Пиша така защото не мога да определя усещането.Стипчив вкус и побелял на цвят.Усещането е много неприятно.Това нещо започна от момента когато се реших да отида на зъболекар за почистване на зъбен камък.Почистването стана с някаква машинка на ток.След няколко седмици започнаха тези усещания по езика.И така вече 5-6 месеца.Лечение не съм прилагала защото в нашия град Монтана няма към кого да се насоча;Ще Ви бъда много благодарна , ако ми помогнете защото е много мъчително това усещане.Предварително благодаря

Здравейте,

Възможно е езикът да е бил засегнат при манипулацията, възможна е и реакция към упойката, ако е правена такава. Най-добре се консултирайте с най-опитния стоматолог в града / не който е на мода, а с голям стаж и опит/. Той ще може да прецени дали е усложнение от чистенето на зъбния камък или е друго заболяване. Ако не е от неговата компетентност, може би ще ви насочи към друг специалист. Ако не, потърсете консултация със специалист по неврология и, евентуално, вътрешни болести. Успех.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Ами проблема ми е следния - поради прекалено стоене пред компютъра очите ми отслабнаха и не мога вече да виждам на далеч. Понеже не искам да слагам очила, има ли начин да си възвърна зрението, макар и не напълно, поне да виждам по-добре

Здравейте,

Лечебната система на Нурбеков има успехи в алтернативното лечение на късогледство и далекогледство.

http://norbekov.bg/курсове/интернет-курсове

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

На моята свекърва през октомври 2013г.беше диагностициран рак на пикочният мехур.От тогава насам са направени няколко интервенции.Но при една от тях е бил засегнат нерв и се налага доживотно ползване на катетър.Това от своя страна налага ежемесечно приемане на антибиотик.Въпросът ми е-добре ли би било да се приемат съпътстващо витамини или имуностимулатори и от какъв тип.

Да, добре би било да приема пребиотици, пробиотици и мултивитамини.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, пия от мултивитамините Alive. Тренирам във фитнес през ден около 16.00ч. Интересува ме кога трябва да пия таблетката, преди или след тренировка? Също така колко продължително трябва да ги пия. храната ми е малко или много неразнообразна. на 32 год. съм, не болидувам по принцип. мерси

Здравейте,

Съдържанието на витамини и микроелементи в една таблетка мултивитамини е твърде малко, за да се очаква бърз ефект, ефект има при ежедневна продължителна употреба. Добре е да се приема с храна, за по-пълноценно усвояване на всички вещества, около час след тренировката.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Имам множествена склероза. Препоръчват ми да постъпя в санаториум. Къде да отида?

Здравейте,

Може да отидете в Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация, София, Овча купел - http://www.rehabilitacia-ovchakupel.com/,

Велинград http://www.rehabilitation.bg/bg-filiali-velingrad.php или гр.Стамболийски -

http://bolnicastamboliyski.com/KP237.html и др. - вижте тук http://msobg.org/forums/viewforum.php?f=9&sid=a11cb780e1328296a40c3f5d8c42682a. Най-добре е в Овча купел, но във Велинград и останалите също ще получите добри грижи. Може да се обадите по телефоните /има ги на страниците, които ви изпращам/ и да изберете най-подходящото за Вас място.

д-р  Аелита Петрова
лекар в Отделение  ”Имунохематология и  трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български  Рейки център

 

Здравейте! Казвам се Красимир и съв на 31 г. Имам периодични проблеми с ниско кръвно, дори в момента ми е 40 на 80 като са съпроводени с главоболие. Ходих на изследване с биоскенер и нямах някакви особени проблеми освен гъбична инфекция и леки проблеми с дебелото черво с натрупване на токсини.Имам често подуване на корема и газове. Искам да попитак от къде може да идва проблема с кръвното, защото съм посещавал личния си лекар и отговора на моя въпрос как да коригирам кръвното беше, че некой не е умрял от ниско кръвно и да не се притеснявам. Благодаря Ви предварително.

Здравейте,

Да, за съжаление, има такова отношение към хипотониците, но има и какво да се направи, за да се повиши качеството на живот. А именно - здравословно хранене /то е в основата на лечението на всяка болест или болестно състояние / с повече сол в храната – морска, хималайска и др. /; повече течности – вода, билков чай от коприва, джинджифил и  тинктура глог за подобряване на кръвообръщението; топла вана с няколко капки масло от канела, риган, розмарин или джинджифил, хран. добавки с гуарана, женшен и др. стимулиращи кръвообръщението, някои от хомеопатичните препарати - Adrenaline, Cactus Grandiflorus, Camphor, Viscum album, Carbo vegetabilis; рефлексотерапия, иглотерапия, компресивни чорапи /не позволяват на кръвта да се задържа в долните крайници/, спорт, йога  или други упражнения за стимулиране на кръвообръщението. Приложени комплексно, изброените методи могат да поддържат кръвното в граници без неприятни физически усещания.

д-р  Аелита Петрова
лекар в Отделение  ”Имунохематология и  трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български  Рейки център

Zdraveite!Bih iskala da vi popitam kak e pravilniq na4in za razpredelqne na hranata ot detskata kuhnq? Blagodarq!

Здравейте,

Най-добре е да уточните това с личния лекар на детето, защото той е запознат с това как детето израства и се развива, от какво боледува, т.е. какви са  потребностите му.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Искам да попитам защо Самбукус беше иззтеглен от аптечната мрежа и все още е много трудно откриваем дори в големите аптечни вериги?

Здравейте,

В аптеките предлагаме всички продукти на Самбукус, без детската формула. Тя е спряна за внос в Европа от производителите от Nature's Way. Предлагаме ето този продукт, който е същият като формулата на Nature's Way.

За допълнителна информация остамваме на Ваше разположение.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

zdraveite! az sum jena na 26 god s malko zavishen testosteron i mi preporuchaha da piq sao palmeto.iskam da popitam dali moje da mi navredi i dali moje da se pie s godini bez da okazva nqkkvo otricatelno vliqnie varhu organizma sled vreme

Здравейте,

Тъй като тази билка оказва естрогенни, андрогенни и алфа-адренергични блокиращи ефекти, може да е необходимо коригиране в използването на хормони или хормоноподобни лекарства, ако приемате такива, но най-добре е да не се приемат заедно.  Билката не трябва да се използва по време на бременност или кърмене. Страничните ефекти от приема на сао палмето са рядко срещани и обикновено са леко изразени. Най-честите сред тях са гадене, стомашен дискомфорт, лош дъх, запек или диария. За добър ефект се приема поне 3 месеца, т.е., при добра поносимост може да го приемате 5-6 месеца, след което да направите контролно изследване на хормоните/естрадиол и тестостерон/ и, ако няма проблем с естрадиола, след почивка от около месец, повторете курса.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

При неволни движения и проблеми с прием на невролептика Хлорпротиксен15 Зентива, като треперене и безпокойство, потръпване или необичайни движения на езика, лицето, устата, челюстите или гърлото, въртене на очите. >>>Ако получите някоя от тези реакции, може да е необходимо да Ви бъде дадено допълнително лекарство. <<<>>>Кое може да бъде допълнителното лекарство и как се прилага? Благодаря за отговора!

Здравейте,

Има такива медикаменти, но трябва да бъдат изписани от лекуващия психичното заболяване лекар, който може да прецени точния медикамент и доза, според резултатите от прегледа.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, имам хашимото и повишено TSH . може ли да е свързано с обилен косопад и разреждане на косата?

Здравейте,

При болест на Хашимото с хипофункция на щитовидната жлеза, какъвто е и вашият случай, се нарушава цялостния метаболизъм и страдат всички функции в човешкото тяло. Недостигът на хормони на щитовидната жлеза  води до неправилна обмяна на веществата и съответно до отпадналост, лесна уморяемост, напълняване, запек, косопад, депресия и др., изразени в различна степен, в зависимост от продължителността и тежестта  на заболяването.  Космите стават по – крехки и по-чупливи, косата оредява. Високият  TSH /тиреостимулиращ хормон/, който се  отделя от хипофизата - жлеза в главата,  е свързан с ниски хормони на щитовидната жлеза, разположена отпред на шията под ларинкса. 

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте ,баба ми получи микроинсулт без никакви последствия.Бих искала да ми кажете коя е най-добрата комбинация от добавки за превенция.Предписаха и аспирин протект и нутропил.Кои добавки могат да се съчетават с апирин и нутропил.Също така може ли само с добавки без аспирин да се постигне превнция и колко време трябва да се пие нутропил,т.к. не и казаха.Много ,много благодаря!

Здравейте,

Аспиринът се предписва като задължително противосъсирващо средство, за да предпази от исхемичен мозъчен инсулт и да намали до минимум риска от хеморагичен инсулт. Исхемичен инсулт се получава при запушване на съд от съсирек, а хеморагичен - при спукване на съд, най-общо казано. В първия случай спира храненето на мозъчната тъкан след мястото на запушване, а във втория поради кръвоизлива от спукания съд. Ноотропил се изписва за стимулиране на мозъчната дейност, която страда от неправилното кръвоснабдяване/хранене/. С първите симптоми на инсулт се поставя диагнозата мозъчно-съдова болест, а това означава хроничен проблем, който в най-добрия случай може да се стопира, но не и да се отстрани. Ноотропилът често води до нервност и раздразнение, а безсъние, ако се пие след обяд. И двата медикамента се приемат до живот /при добра поносимост/. Ако не се понасят добре, се изписват други медикаменти, които може пак да не се понесат добре и пак, и пак. И така, след няколко опита да се намери подходящия медикамент и 1 торба с безполезни хапчета, се стига до алтернативните варианти – диети, хранителни добавки, упражнения.

В случая на вашата баба,  е добре да се знаят нивата на липидите и кръвната захар, за да се потърси причината за инсулта. Подходящи добавки – мултивитамини, минерали и микроелементи /В, Е, С, А, мед, селен, магнезиев сулфат/; Гинко билоба, чесън, листа къпина и др.  Много важна е диетата, защото чрез храната внасяме основното количество полезни вещества /или отрови!/. А упражненията – физически и за релаксация, спомагат за усвояване на хранителните вещества от храната и добавките. Както при всяка болест и профилактика, само комплексният подход може да доведе до значими резултати.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,за превнция на инсулт се предписва Аспирин.Чела съм много статии за Пикногенол,че действа като аспирина ,дори е 5 пъти по ефективен ,но не знам в каква доза.Бихте ли ми казали може ли да се изключи аспирина и да се ползва само Пикногенол / и в каква доза/ и коя е най-добрата добавка при атеросклероза? Има ли и др .добавка която, може да замести Аспирина ?Благодар Ви!

Здравейте,

Възможно е Пикногенол в бъдеще официално да измести аспирина, но засега лекарите предпочитат изпитания и утвърден от многобройните години опит и клинични проучвания аспирин. Разбира се, на своя отговорност, вие може да предпочетете пикногенол.

д-р Аелита Петрова

Ще опитам да изложа в питането си няколко въпроса, свързани с оплаквания от страна на майка ми/на 51 години/, които продължават вече поне две години, не са постоянни. Тя страда изначално от мигрена, но по-скоро сега я притеснява болка и напрежение във врата, отзад в тила, която всъщност е най-усезаема когато е в легнало положение, също така на периоди световъртеж/когато вдига глава нагоре се засилва/ - тези кризи са съпроводени с високо кръвно налягане. По принцип в момента страда и от доста явно изразени симптоми на менопауза/ако това има отношение/. Посещавала е само личен лекар, предписани са и лекарства за регулиране на кръвното налягане, съвети за избягване на стрес и голямо физическо натоварване и някои медикаменти за регулиране на вестибуларния апарат, но кризите периодично отшумяват и пак се появяват. Съществуват и съмнения за шипове във врата, но тя не си е правила снимка и не са установени до момента. Интересува ме какво е Вашето мнение предвид изложените и оплаквания? Предварително благодаря!

Здравейте,

От описаните симптоми може да се мисли за цервикоартроза и проблем с кръвоснабдяването на главния мозък и вестибуларния апарат, вероятно функционален и проявяващ се при преумора – психическа, физическа;  резки промени в кръвното налягане и хормоните.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

dobar den D-r PETROVA. OT dve sedmici sam s temperatura 37,1-37,2 pravih rengenovi snimki na bql drob i sinusi chisti sa imam samo nqkakvi bronhialni sekreti pusnah i pkk rezultatite sa sledniTE: WBC-7.7 RBC-5.42 HGB-151 HCT-45,7 MCV84,3 MCH-27.8 MCHC-330 PLT-2,4 MO-4,7 LY%31,6% MO%-61.6% RDW-15.0% PCT-0,212 MPV-7,9 PDW-10,9 СУЕ-8ММ OT SRQDA SAM NA LECHENIE S LEVOKSA 500mg KAKVO OZNACHAVA NISKOTO SUE MNOGO SAM PRITESNENA LEKARQ KAZA CHE E NQKAKVA BAKTERIALNA INFEKCIQ MNOGO SHTE S ERADVAM AKO CHUQ I VASHETO MNENIE ZABRAVIHA DA KAJA CHE SAM NA 28 GODINI. a da ne zabravq da kaja che dnes edin chas sled kato pih LEVOKSA imah pak temperatura 37,1

Здравейте, Юлия,

Както знаете, Левокса е антибактериален медикамент и температурата ще спадне, когато тялото се изчисти от инфекцията и разпадните продукти, които действат температуропокачващо.
Суе не е ниска, нормата за жени до 50 год. е до 12 мм/час, при вас е 8 мм.
Хранете се пълноценно, пийте мултивитамини. Изчакайте няколко дни и ако е необходимо, направете консултация с пулмолог в специализирана болница.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова, Аз съм на 34 години, наскоро разбрах, че имам дефицит на витамин Д (16.6 nmol/l, референтна стойност 50-80). Колко микрограма дневно ще ми препоръчате да приемам витамин Д и коя марка продукт (чувала съм добри отзиви за ДЖЕЙМИСЪН ВИТАМИН Д капки - НАТУРАЛЕН ВИТАМИН Д3)? А при нормална стойност на витамин Д колко часа седмично се препоръчва излагане на слънчева светлина нужно за произвеждане на достатъчно витамин Д? Благодаря Ви предварително за отговорите.

Здравейте, Зина,

Дозата се определя в зависимост от това дали има клинично изявени симптоми на хиповитаминоза и от нивата на калций в кръвта.
Витамин Д е противопоказан при язва, колит и някои други болести и е добре вашият лекар да е в течение с лечението. Или започнете с 2 капки /800 IU/ дневно и след 1 месец направете ново изследване за вит. Д и калций в кръвта.
Витамин D се складира в организма и активното излагане на слънце/като се вземат предпазни мерки/ през лятото може да осигури запаси за зимния сезон. Около 10 минути целенасочено излагане на слънчевите лъчи през лятото/дневно/ са достатъчни за попълване на запасите. Диетата да включва поне един път седмично гъби, черен дроб (от риба или говежди), сьомга, сардина или риба тон. Добре е да се пие и по една чаша портокалов сок дневно.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zdraveite imam vapros za sebe si az sum na 23god imam strani pulsirashti bolki v dqsnata chast na glavata i v lqvata ruka po skoro kum pokazaleca i paleca kakto i v leviq krak i iztrupvane na ustata neznam daje i na kakuv doktor da posetq

Здравейте,
Направете консултация при невролог и не се бавете. Възможно е временно нарушаване на мозъчното кръвообръщение.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте , д-р Петрова! Пия 5-HTP от 50 мг. по 1 таблетка дневно, както е посочено в листовката, но при мен няма ефект. Интересува ме има ли опаковки от 100 мг. и колко мг. дневно мога да приемам ? Благодаря ВИ !

Здравейте, Елена,

Ревита не предлага 5-ХТ от 100 мг. Максималната дневна доза е 300мг, но не ви я препоръчвам поради възможни странични ефекти. Увеличете постепенно до 3 табл. и се откажете от него, ако няма ефект. Добавете и упражнения за релаксация. Ако проявявате интерес, ще ви изпратя няколко.
д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!На 31 год.,съм, нераждала и от 2г имам подуване в лявата мишница!ходила съм на доц.хирург, ендокринолог, гинеколог,ехография на мл.жлези и коремни органи, мамография.Резултатите от изследванията са: ПРОГЕСТЕРОН-2,71,изписаха ми ДУФАСТОН ДА ПИЯ 2 МЕС.от него получих окосмяване и като че ли се увеличи подутината.FSH-6.79 , Estradiol- 117.60 , Prolactin-442.70 ,TSH- 1.62 и ПКК с ДКК- хемоглобин-125, еритроцити-4,64, левкоцити-7,3, хематокрит-0,37, тромбоцити- 368 St-3, Sg-47, Ly-44, Mo-6, Eo-0, Pl- 0, Ba-0, MCV-80.7, MCH-26.9, MCHC-334. Сега започнах да пия "Мастодинон"-хомеопатични изписа ми го хирурга заради фиброкистозната мастопатия.от няколко дни чувствам като схващани и повече като опъване и подуване в слабината на левия крак и в прегъвката на коляното,А лявата ми ръка много бързо измалява, само като говоря по телефона!Чувствам си ръцете като подути и като обездвижени, схванатост по цялото тяло.Та въпроса ми е имали нещо общо подутото под мишницата с това на крака.И на какви специалисти да ходя?БЛАГОДАРЯ ВИ ДОКТОРЕ!

Здравейте,
Цикъл имате ли, в каква фаза от менструалния цикъл е правено хормоналното изследване/кой ден от началото на цикъла/? Както знаете, ж.полови хормони се изследват в началото на цикъла /2-5 ден/ и седмица след овулацията /21-23 ден/.
Част от оплакванията ви може да са страничен ефект от хормоналното лечение. Възможна е и остеохондроза, което се консултира при невролог. На колко сте години, имала ли сте преди болки и схващане в гр. стълб и ставите? Каква е фамилната обремененост, какви болести има в семейството?
Кръвната картина е добра като цяло, има само леко раздвижване в броенето на левкоцитите, но може да е техническа грешка - броенето е автоматично и са възможни леки отклонения. Може да се доверите на лекарите, които са ви гледали и са преценили, че не са лимфни възли, но ако сте притеснена, имате право до се консултирате с хематолог или другаде, докато не получите яснота и успокоение.
От друга страна, тези неспецифични оплаквания, без да има потвърждение от изследвания и консултации, може да означават, че се намирате в критичен период от живота си и тялото се пренастройва към новите изисквания. Пишете.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

ЗДР. ДР.ПЕТРОВА ВЪПРОСА МИ Е СЛЕДНИЯ В МОМЕНТА ПИЯ БИЛКОВА ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА ЗА КОЖА КОСА И НОКТИ И ИСКАМ ДА ЗНАМ МОЖЕЛИ ДА ПИЯ ЕДНОВРЕМЕННО ТЕЗИ ДОБАВКИ И ДА ЗАПОЧНА ДА ПИЯ VITASLIM BUST.И СЬЩО ТАКА КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ТЯХ ДАЛИ СИ ЗАСЛУЖАЯА ДА ГИ ПИЯ ИЗОБЩО. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Здравейте,

Добавката VITASLIM BUST е богата на изофлавони, които подпомагат баланса между естрогените и прогестерона. Ако вашата добавка за коса, кожа и нокти е “Брилиант Лук коса и кожа”, не би трябвало да ги комбинирате, тъй като маслото от ракитник е богато на фитостероли и флавоноиди с хормоноподобен ефект. Но има някои добавки за косата и кожата, които са мултивитамини и минерали и едновременния прием не е противопоказан. Колкото до VITASLIM BUST, вероятно има някакъв ефект върху обмяната на половите хормони и би могла да повлияе размера на бюста, но само личният ви опит може да покаже какъв ще е ефектът при вас. Понякога има добър ефект, а понякога – никакъв.
д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zdraveite imam bolki nisko v korema i ot lqvo i ot dqsno hodih na genekolok ni6to ne mi kazaha pisahami axcef,no bolkata mi e taka silna sedno sam pred cikal molqvi ot 1mesec sam taka bolkata e prorqzva6ta kajetemi kakvo da pravq i kam kakav secialsit da se obarna ponqkoga imam i karkoene na 4ervata mersi mnogo

Здравейте,

Добре е да се направи изследване на кръв, урина и ултразвук на коремни органи, за да се ориентираме за произхода на болката. Личният лекар ще ви насочи или отидете в най-близкото спешно звено – щом болката е силна, може да ви прегледат по спешност, ще кажете, че е от месец, но вече не се търпи и сте много притеснена. Друга възможност е да се консултирате с гастроентеролог, за да се отхвърли /или потвърди/ колитна болка.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

aziskam da spra da piq biq ot sutrinta vseki boji den iskam da znaq dali moga v doma si da si piq hap4etata ili injektsii samo danevlizam v bolnitsi////?????

Здравейте,

Какъв е вашият проблем? Какви лекарства трябва да пиете? Как да ви помогна?

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Dobar den, D-r PETROVA interesuva me dali moga da piq SAMENTO OT 600mg. po dve kapsulki na den?

Здравейте,Юлия,
Препоръчителната доза е 600 мг и няма смисъл да се надвишава. Ежедневният прием на дозата осигурява оптималния ефект на билката.
Относно синуита – възможна е “реакция на изчистване” – временно влошаване на симптомите. Лекувайте, както при подобни предишни кризи.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,бихте ли ми препоръчали вземането на кои добавки най-добре предпазват от инсулт и инфаркт?

Здравейте, Ралица,

Подходящи са :

Алое Вера, Ленено масло, Алайв, Коензим Q10, Магнезиев комплекс,Масло от черен дроб на треска, медицинските гъби и други, но трябва да се консултирате с лекаря за правилното съчетаване с медикаментите, ако приемате такива.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте Д-Р Петрова. От Ямбол съм.Попитахте ме да ли има апетит да има апетит теглото ми е нормално 58 кг винаги съм била толкова имам леки частични болки в главата. Страхувам се да не е нещо много сериозно

Здравейте, Петя,
Ако имате апетит, ако имате сила и си вършите работата, не може да е нещо сериозно, при положение, че сте правила изследвания и консултация с хематолог. Все пак, направете изследвания и консултация във Пловдив, в университетската поликлиника, за ваше успокоение. Защото и безпочвените притеснения в един момент разболяват.А това е информация за лимфните възли и как да ги изследвате

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте отново, ходих в Токуда, спешно хирургично отделение, пуснаха ми кръв и урина и ме гледаха на ехограф, първоначално с прегледа ми каза че е радикулит, после на ехографа отидох със съмнение за бъбречна криза, на ехографа нищо не откриха а болката тогава бе наи силна, неможех да стоя нито в седнало нито легнало положение. Като заключение ми вляха спазмалготици(но-шпа и бусколизин, пожече от 30мин/така е записана услугата ,която платих). В крайна сметка, аз все още съм с подута лява страна,започваща отстрани и продължава до към кръста и гръбн,стълб. А като ме пуснаха да си ходя ми казаха че имам бъбречна криза с уголемен ляв бъбрек, но не виждат никакви песъчинки нито камъни,евентуално били по уретера.Осн.диагноза бъбречна колика,неуточнена с придружаващи усложнения хидронефроза с обструкция на бъбрек и уретер,причинена от камъни. В изследванията всичко е в границите само урината: кетола ърина тест лента - Пол 1+20;хемоглобин урина тест лента:Пол 1+0.06; специфично тегло урина тест лента: >1.030. Ходих вчера на гинеколог също и започнах с тези обяснение за което ми се случи предния ден,като симптоми и причината да съм на преглед е свързана и с тези симптоми,казах му закл. на диагнозата коятоми поставиха,каза ми че тези симптоми и рез на урината не са свързани с бъбречна криза и минахме към моя гин.преглед. Не посмях да попитам какво мисли че е, понеже бях на гинеколог а не на гастро или е.t.c. Но тази нощ усещтах това подуване и все още го имам. Аз също не мисля че е бъбречна криза. Незнам какво да правя. А също и с това подуване,мога ли да направя хистероскопия в този момент.Трябва до 5 дена да стане този месец, защото другия заминавам навън. Извинявам се за голямото обяснение.Дано да можете да ми помогнете с дилемата ми. Имам час за уролог, в събота, по указание на хирурга които ми постави тази диагноза за криза. Благодаря

Здравейте,
Не съм сигурна, че ви разбрах точно, но има безобривни форми на херпес зостер, даващи подобни оплаквания, доколкото мога да преценя от казаното от вас. Добре е да направите консултация с невролог и серологични изследвания за търсене на специфични антитела, ако невролога прецени, че такава диагноза е възможна. Не бива да правите хистероскопия докато не се изясни проблема.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте Д-р Петрова, Аз съм млада жена на 25 години и имам сериозни проблеми с паметта, забравям често, разсеяна съм, дори понякога немога да запомня хора и техните имена, доста съм притеснена защото това влияе и на работата ми и най - вече на самочувствието ми! Според Вас на какво може да се дължи? Благодаря Ви предварително!

Здравейте, Пламена,
Най-честата причина е функционална, без органични увреждания на мозъка и се дължи на стрес. За да се изключи друга, по-сериозна причина, направете консултация с невролог.
Евентуални причини са автоимунните заболявания, напр. Тиреоидит на Хашимото,дефицит на витамините В,хронична интоксикация, травми в миналото

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте др.Петрова , Искам да уточня,че за инсулта,който Ви споменах става дума за дядо ми,който е на 85 год.Оказа се ,че причината за него е аневризъм,а не тумор в мозъка.Той преди да го получи беше с кръвно 120/80,130/80 и без придружаващи други заболявания с изключения на прояви на деменция. Също така искам да Ви попитам относно едни сиропи на ALIVE,които съм виждала преди в верига магазини за здравословни и био храни.Къде бих могла да ги намеря сега, и бихте ли ми препоръчали да ги давамв на дядо ми. Благодаря Ви,от сърце!

Здравейте,

Предлагаме Алайв само под формата на таблетки.

Хубав ден,

Соня Атанасова
www.revita.bg

Здравейте,искам да Ви попитам каква комбинация от добавки бихте ми препоръчали за възстановяване след прекаран инсулт вследствие на доброкачествен тумор в мозъка,който е предизвикал спукване на кръвоносен съд. Благодаря Ви предварително! Поздравявам Ви ,за безценните съвети,които давате на хората!

Благодаря Ви, Ралица,
На колко сте години, какво е кръвното ви налягане, какви други заболявания имате?

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite,imam vupros. Az sym momiche na 19 godini i dnes mi otkriha pypna herniq. Koeto ne me pritesnqva tolkova kolkoto fakte,che veche 18 den mesechniq mi cikyl zakusnqva. Pravih si 2 testa, i dvata bqha otricatelni... Moje li da ima vruzka m/y dvete? : ))) Blagodarq

Здравейте,
При положение, че не сте бременна, закъснението на цикъла е хормонален проблем с различни причини – възпаление, стрес и др, докато пъпната херния е състояние, дължащо се на анатомичен дефект, във вашия случай, най-вероятно вроден. Консултация с гинеколог, хормонален анализ и ултразвуков преглед, ще отговорят най-точно.
д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite d-r Aelita Petrova! Pisha vi po povod edin moi problem koito se polychi predi 6 meseca,i na koito do sega nito edin lekar ne moje da mi dade otgovor ili nachin na lechenie. I taka problema mi e sledniqt,ot lqvata strana na glavata mi se chyva edno ne znam tochno kak da go nareka hryshtene,pykane,v samata koja vna glavata,koeto spored men zapochva ot vrata i stiga do centara na glavata,toes pod kojata se yseshta i chyva tova hrac-hryc,koeto e po qsno izrazeno pri vartene na glavata,i kogato se dvija,a sashto taka i kogato natiskam s prasti se yseshta hryshtenetoot koeto bolka ne izpitvam a prosto e dopsta drazneshto. Lekarite pri koito sam hodila sa YNG,tai kato imam i nqkakvi bezcvetni sekreti ot nosa i az si misleh che moje da e sinyzit,no vsichki otrichat,ortoped,nevrohiryrg,nevrolog i skener na glavata s kontrast ot koito vsichko e nared. S drygi lekari s koito sam spomenavala za sastoqnieto mi mi kazvat che tova e nqkakvo sybektivno yseshtane ili sastoqnie na tqloto i takanite i neshto za syhojilni fascialni. Po tozi povod se obrashtam kam vas ako moje vie po nqkakav nachin da me nasochite pri kakav lekar oshte da otida i kakvi izsledvaniq da napravq,za kojen li sam,lipsa na neshto li e i t.n. Nadqvam se na vashiq otgovor i na vashata pomosht,tai kato vijdam v saita vi mnogoto hora na koito ste pomognali. Lek den v pojelavam i vi blagodarq predvaritelno za otdelenoto vnimanie! Pozdravi!

Здравейте,
Вече съм отговорила на въпроса ви, но може да погледнете и отговора ми към питаща с подобен проблем.

“Както вече съм казвала, някои хора са по-чувствителни и усещат физиологичните процеси на по-фино ниво. Тези хора стават все повече, но за съжаление нямат достатъчно информация, няма с кого да споделят, с кого да се посъветват, защото който не го е изпитал, той не вярва. Няма и достатъчно чувствителна апаратура, която да улавя проблемите на енергийно ниво. Всъщност няма такава в общоприетата медицинска практика, но в алтернативната медицина съществуват такива апарати и методи. Доколкото разбирам, при вас е имало някакъв проблем, който е отзвучал. С повишената си чувствителност е възможно вие да усещате като шум нехармоничното провеждане на импулсите на мястото на проблема, който все още съществува на ниво недоловимо от ЕЕГ апаратите. Моят съвет е да се обърнете към учителите в Български Рейки център. Ако не друго, поне ще си поговорите с тях и може да получите яснота по доста въпроси, на които лекарите не могат да отговорят.
http://bg-reiki.com/”

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite Atanaska, az mislq che imam sa6tiq problem 4uvam ot sredata na glavata ot vreme na vrene kogato si iska ne6to se edno kato navivane na chasovnik i men minalata godina mi praviha EEG no se ostanovi 4e ne6to sam imala ot dqsno no to nee opasno i pochnah nqkakva programa misleh 4e ot hap4etata za programata shte spre no uvi to si prodaljava. Ne me boli prosto ot sredatada kam vrata se edno mi saska kakvo e tva neznam nikoi ot lekarite dosega kadeto sam hodila nikoi ne mi kaza kakvo e prosto i az shte pomolq D-r Petrova ako znae da mi kaje. Blagodarq predvaritelno!

Здравейте, Виолина,
Както вече съм казвала, някои хора са по-чувствителни и усещат физиологичните процеси на по-фино ниво. Тези хора стават все повече, но за съжаление нямат достатъчно информация, няма с кого да споделят, с кого да се посъветват, защото който не го е изпитал, той не вярва. Няма и достатъчно чувствителна апаратура, която да улавя проблемите на енергийно ниво. Всъщност няма такава в общоприетата медицинска практика, но в алтернативната медицина съществуват такива апарати и методи. Доколкото разбирам, при вас е имало някакъв проблем, който е отзвучал. С повишената си чувствителност е възможно вие да усещате като шум нехармоничното провеждане на импулсите на мястото на проблема, който все още съществува на ниво недоловимо от ЕЕГ апаратите. Моят съвет е да се обърнете към учителите в Български Рейки център. Ако не друго, поне ще си поговорите с тях и може да получите яснота по доста въпроси, на които лекарите не могат да отговорят.
http://bg-reiki.com/

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,искам да Ви попитам каква добавка препоръчвате за лекуване на хронична лаймска болест.Чела съм,че котешкия нокът дава добри резултати,но не знам в какви дози и дали не трябва да се взима и друга добавка за усилване на действието на коешкия нокът.А също така за лекуване на фибромилалгия какво препоръчвате да се взима? Благодаря Ви предварително.

Здравейте, Емилия,
Има две разновидности на Котешки нокът: Uncaria tomentosa (U.t.) и Uncaria guianensis (U.g.). Двете растения имат различни хомеопатични функции, като U.t. е по-подробно медицински изследваната разновидност на Котешкия нокът. Двете растения съдържат различни фитохимикали, които носят биомедицинки ползи и се добиват чрез извличане на екстракти от корите и корените им.
Разновидността Uncaria tomentosa проявява имуностимулиращ ефект, а разновидността Uncaria guianensis се ползва при лечение и профилактика на остеоартрити/вкл. тези при лаймска болест/.

Освен това, подходящи са екстакт от чесън, ленено масло, вит. С, тисилин дейли клийнс, Мико дефенс-медицински гъби. Вземайте комбинация от 2-3 добавки едновременно по 2-3 месеца, след което преминавате на друга комбинация, напр. котешки нокът, гарлицин и вит.С, след което мико дефенс и ленено масло, след което тисилин и котешки нокът и т.н. Може да си направите и други комбинации. Идеята е постоянно да приемате някакви подходящи хранителни добавки, тъй като храненето никога не е пълноценно. Тези добавки са подходящи и при фибромиалгия. Освен това, правилната диета, упражненията за релаксация,упражнения за раздвижване на ставите, ци гун упражнения, йога, рейки, могат значтелно да повлияят болковия синдром.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite ot nqkolko dni se poqvi edna v na4aloto silna tapa bolka malko nat taza ot dqsno otzat,pih edin aulin i bolkata iz4ezna na drugiq den pak po sa6toto vreme (na obqd) bolkata se poqvqva ot novo imam samnenie da ne bi da e desniq mi babrek no ne sam sigoren) sled 3-tiq den bolkata e samo leka no pak tapa i drazne6ta.. na 23 godini sam i bolkata zapo4na zaedno s leko boleduvane s hrema imali vazmojnost da sa mi e iztinal babreka i ako e kak da go lekuvam i dali vob6te e babreka.Blagodarq predvaritelno.

Здравейте, Петър,
Възможно е болката да е с бъречен произход – често пъти е симптом при настинките и вирусните ифекции на горните дихателни пътища. За да сте сигурен, необходимо е да се направи кръвна картина, утайка, изследване на урина и ултразвук на коремни органи. Млад човек сте, добре е да изясните нещата, особено ако имате фамилна анамнеза за бъбречни заболявания.До тогава пийте за болката спазмалгон и но-шпа, аулин само при много силни болки, токсичен е при честа употреба. В зависимост от симптомите и общото състояние, може да се мисли и за белодробен произход на болката или от жлъчката/черния дроб. Специалист по вътрешни болести/джи-пи/ може да направи диференциалната диагноза. Ако болката се повлиява от спазмолитици – спазмалгон, но-шпа, е по-скоро бъбречна или от жлъчния мехур.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, д-р Петрова Първо искам да Ви благодаря, че ми отговорихте на запитванията. Много съм Ви благодарна. Искам да Ви кажа и попитам още нещо, което много ме притеснява. Както казах в предната ми публикация, аз съм на 20 години. От малка (може би около 10 години) ми се появи един проблем. Имам обилно изпотяване на ръцете, краката и подмишниците. Голям проблем ми е да пиша, защото се мокри листа. От ръцете ми буквално капе вода, все едно съм ги мила. Но това не е целия проблем. През определен период на ръцете и краката ми излизат малки пъпчици пълни с вода. След това тези пъпки се пукат и ръцете и краката ми започват да се белят, изсъхват и се нацепват до кръв. Цялото това нещо за около месец продължава, след това отново започва обилното потене. Понякога ме сърбят ужасно много ръцете и ми става целите на червени точки/пъпки. Мислехме , че е от сезона, но ми се появява всичко по всяко време, не в определен сезон. Ходила съм на ужасно много кожни доктори, изписвали са ми какви ли не пасти и лекарства, но нищо не помага. Последно ходих при един доктор, който ми прави изследвания и ми предписа една инжекция с думите "Тази инжекция имам 50% шанс да ти помогне и 50% шанс да ти навреди. Ти решаваш дали да я биеш или не." Купихме инжекцията и с мама отидохме при една нейна приятелка (докторка). Показахме и инжекцията и тя отвори една голяма книга с разни лекарства. Намери тази инжекция в книгата и там пишеше това, което каза доктора. Ако я бия 50% може да ми помогне напълно, но другите 50% са да започне промяна в хормоните ми, както и силна окосмяване по цялото тяло. Разбира се, отказахме се от това и до ден днешен моите проблеми продължават. Единствено ме притеснява обилното потене. Дори, когато ми е студено, аз не спирам да се потя. Надявам се да ми помогнете. Ще съм Ви наистина много благодарна.

Здравейте, Грета,
Може би става въпрос за т.н. хиперхидроза/патологично повишено потоотделяне/ и по-точно първична хиперхизроза -
„тя засяга 1% от хората на възраст от 15 до 35 год. Симптомите се изразяват в обилно потене, без това да е породено от прием на лекарства или развитие на друга болест. Проявява се само на определени места - длани, стъпала, предмишници, като много често изпотяването е съпроводено с изчервяване при силни емоции и често безсъние. Първичната хиперхидроза крие известна доза наследственост. Специалисти твърдят, че тя се дължи на хиперактивност на симпатиковия дял на вегетативната нервна система.”
В резултат на обилното потене, порите се запушват и се създават условия за обрив.
Медицината предлага методи за лечение, но за съжаление не особено ефикасни. Все пак може да опитате с йонофореза на стъпалата и дланите – физиотерапевтична процедура, която води до удебеляване на кожата и намаляване на потоотделянето. Медикаментозна терапия - използват се антихолинергитици, бета-блокери и някои калциеви антагонисти. Тези препарати потискат стимулирането на потните жлези на различни нива.
Старайте се да избягвате стресовите ситуации, защото ускореният сърдечен ритъм води до по-обилно изпотяване. Можете да включите в режима си различни дихателни упражнения, йога и медитация.
д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

az sam na 16 godini i ot skoro vreme ve4er ose6tam ne silna bolka ot vreme na vreme v lqvata garda i me iztrax. moje li da mi kajete ne6to po vaprosa imam golqm strax ot lekari i ne sam hodila.

Здравейте,
Възможно е болката да се дължи на мускулно-скелетни смущения. Ако носите чанта предимно на едното рамо, в тази възраст на оформяне на гръбначния стълб, е възможно изкривяване, при което се притискат нервни влакна – болезнено е и най-вече през нощта, особено ако леглото Ви е меко и хлътва под тежестта на тялото.Възможно ли е това да е причината? Чакам отговора Ви, за да продължим с разгадаването на случая.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Бих искала да попитам дали мога да приемам билката Витекс за понижаване нивото на пролактина. Днес получих резултатите си от кръвта и пролактина беше 771.0 mI/L при референтни стойности 87-498 mIU/L. Предписаха ми Бромокриптин, който не бих искала да приемам. Причината да се изследвам беше двустранна галакторея само при натиск. Не приемам никакви други лекарства, не съм раждала и не съм забременявала. Нямам нарушения в зрението, с редовен цикъл съм. Страдам само от мигрена. В интернет четох, че билката е подходяща за регулиране на хормоните и понижаване нивото на пролактина, но някъде срещнах, че същевременно стимулира отделянето му. Ако не е подходящ, бихте ли ми препоръчали друга билка или друг алтернативен метод за лечение?

Здравейте, Гергана,
Причина за повишен пролактин/пролктинемия/ може да бъде аденом на хипофизата, поликистозни яйчници, противозачатъчни и др. лекарства, проблем със щитовидната жлеза и др. Преди да се изясни причината, най-разумно е да следвате съветите на ендокринолога.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Бих искала да Ви попитам когато се взимат хранителни добавки от природни продукти(например див чесън за имунната система) трябва ли да се спират в дните, когато ми е месечния цикъл - продавачката спомена, че по принцип така се прави с хранителни добавки, но не се обоснова. Другото което искам да Ви попитам е, че видях, че тази хранителна добавка се взима 3 пъти на ден по време на хранене,но тъй като е с чесън, а от чесъна пада кръвното, мога ли да взема 2 капсули на веднъж на вечеря? Благодаря Ви предварително за отговора!

За да се избегне натрупване на вещества, от които организмът няма нужда, и да не се натоварва излишно метаболизма, някои специалисти препоръчват всеки месец да се прави около седмица почивка от хранителната добавка.Но това не е всеобщо мнение на специалистите, преценява се индивидуално за всеки пациент според възможностите на организма му за освобождаване от крайните/ненужни / продукти на метаболизма, не се отнася за всички добавки и не е във връзка с цикъла. Подходящо е да се прави по време на цикъл, тъй като тогава женският организмът е настроен за „пречистване”, но почивката е и за жените в менопауза, както за децата и мъжете. Чесънът се дозира по този начин, за да се предпази стомахът от дразнещото му въздействие и да се получи равномерен, постоянен във времето ефект.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер

zdrabeyte dr.petrova predi sedmisa na mama i napraviha operasiq na shitovidnata jleza .sled napravenata operasiy se ustanovi 4e ima zloka4estven pak.sega ni pra6tat za novi isledvania,no sim pretesnena mnogo pitam vi imali shans da jivee i kakvo trabva da napravim za po napred.predvaritelno vi blagorarq.

Здравейте,
Разбира се, че има шанс да живее! Изчакайте резултатите от всички изследвания и поискайте от лекаря да Ви обясни каква е прогнозата – какъв е стадият на заболяване и какво предстои. Ако желаете, споделете резултатите с мен.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова, бих искала да Ви попитам за съвет към кого или коя клиника да посетим.Отнася се за жена на 39 г. Миналата година бе приета в болница с резултат от кръвната картина левкоцитоза и CRP 124, високата температура бе овладяна,чрез силни антибиотици след 9 дни. Изписаха я с CRP 50 .Причината не бе открита.Органите са й здрави. И ето, това лято всичко се повтаря, за щастие по-леко, но отново буди тревоги. Днешните изследвания показват ц-реактивен протеин 24. Местните лекари са безсилни.Възможно ли е да дадете предположение на какво може да се дължи? Моля, напътете ни към кого да се обърнем. Благодаря!

Здравейте,
Както знаете, Це-реактивният протеин се увеличава при наличие на възпалителен процес в организма, например при лимфоми;лупус еритематодес;ревматоиден артрит;остеомиелит;гигантоклетъчен артериит;възпалителни заболявания на червата и др. Добре е да се изследва и диагностицира в Клиниката по ревматология, където се лекуват и други автоимунни заболявания. http://www.rilski.com/clinics/reumatology.html. При неясна клинична картина с повишена температура и CRP трябва да се изключат последователно автоимунно, хематологично и т. н. заболяване. След като кръвната картина е била в норма с изкл. на CRP, по-добре е да се насочите към клиниката по ревматология.

За контакт
МБАЛ "Свети Иван Рилски"
Работно време от 8:00 до 16:00
гр. София, бул. "Академик Иван Гешов" № 15
тел: 851 08 14
тел: 952 20 18
email: rilski@rilski.com
ДКЦ "Свети Иван Рилски"
тел: 952 58 78

На някой от тези телефони ще ви упътят какви са условията за консултация, евентуално хоспитализация.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite doktor Petrova mn se radvam che ima xora kato vas.Iskam da popitam v semeistvoto mi no ne ot moqta strana ot strana na sapryga mi toest negovata sestra ima sindroma na tarner imame dashterichka na edna godina jiva I zdrava no se sstraxyvam za neq ima li opasnost I tiq da q ima tazi bolet kogato bqx bremenna mi e praven bio ximichen skrining v maichin dmm otdelno sam xodila na 3d vsi4ko e nared dashterq mi varvi dobre v razvitieto si dori se rodi 4 kila smisal no se straxyvam tova da ne e nasledstveno moqta lichna doktorka kaza da ne se straxyvam vsi4ko e nared no iskam vtoro mne ie I neznam kam koi da se obarna mnogo she sam vi blagodarna ako mi pomognete.

Здравейте,Симона,
Най-вероятно всичко с дъщеря Ви е наред, както ви е казал личният лекар. За да получите подробни обяснения и допълнително успокоение, обадете се на проф. Кременски – национален консултант по мед. Генетика, тел. 0886065511 и сл.тел. 029172268 в Национална генетична лаборатория или на телефоните за консултация в НГЛ - http://genetika.maichindom.com/контакти/

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

пью около 10 лет от гипертании беталокзок , стала замечать прыщи по коже, но пила и другие лекарственние препараты при лечении ревмотоидного артрита, от всех алергия! В,вод один -наверное скорее всего от бетаблокера! раз постоянние высыпания?

Здравейте,

Кожният обрив е сред не много честите, но случващи се странични ефекти. Вашият кардиолог може да промени Беталок ЗОК с друг бетаблокер. А вие явно си имате нагласа към алергични реакции / ревматоидният артрит  е автоимунно заболяване/. Добре е да съобразите храненето и начина си на живот с това – откажете се от храните с консерванти, вкл. Хляба по магазините, правете си го сама, сега това е толкова лесно. Правете разтоварващи дни, спазвайте на 3 месеца вегетарианска диета – седмица, две, три – колкото успеете. Постите са добър пример за това. Правете упражнения, които стимулират кръвообръщението и обмяната на веществата и организмът по-лесно изхвърля токсините.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, искам да попитам колко дни е инкубационния период на стомашно чревните инфекции и колко време след заразяване болните могат да посетят бебе, кърмаче на 4 месеца (което е преди ваксина)? Какви могат да бъдат последствията? Опасно ли е и за майката? Благодаря.

Инкубационният период на стомашно-чревните инфекции е много кратък, особено на вирусните, които се срещат по-често. Обикновено е от няколко до 24-48 часа. Освен това, съществува период след боледуването, наречен реконвалесцентен, при който няма симпроми, но болният все още не е здрав и може да бъде заразен. Посещението на такъв болен при дете на 4 месеца е опасно най-вече за детето. Тук проблемът не е поставянето на ваксината, а фактът, че толкова малко дете няма изграден имунитет. Една банална за по-голямо дете стомашно-чревна инфекция, която трае 3-4 дни, може да доведе до тежко обезводняване и нужда от хоспитализация на кърмачето. За майката рискът не е голям, но ако кърми е хубаво да избягва контакти с болни.

д-р Катерина Чачулова

Педиатър

Майка ми е с метастази в костите. Имаше карцином на гърдата. Премина един курс химиотерапия. Засега не искаме да почваме втори. Четох в интернет за интравенозно вливане на витамин C. Кой трябва да разреши едно такова вливане и къде в България се прави. Прочетох в интернет че на един личният му лекар е разрешил такова вливане тъй като то не би и навредило. Моля за Вашите отговори. Ако някой знае нещо по въхпроса да ме насочи.

Здравейте,

Интравенозното  лечение с вит. С не е официално разрешено, поради недостатъчно проучвания за неговата безопасност. Може да го приложите само на собствена отговорност – купувате вит. С от аптеката и намирате някой, който да включва системата. Дозирате го според информацията в интернет или от някой с личен опит. Вероятно споменатият личен лекар е дал личен съвет, а не като част от служебните му задължения и вероятно е имал доверие в пациента и семейството му, както и те на него, и не се е страхувал, че ще му потърсят  съдебна отговорност, ако нещо се обърка и резултатите не са очакваните. Може би и вашият е такъв? Пожелавам ви да намерите точния човек и майка ви да се излекува.

 

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте Д-р Петрова .Преди един месец оперираха баща ми,отстраниха му жлъчния мехур,Сега си е в къщи ,но започнаха проблемите.След разстройство в момента е със запек. Какво може да приема имайки в предвид това ,че е опериран.До кога до продължава строга диета и след колко време мога да включа по различна храна./имам в предвид пресни плодове и зеленчуци/Много е слаб и почти не се движи .Става само за 2-3 мин. и прави няколко крачки ,това най -много ме притеснява.

Здравейте,

Вече може да разширявате диетата. Захранвайте го внимателно, като бебе, в продължение на месец-два, ако се налага. Следете как реагира на новите храни. Да се храни 5-6 пъти на ден с малки порции. Мазнините трябва да се включат в съвсем малки количества, като количеството им по принцип се налага да остане ограничено. Да се избягват животинските мазнини и храните с високо съдържание на холестерол.  Да не консумира свинска мас и тлъстините на месото, да не яде кожата на птиците, да не приема карантия, масло, пълномаслено мляко, високомаслени сирена, сладолед, сметана, тлъсти риби няколко /3-4/месеца, а след това ограничено. Вече може да яде плодове и зеленчуци, без тези, които съдържат много целулоза и водят до газове. Не му давайте  фасул, зеле, ряпа, туршии, чесън, кромид, незрели и сушени плодове, шоколад, ядки, пикантни храни,  подправки и консерви. Храната да е варена и на пара.Плодовете и зеленчуците – и сурови. Диетата трябва да е богата на зеленчуци и плодове (без споменатите по-горе), на варени картофи, макаронени изделия/по-добре пълнозърнести/, нискомаслени млека и сирена, постни меса и риба. При приготвянето на ястия използвайте растителни мазнини, и то в малки количества. Хлябът да е твърд или препечен, във вид на сухар, да дъвчи бавно и продължително. Вече би трябвало да ходи повече, щом няма проблем с раната. Ако е възрастен, възможно е да е изтощен от операцията, диетата, разстройството и да няма сили да ходи. В аптеките се продават прахообразни храни и витаминни смеси за възстановяване след операция, попитайте в някоя от големите аптеки с богат асортимент. За около месец може да премине на обща храна, с отбелязаните забележки. Ако има и други заболявания – гастрит, колит, които са се обострили, трябва да се съобрази. Би трябвало личният лекар да го посещава и наблюдава, имате право да го повикате, длъжен е да дойде.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Аз съм на 14 годни и имам много малки гърди.Вече имам цикъл и въпросът ми е ако пия трите билки: сминдух,люцерна и витекс дали ще ми повлият негативно на организма тъй като имам и псориазис ? Ако не мога да пия тези билки моля да ми кажете нещо друго и по колко пъти на ден трябва да се пие,как трябва. Предварително ви Благодаря ! :)

Здравейте,

Преди да започнете самолечение с хранителни добавки, е добре да направите преглед при ендокринолог и изследвания на хормоните. Развитието на млечните жлези и цикълът са в зависимост от женските полови хормони. Личният лекар може да ви даде направление. Относно псориазиса – вероятно при вас има наследствен елемент и е възможно да се е активирало след някоя стрептококова инфекция – болно гърло, сливици и т.н. Заболяването  е признак на интоксикация на организма и за да има ефект лечението, трябва да се спазва строга диета – никакъв чипс, снакс и готови храни, пълни с консерванти. Предимно плодове, зеленчуци и прясно приготвени ястия. Хранителните добавки, които подпомагат функцията на черния дроб, са подходящи за изчистване на токсините. Подобна диета е от полза и за уголемяване на бюста, както и умерените физически усилия /упражнения/ – йога, плуване, пилатес, бързо ходене и т.н.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Често боледувам от настинки. Преди 4 год. Започнах да вдигам субфебрилна температура мното пъти на ден. Покачваше се и спадаше сама. Това продължи две години. Вече почти 2 год.нямах проблеми. От скоро пак се започна. И тогава, и сега имам болки в носоглътката и дразнене в гърлото, което не е зачервено. Стои някак на бучици. От носа към гърлото се стича постоянно секрет. Хрема на в н нямам. Какво да правя? Преди години имах стафилокок, дали той е причинител на всичко това!? Чувствам се постоянно уморена.

Здравейте,

Да, възможна е лека стафилококова инфекция. Възможно е да сте носител на стафилококови бактерии  и те да се активират при отслабване на имунитета.  Микробиологичното изследване на гърлен секрет може да ви насочи. Добре е да се направи и ПКК, както и някои имунологични изследвания.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
Консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте,казвам се Николина Георгиева на 42г.с автоимунно заболяване съм,спрях кортикостероидите и започнах да се храня само с плодове и зеленчуци.Бях на урбазон 4 мл + 1 т. резохин .Извинете не си написах диагнозата :СИНДРОМ НА СЙОГРЕН с придруйаващо СПОНДИЛОАРТРОЗА .Чуствам се добре ,Вие кокво ще ме посъветвате и на кои храни да наблегна ?БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)

Здравейте,

Както знаете, трябва да избягвате твърдите и сухи храни и го правите, храната ви е от плодове и зеленчуци, предполагам приготвени с растителна мазнина. Тлъста риба и т.н. супер храни за набавяне на Омега МК и белтъчини. Хранителни добавки – Спирулина, Хлорела, Годжи бери, Хидраплениш и т.н. Проучете ги, ако искате и ще прецените.

zdraveite na 19god sum i imam silna bolka v glavata otzad i w slepoochieto sushto takaa i bolkii v dolnata chast na korema zatrudnenno dishane ponqkoga se zadushawamm ,povdigane sushto ii bolki dolo w krustaa iii sushto chesto hodene do taoletnataa po malkaa nujdaa a pri golqma nujdaa imamm raztroistvo taka chetohh mnogo v internett ii nzz dali sum bremenna ilii mojee bii bolnaa ott neshtyyy bih iskala ako moje daa mii otg na wuprosaa kakvo spored vas mii ima

Здравейте,
Ако имате съмнение за бременност, е най-добре да направите тест за бременност, прави се във всяка лаборатория. Също така е възможно да не сте бременна, но да се притеснявате силно от вероятна бременност, което може да обясни някои от оплакванията. Продължителните силни тревоги намаляват имунитета и е възможно да имате някаква вирусна иинфекция. Добре е личният лекар да ви прегледа и да преслуша белия дроб.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
Консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте,искам да попитам в какъв период трябва да се приема комбинацията от Витекс,Сминдух и Люцерна ? Благодаря

Здравейте,

Добавките се приемат за период от три месеца, след което може да направите няколкоседмична почивка, преди да започнете нов прием.

Хубав ден,

Соня Атанасова
www.revita.bg

Здравеите искам да попитам възможно ли е ако единият родител е В+ а другият 0-,детето да бъде 0+

Да, възможно е.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Приемам сминдух, витекс и люцерна, нямам съпътстващи заболявания и не приемам други продукти. Кога да спра приема им, след 3 месеца? След като почивам 1 месец, мога ли да ги приемам отново за 3 месеца? И колко пъти мога да правя това?

Здравейте,

Ако има добра поносимост може да се приемат и 6 месеца, да се почива около месец и да се повторят. Не са ми известни наблюдения и изследвания, които да показват как продължителният прием на тази комбинация от добавки повлиява финия механизъм на хормоналното равновесие.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

 

С Паркинсон съм. Какво бихте ми препоръчали за нервите, зрението и паметта. Благодаря Ви предварително. С уважение: Зюмбюлева

Здравейте,

Препоръчват се Ацетил-l-карнитин с R-алфа липоева киселина , Коензим Q 10 и др., но лекар –холистик или диетолог, след обстоен преглед и запознаване с медицинската ви документация, трябва да прецени индивидуално във ващия случай. Заболяването е сериозно и самолечението едва ли ще доведе до няккви ползи. Най-добре е да следвате съветите на диетолога и да правите подходящи упражнения.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Zdraveite, az sum jena na 54g. i si napravih pulni kruvni izsledvaniq . Pritesnqvat me stoinostite na LYM %, koito sa 55,7 pri referentni stoinosti 20-40. Kakvi drugi izsledvaniq trqbva da si napravq, za da razbera na kakvo se dulji tova zavishavane? Blagodarq predvaritelno

Здравейте,

Сред причините за повишаване на лимфоцитите са вирусни инфекция и бактериални инфекции, както и някои по-сериозни заболявания. Добре е да повторите изследването в друга, по-добра лаборатория, и ако резлтатът се потвърди, да се консултирате с хематолог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Приемам сминдух, люцерна и витекс, ако реша да приемам противозачатъчни таблетки, предполагам че трябва да спра и трите препарата?

Здравейте,

Да, трябва да ги спрете.

Поздрави, 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

имам остенопения,артрозни изменения,износване на хрущялите радикулит,при промяна на времето и по голямо натоварване много ме болят краката особено в тазобедрената област,какво бихте ми препоръчали като лечение-медикаменти и хранителни добавки и тъй като имам язва на двадесетопръсника кое би било подходящо за прием

Здравейте,

Както знаете, в периодите на обостряне на язвената болест, не трябва да приемате никакви добавки и медикаменти, които не са изписани от лекар. В периодите на ремисия може да приемате добавки, за които се знае, че не дразнят лигавицата на стомаха и не предизвикват повишаване на киселинността на стомашния сок, което да влошава състоянието на дуоденалната лигавица и да увеличава язвата. Подходящи са Хидраплениш, Целадрин, Ленено масло и др., но трябва да включите и подходящи упражнения и физиотерапия. Само комплексния подход може да ви спаси от болките и ограничената подвижност.

 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Упорита халитоза с бяло-жълт налеп на езика,издешваният въздух през носа е с тежка миризма,която се усеща от голямо разстояние.Дъхът е на гнило-постоянен.Единствен частичен ефект-жабурене с кислородна вода,но след минути ефектът е вече нулев. В стомаха има кандида,стрептококи и стафилококи.Спаднал имунитет,малабсорбция и понижена функция на щитовидната жлеза.Има ли надеждно лечение?

Здравейте,

Надявам се, че причините за халитозата при вас са установени след обстойни прегледи и изследвания на всички органи и системи.

Както знаете, лечението на хроничните заболявания започва с детоксикация – изчистване от натрупаните в организма токсини. Диетата е от изключителна важност при вашия проблем. Консултирайте се с диетолог, по възможност лекар за програмата по изчистването. Като хранителни добавки в началото е подходящо да приемате такива, които да регулират стомашната функция и да детоксикират – това са ХУСК, ябълков пектин и алкализиращи капки, напр. Има и други, разбира се, но тези ми се струват най-подходящи за начало, тъй като стомахът и червата трудно усвояват . Общата детоксикация ще повлияе в положителна насока храносмилането, метаболизма и имунитета, като допълнително след време може да се включат други хр.добавки. Хранете се често, по-малко и с много продължително дъвчене, лесно смилаеми храни. Два пъти дневно измиване на зъбите с Пародонтакс, напр., почистване на междузъбното пространство със специални четчици и конци, премахване плаката от езика с четка за език, жабурене със смрадлика и масаж на венците /с 2-ри пръст на ръката/, дъвчете прополис. Надявам се, че сте се консултирал със стоматолог и устната кухина е санирана. Добре е да включите и физически упражнения, които стимулират кръвообръщението, метаболизма, съотв. подобряват имунитета.И не чакайте бързи резултати-ще мине доста време на диета и спазване на основните правила за здравословен начин на хранене и живот преди да усетите стабилен резултат.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, тези билкови хапчета могат ли да се използват от майки кърмачки,бебето ми е на 3 месеца. Не спя добре, все се тревожа и мозъкът ми не спира да работи.. Благодаря предварително.

Здравейте,

ще ви помоля само да уточните за кои билкови хапчета става въпрос.

Поздрави,

Теодора Велева

Д-р Чачулова искам да попитам каква е дозата на Оспамокс от 500мг под формата на супстензия на прием за синът ми който е на 6,4г и тежи 22 кг? Неговата лекарка ни изписа на 8ч по една капсула,но той не иска да го пие.

Здравейте! От суспензията може да приема на 8ч. по 5 мл, което е 3 х 500мг, както му е изписано на таблетки.

Д-р Катерина Чачулова

Педиатър

колко време трябва да се приема и има ли почивка за една година

Моля ви, уточнете за кой продукт става въпрос.

Благодарим ви !

Препаратът подходящ ли е за възстановяване на функцията на червата при анорексия и булимия?

Здравейте,

Моля да ни кажете кой продукт Ви интересува, за да можем да Ви отговорим.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте! След вадене на мъдрец през месец февруари получих инфекция и подуване на левия крак от коляното нагоре. Имам пареща болка в крака която е свързана с пареща и пулсираща болка в корема. Правих ЯМР - без изразена лимфаденопатия в малкия таз.Имам гинекологични операции - суправагинална хистеректомия-1994г. Диагнозата на съдовите хирурзи е лимфедем на лява подбедрица.През месец юни получих гъбички в устата- глабрата. Чак сега се установи че съм прекарала стрептококова инфекция. Изседванията показват: Анти VCA lgG - 188U/ml; Анти VCA lgM - под 10; Анти EBNA lgG - 411U/ml. От три дни пия Ацикловир и Клиндамицин, но резултат няма. Към какъв специалист да се обърна?

Здравейте,

Вероятно имунната ви система е отслабена от хроничната инфекция. Добре е да се консултирате с клиничен имунолог. http://www.ncipd.org/?category=7&section=11. Лечението на лимфедема в първите стадии, както знаете е неоперативно и се определя от лекар, специалист по физикална медицина – дрениращи масажи, лечебна физкултура, компресивни чорапи и др. Физикалните методи укрепват и имунитета.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте , имам запитване! Една постоянна , но поносима болка точно под мишницата от ляво и едно топче точно на пред мишницата в посока към мишницата ми се появи от една седмица. Не мога и да предположа какво може и да е и към какъв специалист да се обърна ?

Здравейте,

Може да се консултирате с хирург. Разбира се, по-добре е да ви прегледа личният лекар и той да прецени.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zdraveite.imam sindrom na reino.na 28 g. sam.vsqka zima e ne6o ugasno. vednag edna lekarka izkaza samnenie 4e moge da ima naru6enie v homonite. prez poslednata godina prekomernoto okosmqvane se zasili zna4itelno. dori po gu6ata sa mi porasnali kosmi -2 sm. opasqvam se 4e cqloto mi lice se pokriva. vie kakvo bihte kazali i kam kakav lekar da se obarna. blagodarq

Здравейте,

Възможно е основното заболяване, причинило синдрома на Рейно, да е свързано с хормоналната функция на яйчниците или надбъбреците. Добре е да направите консултация с ендокринолог в специализирана клиника, с богат опит.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

ЗДРАВЕЙТЕ ДОКТОР ,ПЕТРОВА,МОЛЯ ДА МИ ОТГОВОРИТЕ ДАЛИ МОГА ДА ПИЛЗВАМ ЗЕЛЕНЧ,КОВИЯ АНТИОКСИДАНТ И ПЛОДОВИЯ АНТИОКСИДАНТ ,КОТО ДОБАВКИ НА ВИТАМИНИ ?ИМАМ ПРОБЛЕМ СЪС СТОМАХ А И ПРУДНО МИ ДА ПРИЕМАМ ПРЕСНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ!ОПЕРИРАНА СЪМ ОТ РАК НА ЯЙЧНИКА И СЕГА ИММАМ ДВЕ ЛЕЗИИ В ЧЕНИЯ ДРОБ!НА ХИМИОТЕРАХИЯ СЪМ!БЛАГОДАРЯ ,АКО МИ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!ПОЗДРАВИ,МАРИАНА

Здравейте,

Не би трябвало да има проблем, но макар и рядко, е възможно съставките на Зеленчуковия антиоксидант да подразнят стомаха при гастритни проблеми. По-подходящ е Плодовия антиоксидант /да се приема с храната 2 пъти по 1 капс./

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite,iskam da mi dadete savet i eventoalno otgovor kakvo mi e.ot tri godini veche ima tri topcheta pod mishtnicata kolkoto bobeno zarno sa ,ponqkoga me bolqt i rakata mi iztrapva,ne Sam potarsila lekarska pomosht do Sega zashtoto jiveq v anglia i vse ne namiram vreme da otida na lekar,no Sega popadnah na statiq za limfni vazli i se zamislih Dali ne trqbva da obarna vnimanie.molq vi pishete mi kakvo trqbva da napravq i ot kakvo moje da sa vaxpaleni limfni vazli veche tri godini,Te ne mi minavat.blagodarq vi!

Здравейте,

Възможно е тези подутини да са запушени мастни жлези или възпалени космени фоликули. Възможно е и да са уголемени лимфни възли, като реакция на процес в млечната жлеза. Необходима е консултация с мамолог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

az sam jena na 39god. sled kato rodix predi 6 godini imam zapek,probvala sam vsichko,no efekta e vremenno.nyjno li eda xodia na lekar za niakakvi izsledvania ili exograf-i na kakav lekar.

Здравейте,

Добре е да се консултирате с гастроентеролог, за да се отхвърли сериозна причина за запека. Добре е да го направите в специализирана клиника по гастроентерология.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Бих искала да попитам какви витамини и добавки са подходящи при обща отпадналост, влошено състояние на коса,кожа, нокти и чести полови инфекциии ,водни кисти и гъбички от рода кандида.В момента приемам витамини alive и добавка за коса, кожа нокти.Бих искала да направя и детоксикация на организма с продукта на natures way, но искам да попитам дали може да се съчетае с приема на витамините или е по - добре след това. Благодаря!

Здравейте,

Правилно сте се ориентирала към детоксикация. Хранителните добавки са по-ефективни, когато се прилагат след детоксикация. Може да включите програмата сега, но след нея да приложите още веднъж витамините и да включите имуностимулант, напр. Прополис. И да продължите да се храните здравословно, щадейки черния дроб. Добавката Тисилин или друга с екстракт от бял трън да се пие по-продължително време. Добре е, за всеки случай, да направите Пълна кръвна картина  с утайка на еритроцитите.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zdraveite !az ziveq vyv Viena,moga li da si zakupq vashiq produkt i kak shte stane s dostavkata ,kolko shte mi struva da go poluca vyv Viena ,blagodarq Andriana!

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт се интересувате.

 

Благодаря!

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте, от 3 дни ползвам тези перли и съм много доволна. Ефекта при мен е много добър. Въпросът ми е- колко време мога да ги пия и може ли да се получи някаква зависимост, т.е. след продължителна употреба да престанат да ми действат? Благодаря Ви предварително!!! Хубав ден!!

Здравейте,

Благодарим Ви за положителния отзив. Радваме се, че се чувствате добре :) По принцип хранителните добавки се приемат 3-4 месеца, след което може да направите почивка преди следващ курс.

Благодарим Ви за запитването!

Оставаме на Ваше разположение за допълнителна информация.

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Здравейте.Родих преди 20 дни близнаци,но кърмата ми е малко.С какво мога да я увелича.Отделно от десет дни ме мъчи упорита кашлица,със храчки.Пих АБ,пих сироп,но не помагат.Моля за съвет.Благодаря предварително!

Здравейте,

Кърмата се увеличава със Сминдух, Червена детелина и др. А за кашлицата трябва да посетите личния лекар – да ви чуе за хрипове, да се направи рентгенова снимка, евентуално. Трябва да се отхвърли пневмония.

д-р Аелита Петрова

samo celadrin ili celadrin i glucozamin da se vzema

Здравейте,

Бихте ли казали с каква цел искате да приемате продуктите?

 

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте д-р Петрова, интересува ме следния въпрос Преди 2 месеца ми бе поставен коронарен стенд Пия Плавикс и Аспирин протект Плендил, Кардикет, Тритейс Имам изтъняла хипертрофична коремна лигавица с прозиращи съдове Имам тежка хипертрофия на лингвална тонзила, ХОББ след прекарана ТБК, ендоскопски отстранена жлъчка. и тотална хистеротомия Възникна проблем с Плавикса - синини покраката и ръцете, севетовъртеж и повишаване на кръвното налягане 170,190/100,110следобедните часове спада Затова доц.д-р Ф инков / в момента работи в Св.Ана, старата Окръжна болница/ предлижи да се спре Плавекса и да се мине на Протеолитични ензими: Серапептаза и Натокиназа Аз отдавна се интересувам от тези ензими и съм чела мнного за тях,но не съм чувала да се ползват от хора и не са познати сред лекарското съсловие След търсене и питане казаха че хора занимаващи се с хомеопатия са наясно с тези ензими Тъй като с вас съм контактувала преди и имам много добри впечатления от вас /за лекар, който се интересува от новости и знае много за болести и медицина / се обръщам към вас Освен за ензимите бих искала да знам дали бихте могли да ми помогнете с вашите методи на Рейки и др. за стабилизиране и за някакво успокоение на неврологичните явления: най вече главоболие, и понякога безсъние, макар че ги отдавам на Плавикса

Здравейте,

Рейки е метод за активиране на естествените оздравителни способности на организма и е съвместим с всички методи на лечение, прилагани от медицината. Ако сте готова да се  обучите в прилагане на метода, във всички случаи ще бъде от полза за вас.

Български Рейки център

София, кв. Изток, бл.92, вх.Б, an.13

(пресечката на Атанас Далчев и Райко Алексиев

Тел. (02) 470 19 20; 0888 76 45 42

http://bg-reiki.com/?page_id=24

Относно ензимите, ще получите допълнителен отговор.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте! Пиша ви с молба да ме насочите, защото вече дълго време се мотая, а състоянието ми се влошава! От един месец изпитвам постоянна тежест в гърдите, която става все по -тежка.Чуствам постоянно задушаване. Ходих на пулмолог, направиха ми снимка и спирометрия. Назначи ми антибиотици за бронхит и ми каза,че ще ми изпише помпичка за астма, но понеже пулса ми е учестен първо да мина през кардиоолг! След преглед с този специалист ми предписа Бетаблокер за тахекардия./Уточнения -имам я отдавна и друг път са ми предписвали такова лечение в продължение на 2 години/. Каза, че понеже имам и Хашимото и пролапс на матралната клапа - двете неща дават тази комбинация -задух. Да не ходя на пулмолог за да ми назначи инхалатор, а задуха ще мине! Е щом ви пиша не е така. Вече имам неразположение освен отпред в гърдите , а и отзад в плешките,в стомаха, нямам апетит. Постоянно имам чуството, че се боря за глътка въздуш. Много благодаря за възможността да споделя това и надявам се скоро да ми дадете отговор.

Здравейте,

Задухът при Хашимото и ПМК е поносим и обикновено не притеснява болния. Ако състоянието ви се влошава и задухът не е сърдечен, пулмологът трябва да поеме лечението, тъй като явно е преценил, че има симптоми на спастичен бронхит.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

kakv i vitamini trqbva da se piqt protiv vuzpaleni venci [paradontoza]

Здравейте,

По отношение на храненето, парадонтозата се свърза с недостиг на витамините A, C и D. Междузъбното пространство трябва да се почиства нежно, без разкървавяване, а това става най-добре с 15-20 мин. жабурене на нерафинирано олио.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, искам да попитам има ли заболявания при, които не трябва да се приема вътрешно хума. Също така ме интересува може ли хумата да взаимодейства с аспирин протект и да намали действието му. Мога ли да пия примерно хума сутрин на гладно в 7 часа, а аспирин в 7 часа вечерта и при тази схема може ли да се отслаби действието на аспирина.

Здравейте,

Хумата се употребява вътрешно само при хронични заболявания, извън периодите на обостряне. Противопоказано е използването и при остър възпалителен процес, обострено хронично възпаление, изострени хронични болести на храносмилателната система – гастрит, колит, апендицит. Не се използва хума при неясна или неизвестна диагноза. Преди самолечението е необходима консултация с лекар. При някои заболявания, лечение с Глина е безполезно. Например при заболяване на ухото, както и при остеопороза. Очни болести  също не могат да бъдат лекувани с хума. Алергия към хумата, алергичен ринит  също са противопоказание. Заболяване на бъбреците, черния дроб и открита форма на туберкулоза – също. Лечението с Глина е безполезно при всички заболявания на кръвта. Противопоказана е при много заболявания на сърдечно-съдовата система, при високи температура и т.н.

Ако приемате аспирин за хронични болки в ставите, може да го приемате вечер, няколко часа след прием на хума.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Имам диагнози Болест на Бехтерев и ХОББ. Поръчах Босвелия и Алое Вера гел. Колко продължително трябва да ги вземам, трябва ли да прекъсна и колко време и после пак да ги вземам? Какво друго мога да добавя? Благодаря!

Здравейте,

При добра поносимост, може да ги приемате около 3 месеца, почивка около месец и повторение. Ако отбележите добър ефект, може всяка година да правите по два тримесечни курса пролет и есен.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова. Аз съм на 45 год. и в разстояние на ок.два месеца имам трети пристъп на иридоциклит. Лежах в болница, правих много видове изследвания. Моля, дайте ми съвет какво да предприема,за да се спася от това мъчително заболпване. Благодаря!

Здравейте,

Добре е да направите консултация с ревматолог и ендокринолог, за да се изключи ревматично заболяване или нарушение в обмяната на веществата. Вероятно имате проблем с имунитета, за това говорят повтарящите се инфекции. Преди да се установи точната причина, самолечението е рисковано.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте ! Страдам от папилом на ларинкса ! Единствения начин за по-рядки операции е високия имунитет ! На лечение съм с ваксини калгевакс ! Пия и коластра,която обаче ме разхлабва прекалено ! Чела съм за благоприятното влияние на гъба рейши върху имунитета и по-специално за предотвратяването на доброкачествени тумори ! Закупих си Мико Дифенс! Искам да попитам по каква схема се пие,сутрин на гладно ли и дали това е най-подходящо във моя случай в борбата с папиломите ! Благодаря предварително ! :)

Здравейте,

Мико Дифенс се усвоява добре при приемане преди, по-време на или след ядене, 2 пъти по 1 капс от 1 грам,  с достатъчно вода. Опитайте и по трите начина и преценете кой е най-подходящ за вашия стомах.

д-р Аелита Петрова

Здравейте ,имам следните заболявания-тиреодит на Хашимото и системен лупус ,при което прилагам лечение с много високи дози кортикостероиди ,Интересуваме дали използването на лечебните гъби би довело до подтискане действието на кортикостероидните препарати и от там влошаване на и без това не доброто ми състояние

Здравейте,

Има информация за лечебната гъба Кордицепс, че някои лекарства, повлияващи имунната система, например имуносупресори (циклофосфамид, циклоспорин, сиролимус, преднизон и други кортикостероиди) могат да взаимодействат с нея. Приемът на тази гъба в комбинация с посочените лекарства, може да доведе до отслабване на ефекта им.  Поради силно имуностимулиращото  и действие, приемът ѝ трябва да се избягва при хора, страдащи от автоимунни болести като мултиплена склероза, системен лупус еритематодес, ревматоиден артрит и др. Кордицепс може да обостри симптомите на посочените заболявания. За рейши, майтаке и шийтаке няма информация за такива противопоказания.

Гъбата Агарик Блазеи се прилага при Автоимунни заболявания (мултиплена склероза, атопичен дерматит, автоимунен тиреоидит, лупус еритематодес, склеродермия, полиартрит), но като цяло няма достатъчно изследвания за действието на лечебните гъби в тази насока и техните противопоказания.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdr-te, iskam da vi pitam dali ima interval mejdu priema na zeleno kafe ( hapceta)? Da recem edin mesec go piq I hapcetata svarshvat iskam da gi prodalja pone tri meseca. Da izcakam li nqkolko dena za da pocna vtoro shishence za piene? Blagodarq vi.

Здравейте,

Може да приемате добавката в продължение на 3 месеца без прекъсване, след което да направите почивка от 2-3 месеца, преди следващ прием.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

искам да си закупя продукти от вас Витекс Сминдук Люцерна е живея в Италия как става доставката

Здравейте,

Ние не правим доставка в чужбина. Може да опитате през този сайт http://www.silabg.com/

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Zdraveite iskam da vi popitam neshto lichno ako e vazmojno.Blagodarq vi

Здравейте,

Може да се свържете с нас на телефон 02 953 05 83.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте докторе! Аз съм на 20 години, момиче. Преди 5 дни ме хвана грипа, който сега върлува из страната. В началото се лекувах с прахчета, но реших да отида при личната ми лекарка на преглед. Изписа ми антибиотила clacid и libexin за кашлица. Но вчера изведнъж ми падна кръвното, стана ми лошо, гадеше ми се, получих сърцебиене и доста св стреснах, защото не ми се е случвало. Вечерта отново имах сърцебиене. Та въпросът ми е възможно ли да е нещо от лекарствата (анбиотика съм го пила и преди) или да е свързано с грича, или трябва да отида отново на лекар? Благодаря Ви! :)

Здравейте,
Възможно е усложнение. Спешно посетете личния лекар за ЕКГ и евентуално консултация с кардиолог.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Може ли да ми кажете каква добавка да пия срещу задържане на течности.Имам такъв проблем от 6 години и досега се справях с Флурантрил,но сега се опитвам да го откажа,но задържам 8 литра вода в бедрата.Освен това имам и Мегаколон и пия Бизалакс.

Здравейте,

Състоянието, което описвате /8 л. задържани течности/ е доста сериозно, за да се лекувате сама. Както знаете, отоците се причиняват най-често  от сърдечни, съдови, бъбречни и чернодробни заболявания. Редно е да направите консултация със специалист. Възможна е лимфедема или друга съдова причина за локалните отоци. При такава задръжка на течности хранителни добвки едва ли ще помогнат. Относно запека – ако водите застоял начин на живот и не спазвате диета, едва ли ще се излекувате. Може да опитате с Натуралакс.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте.Интересувам се имали от къде в гр.Бургас мога да закупя NATURAL FAKTORS МЛЕЧЕН БОДИЛ 250мг.х90 капсули

Здравейте,

Може да ги намерите в Биоспот до Триа или в магазини "Изгори мазнините". АКо предпочитате, може да ни напишете телефонния си номер на site@revita.bg, нашият представител в Бургас ще се свърже с Вас и ще ви упъти към най-удобното за Вас място.

Благодарим Ви!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Какви отзиви имате за хранителна добавка - АРТИШОК. Ще ми помогне ли за намаляване на холестерол и триглицериди?

Здравейте,

Да, артишок би могъл да нормализира нивото на холестерола, разбира се при спазване на диета. Ако нивото на холестерола е много повишено, проблемът съществува продължително време и не спазвате нужната диета, възможно е артишок да не помогне.

д-р Аелита Петрова

 

Здравейте, имате ли някакъв продукт, който е в състояние да повиши нивата на Бета ендорфина?

Здравейте,

За съжаление не предлагаме подобен продукт.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Аз съм със сърдечна недостатъчност дилатативна кардиомиопатия мога ли да пия тези хапчета

Здравейте,

Моля да уточните от кой продукт точно се интересувате.

 

Благодаря!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте,въпросът ми е неуточнен още но искам да кажа че имам едно малко топче което понякога ми изчезва,намира се на челюста ,не ме боли ако не го пипам няма и да разбера че е там,казаха ми че може да е от зъбите но аз намам развалени зъби от тази страна и нищо не ме боли

Здравейте,

Може би се дължи на запушен жлезен канал. Консултирайте се със стоматолог. Ако е необходимо, направете изследване на кръвта - ПКК.

 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

ЗДРАВЕЙТЕ,Д-Р ПЕТРОВА.ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО ПРИ УХАПВАНЕ ОТ ПЧЕЛА НА ГЛАВАТА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ЛИМФНИТЕ ВЪЗЛИ НА ВРАТА?ПРИ МЕН СЕ ПОЛУЧИ - НА ЕДИНИЯ ДЕН МЕ УХАПА ПЧЕЛА,НА ДРУГАТА СУТРИН МИ СЕ ВЪЗПАЛИХА ЛИМФНИТЕ ВЪЗЛИ НА ВРАТА.

Здравейте,

Подуването на лимфни възли след ухапване от пчела/оса/ е възможно при т.н. забавена реакция на организма, която може да се появи след около седмица-10 дни след ухапването. Освен подуването на лимфните възли, тя включва повишена температура, неразположение, обриви, главоболие и   болки в ставите. Регионалните лимфни възли може да се увеличат и ако мястото на ухапването се инфектира, за което са нужни ден-два. Наложително е да потърсите лекарска помощ, ако се появят симптоми като затруднено дишане, стягане и болка в гърдите, притискане или подуване в областта на устните или гърлото, затруднено преглъщане, затруднен говор, неразположение, отпадналост, слабост, виене на свят, гадене, повръщане, сърцебиене, объркване, напрежение, поява на уртики или при поява на белези на инфекция на мястото на ухапване - подуване, зачервяване, затопляне, изтичане на гной, поява на червена ивица.

Тъй като всяко правило има изключения, а и ако няма никаква друга причина за подуването на лимфните възли при вас, може да приемем, че подуването им е реакция към отровата на пчелата.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! От известно време пия сибирски женшен, закупих от вас, с цел цялостно подобряване на физическата кондиция и изгаряне на мазнини, тъй като попаднах на иформация, че той подтиква организма да ползва мазнините като източник на енергия. Това ме хвърли в чудене, дали мога да го пия паралелно заедно в продукт с високо съдържание на гарциния и зелено кафе, които също се водят природен фетбърнър..Благодаря за отговора!

Здравейте,

Би могло, но има вероятност да се получи пренапрежение на нервната система и да се повиши кръвното налягане, ако сте склонна към това и сте имала епизоди на раздразнителност, нервност, безсъние, повишено кръвно налягане.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

ор

Моля за отговор, какъв е източникът на колаген и хиалуронова киселина в продукта "Хидраплениш". Защо не се оповестява, животински ли е източникът, или синтетичен? Това е от особена важност, предвид големите рискове с поемането на животински продукти. Съществува ли препарат изграден от синтетичен колаген и хиалуронова киселина? Благодаря предварително за отговора!

Здравейте,

Формулата на Хидраплениш използва колаген тип II, извлечен от гръден пилешки хрущял. Хидраплениш е източник на хиалуронова киселина и хондроитин сулфат, като съставът му доста наподобява този на човешкия ставен хрущял.

Хрущялът е много чист източник, освободен от кръв, за разлика от други животински части, от които се извличат колаген тип I и III. Това е много важно, тъй като редица заболявания, бактерии, вируси, приемани стероиди или антибиотици минават именно през кръвта.

Повече информация може да прочетете ТУК

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Vaprosat mi e kam dr Petrova ot okolo dve god imam bolki ot dqsno v oblasta na jlachka cheren drob I otzad kam garba krasta a sashto I nisko dolu pak v dqsno.IZOBILIE poduti limfni vazli ingvinalni I na vrata kakto I cheliusta ponqkoga leko bolezneni pravix kravni izsledvaniq spored tqx vsichko e nared.kakto I exograv imam preganata jlachka I visok xolesterol vapreki che sam slaba.ot skoro imam I muskulni trepteniq po tzqloto tqlo straxuvam se kakvo li moje da e molq otgovorete mi

Здравейте,

Обикновено в периода преди менопаузата и по време на менопаузата, чувствителността се  променя и понякога отношението ни към самите себе си става хипохондрично. По подобен начин се чувстваме и в друга възраст, ако постоянно сме подложени на стрес и умора, което събужда най-различни страхове за здравето ни. За да сме сигурни, че състоянито се дължи на функционален дисбаланс и няма органични причини, е добре да се направи консултация с хематолог, който да палпира лимфните възли и да назначи нови изследвания. Направете изследванията в лицензирана лаборатория, за да сте сигурни в точността на резултатите. Добре е да направите и изследване за минерали и микролементи в кръвта, най-вече калций и магнезий.

Д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

На 42г. съм кожата на лицето ми е много мазна и имам пъпки бих желала пия Вашия АКН как да си го закупя няма го в аптечната мрежа .Да ми кажете цена.

Здравейте,

Може да го закупите онлайн ето оттук или да ни се обадите на телефон 029530583.

Цената е 21.18 лв. Доставката е безплатна на територията на цялата страна.

Благодарим Ви за запитването!

 

Хубав ден,

Соня Атанасова
www.revita.bg

Здравейте, колко дълго може да се приема зелено кафе и колко следва да е почивката след това. Благодара Ви!

Здравейте,

Може да приемате продуктът около три месеца, след което да направите почивка от два-три месеца, преди последващ прием.

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте. Аз съм на 18 години и от година и половина имам проблеми с цикъла. смисъл такъв,че не ми идва без хапчета. Вече година и половина пия дуфастон (изписа ми го гинеколог) А сега тази година бях на ендокринолог и тя каза че може би не съм за тезу хапчета . Правя иследвания на почти 6м . Но немога да ви кажа резултатите защото са в майка ми.. Правих и натоварване с глюкоза, но не ги знам. Ендокриноложката ми изписа Метфодиаб (били за диабетици но аз не съм )

Здравейте,

Метфодиаб се използва и при предиабетни състояния, затруднена въглехидратна обмяна – инсулинова резистентност, наднормено тегло. Ако нямате довери в ендокринолога, направете консултация /с всички предишни резултати/ в друга клиника, при по-добър специалист. Най-добре в http://www.usbale.com/kontakti.htm

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте. Вчера забелязах промяна в зърната на гърдите ми. Станали са по-големи и имат нещо като бяло петно върху тях. Болят ме, но тъй като всеки момент трябва да ми дойде цикъла това е нормално при мен. Но нормално ли е да се увеличат и да се появят такива петна? Трябва ли да се притеснявам? Благодаря ви много

Здравейте,
Тъй като са засегнати и двете зърна, може да мислим за промяна в хормоналния баланс. Възможно ли е да сте бременна?

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

 

Имам възлово образование на гърдата. Днес ходих на лекар хирург-онколог. Гърдата ме боли и е видимо подута. Предписаха ми антибиотик - Азатрил и да се мажа с Диклак. Мисля, че тези лекарства не са подходящи. Бих се радвала ако кажете мнението си.

Здравейте,

Ако при прегледа лекарят е установил възпалителен процес, антибиотикът е подходящото лечение. Добре е да потърсите второ мнение и да се направят изследвания. Ехографията – до 35 год. и/или мамография след 35-40 год. възраст ще помогнат за правилната диагноза.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Д-р Петрова имам диагнози -:Тиреодит на Хашимото-над 15 г и съм лечение 100мкг ежедневно,преди 4 г бях оперирана за Карцином на сигмата..За последната съм на наблюдение при туморни маркери в норма.Какво е вашето мнение за употребата на храни с повишено съдържание на йод -морски продукти и др при заболяванията които имам?

Здравейте,

Ако тиреоидитът е стабилизиран, не са противопоказани. Без да се прекалява, разбира се.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zdraveiite.imam leko poduvane pod uhoto do cheliustta i pod neia i kogato napipam s ruka i topchetata preskachat e mnogo bolezneno.vse oshte ne sum hodil na lekar.za da obiasnia za tova i che ot godini imam bolka ot liavo nisko pod rebrata i mislia che e svurzana s hraosmilaneto.vuzmojno li e dvete neshta da sa svurzani.blagodaria predvaritelno

Здравейте,

Добре е да се консултирате с гастроентеролог и да се направи ехография на коремни органи, вкл. Далак; да се направи изследване на кръвта – ПКК с диференциално броене на левкоцитите и утайка на еритроцитите. При наличие на отклонения от нормата е добре да се консултирате с хематолог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте Георги Балджиев!Синът ми тренира баскетбол но е висок 173 см.Искам да попитам възможно ли е да израсте до 180 см?Необходими ли са някакви витамини?Бих искал също да разбера до каква възраст растат костите на човека?

Здравейте,

Израстването на височина е генетично заложен процес и продължава до 25 год. Може да се стимулира в определени рамки чрез специални разтягания и упражнения, диета и хранителни добавки /пчелно млечице/. Опит в тази област има кинезитерапевтът доц. Константин Костов, телефон за контакти: 02 9308/447 в Центъра по кинезитерапия  в Ректората на Софийски университет.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте,моят проблем е,че едновременно съм забременяла и съм спукала киста,моят лекар ми каза ,че не мога да износя плода ,и трябва да направя аборт,така или иначе направих тази глупост да го полсушам,но реално имало ли е място за тревога,и другото,което е след аборта ми се гади още и ме боли кръста ,за глад да не говорим,успокоява ме това,че все пак имам две деца,Благодаря

Здравейте!
Кистата обикновено не е причина за аборт. Ако все още имате оплаквания, отидете на контролен преглед.
д-р Маламова

Добър ден!Щастлива майка съм на 2 деца.Аз съм на 33 години,от два месеца ходя да бягам.Започна с разстояние от 3 км. и постено увеличавам продължителността на тренировката.В момента бягам по 6 км. почти всеки ден и се чуствам прекрасно,дори имам сила да продължа трнировката,но гледам постепено да се натоварвам.След бягане се чуствам леко изморена.По принцип менструалния ми цикъл е дълъг 30-32 дни,а този месец ми дойде на 27-я ден,това трябва ли да ме притеснява?Може ли да се дължи на претрениране?Благодаря предварително!

Здравейте!

По-ранната менструация не е повод за притеснение. Нормално продължителността цикъла може да е между 21 и 35 дни. Такави отклонения от нормалната продължителност на цикъла се случват понякога.

д-р Маламова

Здравейте,интересува ме когато суе и левкоцити(и останалите показатели отпкк)са в норма,това означава ли ,че няма място за притеснение за възпаление на яйчниците,благодаря ви

Здравейте,

Нормалната кръвна картина показва, че в организма няма сериозен патологичен процес. Но тялото има компенсаторни възможности и дълго време дава сигнали за проблема, преди още той да се е отразил на общото състояние. В началото на заболяването, организмът компенсира и кръвната картина може да е нормална. Ако имате оплаквания, добре е да се направи гинекологичен преглед и УЗ.

 

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, имам интимен проблем . От около месец два имам неприятен жълтеникаво кафяв секрет.с лоша миризма. Не мога да се обърна към лекар ,непълнолетна съм и водя полов живот. Въпросът ми е да.използвам ли клотримазол и мога ли да го купя без.предписание ? Моля да ми кажете как да се справя с проблема без да се притеснявам да ме объркам нещо.

Здравейте,

Най-вероятно имате вагинално възпаление , при това доста сериозно и самолечението е опасно. Може да се получат сериозни  усложнения, вкл. невъзможност за забременяване и задържане на плода. Необходимо е да се направи микробиологично изследване на вагинален секрет с антибиограма за определяне на причинителя и консултация с гинеколог за назначаване на най-подходящото лечение. Ако инфекцията се предава по полов път, ще трябва да се изследва и лекува и партньорът ви. Клотримазол се употребява при гъбична инфекция, а при вас причинителят е друг или инфекцията е смесена. Защо да е проблем консултацията с гинеколог. Той няма да ви съди, ще ви помогне.

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, нуждая се от Вашия безценен за мен съвет от Вас. От година приемам антидепресанти и ксанкса в следствие на които напълнях с близо 15 кг. В момента няма как да ги спра тези хапчета, но се опасявам, че положението ще стане тежко.

Здравейте,

Ако съумеете да изключите напълно храните, съдържащи захар и бяло брашно, положително ще отслабнете – бонбони, шоколад, сладолед, сладкиши и всякакви други тестени храни. Разрешава се понякога малко натурален /черен/ шоколад, с над 75% какао или несладък плод. Закуска – пълнозърнести каши – елда, ечемичена, овесена, от просо и т.н. Пълнозърнест хляб по 1 препечена филийка на закуска и обяд, а по-добре без хляб. Вечерята – най-късно в 18 часа. Разрешени продукти – много зеленчуци, сурови и в ястия, птиче месо, телешко месо, риба, яйца, обезмаслени млечни продукти. Пренастройката към различно хранне става за месеци, не чакайте бързи резултати, не се отказвайте – четете, питайте, опитвайте и ще намерите най-подходящата за вас храна.

Добре е диетолог да ви изготви меню, което да спазвате, но бихте могла да се справит и сама, ако сте достатъчно силно мотивирана.

Хранитлни добавки – спирулина, омега-3, зелено кафе- ако не сте с високо кръвно налгане и т.н.

Физически упражнения и бързо ходене - най-малко по 1 час дневно.

Разгледайте този сайт, може да ви помогне - http://fitnesinstruktor.com/

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, имам констатирана астма и от 1 година ползвам Фостер. Първите 4-5 месеца ми действаше много добре, но сега вече не е така. Имам много силно свиркащо дишане и хъркане. Лекаря, при който ходя казва, че фостера е най-доброто което може да ми изпише. Искам да питам четох, че шуслеровите соли могат да помогнат в моя случай, но не знам кои номера и по каква схема мога да ги взимам.Благодаря предварително за отделеното време.

Здравейте,

По принцип, хранителните добавки са подходящи за профилактика на обостряне при хронични болестни процеси или като подкрепа на основното лечение. Ако сте се насочила към хомеопатията – да, тя има успехи в лечението на алергични състояния, но трбва да се консултирате с хомеопат, за да се изготви най-подходящата схема за лечение.

 

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!От известно време пия витамините на alive за мъже.В момента се налага да започна лечение със Золофт.Може ли да си пия витамините или трябва да ги спра.Четох,че Золофт прави някъкви химични взаимодействия с някои плодове(грейпфурт),при което се получава несъвместимост.Благодаря!

Здравейте,

Това се отнася за големи количества грейпфурт, а в 1 т. Алайв има 16,67 микрограма Цитрусов биофлавоноиден комплекс /от лимон, портокал, грейпфрут, лайм и мандарина/ общо. Не е възможно това микроколичество да съдържа достатъчно активно вещство, което да блокира правилната обмяна на золофт,а. Но, разбира се, ако имате някакви опасения, по-добре е да спрете алайв и да се насочите към друг млтивитаминен продукт, напр. Мултивитамини Mason.

 

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, надявам се да можете да ми кажете няколко полезни съвета относно моя проблем, а той е че искам да напълнея. 183см съм висок, 58кг тежа. Имам желанието 75-80 кг да направя. Моля споделете вашето мнение?

Здравейте,

Тези, които искат да отслабнат, трябва да закусват, за да ускорят обмяната на веществата – вие не закусвайте. Искащите да отслабнат не трябва да вечерят късно, вие вечеряйте възможно най-късно, така че да нямате възможност да изгорите приетите калории, но и да можете да спите спокойно. Хранете се с висококалорична храна – в интернет има диети за здравословно напълняване. Приемайте възбуждащи апетита напитки, храни, подправки и билки. Ако правите упражнения, те да са за трупане на мускулна маса, а не такива, които топят подкожните мазнини.

 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, случва ми се нещо странно. Месечният ми цикъл продължава доста повече от обичайното и имам леки болки ниско доло в корема. Кръветечението не е обилно, но го има. От какво може да е ?

Здравейте,
Възможен е хормонален дисбаланс, възпалитлен процес в половите органи или друга, по-рядка причина.

д-р Аелита Петрова

Здравейте искам да попитам дали множествената склероза е наследствена и дали да се притеснявам понеже баща ми страда от тази болест ?

Здравейте,

Приема се, че има наследствен фактор за МС, но не и по начина, който имате предвид. Все още патогенезата на заболяването е неизяснена. Нямате повод за притеснение, особено ако водите здравословен начин на живот. А би трябвало, след като има сериозно заболяване в рода Ви, за което не се знае как възниква. Здравословният начин на живот укрепва защитните сили на организма и предпазва от всякакви заболвания.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Мъж на 25 години съм. От два месеца поддържам субфебрилна температура до 37.3! Вдигам тази температура почти всеки ден! Всяка седмица си правя редица изследвания като ПКК, електрокардиограма, рентген на бял дроб, ехография, зъболекар. Всички органи и изследвания са нормални! Единствено на Ехо-то ми откриха малко камъче в зоната около апендикса и песъчинки в десния бъбрек! Оплакванията ми са: отпадналост; мускулни и костни болки; болки по целия корем, по силни в долна дясна половина, диария през 3,4 дни; често уриниране; болки в плешките и гръдни болки; запушен нос; трудно дишане; бели храчки; лош дъх на желязо и кръв в устата; бели и жълти налепи по целия език от средата назад към гърлото; парене по лицето; зачервени и болезнени очи; главоболие; виене на свят; ниска концентрация; учестен пулс; ниско кръвно 100/80; студени крайници. През този двумесечен период съм пил 4 вида антибиотик, хапчета за бъбреци, стомах и глава. Ефект никакъв. Последствията в момента са 5 килограма надолу и безпомощност да стана от леглото. Има ли животозастрашаваща опасност при тези признаци и каква е причината за тях? Какви изследвания трябва да бъдат направени за да се открие причинителя довел ме до това състояние? Благодаря ВИ!

Здравейте,

В подобни състояния най-подходяща е хоспитализацията в болнично заведение/университетска клиника/, за да сте под непрекъснато наблюдение, което е много важно за поставяне на диагнозата във Вашия случай. Според описаните оплаквания, е вероятна хронична инфекция с интоксикация на организма или хронично отравяне. За да се открие причината, обикновено в болнична обстановка, се правят редица биохимични, микробиологични и др. изследвания на проби от изпражнения, урина, стерилна урина, кръв, храчка и др. Ако изследванията многократно и в различни лаборатории са нормални, а консултиращите лекари не откриват нищо обезпокоително, възможно е състоянието Ви да е признак на депресия, причинена от спонтанна детоксикация. След продължително неспазване на принципите на здравословния начин на живот и хронично отравяне от вредни храни, напитки и цигари, както и от негативни мисли и чувства, стрес и т.н., по-чувствителните организми реагират по този начин като механизъм за самозащита. И ако това е обяснението, Вашето поведение трябва да се насочи към лечение чрез диета, упражнения, хранителни добавки, психотерапия, йога, рейки, ци гун и др. алтернативни методи за лечение. Ако проявявате интерес, търсете мнението на доказани специалисти диетолози, специалисти по холистична медицина, аюрведа и т.н.

Ако изследванията са нормални, опасност за живота Ви няма. Някои редки хронични инфекции протичат с подобна симптоматика  /СПИН, туберкулоза и др./, а също и хроничното отравяне. Но за да се направи точна диференциална диагноза е необходим лечебно-диагностичен план и наблюдение, което се провежда само в болница.

д-р Аелита Петрова

Здравейте!Относно моето положение и възраст на 47год. изписаха ми Новофем (Novo fem ) ,но не мога да ги открия .Имам акне,подуване ,безсъние,нервност,сухота на влагалището симптоми на менопауза плюс нередовен цикъл.Направила съм си изследвания при ендрокринилог и гинеколог по принцип съм противник на ХЗТ но като нищо не ми помага в момента и заместиха ми терапията със Трисеквенс , но от тях още по вече имам акне и се чувствам подута.Мога ли да взема див ямс нм или хомеопатия нещо не искам да се чувствам зле.Благодаря предварително!

Здравейте,

За Новофем попитайте в аптеки Адонис  0700 89017- Национален номер.

Може да вземате Див Ямс, но е необходимо продължително приложение и ефектът може да не Ви удовлетвори. Чувствителността към малките концентрации на активните вещества в хранителните добавки е индивидуална.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Опасно ли е да правя секс с жена болна от рак на гардата

Здравейте,

Не е опасно. Ракът на гърдата не е заразна болест и няма опасност да се разболеете от рак, ако правите секс с жена болна от рак.

д-р Аелита Петрова

D-r PETEOVA zdraveite ne znam dlai kam vas trqbva da zadam tozi vapros no shte opitam. Ot ruse sam Kristiana na 23godini, ot dve godini jivdq na nova kvartira sled kato zajivqh tam mi se sluchi neshto kato zakluchvane nqmam jelanie da sedq v nas sama ili da hofq dalech sama stanah nepalnocenna za semeistvoto mi, hodih na psiholog i psihqtar natapkaha me s hapcheta koito pih 10meseca i rezultata beshe 15kg otgore i nishto po problema kato otstranqvane. Bqh 53 sega sam 68 zakovala sam gi i ne moga da gi smakna. Tova e noqta situaciq ako moje da me posavetvate ili kajete neshto kato kompetentni hora shte sam nnogo blagodarna!

Здравейте,

Какви лекарства приемате сега?

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zdraveite d-r petrova interesuvam se kakav lekar moje da mi pomogne na moite simtomi koito poluchavam ot mesec na sam.

Здравейте,

Бихте ли описали симптомите, за да можем да Ви отговорим?

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Благодаря Ви за отговора ! Не съм посещавала все още личния лекар ,другата седмица ще се случи това. Имунологични изследвания не съм правила, не съм посещавала нито хематолог, нито ревматолог ..Просто не знам от къде да тръгна, и да, аз сама реших да си направя изследванията и започнах да приемам хапчетата за имунната система.. Възможно ли е от тях да са завишени лимфоцитите? И за какво може да говори завишения уралобилиноген? Знам ,че без преглед няма да се случат нещата ,но какво мислите ?Истината е ,че имам детенце с увреждане и покрай него за мен все не остава ред ,да си обърна повече внимание .При какъв специалист да отида и какво да правя? Доброто в случая е ,че се чувствам добре и нямам температура, тя продължи само 2-3 дни..Единствено болките,( които са търпими) в ставите и леко отекъл глезен ..Благодаря ВИ!

Здравейте,

Увеличението на уробилиногена и лимфоцитите в изследването Ви е минимално и може да се дължи на лабораторна грешка. Необходимо е да се повтори и след това да се правят изводи. Добре е да се консултирате първо с хематолог, той ще ви назначи изследвания. Но потърсете хематолог с богат опит в специализирано здравно заведение. Добри хематолози има в Александровска болница, ВМИ и др.

д-р Аелита Петрова

Здравейте,

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Искам да попитам имам нервен стомах няколко пъти ми правят гастроскопия пих лекарства времето минаха болките но сега пак започна явно имам нужда от някой диета моля помогнете боли ужасно изтощена съм моля?

Здравейте,

Може би по-скоро имате нужда от почивка и отпускане. Вероятно сте психически преуморена, а това силно влияе на стомашната функция. Диетата включва леки, недразнещи, лесно смилаеми храни – зеленчуци, плодове, пълнозърнести. Без колбаси и тежки меса, най-добре си дайте почивка от животински продукти. Без пържени храни, без консервирани храни. Хляб пълнозърнест, без консерванти, препечен. Хранете се често по малко, най-късно до 18 ч., продължително сдъвкване. ако можете, често правете дни на течна храна. Правете релаксиращи упражнения, напр. шавасана – вижте инфо в интернет.

Д-р Аелита Петрова

Здравейте! Искам да ви попитам могат ли да се пият едновременно комплекс от /магнезий, калций и витамин Д3 / и течния глюкозамин който вашият сайт продавате или трябва да свърша най-напред с едното и след това другото? Опериран ми е минискуса на коляното преди 8 години.Благодаря Ви!

Здравейте,

Дневната нужда от вит. Д, в зависимост от възрастта, е от 10 до 25 мкг. В двете добавки заедно има 15 мкг вит. Д. Като се има предвид, че есенно-зимният сезон е с малко възможности за естествено набавяне на дневната доза от вит. Д, не би трябвало да е проблем да приемате двете добавки заедно за няколко месеца.

д-р Аелита Петрова

Здравейте, Разбрах, че Nature's Way имат желиани витамини за бременни Alive Prenatal, но не ги намирам никъде в България. Можете ли да ми кажете има ли ги някъде налични на Българския пазар или дали можете да ми ги доставите вие. Благодаря предварително. Поздрави и лек ден. Ивелина

Здравейте,

До 1 месец продуктът ще е наличен при нас, но все още не мога да Ви кажа цена.

Ако желаете - може да ни напишете телефонен номер на site@revita.bg, за да Ви се обадим, когато продуктът е наличен. Може да следите и www.revita.bg за информация.

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

 

Zdraveite. Molq vi za pomost za supruga mi. Na 38 g. e i ima problem s alkohola. Hodihme na lekar, pi hapove no produlji da pie. Iskam da mu pomogna. Ima li kapki ili preparati, koito da predizvikvat otvrastenie ot alkohola i da mogat da se davat taino. Blagodarq predvaritelno.

Здравейте,

Алкохолизмът е психическо заболяване, пристрастяване, което трябва да се лекува предимно на ниво психика, разбира се, като се помогне на тялото да се изчисти от отровата на алкохола. В аптеките се предлагат капки Алкофитал, доста скъпи, но ако съпругът ви не е готов да се откаже от алкохола, нищо не може да му помогне или ефектът ще е временен.

Тук са посочени адресите на лечебните центрове в страната, където могат да ви помогнат.  http://www.iriasl.org/index.php?lang=bg&page=sanitation+NCN_links

Обадете се, ще ви помогнат, те имат опит с подобни случаи.

д-р Аелита Петрова

Моля да ми обясните,какво означава,че е се изолира в сигнификантно количествоStreptococcus agalactiae?Благодаря!

Здравейте,

Сигнификантен означава значителен. Необходимо е лечение.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте!Имам киста на панкреаса и панкреатит .Моля ,кажете ми какви билки мога да пия?Благодаря Венева

Здравейте,

Заболяването ви е сериозно и  лечение /дори хранителни добавки/ трябва да се изписват само от лекуващия лекар – този, който е запознат с цялостното ви състояние.

д-р Аелита Петрова

Здравейте! Имам проблем, съмнявам се да не съм бременна. Последно съм правила секс преди 3 месеца и в повечето случаи е било с презерватив. На следващия месец ми дойде,всичко беше нормално. Преди месец и 3 седмици се преместих да живея и работя в Англия. От както дойдох ми идва веднъж и то само ме цапа няколко дни, този месец не ми дойде. Отдадох го на стресова основа (не ми се случва за първи път) , но това което ме притеснява е че за една седмица качих 4 кг, след това ги свалих за една седмица и сега отново сам качила 5кг. Отдавах и това на стрес, но се замислих и за бременност, много съм притеснена! Бихте ли ми казали какво е вашето мнение? Благодаря ви много предварително!

Здравейте,

Направете тест забременност.

д-р Аелита Петрова

Zdraveite az sum na 14 i predi nqkolko meseca pravih seks za purvi put no nemi poteche kruv..Taka i sledvashtite 2 puti kogato go napravih ne trugna kruv i mnogo me boleshe..Normalno li e i zashto ne trugna kruv

Здравейте,

Понякога девствената ципа е доста еластична, а отворът в нея достатъчно голям и няма разкъсване при половия акт, съответно няма кръв. Болезнено е, но е нормално. Надявам се, че вземате необходимите предпазни мерки.

д-р Аелита Петрова

Здравейте на 13 години съм и ме е срам да говоря или да пиша на тази тема но се реших. Имам малки гърди, знам че съм на 13 и няма как да се сравнявам с 20 годишни жени но ....... АЗ съм на 13 и съм плоска като дъска в преносен смисъл , слаба съм (доста). Искам да ме посъветвате какво да правя някаква диета да ми кажете с плодове или просто хранителен режим, има втори вариант който е някакви някакви хапчета за растеж на гърдите. Просто не мога да издържам аз съм на 13 и ми се присмиват. Има и още един проблем живея в Лондон и някой хапчета ги няма за мен е по лесно някакъв режим или масаж на гърдите.Чела съм че помага 10 мин да разтриваш гърдите си с кръгови движения. ПОМОГНЕТЕ МИ!

Здравейте,

Подходящи за напълняване са висококалорийните хранителни режими. За междинните закуски са подходящи висококалорични шейкове, коктейли, смутита.

Масаж с норвежко рибено масло. Йога.

Д-р Аелита Петрова

Добър ден, Искам да ви попитам само дали има разлика в качеството на желираните мултивитамини Alive и същите, но с таблетките? Желираните пак ли са естествени и извлечени от сурови храни и без добавки и примеси? Като цена излизат по-евтини желираните витамини, а са и по-удобни за приемане и за това се чудя дали са като качество и състав са на нивото на таблетките. Благодаря!

Здравейте,

Разлика в качеството категорично няма! Всички продукти от серията Alive! са с естествен произход, а екстрактите са от сурови плодове и зеленчуци. Разлика в съдържанието обаче има. Таблетките са с по-богат състав от желираните мултивитамини заради разликата във формата.

Благодарим Ви за запитването.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Здравейте,От доста време усещам подуване(като топче) горе вляво на врата, под челюстта. Когато го масажирам изчезва временно, но пак се появява. Заради него имам затруднения с преглъщането. Въпросът ми е какво изследване(диагностика) трябва да си направя, за да установя какъв е проблема?Благодаря Ви предварително!

Здравейте,

Като начало направете консултация със стоматолог, възможно е запушване на слюнчена жлеза.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, имам подкожно образувание в областа на гинеталиите от 5 месеца.За съжаления живея в Уелс и тук докторите ми казват , че е абцес.Предписаха ми две седмици антибиотично лечение, което намали размера на топчето, но след приключването на лечението , то се появи отново.Диаметърът му е около 1 см. и не ме боли.Посъветвайте ме какво да правя и Благодаря предварително.

Здравейте,

При подобни случаи самолечението е опасно. Ако няма болка или дискомфорт-наблюдавайте се и при първите симптоми потърсете медицинска помощ. При чести рецидиви се предлага хирургично лечение.

д-р Аелита Петрова

От няколко години страдам от безсъние.Заспивам около 10 00ч. и се събуждам в 02 00ч.,и до сутринта се върта в леглото.

Здравейте,

Ако пиете черен чай и кафе, добре е да ги замените с чай от мента и маточина, вкл. вечер. Подходяща хранителна добавка -  Валериана.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Ще Ви помоля за отговори на 3 интересуващи ме въпроса:1)Кога трябва да се пие Хидраплениш за най-добро усвояване от организма? 2)Храната (по-скоро стомашните сокове, отделящи се за смилане на храната) повлиява ли за разрушаване молекулите на колаген/хиалуронова киселина?3)Има ли необходимост от прием на витамин Ц или друг антиоксидант заедно с Хидраплениш за да няма окисляване на молекулния комплекс? Благодаря предварително!!!

Здравейте,

  1. Фирмата производител не е отбелязала кога се приема хидраплениш, което означава, че усвояването му не е зависимо от храната.
  2. Съдържащите се в стомашния сок протеази разграждат връзките между аминокиселините. В Хидраплениш технологията BioCell Collagen® и подбора на съставките са такива, че осигуряват оптимално усвояване, което се доказва с клинични изпитания.
  3. Ако храната ви е бедна на плодове и зеленчуци, добре е да приемате и вит. С, за да се подобри синтеза на колаген от усвоените съставки на хидраплениш.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Аз съм вегетарианка и искам да попитам, къде на продукта е отбелязано дали съдържа животински съставки?

Здравейте,

Бихте ли ни казали за кой продукт се интересувате?

 

Благодарим Ви!

 

Хубав ден,

 

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте д-р Петрова. Имам малък проблем от скоро незнайно защо почнах да се изтървам по-малко неосъзнано. И започнах на ползвам подложки. Може ли да ми кажете на какво се дължи това и има ли начин да се спре.

Здравейте,

Причините може да са анатомични промени в половите органи, след травматично раждане, напр. Или изменения, причинени от хормонален дефицит. Незадържането /инконтиненцио/ на урина може да се дължи и на изменения в пикочния мехур, нелекувани възпаления, възрастови и климактерични нарушения. Необходима е консултация с уролог, за да се определи причината и да се назначи точното лечение. Лечението е оперативно или медикаментозно.

д-р Аелита Петрова

http://revita.bg/425/zdravna-enciklopedia/%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F/#comment-19678

Moje li da mi razchete mikrobiologichnite izsledvaniq:МИКРОБИОЛОГИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕВид материал:цервикален секрет Дата на вземане: 17.11.2015 Микроскопски препарат:Културелно изследване:Изолирани микроорганизми:1. M. hominis2. U. urealyticum3.4.5.Микробно число:10^5 бакт./ml Антибиограма 1 2 3 1 2 3 Azithromycin (Sumamed, Azatril) S Clindamycine S Doxycycline (Vibramicine) S S Erythromycine (Erythran) S Levofloxacin (Tavanic) S S Moxifloxacin (Avelox) S S Tetracycline S S (S - чувствителни, I - интермедиерни, R - резистентни) Заключение:Изолират се U. urealyticum и M. hominis в сигнификантни стойности.

Здравейте,

Изследването показва инфекция с бактерии от родовете Микоплазма и Уреаплазма, най-чувствителни към лечение с Доксициклин/Вибрамицин/, Тетрациклин, Левофлоксацин (Tavanic)  и Моксифлоксацин (Avelox). Необходимо е специалист-гинеколог да ви изпише подходящия антибиотик и локално лечение, както препоръки за хранене, хигиена и начин на живот за укрепване на имунитета.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,Бих искала да попитам за Вашето мнение по въпроса свързан с увеличаването на бюста. Тъй като до момента не съм попаднала на професионален отговор, дали въобще е въмзможно подобно действие без намесата на хирурзи, бих искала да попитам и Вас. Освен това съм и абсолютно скептична към употребата на хапчета и кремове, които се предлагат масово и са с много лош ефект върху организма. Прочетох няколко ваши статии за различни продукти, които предлагате. Естествено, от тук тръгват и много въпроси: Въпросните билки, които предлагате и казвате, че трябва да се пият поне 3 месеца, с каква продължителност на действие са? Трябва ли да се пият всяка година по 3 месеца?Според Вас възможно ли е да се увеличи бюста на една дама само с всекидневни упражнения във фитнеса и консумация на сок микс от папая и мляко, тъй като от препоръки на Ваши колеги извън Българиа разбрах, че редовното приемане на папая и мляко води до уголемяването на бюста. Аз съм на 24 години, скоро навършвам 25. Имам синдром на хашимото, мислите ли, че нещо от продуктите, които предлагате може да има негативен ефект върху мен. Благодаря предварително за отделеното време!Ще се радвам да получа Вашето професионално мнение.Хубава Вечер, Глория Атанасова

Здравейте,

Билките за уголемяване на бюста се пият продължително време – 3 месеца и повече, в зависимост от индивидуалния ефект. След прекъсване на приема, ефектът постепенно изчезва /за индивидуален период от време/. Ритъмът Прием-Почивка се определя индивидуално. Всекидневната консумация на сок микс от папая и мляко може да активира обмяната на веществата и в частност синтеза на полови хормони с негарантирано минимално нарастване на бюста, но не знаем какви ще са страничните ефекти във Вашия случай. Най-подходящи за вас са фитнес, йога и масажи. Бюстът Ви може и да не се увеличи, но здравето и самочувствието – да. Потърсете второ мнение.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,къде в Хасково мога да купя продукта на natures way sambukus organik

Здравейте,

Потърсете го в аптеки Гален - кликнете ТУК , за да видите адресите.

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте, сина ми е на 2 години.Ще пистъпва в детска ясла, и трябва да му направя изследвания. Личната му лекарка ми каьва че може да ми даде единствено направление за едното чревно, за кръв и урина трябва да си платя. Също така ми каза че се давало направление за кръв и урина веднъж годишно и то на дете на 1 година и на 3 години. Въпросът ми е вярно ли е това?

Здравейте,

Да, така е. Вижте ТУК 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

р

Здравейте, Нужна ви е помощ от психиатър.Imam problem s maika mi postojano si misli i vnucava ce nekoi inapravil magii govori nesmisleno vnucava si kara se s vsicki ni ne znam kam koi lekar da se otpravia blagodaria

Здравейте,

Нужна ви е помощ от психиатър.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте.Преди около месец месец между гърдите ми се появи нещо като пъпка.Очаквах да спадне ,но това нещо се наду и стои като топче пълно с мас.Нито има връх ,нито набира–изпъкнало е и е бяло отвътре.

Здравейте,

Възможно е доброкачествено туморно образувание от мастна тъкан – липом. Дължи се на неправилно разпределение на мастната тъкан при проблеми с липидната обмяна. При консултация с хирург може да получите точен отговор.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, аз съм на 26 г, старая се да се храня сравнително здравословно и спортувам активно и това е още от ученичка. Опитвам се да пия около 2 л вода. Но имам проблем с целулта, особено на бедрата и седалището, както и по стомаха…изчела съм доста по темата и съм пробрвала много препарати и медикаменти, както и нисковъглехидратен режим на хранене. Проблемът си стой както винаги и почти няма никакво подобрение. Мисля, че по-скоро не е хормонален проблем защото за щастие нямам проблеми с цикъла, само имам лек до среден предместруален синдром(задържане на вода преди цикъла, промяна на настроението, депресия). Вече незнам къде да търся причината - колкото повече информация придобивам по темата започвам да си мисля, че може би при мен основната причина е наследствената слабост на съединителната тъкан, нееластичността на кожата(като междувпрочем имам и стрии, а не съм си променяла никога рязко теглото), слабостта на венозните стени(имам множество спукани капиляри по бедрата и лесно ми се пукат), както и много лесно получавам синини по кожата. Та.. вие може ли да ме насочите към някакви изследвания или някакъв продукт? Или поне какво да направя за да се насоча правилно каква е причината затова, че целулитът не се повлиява от нищо?

Здравейте,

Може да направите консултация в клиниката за метаболитни заболявания в ИСУЛ.

д-р Аелита Петрова

Как да си премахна липомите на клепача.

Здравейте,

Проблемът Ви може да се диагностицира и реши в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Рубриката рейки ме вълнува много,но не зная как да я проследявам.Ще се радвам да ми посочите къде и как да намеря всички материали!Благодаря!

Здравейте,

Ето ТУК може да видите всички публикувани статии.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Съпругата ми е на 68 г.Заради щитовидната жлеза пие Л-Тироксин 1000 един път на ден ,има високо ниво на захар в кръвта около 6-7 и пие два пъти на ден Сиофор 1000 и диаб МР 2 табл.Започва да и става студено и почва да трепери много силно след около30-60 минути започва да вдига температура и спира да трепери.Темературата се покачва до около 40-41 градуса.Даваме и течен аналтин и температурата почва да спада.Следва много обилно изпотяване.През цялото време е адекватна.Не е припаднала напълно.Това всичкото трае около 3-4 часа.След това се съвзема.Това състояние е от около един месец.Тези тремули са се повторили 4 пъти.Ходихме на невролог и той каза ,че проблема не е неврологичен.Моля за Вашия съвет ,какво да предприемем, за к8оето предварително Ви благодаря.

Здравейте,

Необходимо е допълнително изследване и наблюдение на ендокринната система в болнична обстановка. С направление №7 от личния лекар, може да постъпи в УСБАЛЕ ”Академик Иван Пенчев”, София. Обадете се на някой от посочените телефони за допълнителна информация.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,т.к ползвам мултивитамините ALIVE,а в рекламите и съдържанието на опаковката пише,че са изцяло натурални,защо в тях има витамин к ( фитоменадион),който е синтетичен и опасен за здравето. Както знаете витамин К2 (менакавион) е естествения и здравословен витамин,с множество ползи за здравето. Благодаря Ви!

Здравейте,

Мултивитамини Alive! съдържат над 100 натурални съставки.

Както знаете, вит. К представлява сбор от молекули с близка структура, групирани  в 2 подгрупи– витамин К1, известен  като филоквинон (phylloquinone) и витамин К2 (menaquinone) – менаквинон. Синтетичните форми са  К3, К4 и К5. От тях единствено витамин К3 показва признаци на токсичност и е забранен в много страни. Ако се интересувате, ще попитаме производителят какъв е източникът на витамин К1.

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Колагенът животински ли е?

Здравейте,

Формулата на БиоСел Колаген използва колаген тип II, извлечен от хрущял на гръден кош на пиле. Повече може да прочетете ТУК

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова
www.revita.bg

Здравейте!Колко години стаж трябва да има човек за да отиде на ТЕЛК?Аз съм онкоболна втори стадий,от три години съм без работна?Къде трябва да ми издадат документ за Телк?Благодаря предварително за отговора!

Здравейте,

Медицинското направление за ТЕЛК се изготвя  от личния лекар, независимо че в момента сте безработна.  Ако нямате такъв, трябва да изберете, необходим ви е.  Вижте повече ТУК

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, от около 2 седмици имам лека подутина под мишницата. При пипане е мека и не ме боли. Имам доказана мастопатия от мамографско изследване през март. Миналия ден бях на гинеколог, които ми прегледа гърдите с ехограф и каза, че няма индикация за друго освен мастопатията. Каза, че този лимфен възел може да е от развален зъб. Дали е възможно това, че така съм се притеснила. На мен често ми излизат и пъпки под тази подмишница.

Здравейте,

След като сте останала неудовлетворена и притеснена след прегледа, е добре да потърсите второ мнение при специалист-мамолог. Регионалните лимфни възли, които защитават тялото при инфекция на зъбите, се намират по лицето, около ушите, под долната челюст и по шията.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, ами Моля Ви,имам нужда от отговор.На 30.12.2015 ядох баница-домашна.Вечерта се прибрах и ми се гадеше,болеше стомах,и ме боляхя пръстите на ръцете и пръстите на краката- реших,че са измръзнали.Тогава не повърнах,нямах диарии.На другия ден отпаднала,болки в слънчевия сплит,гадене.И до днес,02.01.2016 продължават да ме болят пръстите,леко гадене.Не повръщам.Но това с болките на пръстите от натравянето ли ? Било ли е измръзване или е от натравяянето, и е завинаги?Какво става?

За съжаление, не мога да отговоря на въпроса ви. Потърсете консултация при ревматолог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Защо на опаковката на български език Алайв мултивитамини за Жени 131 mg х 75 желирани таблетки пише, че приема по 1 табл. на ден, а на английски по 3 на ден. Моля, да ми уточните как става това разминаване

Здравейте,

Етикетът на български език, както и препоръчителния прием е изцяло съобразен с максималните стойности хранителни вещества, които се препоръчват за прием в ЕС.

Оригиналният етикет е насочен единствено към америанския пазар, където има различни регламенти и максимални стойности за прием на хранителните вещества.

Разликата се определя от различията във физическо естество между европейци и американци, от разликите в храненето и пр.

Винаги се придържайте към препоръчителните дози за прием на българския етикет. Той е преминал през проверка и одобрение от БАБХ.

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Здравейте д-р Петрова. Имам диагностицирана 3бр дискови хернии.Какъв подукт да пия за да заздравя,стави ,хрущяли имам и косопад,чупят ми се ноктите.Бих пила някакъв колаген ,но на коя фирма ,тъй като повечето не се усвояват.Ше съм благодаряна да помогнете ,болката е неуписуема от дисковата ,на легло бях 1 м.

Здравейте,

За съжаление, хранителни добавки не могат да помогнат при дискова херния/криза/. Лечението е медикаментозно, често инжекционно и физиотерапия. След кризата се провежда рехабилитация в рехабилитационен център / здравна каса/, а физическите упражнения се правят всекидневно като профилактика. Понякога се налага оперативно лечение. За общо укрепване на съединителната тъкан в ставите, кожата и косата, може да приемате Хидраплениш на фирмата Nature's Way, който съдържа усвоим колаген. Добре е да направите консултация при ендокринолог за състоянието на щитовидната жлеза.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite..Jiveia v Italia. Iskam da izpolzvam bilkata jivovliak, no mi triabva latinskoto naimenovanie. Ako mojete, pomognete mi. Blagodaria

Здравейте,

Латинската наименование е Plantago major.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Оперирана съм онкологично от 10г.Изчистена съм.От една седмица имам болки ниско долу.Когато ходя по малка нужда ужасно ме боли и кървя.Чувствам се много некомфортно.От какво може да е това.След няколко дена съм на гинеколог,но искам и вие да ми кажете.

Здравейте,

Възможна е инфекция на пикочния мехур – цистит.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

С какво да лекуваме отока на крака на моя съпруг ,казаха че е лимфен застои преди две години го оперираха и му сложиха 4 баипаса, вече пи диокет,детралекс сега пие ендотелон и няма никакъв ефект.Ако трябва ще доиде на преглед-моля помогнете ми.

Здравейте,

Вероятно има предразполагащи фактори за лимфния застой – неправилно хранене, наднормено тегло, натрупване на мастна тъкан, обездвижване, разширени вени, наследствена „слабост на съединителната тъкан” или друго и докато този фактор съществува, лечението ще е трудно или без резултат. Ако съпругът ви не спазва необходимия хранителен и двигателен режим, би могъл да промени храненето и начина си на живот и това след време ще доведе до облекчаване на състоянието му. Добре е да се консултира с лекар-диетолог, който да определи лично за него подходящата диета. Кабинет нямам и не правя прегледи.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

sapruga mi ima vazpalenie na suxojiliqta silni bolki v racete i otoci bie si flosteron i diprofoks no racete i krakata otslabnaxa bokite pak se vra6at toi e na 48g

Здравейте,

Може би има друго заболяване, което провокира тендинит, напр. заболяване на щитовидната жлеза, автоимунно или друго. От хранителните добавки добър ефект при тендинит имат продуктите, съдържащи омега-3 мастни киселини – Ленено масло и различните видове рибено масло – има противовъзпалителен ефект. Магнезият отпуска мускулното напрежение и намалява болката, внимателно втриване на магнезиево олио също има обезболяващ ефект. Глюкозаминсулфат и вит. С подпомагат възстановяването на съединителната тъкан в сухожилията. Продуктите може да потърсите в аптеките, на www.revita.bg или на тел 02 953 05 83

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, моят въпрос е-какво значи заключението :Хилусна конгестия. В дясно паракардиално при клиника инфилтративни промени от интерстициален произход. Нямам наследствени заболявания .Моля Ви, отговорете ми без медицински термини. Нямам и понятие от случилото се. Очаквам разяснение от моя лекар ,но искам да споделя и с Вас. Благодаря!

Здравейте,

При тази рентгенография /или скопия/ на белия дроб, се виждат разширени кръвоносни съдове в хилуса – през него в белия дроб навлизат главния бронх, белодробната артерия, бронхиалната артерия и нервни влакна, а излизат белодробните вени, бронхиалната вена и лимфни съдове. В дясно, около сърдечната сянка се виждат промени в белия дроб, които при съответната клиника може да са изглед на вирусна пневмония. С други думи, ако сте имал вирусна инфекция, отпаднал сте, лесно се изморявате, по-трудно дишате, изморявате се и се задъхвате при леки физически усилия, имате субфебрилна температура и т.н., а лекарят е чул съответната белодробна находка, вероятно имате вирусна пневмония. Но ако нямате съответните оплаквания и при преглед няма убедителни аускултаторни данни/това, което лекарят чува със слушалката/, тази картина може да се дължи на хронични промени от тютюнопушене, замърсен въздух, предишни заболявания и да няма сегашен остър процес, каквато е пневмонията. Кръвната картина може да помогне за поставянето на точна диагноза.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, майка ми е с прекарани инсулти състоянието и е добро за възрастта искам да попитам: последно време след дълъг прием на лекарствата започна да се дави като лежи и главата я боли само нощно време може ли да и давам нещо за глава и какво да й дам и нещо за давенето.

Здравейте,

Възможно е тези оплаквания да се дължат на неврологично усложнение, поради което не е желателно да прибягвате към самолечение. Предполагам, че измервате кръвното налягане при оплакване от главоболие.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite, iskam da popitam za rinoplasticata na nosa, na kakva cena e i cqlata procedura kolko dulgo produljava, ot vremeto na podgotvqne do kraq, ima li opsasnost za chovek s po niski kilogrami, da se podloji na takava operaciq (za momiche na 19 godini) .Blagodarq ! :)

Здравейте,

Цената е около 3000 € и е различна в различните клиники. „На ринопластика могат да бъдат подложени младежи, чието развитие е приключило, тоест момичета на възраст над 16 години и момчета над 18 години.” Операцията продължава от 30 до 120 мин, в зависимост от корекцията. Относно опасността е добре да се консултирате с алерголог и със специалист по вътрешни болести /или джипито/ за общото ви здравословно състояние.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Привет, бих искала да си поръчам АГНУС КАСТУС но живея в Малта. Тук този продукт е изчерпан. Бихте ли ми го изпратили по пощата, като колет? Мога да Ви платя по банков път. Хубав ден. Лили

Здравейте,

За съжаление не правим доставки извън България.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте,дъщеря ми е на 13г. преди 3 дни и дойде за първи път менструалния цикъл ,но от 22 часа не ходила по малка нужда, това мормално ли е?

Здравейте,

Може би първата менструация е била стресиращо за нея преживяване и реагира със задържане на урина.Ако проблемът продължава, консултирайте се с нефролог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, закупих си антивирал капки и ме интересува за засилване на организма колко капки да взимам и кога трябва да се приемат - след ядене, на гладно или по време на ядене и трябва ли да се разтворят във вода и колко? Не става ясно от описанието. Трябва ли продукта да се държи в хладилника. Благодаря

Здравейте,

С цел профилактика се приемат 2 пипети по 0.5 мл 2 пъти дневно, директно или разтворени в течност. Производителят не е упоменал изрично преди, по време или след хранене да се приемат, т.е. приемът е по Ваше усмотрение. Продуктът се съхранява на сухо и проветриво място, на стайна температура.

 

Zdraveite!Kakvo moge da mi prepora4ate sre6ty kisti na gardite i sklonnost za obrazyvane na miomi?Az pravix operazia i mi maxnaxa 4 miomi no pak se obrazyvaxa za kratak period ot vreme,zasega sa okolo 1,5 sm.Pozdravi!

Здравейте,

Кистите, както и миомата са хормонозависими, следователно за да си помогнете е необходимо хранене и начин на живот, които нормализират функцията на ендокринната система и обмяната на веществата. При генетични причини за този дисбаланс е трудно да се постигне равновесие, но във всички случаи подходящата диета и физически упражнения могат да помогнат. Подходяща е детокс диета и добавки, и физически упражнения стимулиращи кръвообръщението и метаболизма. Хранителни добавки от Ревита, подпомагащи детоксикацията – Алкализиращи минерални капки, Алое вера, Спирулина, Млечен бодил, Тисилин, Хлорела, Ябълков пектин.

Запознайте се с тях и изберете според състоянието и предпочитанията си.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте,искам да ви попитам в ШУМЕН откъде мога да си закупя от витамини ALIVE -мултивитамини,Хубав ден ,

Здравейте,

Може да ги намерите в аптеки Сейба, Санита, Феникс, магазин Вита Хелд и др.

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

iskam da popitam koga shte ima vaav vashiq produktov katalog produkta -lobelia 425mg. na natures way?

Здравейте,

Лобелия е сред забранените растения, които не се допускат за влагане в хранителни добавки според наредба 47 за изискванията към добавките към храните.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Здравейте Д-р Петрова, Тази сутрин напипан подут и леко болезнен на пипане участък вдясно от слабините, който според мен отговаря на повърхностен ингвинален лимфен възел. През последните 10 дена имах странни болки в областта на дясното бедро, като ударено, натъртено от падане. Наскоро имах операция хемороиди с удължена постоперативна болка, все още болезненост при изхождане. Имал съм простатит, третиран с антибиотик. Поднормено тегло, нарушен метаболизъм, диагностициран с Дразнимо Дебело Черво. На 37 години съм и имунната система е отслабена. Правя йога и се храня здравословно. Какво друго бихте препоръчали? Притеснен съм от подирината. Благодаря ви!И.П.

Здравейте,

Ако все още имате болки или други оплаквания, свързани с бедрото, е добре да направите консултация с хирург. Относно имунната система, наред със здравословното хранене и йога, може да приемате хранителни добавки за укрепване на имунитета – Алое Вера, Примадофилус Подсилване или Мико Дифенс /или друго по Ваш избор/.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Вяска вечер ме боли глава одзат от дясно вече повече от месец и ми се схващат пръстите на дясната ръка какъв проблем имам какво трябва да направя.

Здравейте,

Възможна е шийна остеохондроза. Необходима е консултация с невролог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,Искам да попитам дали имате този продукт Nature's way max potency (no iron added).http://www.naturesway.com/Product-Catalog/Alive-Max-Potency-%28no-iron-added%29-90-TabsВажното за мен е да не съдържа желязо. Какво може да ми препоръчате на тази марка като витамини?Поздрави,Борис

Здравейте,

Не предлагаме този продукт в момента, но можем да го поръчаме за Вас и да Ви го доставим в рамките на 15 дни. Цената ще е 24 лв.

Благодаря!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Д-р Петрова, аз съм на 20г. и имам парене и непрестанно пулсиране ниско долу под корема в дясно на какво може да се дължи?

Здравейте,

Добре е да ви види личният лекар, за да прецени естеството на проблема – възпаление, мускулно потрепване, съдова пулсация или друго.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,Благодаря за отговора на моя въпрос дали предлагате този продукт без желязо:http://www.naturesway.com/Product-Catalog/Alive-Max-Potency-%28no-iron-added%29-90-TabsИмам следните въпроси:1) Дали този продукт е противопоказен за следните заболявания:- хроничен гастрит- хетерозиготна бетаталасемия- синдром на Жилбер2) Аз съм от Пловдив и при поръчка как може да си го взема от Вас?Поздрави,Борис

Здравейте,

Продуктът Alive! Max Potency (no iron added) на Nature's Way® не е противопоказан  при тези заболявания. Активните вещества са в малки дози, не дразнят стомашната лигавица, не затрудняват чернодробната функция нито тази на далака, а някои от тях я подобряват. Приемайте по време на хранене, 1 опаковка с 1 месец почивка. Добре е да се посъветвате и с лекуващия лекар, който е запознат в подробности със състоянието на органите и общото ви състояние.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Имам топчеъа на врата ходих на хирург и каза че няма страшно но и руето ми брше 25 а един ден преди това хпдих на гинелплог и каза че имам раничка а сега останових че имам топче и на слабоноте

Здравейте,

Резултатите от цитонамазката ще покажат какво да бъде поведението за лечение. Добре е да се консултирате и с хематолог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте ! Интересува ме за какъв период от време трябва да се взема Ябълков Пектин Супер концентрат 500 mg х 90 V-капсули, 6.0 out of 10 based on 5 ratings, дали наистина е толкова ефикасно, аз съм с повишени нива на кръвната захар (гликиран хемоглобин 7.2, кр.захар 7,5), със завишени АСАТ, АЛАТ, ГГТ, те са леко завишени, имам стеатеза на черния дроб,висок холестерол около 8, както и триглецириди, към 4,повишена пикочна киселина, но имам проблем с лекарствата,затова предпочитам да не са лекарства. Дали ябълковия пектин е подходящ за мен, както и колко време трябва да се взема за да има ефект ?! Благодаря предварително ! Хубава вечер !!!

Здравейте,

Ябълков пектин е подходящ за вас. Приема се 3-4 месеца и се прави контролно изследване. При необходимост се повтаря след 1 месец. Спазва се подходящата диета. Очаква се добър ефект.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, ползвам хранителна добавка Витекс (плод) на Nature's Way за регулиране на хормоналния баланс. Изпила съм 2 опаковки, като дозата, която взимам е 2 пъти по 1 капсула дневно. Много съм доволна от продукта. Изключително ефикасен е. Бих искала да продължа употребата му. Може ли да се взима по продължително време или е добре да се прави почивка? И още, бихте ли могли да ми дадете информация от кои аптеки в гр. Сандански мога да си го закупя точно този продукт, тъй като ми казват, че точно него го няма? Благодаря предварително!

Здравейте,

Витекс може да се пие без прекъсване поне 3 месеца, след което да се направи почивка от месец-два, преди следващ прием.

Бихте ли ни дали телефон за връзка, за да може нашият представител за Сандански да се свърже с Вас и да се разберете в коя аптека ще Ви е най-удобно да го закупите?

Благодарим Ви!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте!Искам да попитам мога ли да играя футбол ,чувствам се отлично ,обаче преди 5 месеца и 6 дни ми направиха операция от апендисит . Мисълта ми е може ли вече да играя футбол и дали всичко с раната вътрешно е наред...?

Здравейте,

Вероятно всичко с раната е наред, изминало е достатъчно време за възстановяване на тъканите. Все пак, не се втурвайте изведнъж. Започнете с бързо ходене за 5-10 минути и постепенно увеличавайте натоварването. Ако се чувствате добре, след 4 – 7 дни /в зависимост от възрастта/, може да играете футбол, както преди.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

здравейте,моят въпрос към вас е следният,можете ли дами препоръчате нещо за дискова херния ? благодаря ви предварително!!!!

Здравейте,

Както знаете, дискова херния се лекува предимно с обезболяващи медикаменти, лечебна физкултура, физиотерапия, рефлексотерапия, иглотерапия, масаж и т.н. Прилагат се и медикаменти от класическата хомеопатия, както и хранителни добавки – обезболяващи и укрепващи съединителната тъкан – глюкозамин, МСМ, колаген – напр. Биосел Колаген, Остеомуув, Глюкозамин сулфат и МСМ и др.

При липса на ефект се прилага оперативно лечение.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, д-р Петрова ! Обръщам се към вас във връзка със здравословното състояние на дъщеря ми. Тя е на 27 години. Има микроаденом на хипофизата / пролактином / - 5 мм. Открит е през 2010 год. с ЯМР с контрастно вещество . След това е правила още две изследвания - през 2012 и 2013 г.- - няма динамика. През 2011год. забременя и роди. След раждането досега няма менструален цикъл. Пролактинът и е 5-кратно завишен. На няколко пъти опитва да се лекува с достинекс, но при нея много силно се проявяват странични ефекти, основните от които са : силно сърцебиене, виене на свят, отпадналост. / първоначално беше пробвала с бромокриптин, но също не го понася /. Моля да ни насочите към подходящи алтернативни методи. Благодаря !

Здравейте,

Има опити за лечение на пролактином с билки и хомеопатия, но няма публикувани статистически достоверни резултати.

Може да се консултирате с лекар – фитотерапевт и хомеопат.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Преди две три седмици кожата на ръцете ми стана много суха, груба и започна да потъмнява, сякаш този слой е изсъхнал и трябва да се обели. Този проблем е само до китката(на гърба на дланта и по пръстите) Може ли да ми кажете с какво да се мажа?

Здравейте,

При наличие на хиперпигментация/прекалено потъмняване на кожата/ е добре да се направи консултация с ендокринолог за изключване на заболяване. Междувременно може да мажете с Кокосово масло. 

При липса на ефект – консултация с дерматолог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте ,Бих желал да разбера , до колко е ефективен препарат който предлагате за лечение на рак , и колко време трябва да трае лечението , ще успее ли да се пребори с разсейки ?

Здравейте,

Не предлагаме препарат за лечение на рак.

Екипът на Ревита

Здравейте, Могат ли да се поръчат торични лещи с цилиндър 0,5 и на кои фирми ? Моля за приблизителни цени ?Поздрави.

Здравейте,

За съжаление не притежаваме нужната компетенция, за да отговорим на Вашия въпрос.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Здравейте! От няколко години имам хемороиди, които се обостриха, защото последната ми работа беше свързана с вдигане на тежко. Преди 3 седмици ми откриха и анална фисура, която е ужасно болезнена. Назначиха ми лечение с Цикатридина супозитории и крем Проктис М. След кратко успокояване, фисурата отново е налице, болката е непоносима, сутрин отивам с плач в тоалетната. Не се решавам на операция, защото пътувам много, работата ми е свързана с това и нямам време за оздравителен процес. На 27 години съм, жена. Моля Ви за съвет и помощ!

Предлагам ви адресите на клиники, където заболяването се лекува амбулаторно. http://www.onclinic-bg.com/premahvane-na-hemoroidi-i-fisuri-bez-operatziya-2/analna-fisura-47.html?gclid=CIGf9sX_kssCFcYcGwodRmkCmw

http://union-clinic.com/analna-fisura.html

Препоръчват се и някои промени в храната, които имат предимно профилактичен ефект като отстраняват запека/ако има такъв/ и поддържат нормална перисталтика - сушени сини сливи веднъж дневно, повече фибри - зърнени храни ( не пшенични трици),  сурови плодове и зеленчуци, билки, достатъчно вода – поне 8 чаши дневно. Повече движения – йога, плуване, бягане; ходене. Външно – зехтин, отвара от смрадлика – седящи вани, компреси, измиване. За избърсване използвайте предимно влажни бърсалки или много мека тоалетна хартия. Измивайте редовно, особено след уриниране, за да предпазите наранената кожа от инфекции. Подходящо упражнение от йога - легнете по гръб и свийте дясното коляно към гърдите, вдишайте и се опитайте да го докоснете с брадичката. Задръжте така 10 секунди, издишайте и поставете крака на пода. Повторете същото с левия крак, а след това с двата крака едновременно.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте,интересувам се колко време след операция от извънматочна бременност може да се води полов живот.Благодаря ви предварително.

Здравейте,

Зависи от секса – нежен или бурен. Ако операцията е извършена лапароскопски – не повече от месец. При разрез на корема – 3-4 месеца.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Момиче на 25 год. съм,имам проблем с крака.От коляното до глезена се подува,затопля,почервенява,без болка,без сърбеж,без рани.От 3 год. е така-първият път го лекуваха/дерматолог/с пеницилинови хапчета,отмина за 1 год.след което пак се появи.Вторият път отново с пеницилинови хапчета-по-бавно отмина.Третият път-не действаха вече.След което реших да се посещавам хомеопат.От година съм при него,но без резултат.Бях на съдов хирург-каза,че няма проблем с кръвоносните съдове.От период на период се появява,стихва,появява/ през няколко месеца/.Когато е в период на появяване-при вървеж час-два се подува,затопля,почервенява,стяга.Когато не вървя-няма подуване,само мястото е твърдо.Ще бъда много,много благодарна за съвет от Ваша страна!Изглежда ето такаhttp://i.imgur.com/VCg3vrS.jpg

Здравейте,

Добре е в период на криза да потърсите второ мнение при съдов хирург или флеболог, като се направят и съответните функционални тестове и инструментални изследвания /доплерова сонография и др./. За тази цел, може би е по-добре, при криза да постъпите за диагностициране и лечение в хирургична клиника. Напр. в  Клиника по съдова хирургия и ангиология, Токуда болница, УМБАЛ „ Св. Екатерина” и др. Ако напълно се отхвърли съдова причина, ще постъпите в дерматологична клиника – за микробиологични изследвания, кожна биопсия и т.н. 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Преди шест години съм оперирана от рак на гърдата .Мога ли да ползвам вашите продукти за отслабване-брилиант лук и хром gtf

Здравейте,

Да, можете. Не са противопоказани. Но внимавайте с диетите. Недостигът на хранителни вещества може да отслаби имунитета. Диетата трябва да е балансирана - изготвена от лекар-диетолог, а физическите упражнения – от специалист по лечебна физкултура / в отделенията по физиотерапия, каквито има във всеки медицински център и болница/.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,Аз съм момиче на 15.Напоследък се чувствам уморена и отпаднала,спи ми се постоянно и очите ми се затварят.Понякога като стана ми се завива свят, също така имам и главоболие.Храня се здравословно и спортувам понякога.Ям зелени храни за да си набавя желязо.Възможно ли е да имам анемия, нисък хемоглобин или ниско кръвно? Да пия ли някакви витамини ? Благодаря предварително!

Здравейте,

Ако имате обилен или продължителен цикъл /или и двете/, е възможно оплакванията Ви да се дължат на анемия. Или анемия с друга, по-рядко срещана в тази възраст причина. Възможно е и да сте с ниско кръвно налягане, а често анемия и хипотония /ниско кръвно налягане/„вървят“ заедно. И тъй като лечението им е различно, а и трябва да се знае причината, за да се лекува правилно, е необходимо да посетите личния си лекар / или друг специалист по вътрешни болести/, за да се измери кръвното налягане и да се направят изследвания – пълна кръвна картина. Добре е в къщи да имате апарат за кръвно налягане, за да го мерите, когато се чувствате зле.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте ! Искам да попитам за ТИСИЛИН КЛИЙНС МИНЕРАЛНА ПРОГРАМА - как се пие -отделно всяка фаза по 15 дни /тоест 45 дни/ или се започва с трите продукта заедно в един и същи ден /общо 15 дни и за трите/ ?Благодаря предварително ! Приятен ден !

Здравейте,

Прилагат се трите фази едновременно. Сутрин се приемат общо 4 капсули (1капсула от I фаза + 3капсули от II фаза); вечер – приемат се общо 7 капсули (1 капсула от I фаза + 3 капсули от II фаза + 3 капсули от III фаза). 

Благодари Ви за запитването.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте, Искам да взема Витекс, но от всички предлагани на пазара форми се обърквам къде всъчност има най-много от активното вещество: започват от 4 мг при лекарствените форми и достига до 550мг при хранителните добавки. Посъветваха ме да търся стандартизиран екстракт, но той е рядко срещан. Намерих следното на страницата, от която пиша: "Витекс (плод) стандартизиран до 0.6% аукубин - 80 mg" . Да разбирам ли, че съдържа 80 мг стандартизиран екстракт Витекс във всяка капсула?

Здравейте,

Да, във всяка капсула се съдържат по 80 мг стандартизиран екстракт Витекс. На етикета на опаковката е написано Vitex Standardized  extract 80 mg /Витекс Стандартизиран екстракт 80 мг/.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте. Нямам почти на 100 % щитовидна жлеза и приемам на ден по 112 мг елтирокс. Ако взема продукта ще даде ли отражение за хормона. Благодаря Ви.

Здравейте,

Бихте ли уточнили за кой продукт се интересувате?

 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! С отрицателна кръвна група съм, а се наложи да приема Ескапел. Имам ли повод за притеснение свързан с ваксината Anti-D-гама-глобулин?

Здравейте,

Анти-Д гамаглобулинът и Ескапел не се повлияват един от друг.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

На 24 години съм.Миналата година ми поставиха синдрома поликистозни яйчници.Направиха ми хормонални изследвания,от които се установи,че имам завишен пролактин(694.200)Направиха ми ЯМР от който се установи,че нямам туморни образувания.Изписаха ми оргаметрил,дуфастон,преднизолон и орбазон от които започнах да качвам много килограми и не мога да ги сваля.Порблемът ми е че имам нередовен цикъл.Случва се веднъж в годината да не ми дойде един месец или цикъла ми закъснява с по 7 дни.Спрях лекарствата,защото от тях не се чувствах добре,започнаха да ми излизах подкожни пъпки около брадичката.Какво лечение бихте ми препоръчали,какви изследвания да си направя и дали чрез хранителен режим бих си помогнала.Искам да имам редовен цикъл?Благодаря

Здравейте,

Добре е да потърсите второ мнение при друг гинеколог. Може да се консултирате и с лекар-хомеопат или специалист по холистична медицина. Това е хронично заболяване и основно в лечението е вашето участие и отношение към заболяването.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=776&Itemid=159

Относно храненето – подходяща е нискокалорична диета, т.е. ограничавате всички храни, които са сладки или са приготвени с брашно. Храната да е без консерванти, по възможност прясно приготвена. Четете етикетите. Лечението включва и двигателна активност – запишете се на фитнес и йога или друг спорт съчетан с упражнения за релаксация и дихателни упражнения, или се упражнявайте в къщи. От хранителните добавки подходящи са тези, които подпомагат детоксикацията на организма – Алое вера, Пчелен прашец, корен от Глухарче и т.н. Добре е да направите изследване за инсулинова резистентност и да се приложи съответното лечение.

http://www.usbale.com/str_Diabet.htm, Техн. Секретар – тел. 02 895 6210

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

добър ден ! Искам да попитам за кой тежки метали да си направя иследване на кръвта?Съмненята ми са , че проблема ми идва от зъбните ми протези метало-керамика.Получавам силен сърбеж по главата 3 м.ме лекуваха в болница,но нищо не установиха.Благодаря предварително!хубав ден!

Здравейте,

За да мислим, че проблемът е от зъбните протези, трябва да имате и някакви оплаквания от страна на зъбите, венците, устната лигавица. Ако искате да направите това изследване, трябва да попитате вашия зъболекар от каква сплав е изработена протезата.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, бих искала да Ви попитам дали в аптеките си имате наличност от антибиотик БЕНЗАЦИЛИН КОМПОЗИТУМ ФЛ. 1 200 000 IU, тъй като не мога да намеря информация дали това лекарство се предлага все още. Благодаря за отделеното време

Здравейте,

Нямаме аптеки. Вносители сме на хранителни добавки. За съжаление не можем да отговорим на въпроса Ви.

 

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте,ситуацията е такава. Приятелката ми има постоянна температура 37,2-37,4 от 20 март до сега.Беше на всякакви изследвания включително и кръвни (общи)-няма проблеми в тях. Въпросът ми е възможно ли е да има ХИВ? Първият ни контакт беше средата на януари. Чел съм по темата и вероятно ще ме посъветвате да си направя тест,и ще при първа възможност, но се нуждая и от вашето мнение по въпроса?

Здравейте,

Възможно е, но би трябвало освен температурата да има и някои други симптоми – отпадналост, главоболие, гадене, болки в корема и повръщане, отслабване, разстройство, мускулна слабост, болки по мускулите, изпотяване през нощта, обриви и т.н. Неясната субфебрилна температура може да е признак на автоимунно или хематологично  заболяване, пневмония, туберкулоза, паразитоза или друга хронична неспецифична или нетипично протичаща инфекция; хиперфункция на щитовидната жлеза и т.н. Необходими са по-обстойни изследвания, за предпочитане в университетска клиника по вътрешни болести, например Александровска болница. 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Iskam da popitam zachto nochno vreme mi se povrachta i mi e otpadnalo o chystvam sqkach slabost v korema

Здравейте,

Възможно е заболяване на черния дроб, стомаха, червата. Необходима Ви е консултация с гастроентеролог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Imam vapros boli me zab i ot nqkolko dena pochna i glavata zaedno s ochite kato se naveda i me bill otpred i otzad na ychite kakvo e i ot zaba li e

Здравейте,

Да, възможно е. Направете спешна консултация със стоматолог. Възможно е и покачване на кръвното налягане.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова,имам 90 год баба-пие 1/2 ланитоп,диоретидин през ден,кавинтон и по 1 асперин вечер.Може ли да взема Боралин -8 за холестерол и вит С с шипка за имунитет

Здравейте,

Може да приема вит. С с шипка, но не и ако има склонност към запек. В такъв случай е по-подходящ Вит.С с биофлавони. Боралин-8 може да има временен страничен ефект със сърцебиене, безсъние, болки в ставите, което отзвучава като приемът се спре за 1 ден, но на нейната възраст и заболявания може да се преживее по-остро и да ви изплаши. По-подходящ е продуктът Холин-Инозитол.

д-р Аелита Петрова

 

Здравейте,Как е лекувано до сега?д-р Аелита Петровалекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки центърЗдравейте, по назначение на лекари-хирург и личен лекар ползваме следните препарати:ДЕТРАЛЕКС И НОВАРИКС, ВИТАМИН Е –вътрешно от мес. Октомври 2015 г.За мазане-Непролизин и Пост-непрол-мехлеми от БАН, ДЕКУКРЕМ, антибиотични пудри.Искам да уточня, че раната е на майка ми, която е на 76 години, няма диабет, големината е колкото на монета от 50 ст.,освен, че не затваря, има и много силни болки.Правиме стерилни превръзки.Благодаря Ви, чакам с нетърпение и надежда помощ от Вас.Поздрави!

Здравейте,

Вероятно поради лошо кръвоснабдяване в областта на раната, се получават усложнения и зарастването с този начин на лечение е затруднено. Може да направите консултация в Центъра за лечение на рани  към Медицински център "Пирогов", тел. 02/9154 574

http://www.pirogov.eu/module/med_centre/med_centre_wounds.php

Или  http://onclinic-bg.com/lechenie-na-nezarastvashti-rani-na-krakata-4.html

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Привет!Моля за компетентна съпоставка на двата продукта Хидраплениш и БиоцелКолаген. Като състав излиза, че са еднакви (същият вид биоклетъчен колаген), така ли е? Доколкото виждам обаче БиоцелКолаген е 2 пъти по-концентриран (в 1капс. се съдържа 1000мг колаген, докато в Хидраплениш 2капс. осигуряват 1000мг колаген.Благодаря предварително,Лазарова

Здравейте,

И двата продукта са абсолютно еднакви като съдържание и концентрация - 2 капсули осигуряват 1000 мг колаген.

Разликата е единствено в марката.

За допълнителна информация, оставаме на Ваше разположение.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Благодаря д-р Петрова,лонеже не споменах майка ми има и подагрен артрит ,гонартроза на едното коляно,добавките за очи са благоприятни и за тия симптоми,включително и висок холестерол,може ли да ползва масло от сьомга или посочени други от вас

Здравейте,

 

Бихте ли ни препратили предишната кореспонденция с д-р Петрова, за да може да отговори максимално коректно.

Благодаря!

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Майка ми е със сърдечна недостатъчност-пие ланитоп, корвитол и фурантрил. Може ли да добави шуслерови соли 3, 5. 8, за които четох, че помагат при нейното заболяване?

Здравейте,

Да, може. Както знаете, активните вещества в хомеопатичните медикаменти са в изключително малки киличества и „Няма никакви противопоказания за приемането на 12-те соли на д-р Шуслер заедно с традиционните медикаменти”. http://www.schuesslersalts.com/wcm/mb/schuessler/bg/schuessler-salts-faqs/index.html. Все пак, за продължителен прием се допитайте до личния лекар или шуслеров терапевт - http://www.schuesslersalts.com/wcm/mb/schuessler/bg/specialists_register/index.html

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! От 5 дена имам дисконфорт в корема осбенно сутрин след като се събудя сърцето ми бие учестено и корема ми всеедно бие нямам много апетит но забелязах че след като закуся 1-1:30 часа сърцебиенето се нормализира и стомахът ми се нормализира и трябва постоянно да ям за да не се влоши пак след обяд като съм в легнало положение сърцебиенето пак се появява хапвав и минава и през вечерта нямам проблем и през ноща спя нормално но като се събудя сутрин е най-тежък дискомфорт, нямам болки,парене или киселини забелязах че киселото мляко ми понася добре бях на доктор. Кръв,урина,фекали нормални резултати, CRP в нормите. Какво може да е не мога да разбера сърце или корем. На 24 години, мъжПоздрави!

Здравейте,

Добре е да се направи изследване на кръвна захар сутрин на гладно – ниската кръвна захар може да даде подобни оплаквания.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова,предишната ми кореспонденция беше за холестерола на майка ми,тя е на 88 год.Има подагрен артрит ,има гонартроза на едното коляно ,проблем с очите,сърдечни проблеми,но се движи все пак.Пие 1/2 ланитоп ,сутрин и вечер по 1 кавинтон и вечер по 1 анопирин и 1 Розвера за холестерол.Може ли да ползва от хр добавки за очи,виждам че те имат комбинирани функции,примерно -масло от див.сьомга или която вие прецените

Здравейте,

Омега-3 МК в рибеното масло имат антикоагулационен ефект /намаляват кръвосъсирването/, какъвто е и ефектът на анопирина, поради което не е подходящо да се приемат заедно продължително време. По-подходящ за очите е Лутеин.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,искам да попитам до колко мога да се доверя на продукта 5-хидрокситриптофан? Аз приемам този продукт от 1 месец -50мг 1/дн!

Здравейте,

Приемате го месец - поносимостта Ви е добра. Това е минимална доза, подходяща за самолечение. Ако няма желания ефект, потърсете друг продукт.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Каква е дневната дозировка и в мг за по-добър ефект?

Здравейте,

Бихте ли уточнили за кой продукт се интересувате?

Благодаря!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

iskam da vi popitam edin vapros imam dqdo na 96 godini dnes takmo otidox da go naxranq s supa obache ne moje da q glatne izliza mu prez ustata a i garloto mai mu se e smalilo pomognete mi

Здравейте,

Вероятно е нарушен гълтателния рефлекс, може би е прекарал някаква форма на инсулт. Необходим е спешен преглед при невролог. Обадете се на личния лекар за консултация у дома или на Бърза помощ.

д-р Аелита Петрова

 

Здравейте,на 25г съм с диагноза бехтерев и износена тазобедрена става,възможно ли е тези заболявания да са причина да не мога да забременея?Вече две години правим опити,изследванията ни са наред.Благодаря!

Здравейте,

При болестта на Бехтерев, способността за забременяване не се засяга. Може да износите и родите здраво дете. Добре е да се консултирате с гинеколог, генетик и   ревматолог за индивидуална оценка на вашето състояние, медикаментите и бременността.

http://genetika.maichindom.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, от известно време по време на секс имам чувството че ми се пика също така като отида до тоалетна по малка нужда след това все още имам чувството че ми се ходи на тоалетна по малка нужда. Благодаря Ви предварително ако можете да ми помогнете.

Здравейте,

Възможна е инфекция, напр. цистит. Направете консултация при личния лекар, добре е да се направи и микробиологично изследване. Ненавременното или неправилно лечение на пикочо-половите инфекции може да има сериозни последици.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте искам да поръчам хрян_корен.Имате ли?

Здравейте,

За съжаление не предлагаме този продукт.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте,От един месец пия МИКО ДИФЕНС 555 MG Х 60 КАПС. Колко време е препорачително да се приема този продукт и почива ли се между приемите?Благодаря Ви за отделеното време!Поздрави и хубав ден,Надежда

Здравейте,

При добра поносимост продуктът може да се приема година и повече, почивка около месец и в зависимост от целите повторен прием или поддържащ прием два пъти годишно по 3 месеца. При продължителен прием трябва да се съобразят всички заболявания и медикаменти, ако има такива.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

да попитам относно имунология:правени изследвания от каде идват завишените нива и как се нормализират тези нк-клеткиобщи Т-лимфоцити СD3+ -57.11% , CD3-/CD56+16+ -36,53%обща популация на Т-лимфоцити-значително понижена:популация на NK-клетки (СD3-CD16+56+)-значително повишена.какъв съвет бихте ми дали и от какво се получава как могат да се нормализират

Здравейте,

Както знаете, имунната система е една от най-сложните системи в организма. Нейната функция е да защитава тялото от т.н. антигени – белтъци, разположени по повърхността на клетките, които определят клетката като своя или чужда. Имунната система разпознава белтъците като свои или чужди, като неутрализира или унищожава чуждите и така запазва постоянна вътрешната среда на организма, за да може да функционира правилно. Нарушенията в имунната система могат да бъдат автоимунни или алоимунни. При автоимунни нарушения, имунната система погрешно разпознава своите белтъци като чужди и ги отхвърля, унищожава /NK – клетките са т.н. клетки убийци/. Когато става въпрос за бременност, при алоимунните нарушения майката отхвърля белтъците от мъжа. Проблемът има специфично лечение, с което се занимават специалисти в зависимост от областта , в която е проявен. Ако проблемът е повтарящи се спонтанни аборти или невъзможно забременяване, лечението се провежда в специализираните центрове по репродуктивна медицина  и лечение на стерилитет.http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1065&Itemid=158 В зависимост от местоживеенето си, може да изберете подходящо за вас здравно заведение, да се свържете по телефона и да разберете условията за лечение.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, пречи ли приема на това лекарство при положение,че имам повишена киселинност на стомаха и гастрит.

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт конкретно се интересувате.

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Интересува ме мехлем който да измуква гной. И също така мехлем който е за остеомиелит. Човекът е с пластика на петата. Използва йодасепт. Нещо подобно. Благодаря

Здравейте,

Подходящ е ихтиол, но зависи от раната . Най-добре е личният лекар или хирург да ви покаже как да превързвате.

Остеомиелитът е заболяване на костта – няма как да намажете костта с мехлем, а и не е място за мазане. Лекува се с антибиотици през устата, напр. Ceftriaxone, Ceftazidime, Imipenem, Lincomycin и др. При нужда се прави хемокултура. Ако има рана, добре е да се направи микробиологично изслезване с антибиограма и да се прилага локално подходящия антибиотик. Раната се обработва с кислородна вода, риванол, йодасепт или друго, поставя се антибиотик - прах или шпрей и накрая ихтиол – стерилна превръзка.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, имам въпрос за продукта "ХЛОРОФРЕШ Хлорофилови капки 59 ml (без алкохол)" - колко дълго може да се приема и каква е максималната дневна дозировка?Благодаря ви предварително!

Здравейте,

Дозировката на Хророфреш е следната:  25 капки се добавят към пълна чаша /240 ml/ вода или сок и се изпива незабавно. Продуктът може да се приема без прекъсване поне 3 месеца.

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Мога ли от Вас да закупя и на каква цена Chlorofresh M:etdbol Control

Здравейте,

Може да купите онлайн, като кликнете ТУК или като се обадите на тел. 02 953 05 83. Цената е 36,84 лв.

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

 

Az sum Vladimir i sum ot MakedoniqZainterosovan sum za kapkite hlorofreshKak moga da gi kupq kato se ima predvid 4e sum ot Makedoniq?

Здравейте,

За поръчка извън България, може да попитате ТУК.

Хубав ден,

Соня Атанасова

Ревита

Здравейте.От къде в София мога да купя КАЛЦИЕВ КАРБОНАТ на прах?Благодаря

Здравейте,

За съжаление, не можем да отговорим на този въпрос.

Хубав ден,

Соня Атанасова

Ревита ООД

Здравейте,от 5 дни приемам капки хлорофреш хлорофилови капки 59мл и забелязах, че урината ми леко си промени цвета на много бледо зеленикаво и след изхождане също забелязах, че всичко е в зелен отенък. Това нормално ли е и има ли причина да се притеснявам?Благодаря Ви предварително!

Здравейте,

Няма причина да се притеснявате, оцветяването е от хлорофила, който приемате.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

ЗдравейтеАз съм Мария на 16 съм и съм 70килограма искам да отслабна но не намирам правилната диета

Здравейте,

При Вас най-важно е да се храните пълноценно, защото организмът Ви все още расте и се развива и всеки недоимък може да има трайни неблагоприятни последици за здравето. Важно е храната да е прясно приготвена, а не консервирана – пакетираните храни, полуфабрикатите, т.н готови храни  съдържат вещества, които блокират обменните процеси в тялото и пречат на отслабването. Старайте се да дъвчете продължително всяка хапка, така ще изяждате по-малко. Не яжте след 6 ч. Вечерта – пийте чай, айрян без сол, зеленчук или друго ниско калорично, ако много огладнеете. Откажете напълно „сладките неща”. Ако ви се прияде сладичко, хапвайте сушен плод, но да не е поръсен с пудра захар. От тестените храни избирайте такива, които са приготвени без мая и от пълнозърнесто брашно. Не яжте тлъсто и солено. И т.н. и т.н. Индивидуална диета, съобразена с тегло, ръст, размер.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

На 57 години съм преди 30 г съм боледувала от Хепатит В ,преди 4 г получавах бъбречна криза имах уратно камъче в бъбреците. Мога ли и бих желала да използва Билков детокс с Тисилин Клийнс Билкова програма икоя програма с Трета фаза с билки или с Минерали е подходяща за мен.Маргарита Манолова

Здравейте,

По-подходяща е билковата програма. Пийте повече вода поради изискване на програмата, увеличено потоотделяне и склонността Lи към литиаза/образуване на камъни/. При склонност към хемороиди, внимавайте с третата фаза – вземайте по 2 капс.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,от доста време ми прилушава й няколко пъти падам, задушаам се,изпускам се по малка нужда й ми е много-много нервно й често треперя,смених 5 психиатъра,но подобрение никво й изследвания си правих,всичко е в нормите.Моля за Вашето компененнтно Мнение,като Диагноза при тези симптоми,а съм на 25години?

Здравейте,

Добре е да направите консултация с невролог и електроенцефалография /изследване на мозъка, подобно на ЕКГ-то за сърцето, не е опасно и не е болезнено/. Възможно е неврологично /а не психично/ заболяване с огнищно увреждане на главния мозък. Предразполагащи фактори са - фамилна обремененост; травма на главата; възпалителни заболявания на главния мозък; интоксикация - алкохолизъм и др.; съдови заболявания.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте. Бих искала да попитам лепенките емотикони против комари дали са подходящи за тримесечно бебе и къде най-близо около него могат да бъдат поставени, без да има отрицателни последствия спрямо него?

Здравейте,

Лепенките емотикони против комари не съдържат вредни химични вещества и не са токсични. Може да поставяте по 1 лепенка над/на креватчето, така че детето да не може да се докосва до нея.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Порязах си палеца дълбоко. Какво лекарство да взема за заздравяване?

Здравейте,

Няколко дни правете превръзка като промивате последователно с кислородна вода и риванол, след което напръсквате със спрей оксикорт. Поставяте стерилна марля и превръзвате. Ако не се усложни с възпаление, раната започва да гранулира. Може да се поставя и антибиотик на прах, напр. Топоцин. Ако заздравяването върви добре, пръскате с Цикатридина спрей за по-бързо епителизиране. Трябва внимателно да се следят ръбовете на раната и кожата около нея за прояви на инфекция. Най-доборото при дълбоки порезни рани е своевременно зашиване от хирург.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Може ли да се останови кога е изгубена девствената ципа?

Здравейте,

Най-точен отговор може да даде лекар-специалист  по Съдебна медицина след съответния преглед.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, имам хиперпролактинемия установена с ЯМР от 2015 и приемам Достинакс по 1/2 т. на 12 дни, още желязодефицитна анемия от 2007, която след прием на Мартофер се регулира и от около 3 год.нямах проблеми с желязо и хемоглобин.От края на 2015 отново желязото е ниско, преглед при гинеколог и съмнения за полип в матката и придстояща хистероскопия. Цикълът ми сравнително се регулира от достенекса, но имам колебания в цикъла- идва ми между 24 - 32 ден, по оскъдно,много рядко през нощта имам горещи вълни и изпотяване между гърдите, понякога горната устна ми се напуква и зачервява, настроенията ми се променят често-тревожно ми е, понякога се будя към 4-5 часа и не мога да заспя, водя нормален полов живот. Имам киста в лявата гърда, която следя всяка година и операция на фиброаденом през 2014 в дясна гърда. Всичко това дали показва хормонален дисбаланс или навлизам в предменопауза / на 41 години съм. Препоръчайте ми някакъв препарат или билки за подобряване на състоянието ми. През м.04,2016 съм изследвала полови хормони на 2 ден от цикъла - LH 8.67 IU/L, FSH - 14.16 IU/L, Prolactin - 162.90 mIU/ml, Estradiol - 28.32 pg/ml,но НАЙ-Големия проблем е завишаващото се СУЕ - 75 mm/h, а CRP - 2.00 mg/l в норма.

Здравейте,

Възможен е хормонален дисбаланс поради възпалителен процес, тъй като ФСХ е в норма, а СУЕ е увеличена, но не е изключена и възможността за преклимакс. Необходимо е УЗ изследване и контролно изследване на ФСХ и естрадиол във фоликулната фаза и на прогестерон в лутеиновата фаза. Задържането на повишено ниво на ФСХ и намаляване на Естр. и Прог.  говори за изчерпване на яйчниковия резерв и преклимакс. Предполагам, че се правят изследвания и консултации за установяване причината за повишената СУЕ.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

как мога да си купя гривни и лепенки против комари , защото никъде не ги намирам

Здравейте,

Кликнете ТУК или ни се обадете на телефон 02 953 05 83.

Благодарим Ви за проявения интерес.

Поздрави,

Екипът на Ревита

 

zdraveite bix iskal da vi popitam taikato slu4aiat pri men e dosta neobi4aen az sam transeksualen maj opitvam se ot dosta vreme nasam da polu4a adekvatna pomo6t ot specialisti konsultirax se s endokrinolog po moiat slu4ai no taka ili ina4e endokrinologat pri koito biax ne mi pomogna mnogo i az satova se prinudix da zapo4na sam xormonalna terapia taikato vsimax testosteron undecanoate po 60mg.dnevno v prodaljenie na dva meseca,no ne postigam tarseniat efekt odepeliavane na glasa okosmiavane na liceto re6ix da si bia injekcii sustanon po 250mg. sedmi4no vaprosat mie trabvali da vzimam paralelno tamoksifen i po kolko pravix si xormonalni isledvania predi da zapo4na da pia kakvoto i da e i ednokrinologat mi kaza,4e nivata na jenskite polovi xormoni pri men sa zanijeni i barzo 6te polu4a tarseniat efekt prostete znam kolko naludni4evo i glupavo e tova koeto pravia,znam,4e netriabva da si igrae6 sprirodata i edno takova samoli4enie moge da mi struva skapo,no niamam izbor ne namiram pomo6t ot nikoi izvinete za bespokoistvoto i ako moje da mi otgovorite kakvo moga da napravia blagodaria predvaritelno

Здравейте,

Никак не е глупаво това, което споделяте , но за съжаление не съм достатъчно компетентна да давам съвети по този въпрос. Но е ясно, че сам няма да се справите, а рискът да увредите необратимо здравето си е твърде голям. Може да опитате консултация в УСБАЛЕ „ Акад. Иван Пенчев”, София. И не е нужно от вратата да съобщавате, че сте транссексуален. Кажете оплакванията си, отговаряйте на въпросите и оставете професора непредубедено да вземе решение за вашия проблем.

http://www.usbale.com/Med_centar.htm

д-р Аелита Петрова

 

zdr moga li da vi popitam taka nare4eniq div pelin moje li da se konsumira pod formata na cigara i kakvi sa efektite.BLAGODARQ PREDVARITELNO

Здравейте,

Да, може да се направи цигара от див пелин. Използват се за успокояване, отпускане – дълбок релакс и предизвикване на т.н. осъзнати сънища, и астрални пътувания. Без да сте наясно със здравословното си състояние и най-вече с психичното си здраве, НЕ  трябва да се подлагате на подобен експеримент.

д-р Аелита Петрова

Здравейте! Може ли да се приемат таблетките от кърмещи жени! И оказва ли някакво влияние на бебето?

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт се отнася въпросът Ви.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте д-р Петрова!По-долу съм посочила показателите от кръвната картина на сина ми, включително и ензимите ASAT, ALAT, ГГТ, Билирубин - общ. Въпросът ми е обезпокояващи ли са? С хепатит C е и има болки вдясно.Какви други изследвания да направим и какви медикаменти и диета ще ни препоръчате? Благодаря Ви предварително!Кръвна картина - поне осем от посочените показатели или повече: хемоглобин, еритроцити, левкоцити, хематокрит, тромбоцити, MCV, MCH, MCHCWBC (Leuc) 6.8 G/l 3.5 ÷ 10.5RBC (Ery) 5.35 T/l 4.4 ÷ 5.9HGB 168 g/l 135 ÷ 180HCT 0.504 l/l 0.4 ÷ 0.53MCV 94.2 fL 82 ÷ 96MCH 31.4 pg 27 ÷ 33MCHC 333 g/l 300 ÷ 360PLT (Thr) 187 G/l 130 ÷ 400LYM% 0.433 0.16 ÷ 0.48MXD% 0.118 0.00 ÷ 0.13NEUT% 0.449 0.39 ÷ 0.74LYM# 2.9 G/l 0.94 ÷ 2.99MXD# 0.8 G/l 0.00 ÷ 0.79NEUT# 3.1 G/l 1.56 ÷ 7.16RDW_SD 44.2 fL 33.4 ÷ 49.2RDW_CV 0.119 0.115 ÷ 0.145PDW 13.6 fL 9.8 ÷ 18.0MPV 9.9 fL 7.6 ÷ 10.7P_LCR 0.264 0.107 ÷ 0.45001.15 - Билирубин - общ 6.30 mkmol/l 1.7 ÷ 1701.24 - AСАТ 41.00 U/L < 4001.25 - АЛАТ 53.00 U/L < 4101.27 - ГГТ 74.00 U/L < 50

Здравейте,

Кръвната картина е нормална, трансаминазите  са леко завишени. Общият билирубин е в норма. Добре е при следващото изследване, освен АЛАТ, АСАТ и ГГТ да се изследва и директен билирубин, общ белтък, албумин и протромбиново време. Лаб. изследвания се правят на 6 месеца, УЗ веднъж годишно. Чернодробна диета - http://www.doctorbg.com/page.php?id=7154, Карзил, Есенциале, Липовитан, Хепа-Мерц, Трансметил или друго по преценка на лекаря. Непременно диспансеризация и редовен лекарски контрол за профилактика на усложненията.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,За Готу Кола с пpoизвoдитeл: Nature's Way products, Inc, USA е посочена дозировка:по 2 капсули на ден, за предпочитане с храна. По доло в описанието е посочена три пъти по-висока дневна доза. Колко е нормалната дневна доза 950 mg. или 2850 mg.?

Здравейте,

Допусната е техническа грешка в сайта. Дневната доза е 950 mg, което съответства на прием от 2 капсули на ден.

Коригирали сме информацията.

Благодарим Ви за имейла!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Здравейте, пантотенова, фолиевата киселина и биотинът, които са витамини от групата В, противопоказни ли са при онкозаболявания както В12? Благодаря!

Здравейте,

Както знаете, съществуват различни мнения за приемането на витамини и специално на тези от група В при злокачествени процеси. Някои са ЗА, други ПРОТИВ. Тъй като все още науката не е наясно с най-фините механизми в раковите клетки и тяхното взаимодействие с фактори от околната среда, за предпочитане е тези атипични клетки да не се стимулират допълнително, при положение, че необходимите витамини може да се приемат с храната при добре балансиран хранителен режим.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Как се приема просткеър и има ли магазин в София да си го купя.

Здравейте,

Може да закупите Просткеър в аптеките или да ни се обадите на телефон 02 953 05 83.

Приема се по 3 капсули дневно.

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

(За АГ)Здравейте,Бих искала да задам въпрос относно това какво точно представляват грам положителни коки. В момента аз и приятелят ми се лекуваме от стрептококи Б. След проведено лечение от гинеколог резултатът от последните ми изследвания е че вече нямам стрептококи Б (влагалище + цервикален секрет), но са останали грам положителни коки. За самото лечение се консултирам с моята гинеколожка, но това, което искам да попитам е дали мога да заразя моя приятел с тези остатъчни коки примерно само чрез целувка или допир ? Тъй като е ясно, че секс можем да правим засега само с презерватив, но просто много дълго се лекувахме, получи се даже йо - йо ефект на заразата и сега не искам отново да стане така. Може ли моля Ви да ми дадете по - подробна информация как да се пазим за бъдеще от всякакъв вид коки ?Много Ви благодаряПоздравиЕлена

Здравейте,

Грам положителни коки са бактерии от род Стрептококи и род Стафилококи. Стрептококи В / Streptococcus agalactiae/ са бактерии, които живеят в човешкото тяло. При хората с достатъчно силна имунна защита това е безвредно и те нямат никакви оплаквания. При бременни, новородени , хора с хронични заболявания и възрастните хора , група B стрептокок може да предизвика сериозни инфекции. Не се знае защо в организма на някои хора има стрептококи В, а при други – не. При 30% - 35% от жените достигнали полова зрялост, Стрептококи В са част от нормалната микрофлора на влагалището и долните отдели на червата. При 10% - 35% от бременните жени, те могат да се открият във влагалището и/или червата по всяко време. При други хора те може да отсъстват, присъстват постоянно или да се появяват понякога. Инфекцията със стрептококи група В се нарича GBS-инфекция. За сега няма специфичен начин за предпазване от тази инфекция. Тя не е полово предавана инфекция и се използват обичайните предпазни мерки -  стриктна лична хигиена - често миене на ръце, полова хигиена, хигиена на хранене и т.н. ; укрепване на имунната система чрез здравословно хранене, подходящи хранителни добавки, спорт, релаксация и т.н.

д-р Аелита Петрова

 

Здравейте , напипах си едно топче на врата отзад, личната ми лекарка каза, че вероятно е мастно топче, но предпочитам да се консултирам със специалист. На какъв доктор е най- добре да отида- хирург? Благодаря ви!

Да, хирург.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Възможно ли е приемането на продукта да предизвика мигренозен пристъп?

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт се отнася въпросът Ви.

Благодаря!

 

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте искам да ви попитам колко дълго трябва да се приема VITEX за да има ефект?

Здравейте,

Ефектът на Витекс настъпва бавно/след 2-3 месец/ и е необходим продължителен прием за постигане на траен ефект – 12-18 месеца.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Баща ми е със стойности на Б12-202.8 и хомоцистеин 94.89.Отслабна много,чувства се непрекъснато уморен.Изпращат го на гастроентеролог.Правилно ли е?На какъв лекар е необходимо да отиде?Благодаря!

Здравейте,

Както са Ви обяснили, В12 е в норма, а хомоцистеинът е завишен. Възможна причина – наследствен фактор, тютюнопушене, злоупотреба с кафе, проблеми със сърдечно-съдовата система, отделителната система, диабет и др. Високите стойности на хомоцистеин се свързват също с недостиг /освен на В12/ на вит. В6 и фолиева киселина. Препоръчана е консултация с гастроентеролог, тъй като в тази възраст с описаните оплаквания, най-чести са проблемите с храносмилателната система. При недобро усвояване на хранителните вещества, е възможен дефицит на витамини  и други хранителни вещества. След гастроконсултацията е добре да се направят профилактични прегледи при кардиолог и нефролог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здраеейте, искам да ви попитам дали птиемат на пектин може да навреди на баба ми ,понеже тя е с астма но е с наднормено тегло и иска да свали килогограми с пектин има ли някаква опастност?

Здравейте,

Не би трябвало, тъй като дихателната система няма да е в контакт с пектинов прах, но ако се храни неправилно и се движи недостатъчно, едва ли ще отслабне. Ако организмът и е силно алергизиран, и астмата е в тежка форма, не трябва да приема хранителни добавки или лекарства без знанието на лекуващия лекар.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, майка ми е на възраст. Разболя се на 12 август от вирус с кашлица и отделяне на гъсти секрети. Има и хроничен фарингит. Изписаха и зинат. Сега на 27 август отново я повтори, изписаха й азакс. Сега кашлицата е постоянна и дълбока. Отделя секрети, но кашли без почивка. Може ли в такъв случай да и се бие флостерон инжекция и колко е дозата и дните. Какво ще ми препоръчате?

Здравейте,

Както знаете, Флостерон е кортикостероид и като такъв има доста противопоказания. Назначава се и се прилага само от лекар и под лекарско наблюдение. Състоянието на майка Ви, както го описвате, е за болнично лечение, където ще може да се приложи  терапия с кислород и инхалации, по преценка на лекаря.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, в гр. Силистра няма хематолог, за това се обръщам за консултация. Какво лечение трябва да се предприеме при пациент - мъж - 67 г. със следните резултати от изследвания. Желязо - 35,8 umol/lЖСК/TIBC - 49,7 umol/lВитамин Б12 - 103 pg/mlХемоглобин - 94 g/lХематокрит - 22,71%Левкоцити - 5,99 10^9/lТромбоцити - 249 10^9/lЕритроцити - 1,78 10^12/lСреден обем на еритроцитите - 128 flСУЕ - 30 Wg mmОт това кото каза личния лекар става въпрос за анемия, но каква и какъв курс на лечение трябва да се проведе? Предварително Благодаря за отговора!

Здравейте,

За съжаление не съм хематолог и не мога да дам коректен отговор. Но ще опитам да Ви ориентирам какво да направите, ако все още не сте предприели нищо. Резултатите показват, че анемията не е желязодефицитна, дори желязото е леко увеличено. В12 е нисък, а утайката увеличена. Има много причини за подобни резултати. Възможна е пернициозна анемия, ако възрастта е съответна за това заболяване. Или автоимунна хемолитична анемия, или проблем в храносмилателните органи и т.н. И тук идва ролята на личния лекар – от възрастта, общия вид, резултатите от прегледа и оплакванията  на болния, да изгради предполагаема диагноза и да ви насочи към съответните специалисти или за хоспитализация, ако оплакванията са по-сериозни. Във вашия случай е добре да се направи консултация с гастроентеролог, след като няма хематолог или да постъпи в болница за уточняване на диагнозата.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Мъжа ми е на 45 г. има наднормено тегло,метаболитен синдром, нисък тестостерон и висок естрадиол тотална липса на либидо и еректилна дисфункция. Какво би могъл да пие като хранителни и билкови добавки, което да му помогне за тези проблеми? Предварително Ви благодаря?

Здравейте,

Съпругът ви би трябвало да се консултира с ендокринолог, ако не го е направил, и евентуално да се лекува в болница, напр. УСБАЛЕ „ Акад. Иван Пенчев”, София, в Клиника по хипоталамо-хипофизарни, надбъбречни и гонадни заболявани.

Техн. секретар 895 6040
Техн. секретар 895 6041

Ако имате поставена диагноза и от лечението няма ефект, потърсете второ мнение, като се обадите за информация на горните телефони, в указаната клиника.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте , преди една година открих малка бучка на лявата гърда . След консултация с лекар и снимка се останови , че е киста. Тогава имах болка която преминаваше на етапи от гърдата, подмишницата та чак до пръстите на ръката . Ноември и февруари след нареждане на лекъря , ходих пак на лекар кистата си е там , но нямах болка . От две седмици се почна отново с болката , пак толкова остра и чак ръката ме боли . Искам съвет за някакво лекарство от което да ми мине . Тогава ми изписаха ГЕРИТАМИН капс. * 20 . Може ли пак да го приемам ? Благодаря Ви за отзива :)

Здравейте,

Да, може да си вземате Геритамина.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравеите,тук пише че въстановява ставният хрущял аз съм пил флексскот и другите подобни както и такива които рекламират като вашият продукт....... искам да попитам каква гаранция има че наистина въстановява ставният хрущял ????? благодаря ви предварително за отговора

Здравейте,

Бихте ли уточнили за кой продукт става дума?

Благодарим Ви!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравеюте.На45години съм и приятелят ми вчера след полов контакт свъши в мен.Възмажно ли е да зябременея.Имам редовен цикар.Да пия ли хапче..

Здравейте,

Имате редовен цикъл – възможно е да забременеете.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

ЗДравейте, от два дни пия витамини Alive мултивитамини и забелязвам жълто оцветяване на урината ми. Трябва ли да се притеснявам или е нормално. още нещо, не е посочено как се приемат таблетките, след хранене, преди, на гладно, благодаря за отговора предварително.

Здравейте,

Оцветяването се държи на витамините от групата В и е напълно нормално. Приемайте Алайв сутрин след закуска.

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте, от близо 2 години спрях да ям месо, сега вече усещам леки признаци на анемия. Отпадналост, виене на свят и ниска концентрация. Всичко това до момента в който започна да тичам или да вкарвам повече въздух в тялото. Реших да приемам Б12, като хранителна добавка. Мога ли да го направя без да съм си правил кръвен тест за потвърждение, и комбинира ли се с бирената мая, има ли възможност от предозиране. Поздрави

Здравейте,

Възможно е да развивате желязодефицитна анемия, бирената мая и вит. В12 няма да помогнат. Необходима е консултация и изследване за определяне вида на анемията и адекватно лечение.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, може ли да се използва Остеомуув, при положение, че се приемат лекарства за сърце - синтром,кавинтон,акупро, дигоксин, бизолен ?

Здравейте,

Активните вещества в Остеомуув не са противопоказани за едновременна употреба с посочените от Вас лекарства. За по-добър ефект са необходими умерени движения според състоянието Ви и  масажиране на проблемните зони с подходящ гел, крем, маз или ароматно масло.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Imam hepatit c.molia da mi preporahate produkt za lechenieto mu.

Здравейте,

Подходящи продукти в добавка към предписаното от лекаря лечение са  Глухарче (корен) / Dandelion Root, Млечен бодил 250 mg, Млечен бодил 355 mg или Тисилин 175 мг. По Ваш избор. Както знаете, диетата е съществена част от лечението.

д-р Аелита Петрова

Здравейте , закупих си червена детелина капсули и гастритикс на фирмата natures way и искам да попитам може ли да ги пия едновременно.Благодаря за отговора предварително

Здравейте,

Червената детелина се приема с повишено внимание заедно с джинджифил, тъй като и двете билки намаляват кръвосъсирването. В продукта Гастритикс има джинджифил в малки количества – 237 гр. в дневната доза от 2 капсули, но ако сте с ерозивен гастрит или друго увреждане на лигавиците на стомаха и червата, при което има риск от кървене, е добре да следите факторите на кървене или да не ги приемате продължително време едновременно.

д-р Аелита Петрова

 

Здравейте д-р Петрова!Имам микро аденом на хипофизата, вследствие на което имам нарушение на хормоните и в цикъла. Откриха ми и дискова херния и имам нарушения в съня. От 30 дни приемам "Vitex" и се чувствам по-добре. Какви добавки бихте ми препоръчала за болките в кръста, за нервно напрежение и спокоен сън. Предварително благодаря!Поздрави, Ваня Трифонова

Здравейте,

За успокояване на нервната система и спокоен сън са подходящи 5-хидрокситриптофан 50 мг + Спокоен сън формула преди лягане. Вместо Спокоен сън формула може да приемате Валериана корен или Маточина лист. За болките в кръста е добре да направите консултация с личния лекар и по негова преценка да се направят изследвания за бъбречна функция или консултация с невролог. След това може да ви насочат да правите физиотерапия, кинезитерапия – лечебна физкултура, масаж с обезболяващи мазила, напр. Диклак, Волтарен, Фелоран или Неокс, който е с природни съставки.  Тук може да видите рецепти от народната медицина - Ако проблемът не изисква специално отношение и самолечението не е противопоказано, след преминаване на острата фаза, може да правите профилактично сама упражнения в къщи. http://www.vbox7.com/play:3a470e3b

д-р Аелита Петрова

 

Здравейте! Имам въпрос отнасящ се за моята майка.Tя е на 84 години.прииди две,две и половина години започна кръвотечение.Hаправиха и абразио кръвотечението спря но само за няколко месеца.Hаправиха и абразио.пак без резултат.Накрая взеха решение и направиха хистероскопия.Диагнозата е полип на матката.Година след хистероскопията тя пак започна да кърви.Докторите не смеят да и махнат матката, защото тя не е добре със сърцето.Преживяла е инфаркт.Въпросът ми е има ли някакъв друг начин с билки да се премахне този полип.Благодаря ви много

Здравейте,

Има специалисти фитотерапевти, които лекуват този проблем със специална комбинация от билки. С хранителни добавки не може да се реши. Добре е да се следи хемоглобина и при нужда лекарят да изпише желязосъдържащ медикамент.

д-р Аелита Петрова

Здравейте,Какво бихте ми препоръчали при намаляване на разстоянието между прешлените.БлагодаряПоздравиМаринов

Здравейте,

Два пъти годишно рехабилитация в рехабилитационен център. Такива има във Велинград, Павел баня, Баня Карловско и т.н. Наученото там се практикува ежедневно вкъщи. Или физиотерапия по местоживеене /личният лекар ще Ви насочи/. Хранителни добавки – FlexMax Глюкозамин хондроитин сулфат и   Биосел колаген /заедно или редувате през 3 – 4 месеца/. Добре е да се приемат от септември до март.

д-р Аелита Петрова

ЗДРАВЕЙТЕ.ИМАМ ЗАПИТВАНЕ КЪМ Д-Р АЕЛИТА ПЕТРОВА-РЕЙКИ МАСТЕР.СТАВА ВЪПРОС ЗА МАЙКА МИ.ТЯ Е ДИАГНОСТИЦИРАНА С ПЕРИАРТРИТ НА РАМОТО И ПЛЕКСИТ ЗАЕДНО.КАЗВА,ЧЕ РАЗТРИВКИТЕ ДОБРЕ И СЕ ОТРАЗЯВАТ.КАКВО БИХТЕ НИ ПОСЪВЕТВАЛИ?ЗАМИСЛЯМ СЕ ЗА ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ,И ИЛИ РЕЙКИ.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРА ВИ.

Здравейте,

Физиотерапевтичните методи, вкл. масаж, са основни методи за лечение на подобни заболявания. Добре е майка Ви да посещава специализираните центрове за рехабилитация 1-2 пъти годишно и да прилага в къщи наученото там. В допълнение е подходящ и Рейки методът,  прилаган като „самолечение” или с Ваша помощ.

 

Sestra mi ot dva meseza e s diagnoza-spastichen tortikolis,no ima saschto astma,,ovladjano Haschimoto,operazia na predrakovi obrazovania na schijkata na matkata,diskovi hernii na grabnaka.Moge li da pie Vit B12 i koja forma e po-dobra/tabletli ili v techno sastojanie

Здравейте,

Не е необходимо да се приема В12, а може и да е вредно без предварително изследване. Освен това, няма да отпусне спазъма на мускулите. При всички тези заболявания е необходимо да се съобразява точно всяка промяна в лечението и е най-добре да  се спазват съветите на лекаря, запознат със случая – медикаменти, физиотерапия.. Ако е необходимо, потърсете второ мнение в специализирана университетска клиника.

http://www.svnaum.com/bg/contact-us

http://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F  и др.

д-р Аелита Петрова

Може ли да се забременее от еднократен секс в месеца?Вярно ли е че най-важното е да се уцели момента?

Здравейте,

Възможно е да се забременее от еднократен секс и обикновено става, когато не го искаш.

д-р Аелита Петрова

Здравейте Д-р Петрова бих искала да попитам за майками на 63г.има проблеми със стомаха бихтели ми дали съвет има подуване на стомаха,понякога парене,киселини няма.оригване понякога,гастрит има ходили сме при различни лекари но без резултат понякога храната неслиза към стомаха а си стои горе,колит също има правена е гастроскопия не един път но повечето пъти оплакванията са подуване и тежест на стомаха,също така има и Хоб, използва бутасма,омбрез,спирива както и алергичен ринит,фарингит,алергия към домашен прах и пелицилин и мухъл. вечер много и се запушва носа и неможе да заспи пробужда се заради запушения нос,Понякога получава сухнене в гърлото както и на цялото тяло има храчки но неможе да ги изхрачи нищо не помага взима улопрол заради стомаха да може храната да слезе надолу както и гавискон но не помага и омепразид но немомагат особено с тези оплаквания е много одавна и не и помагат тези лекарства незнам каква е причината има и лека депресия и парене в гърдите ходили сме по лекари но казват че е от стомаха Много ви благодаря Ако можете да ни препоръчате лечение Благодаря ви предварително!!!

Здравейте,

За майка Ви е много важно как, с какво и кога се храни. Диетата е част от лечението. Трябва да се храни на около 2 часа с лесносмилаеми, недразнещи стомаха храни. Няколко дни да смила всяка храна на каша. Ако може, да започне с всеки ден до 10 часа на вода и чай без захар, без мед. Сладкото дразни стомаха. Количество на храната – около 1 чаша от 300 мл. След ядене да не ляга веднага. Вечерята да е около 3-4 часа преди да легне да спи. Да дъвче продължително всяка хапка. Сутрин да пие 1-2 чаши топла вода, след тях 1-3 лъжици сусамов тахан. Закуска 1-ва, 2-ра, 3-та – варена овесена каша, хомогенизирана с пасатор. Или бебешка каша Слънчо, или мляко с обикновени бисквити или нещо подобно лесно смилаемо. Добре е да имате блендер и да смилате в него храната. Печени ябълки. Обяд и вечеря – крем супи, задушени, варени, печени или на пара картофи и зеленчуци. Ястия с ориз, гречка, киноа, паста и зеленчуци. Месото – нетлъсто - сварено и пасирано. Подправки – копър, магданоз, малко куркума, кимион. Силно алкална минерална вода, напр. Девин. Никакви газирани напитки, нищо солено, сладко, мазно, пържено. Не цигари и алкохол. Хранителни добавки – пробиотици /Примадофилус/, ХУСК, Живовляк, Лайка и т.н.

Улкопрол и Церукал 4-5 дни, 30 мин. преди закуска и вечеря, след което само преди вечеря. След настъпване на подобрение и привикване на малки порции храна, спира церукала, улкопрол не повече от 2 месеца. След това нов преглед при лекар.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте.. Казвам се Ани и от известно време имам болки в кръста и долу ниско в корема подобни на предменструалните но понякога преминават и към бъбреците.. Понякога ми се гади.. Преди години съм била с бъбречна криза. Та се чуда от какво са тези болки.. Бъбречни или предменструални

Здравейте,

Би било чудесно, ако можеше така лесно да се отговаря на подобни въпроси. Но, не, не може. Този тип болки са характерни и за двата вида проблеми, както и за други подобни. Защото се дължат на спазъм на гладките мускулни влакна, а такъв има и при дисменорея, и при бъречни колики. Необходима е консултация при личния лекар, за да се снеме подробна анамнеза, да се прегледат подробно всички органи, да се направят изследвания. Ако личният Ви лекар не прави това, все ще направи нещо, напр. изследване на кръв и урина, за да се ориентира. УЗ преглед на бъбреци и коремни органи също може да ориентира за диагнозата. Но според описаните оплаквания, по-скоро проблемът е с бъбречен произход.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Бих искал да знам каква доза от VEGAN PROTEIN – РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН трябва да вземам ако тренирам редовно

Здравейте,

Както знаете, нуждите от протеин активно спортуващите са значително по-високи от тези при неспортуващ човек. Според препоръките на FDA дневният прием на протеин трябва да бъде около 0.8-1.0 g за всеки килограм телесна маса при 2000 калории дневен енергиен прием, а един активно спортуващ човек има далеч по-голям енергиен разход и съответно – нужда от повече енергия и градивен материал. По тази причина необходимият протеин при спортистите варира около 2-3 g/kg телесно тегло, а при определени обстоятелства – повече, напр. ако сте вегетарианец или веган. С посочените данни може да изчислите необходимото количество VEGAN PROTEIN, като имате предвид, че в 1 мер. лъжица има 23 гр. протеин. Ако искате, аз ще го изчисля. Изпратете ми тегло, с какво се храните – месо, яйца, млечни или?; какво тренирате, с каква продължителност, колко пъти в седмицата. Изчисленото количество протеин се приема на няколко части, за да се усвои правилно. Организмът има определен капацитет за усвояване на протеините и приемането на прекомерни количества протеин може да доведе до стомашни неразположения, затрудняване на бъбречната дейност и нарушен баланс на чревната микрофлора.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, интересува ме BioCelen collagen? Каква е цената, какъв е дневния прием и колко време се взима за видим ефект?

Здравейте,

Биосел Колаген х 30 капсули струва 21,50 лв., разфасовката от 60 капсули е 37,48 лв.

Приема се по 1 капсула 2 пъти на ден. Ефект се усеща до 45 дни от началото на приема. Приема се продължително време поне 3 месеца.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте!Моля ,да ми обясните! Изписаха ми Креон 25000 -3пъти дневно и 10000 междинните хранения.Но паради причина ,че намирам панцитрат на по изгодна цена смених креона с панцитрат. Имам панцитрат само от 25000 и затова за междинните хранения го разделям и другата половина изхвърлям. 1. Има ли разлика между креона и панцитрата? 2.Каква роля играе капсулата на ензимите ,който пия? 3.Може ли другата половина да не я изхвърлям а да я ползвам без капсула? Сърдечно ще бъда благодарна, акоа ми обясните,тъй като съм пенсионерка и всеки лев е от значение за мен. Поздрави Венева

Здравейте,

  1. И Креон, и Панцитрат съдържат Панкреатин (pancreas powder) . Панцитрат-ът е аналог на Креон-а. Но Креон са произвежда от фирмата Abbott Laboratories GmbH, Германия, а Панцитрат – от фирмата Nordmark Arzeinmittel GmbH & Co.KG, Германия.
  2. Капсулата придава компактен и удобен за приемане вид на микротаблетките, а микротаблетната форма е необходима, за да могат ензимите, които се съдържат в микротаблетките да се размесят и разпределят равномерно сред частиците на смиланата храна.
  3. Може да не изхвърляте другата половина, стига да не сдъвквате микротаблетките. Повреждането на целостта на микротаблетките може да доведе до разраняване на лигавицата на устата. Като си го представям, струва ми се, че е възможно някоя микротаблетка да остане между зъбите ви без да забележите, целостта и да се наруши и протеолитичните ензими да направят рана. Вариант е да намерите празни желатинови капсули и да поставяте в тях ензимните микротаблетки. https://bilki.bg/productv/2855/prazni-kapsuli-za-lekarstva-zhelatinovi.html

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, От малка имам хиперинсулинизъм на около 13 годишна възраст бяха ми предписали сиофор пих то около година , но започна да ми се гади и вие свят и ги спрях, сега съм на 21 години, момиче сэм и тежа около 150 килограма. Та въпроса ми е какви лекарства да пия и какъв режим да спазвам за да сваля тези килограми ако може екстремно

Здравейте,

Във Вашето състояние самолечението е противопоказано. Отслабването трябва да стане под лекарски контрол. Напр. тук http://www.usbale.com/kontakti.htm или тук http://www.isul.eu/Kliniki/k_tvb/za_pacienti.htm.

д-р Аелита Петрова

 

Pomaga li pri koksartroza?

Здравейте,

Бихте ли уточнили за кой продукт конкретно питате?

Благодарим Ви!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Imam kandida ,no sum s bebe na dva meseca I nemoga da izlizam s neq v tozi stud,otkriha mi q dokato bqh bremenna,imam bialo techenie I nepriatna mirizma ,pravq si promivki dva puti sedmichno s soda v ducha,no niama efekt,molq pomognete mi,kakvo da pravq

Здравейте,

Докато намерите възможност да се консултирате с АГ специалист, е добре да спазвате диета – храна бедна на въглехидрати, т.е. без сладки и тестени храни – сладкиши, хляб, баници, торти, макарони и т.н. Витамини – В комплекс, Калциум Фосфо С. Локално - измиване 2-3 пъти дневно и промивка с отвара от смрадлика; за мазане - клотримазол крем или подобно от аптеката. Не е добре да прилагате антибиотик преди да се консултирате с лекаря. Добре е да спрете секса, докато не получите друго указание от лекаря.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! На 46 г. съм .От месец април 2014 г. съм с поставена диагноза автоимунен тиреоидит - хипотиреоидна фаза/ TSH – над 100 /. В момента приемам еутирокс – 100 мг. и TSH вече е в норма – 1,31. FT4 и FT3 също в норма . Все още обаче се чувствам отпаднала, уморявам се лесно, трудно заспивам . Но най-болният ми проблем е напълняването – качих 15 кг., въпреки, че спазвам диета, даже почти нищо не ям, хормоните отдавна са в норма, но напълняването продължава. Моля за съвет – има ли начин да постигна поне малко намаляване на теглото, мога ли да приемам някакви хранителни добавки или др. за отслабване ?

Здравейте,

Проблемът при вас подлежи на консултация със специалист от  Клиниката по тиреоидни  заболявания, УСБАЛЕ „ Майчин дом”, София. http://www.usbale.com/kontakti.htm

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Направих поръчка, но не използвах промо кода , какво може да направя сега ?

Здравейте,

Моля напишете ни номер на поръчка и промокода, който искате да използвате.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте, Прием на Л Тироксин и Витекс противопоказен ли е?

Не, не е.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

ZDRAVEITE maikami ima nedostik na vazduh sarcebiene nemoje daiskachi 4 stapala vednaga se umoriava kakvo bihte preporachali da napravim hodihme na kardiolog postavihai peismeikar beshe niakolko dni dobre iposle pak po sashtia nachin pochna daistava bial drob chist kazvat shtitovidnata jleza iskam da probam kelp

Здравейте,

Може да приема келп след консултация с ендокринолог за състоянието на щитовидната жлеза и необходимостта от тази добавка. Описаните оплаквания се проявяват при сърдечна недостатъчност. Възможно е да има проблем с пейсмейкъра или лекарствата. Необходимо е да се консултирате с лекуващия лекар в болницата, където е направена операцията.

д-р Аелита Петрова

Здравейте,защо изведнъж продукта Citro plus800 не се намира вече в много аптеки(например аптеки Ремедиум)?Да не би да има нередности със състава на продукта?

Здравейте,

Няма нередности с продукта, спрян е от внос.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте ! От миналата година имам поставена диагноза : ГЕРБ. Гастритис хроника. Ерозионес дуодени. Периодично пия Панразол 40 mg . Чувствам се добре ,но след като го спра лекарството отново имам същите симптоми -парене зад гръдната кост и киселини . Сега съм на диета заради повишените стойности на ХОЛЕСТЕРОЛ,ТРИГЛИЦЕРИДИ И LDL – Това е препоръката от кардиолога. Моля Ви за Вашето съдействие! Как да спазвам диета при този проблемен стомах и уместно ли е тази билка да се пие ! Искам да вметна ,че езикът ми е обложен и понякога болезнен и това ми дава друг дискомфорт . Аз съм жена на 50 години . Благодаря Ви .

Здравейте,

Моля да уточните за коя билка питате.

Благодаря!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте д-р Петрова,имам заболяване на щитовидната жлеза,диабетик съм и пия лекарства и за кръвно налягане.Страдам от тези симптоми от доста години и са ме лекували за съжаление неуспешно.Мога ли да използвам този медикамент и по колко на ден.Предварително ви благодаря.Поздрави и хубав ден.Таня Стоянова

Здравейте,

Моля да уточните от кой продукт се интересувате.

Благодарим Ви!

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте, бих искала да знам дали може да се взема този продукт по време на бременност? Има ли значение дали е ранна или напреднала? Все още не съм в този етап, но се надявам това скоро да се случи. По принцип имам проблеми с подуване и задържане на газове. Храня се редовно, като съблюдавам обедите да не са нещо "сухо и набързо". Предварително благодаря за вниманието!

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт се интересувате.

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

 

Здравейте,искам да попитам за сока от цели листа Алое,тъй като виждам,че пише,че може да се взима от 30 до 240мл.дневно-кога е най-добре да се приема сутрин на гладно или няма значение и тъй като аз имам хроничен запек и проблеми с храносмилането като подуване - каква дозировка е добре да приемам за по-осезаем ефект?

Здравейте,

Добре е да започнете сутрин на гладно /20 мин. преди закуската/ с 50-60 мл, за да проверите чувствителността си към алоето. Ако е ок, на другия ден добавете още 1 доза от 50-60 мл. отново около 20 мин. преди ядене. Добре е втората доза да е поне 3 часа преди лягане вечер. Ако ефектът не ви задоволява, увеличете до 4 пъти по 50-60 мл. Може да се разрежда с вода, сутрин е добре водата да е топла, така че и напитката да бъде топла.

д-р Аелита Петрова

Д-р Петрова,какво представлява болестта еритропоетична протопорфиринурия ?

Здравейте,

Еритропоетичната протопорфиринурия е симптом на заболяване от групата на порфириите - остра интермитентна порфирия, вариегатна порфирия, наследствена копропорфирия и други. При нея веществото протопорфирин се натрупва в еритроцитите и костния мозък /еритропоетична/ и се отделя в урината /протопорфиринурия/. Порфириите са заболявания, при които има  дефект в ензима, който участва при образуването на хема/ще обясня по-долу/. Ензимите са вещества, с помощта на които се образуват нови молекули и вещества, и тялото се обновява. С помощта на ензимите се провеждат и процесите на разграждане, разпадане и очистване на тялото. Когато някой от ензимите липсва или е дефектен и не може да изпълни ролята си, в зависимост от мястото си в обмяната на веществата, води или до недостиг на определен метаболит, или до натрупване, както е в случая. Хем е част от молекулата на хемоглобина, който изгражда еритроцитите и пренася кислород от белия дроб до всички клетки на тялото. Хемът се изгражда от вещества, наречени протопорфирини /порфирин+желязо/, с помощта на ензим, който при еритропоетичната порфирия не работи правилно и порфирините вместо да образуват хем, съотв. хемоглобин, се натрупват в еритроцитите и костния мозък и ги увреждат. Може да има оплаквания от страна на кожата, нервната система и др. Надявам се да е достатъчно ясно, ако ли не, ще опитам отново.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте искам да поръчам МЕГА- ДХК (РИБЕНО МАСЛО)1000 MG. X 60 КАПС. - доставака за чия сметка е и за колко време пристига?

Здравейте,

Обикновено доставката е до 3 работни дни и е безплатна за Вас. Работим с куриерска фирма Спиди.

Може да направите онлайн поръчка ТУК или на тел. 02953 05 83.

Благодарим Ви за запитването!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Моля да ми кажете дали като имам дископатия мога да вземам този продукт.Благодаря

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт се интересувате.

Благодарим Ви!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте,Искам да Ви попитам може ли от Pau d’Arco да се пие 2 пъти по 1 капсула и дали ще има същото действие. Благодаря предварително.Поздрави.

Здравейте,

Проучванията за безвредно използване на Pau d’Arco като хранителна добавка са за доза до 2000 мг дневно, т.е.1-2 пъти по 2 капс. от 500 мг или 1-2 пъти по 1 т.  от 1000 мг в зависимост от фирмата производител.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, искам да се консултирам с вас относно проблем който имам от няколко дни . На интимните части имам нещо като пъпки с гнойни връхчета и като пишкам ме боли и ми пари много . Какво да направя?

Здравейте,

Направете консултация с уролог.

д-р Аелита Петрова

Искам да закупя В12 от 1000mcg ,но се чудя от този с метилкобаламин ли или с цианокобаламин да взема.Каква е разликата между двата продукта.А го вземам защото стойностите на В 12 ми са 129.89,доста ниски...Кой от двата ми препоръчвате?

Здравейте,

За предпочитане е Метилкобаламин. Цианкобаламинът се превръща в метилкобаламин.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Търся Primоdophilus colon support капсули.Имате ли в наличност, откъде мога да закупя. Ако го няма може ли да се поръча и каква е цената му?БЛАГОДАРЯ

Здравейте,

Имаме наличност от продукта. Може да направите онлайн поръчка ето ТУК.

За допълнителна информация, оставаме на Ваше разположение.

 

Соня Атанасова

www.revita.bg

С диагноза полимиозит съм и на кортикостероиди.Мога ли да ползвам добавки?Повечето от тях засилват имунната система, а доколкото знам моята се е объркала.....

Здравейте,

Подходящи хранителни добавки при автоимунни заболявания са рибеното масло, витамин С, витамин D, и пробиотиците.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Какво трябва да приемам при недостиг на желязо в организма?

Здравейте,

Приемат се желязосъдържащи медикаменти, напр. Малтофер. Изписват се с рецепта и дозата се определя в зависимост от недостига. Вит. С подпомага усвояването на желязото. Добре е да се спазва диета.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, искам да Ви попитам, доставката за всички продукти ли е безплатна. Благодаря

Здравейте,

Доставката е безплатна до всички населени места в България.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте,бихте ли ми препоръчали рибено масло, което е молекулярно дестилирано, ултра пречистено. Да е с над 60% Омега-3 и да е извлечено от малки риби като херинга, сардина или аншоа. Благодаря Ви предварително!Поздрави,Нели Солева

Здравейте,

Разгледайте този продукт - Дива риба масло.

За допълнителна информация оставаме на Ваше разположение.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Зравейте! Искам да попитам ОстеоМуув таблетките как е по правилно да се приемат по 2 таблетки наведнъж с храната или да се разделят по 1 таблетка на обяд и по 1 таблетка вечер,за по-добро усвояване и ефект.Благодаря за отговора предварително.

Здравейте,

Приемайте Остеомуув по 2 таблетки заедно, веднъж на ден, по време на хранене. Избягвайте да ги пиете преди лягане.

За допълнителна информация, оставаме на Ваше разположение.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте! Четох статията Ви за куркумата, чела съм и на др. места за нея, но относно глаукомата мненията са различни- на едно място се препоръчва /даже попаднах на добавка с куркума за очите/ , а на други- се забранява. Имате ли информация, кое е вярно? Предварително благодаря. Поздрави

Здравейте,

Ползите от куркумата при глаукома са все още в процес на изучаване. Някои изследвания потвърждават позитивен ефект, други – не. Но тъй като има убедителни резултати, че куркуминът /активното вещество в куркума/ има защитен и лечебен ефект при невродегенеративните заболявания, се предполага, че има такъв ефект и при глаукома. Както знаете, Глаукома е невродегенеративно заболяване, протичащо с увреда на зрителния нерв.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite kazvam se Boriana na 37g. teja 92 kg. imam Astma 0t 2005g. pushach ot 25g.skoro si pravih snimkaa na belia drob I lichnata mi kaza che imam dvustranna pnevmonia hodih I pri pulmolojkata ti mi izpisa Travipec, mixstard antibiotic popitah ia imam li rak na belia drob ti mi kaz che niamam imam oplakvane chesto hoodia po malka nujda I se izpuskam a mi se sluchva I po goliama nujda da se izpuskam moje li da mi kajete kakvo mi e? I kum kakuv doctor da se oburna ili da pia Urinal Akut

Здравейте,

Може да опитате с Уринал акут, но ако инфекцията е тежка или гъбична, може да няма желания ефект. Добре е личният лекар да назначи изследване на урина, вкл. микробиологично и да назначи лечение или да ви консултира с нефролог. Енкопрезата /изпускането по голяма нужда/ може да е на неврогенна основа или поради заболяване на червата. Възможно е двата проблема /изпускане по голяма и малка нужда/ да са с обща причина. Личният лекар трябва да прецени проблема и да ви изпрати при гастроентеролог или друг специалист /невролог, психолог/.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова искам да попитам за майка ми бях ви описала проблемите котито има в предишните писма но състочнието и не се оправя лекарите немогат да разберат причината,сега близо 2месеца не е приемала никаква храна освен кисело мляко и супички,а ако приема примерно друга храна започва да повръща отпадналост има разтройство лошо и е на стомаха на какво се дължи моля за съвет вече два месеца е така и храната не отива към стомаха а стои високо горе Благодаря предварително....Има гастрит стетоза на черен дроп,колит,прекаран пиелонефрит Помогнете ми моля.......

Здравейте,

За съжаление, не си спомням историята на Вашата майка, а не сте отбелязала име, за да потърсим в предишни писма. Моля да ме извините! Припомнете ми.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Като вземах кръв от пациент върху ръцете ми попадна няколко капки кръв (после разбрах, че пациента е с хепатит Б), нямам отворени рани по ръцете си, няма убождане с игла. Веднага след манипулаията си измих ръцете. Има ли вероятност да се разболея.Благодаря Ви предварително.

Здравейте,

Ако кожата на ръцете Ви е суха и напукана, и не сте се измила внимателно със съответния дезинфектант, има риск, особено ако имунната Ви система е слаба.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

operiran sam kato bebe ot spinabifida kazvam se dimitar ot niakolko meseza na krasta mi se podyva operaciata. polu4avam semeizprazvane i otzad kadeto e operaciata mi se podyva i yse6tam 4e vdigam kravno. sas kakav lekar , kvo da se napravi imam golemi bolki. a sega vmomentaimam i bronhit.

Здравейте,

За проблема с гръбначния стълб /респективно гръбначния мозък/, е необходимо да се обърнете към невролог. Бронхитът вероятно лекувате по указания на личния лекар или пулмолог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Интересува ме има ли нещо ковто да ме излекува от хив и какво може да,се направи?

Здравейте,

ХИВ не може да се излекува, но може да се държи под контрол с лекарства. Ако имате ХИВ и започнете да взимате подходящите лекарства достатъчно рано, вие може да водите нормален живот, да не се прояви СПИН и дори да живеете толкова дълго, колкото човек без ХИВ.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте. Интресувам се, може ли миастения гравис дасе лекува със билки и ако може кои са билките, и как. Благодаря

Здравейте,

Както знаете, миастения гравис е автоимунно заболяване и всички методи и средства, вкл. билки, които оздравяват имунната система и нормализират функцията и, могат да подпомогнат лечението на болестта. Изгледите за успех са по-големи при ранна диагностика и лечение. Основното лечение се провежда с медикаменти и отстраняване на тимуса, ако е необходимо.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Имам WpW синдром и високо кръвно. За кръвното пия по половин Диован, а при аритмия (получвам 2-3 месечно) пия еднокранто Ритмонорм, напоследък се задъхвам лесно и докато спя ми изтърпват ръцете. Въпроса ми е какви витамини и минерали мога пия за аритмиите и мога ли да си навредя с употребата на някой. Благодаря.

Здравейте,

Не се препоръчва заболяване, което протича с нарушение в честотата и ритъма на сърдечната дейност, да се лекува с хранителни добавки без лекарски контрол. Както знаете, сърдечният ритъм се влияе от нивото на серумните електролити, а те – от храната, хранителните добавки и медикаментите. Хранителни добавки с калий, магнезий и омега мастни киселини добре повлияват сърдечната дейност, но при неправилно дозиране могат да разстроят провеждането на  импулсите и да нарушат сърдечния ритъм. При хора без проблеми в проводната система на сърцето, организмът има достатъчно компенсаторни възможности да се справи дори и с известно предозиране на хранителните добавки, но когато го има този проблем, сърцето по-лесно може „да излезе от ритъм“ .Добавки с горчив портокал, зелен чай, зелено кафе, женшен и др. с тонизиращ ефект, ускоряват пулса, повишават кръвното налягане и при заболяване като вашето, също биха могли да нарушат сърдечния ритъм. Задъхването и изтръпването на ръцете може да се дължат на остеохондроза на гръбначния стълб и интеркостална невралгия. Необходима е консултация с невролог. Добре е и да направите ЕКГ за контрол на сърцето.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,Др.Петрова.Преди дни ми бе направена хистеректомия.Искам да знам какъв хранителен режим да имам и как да си набавя естрогена и какви витамини ще трябва да пия,защото никой нищо не казва.Правят ти операцията и по живо по здраво те изписват.Благодаря предварително.

Здравейте,

Първите дни след хистеректомия - лека диета - супи, пюрета, слаб билков чай, негазирана минерална вода, плодови напитки). След хистеректомията е важно да се предпазите от запек и газове, трябва да се консумират много течности и фибри (плодове, зеленчуци под всякаква форма, пълнозърнест хляб). Препоръчително е да се откажате от кафе, силния чай, и, разбира се, алкохола. Храната трябва да съдържа необходимото количество протеини, мазнини и въглехидрати. Повечето от калориите, трябва да се консумират до обяд. Ограничават се до минимум /ако е възможно-напълно/ пържени, мазни и пушени храни.

Мултивитамини Алайв, за храносмилането -  Натуралакс 3, ако сте склонна към запек, или Гастритикс. За хормоноподобни добавки е нужно да знаем повода за хистеректомията. При хормонозависими тумори такива добавки не се приемат.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,Пия пробиотика Probiotic Pearls за жени вече два месеца и съм много доволна.Бих искала да попитам колко време се пият,прекъсват ли се, могат ли да се пият постоянно?Благодаря предварително!С уважение,Снежана

Здравейте,

Профилактично пробиотиците се приемат по 1-2 месеца, за предпочитане през пролетта. Когато се приемат по показания, приемът може да продължи до разрешаване на проблема.

д-р Аелита Петрова

 

Здравейте,Пиша Ви във връзка с майка ми,която е на 79 г.с неинсулинозависим Диабет тип 2 и поставен преди 3 г. стенд на сърцето.В момента е със силно разклатен зъб,който трябжа да се извади,но заради тези заболявания се страхувам от усложнения.Моля Ви за съвет.Благодаря предварително!

Здравейте,

Необходима е консултация със стоматолог-хирург, който да даде мнение за тежестта на манипулацията – упойка, напрежение и кардиолог, който да даде мнение относно упойката.

д-р Аелита Петрова

 

Здравейте!Искам да попитам дали Натуралакс 3 може да се използва,само когато има нужда(пример:когато ходя на почивка за няколко дена) и после да не го употребявам?Защото винаги имам проблем със запека,когато пътувам,през другото време всичко е наред.Благодаря!

Здравейте,

Разбира се, може да се ползва и за кратки периоди от време, при нужда.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте, запитването ми е относно капсулите на Briliant look с масло от ракитник. Интересува ме могат ли да се приемат по време на бременност, има ли някакви противопоказания? Благодаря ви:)

Здравейте,

Маслото от Ракитник /среща се още като Облепиха, морски зърнастец, Сибирски ананас / има високо съдържание на фитостероли – вещества с хормоноподобно действие, поради което не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Интересува ме витамините Alive изцяло на растителна основа ли са и дали са подходящи за вегетарианци и хора, които постят.

Здравейте,

Подходящи за вегетарианци, не съдържа вещества с животински произход.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, д-р Петрова.Баба ми е на 76 години,получи мозъчен инсулт.Вече 11 ден е в кома.Поддържаха уж положение.Не даваха прогноза,кога ще излезе от кома.Можело да отнеме доста време.Все още е в реанимационното ,в тежко състояние,неможе да диша самостоятелно има тръбичка в устата,рядко отваря очи и постоянно прави движения с левия крак и лявата ръка.Въпросът ми е следният-при това положение нормално ли е да я изпишат.Лимитат и бил изпълнен в болницата,нямали какво друго да и се направи. "Преместете я в друга болница или вкъщи" Нормални ли са тези неща...

Здравейте,

За съжаление, такива са правилата в здравеопазването. Аз лично наскоро се сблъсках с този проблем и да, при такива нелечими случаи, болните се изписват, никъде не ги приемат, защото няма лечение и семейството е принудено да прибере болния в къщи или, ако има финансова възможност, да го настани в хоспис – това са здравни заведения подобни на старчески дом, но с медицински грижи.

https://www.google.bg/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%D1%85%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Дразни ми гастрита ,трябва ли да го спря или ще отшуми

Здравейте,

Моля да уточните кой продукт конкретно Ви дразни гастрита, за да можем да Ви отговорим.

Благодаря!

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте,Аз съм с диагноза множествена склероза от 13год.В момента съм преминала на алтернативно лечение- добавки,веган диета без глутен,йога и т.н.Тъй като в момента приемам много добавки и ми е малко неудобно разпределението им във времето интересува ме мога ли да премина на Alive! / АЛАЙВ ® Течен Мултивитамин, в какви дози мога да го вземам и достатъчни ли ще са ми като количество вит.С,D,B12 и магнезия които са в препарата?

Здравейте,

Количеството вит. С, фолиева киселина и В12, Е и магнезий в Алайв течен са недостатъчни като добавка в лечението на МС. Напр. В12 е 50 мгр, а са ви нужни 1000, фол.к-на е 200, нужни са 400, вит.Е е 100 мгр, нужни са 400, магнезият е само 20 мг., а вит.С – 250 мг.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова! Моят проблем е следният: Преди 9 дни посетих лекуващия ми гинеколог, защото имах обилно зеленикаво течение. Оказа се, че имам гъбички и ми изписа лекарства. Но наред с това ми откри киста на десния яйчник, която е с размери 4.55см на 4.01см., изписа ми да пия Оргаметрил 2х1т. в продължение на 10дни за 2 месеца. Доктора ми каза, че вида на кистата е киста на жълтото тяло, да не се притеснявам и че след приема на Оргаметрил би трябвало да се спука при следваща менструация. Като преди 2 месеца пак бях на контролен преглед и нямах киста. Веднага почнах да го пия, днес ми е 8 ден. Но какво ми се случи, на втория ден след као почнах да пия Оргаметрил почнах да усещам дърпане от дясната страна в областта където е яйчника, стрелкаща болка от време на време, стягане, даже почна да ме стяга и на свивката на крака, от няколко дни пък ме стягат и двата яйчника, като пак имам стягане вече и в двете свивки на крака около триъгълника. Същевременно имам и температура, която варира от 36,6 до 37.1, като един път беше 37.3. Понякога уринирам често, имам редовно изхождане. Много се притеснявам дали кистата не е пораснала или пък да имам някакво усложние или пък е от Оргаметрила? Благодаря Ви предварително!

Здравейте,

Необходимо е веднага да се консултирате с личния лекар или нефролог. Възможно е възпаление на пикочните пътища, което се отразява на половите органи или възпалителен процес в яйчниците води до усложнение в пикочните пътища.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, мога ли да приемам д маноза по време на кърмене и предлагате ли я за онлайн продажба? Благодаря предварително!

Здравейте,

Не е абсолютно противопоказано, но личният лекар трябва да даде мнение въз основа на преглед и резултати от изследвания, както и педиатърът за състоянието на детето, тъй като манозата оказва влияние върху основни параметри на метаболизма.

д-р Аелита Петрова

Д-р Петрова,има ли проблем ако приемам и от двете добавки :Масло от вечерна иглика /на капсули/ и Инофолик ?

Здравейте,

Може да се приемат заедно.

д-р Аелита Петрова

 

zdraveite iskam da popitam sledniq vapros: rodih predi 5 meseca kurmq o6te po 5 puti na den bebeto no nqmam mese4en cikul tova normalno li e ? predi mi be6e redoven cikula predi da zabremeneq no ot kakto sum rodila nqmam ot kurmeneto li e tova ? vuzmojno l ie da mi doide cikula kato zahranq i premahna edno dve kurmeniq ?

Здравейте,

Нормално е да нямате менструация, може да се забави и повече от година. Когато преминете на 1-2 пъти кърмене в денонощие, постепенно нивото на пролактина - хормон, който отговаря за производството на кърмата и блокира овулацията, започва да спада и цикълът се нормализира.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,бих искала да попитам за съдържанието на продукт БИОТИН 1000 MCG Съдържа: Пшеница.В същото време пише, че НЕ СЪДЪРЖА глутен. ( Пшеницата е глутен продукт.) ..Не съдържа: млечни продукти, глутен, сол, соя, захар, пшеница, мая, изкуствени аромати, оцветители и консерванти.Тази информнация на опаковката ли я пише?За мен е важно да не приемам глутенБлагодаря,Кр. Венелинова

Здравейте,

Моля да ни извините, допуснали сме грешка в текста. Продуктът съдържа пшеница и глутен.

Следващата седмица очакваме Биотин на канадската марка Natural Factors, който не съдържа глутен. Следете сайта или ни се обадете на тел. 02 953 05 83 за информация.

Благодарим Ви!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Как да различа киста на гърда от по-сериозно заболяване

Здравейте,

Консултация с мамолог, рентгеново и УЗ изследване. Само с оглед и палпация не бихте могла да ги различите, симптомите не винаги са типични.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Ползвам продуктите на Ревита, както и всички природни продукти и билки. Не съм привърженик на лекарствата. В момента изучавам действието на маслото от чаено дърво. Бихте ли ме консултирали как да разбирам този текст от статията за маслото: "Маслото от чаено дърво стимулира имунната система, активира мозъчната дейност..". Имам предвид, че не се използва вътрешно. Възможно ли е постигането на такъв ефект с външно приложение и какво е то за посочените случаи? Благодаря Ви, предварително!

Здравейте,

За съжаление не разполагаме с нужната информация относно външното приложение на продукта.

Поздрави,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте! По време на кърмене може ли да се пие? И трите фази едновременно ли се приемат или за месец и десет дни?

Здравейте,

Възможно е някоя от билките да придаде неприятен за бебето Ви вкус и аромат, освен това, самият процес на детоксикация може да промени състава на кърмата в неблагоприятна посока. Продуктът не е подходящ по време на кърмене. По време на кърмене не е подходящо да правите детоксикация. Диетата да е здравословна, без консерванти, но не детоксикация.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Пия Стимулотон и флуанксол. Изписаха ми и неолексан. Може ли да се комбинират?Неолексана е 2 пъти по 1 таблетка от 50мг.

Здравейте,

Флуанксол не е антидепресант, но Стимулотон /Сертралгин/ е инхибитор на обратното захващане на серотонина и не се прероръчва едновременна употреба с други медикаменти или вещества, които увеличават нивото на серотонина, какъвто е 5-хидрокситриптофан /Неолексан/. Но може би Вашият лекар е преценил, че при тази доза е невъзможно да се получи токсично ниво серотонин. Ако имате притеснения, по-добре да не приемате Неолексан или да се посъветвате с лекаря.

д-р Аелита Петрова

Интересува ме Тисилин Клийнс Билкова програма - от кога е на българския пазар и откъде може да се закупи с гарантирано качество? Поздрави

Здравейте,

Тисилин Клийнс се предлага на българския пазар повече от 6 години. Ние сме официалният и единствен вносител на производителя на продукта - Nature's Way. Може да закупите програмата от аптека или онлайн ето ТУК - навсякъде продуктът е в оригиналната си опаковка и е гарантиран неговият произход.

За допълнителна информация оставаме на Ваше разположение.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Нормално ли е да съм 60кг и съм165см?

Здравейте,

Нормалното тегло за този ръст е от 58 кг до 63 кг. На възраст преди климакса – по-близо до 58, а след климакса - към 63.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова!Моля да ми обясните следното нещо, което не мога да разбера: във Витекс на Natur`s way съдържанието на агнус кастус е 400 мг в капсула и се препоръчва в началото да се приемат 2-3 таблетки на ден. А във Витекс на Фортекс например съдържанието е 5 мг в таблетка и се препоръчва по една на ден. Не разбирам как толкова различни концентрации би трябвало да помагат при един и същи проблеми. Попитах в аптеката, но не могат да ми обяснят.Благодаря Ви предварително!

Здравейте,

Витекс на Naturе`s way съдържа в 1 капсула 400 мг изсушен плод, докато таблетката  Витекс на Фортекс съдържа екстракт от активните вещества на билката. 5 мг стандартизиран екстракт от тази билка има ефекта на 1200 мг изсушен плод.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте !Искам да попитам Натуралакс 3 колко време може да се приема ?И дали е нормално ,като го приемам вечер ,чак на др.вечер да се изхождам ?Благодаря за отделеното време !

Здравейте,

Може да приемате Натуралакс поне три месеца без прекъсване, след което да направите почивка от месец-два.

Няма значение по кое време ще има ефект, всичко е индивидуално.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

zdr iskam da znam ako vzema xapce za abort I ne sam bremena kakvo moje da stane molqvi kajetemi??

Здравейте,

Данните от употребата на мифепристон при небременни жени не показва медицинска вреда,освен няколко странични ефекта -  гадене, повръщане, диария, или ниска температура. Добре е да спазвате лека диета с повече течности за 2-3 дни.

д-р Аелита Петрова

Поддържането на много ниско тегло в пубертета може ли да обърка щитовидната жлеза и да забави функциите и? Благодаря

Здравейте,

Да. Прекалено ниското тегло е стресова ситуация за тялото и може да увреди регулаторните и компенсаторни механизми в ендокринната система и имунна системи, при което се получават автоимунни заболявания, ендокринни и други заболявания – Хашимото, сърдечносъдови заболявания, психически разстройства и злокачествени образувания.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте !Интересувам се дали препаратът B12метилкобаламин,който поръчах чрез вашия сайт е подходящ за деца,и ако е-то на каква възраст може да се приема?благодаря!

Здравейте,

Продуктът е подходящ за възрастни и деца над 12 г.

Соня Атанасова

www.revita.bg

Вече втори път поръчвам ябълков пектин ,но нищо не съм получила.Каква е причината?

Здравейте,

Моля да ни напишете номер на поръчка, за да можем да проверим какъв е статусът.

Извинете ни за създалата се ситуация!

Хубав ден,

Соня Атанасова

Ревита ЕООД

Искам да попитам, възможно ли е да ми бъде издаден болничен лист със задна дата, трябва ми да го представя пред социалните, защо не съм се явила,но личният ми отказа да ми издаде,тъй като не съм здравно осигурена

Здравейте,

Ако сте регистрирана в амбулаторния журнал на желаната дата, би трябвало да може да се издаде болничен с тази дата /до 6 месеца след нея/, след като възстановите здравноосигурителните си права. 

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Имам еризоцитоза.Метилкобаламинът подходящ ли е?

Здравейте,

Вероятно диагнозата е Еритроцитоза – повишен брой на еритроцитите. В тези случаи допълнителен прием на вит.В12 не е подходящ.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

здравейте, макар и да изпитвам срам трябва да се обърна към някого. Имам опасения за чуждо тяло в ректума. Тялото всъщност е чип за покер широк около 4 см и се притеснявам че.не би могло да бъде отделено от самосебе си за това искам да питам каква помощ мога са потърся и имам ли повод за притеснение реално според размерите на обекта

Здравейте,

Чуждо тяло с този размер може да бъде изхвърлено заедно с изпражненията. Ако все още не е излязло, направете консултация при хирург /колоректална хирургия, проктохирургия/, тъй като има опасност от усложнения – инфекция, кървене и т.н.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Интересувам се от продукта ,който предлагате OSTEO MOVE ,понеже имам дискова херния ,ошипяване на гръбначния стълб и износване на ставни хрущяли на коленете . Но имам заболявания – бронхиална астма , хроничен гастрит , кървяща язва на дванадесетопръстника , камъни в жлъчката .Въпроса ми е дали OSTEO MOVE съдържа съставки ,които биха влошили другите ми заболявания .

Здравейте,

При кървяща язва  са противопоказани всякакви лекарства и добавки, освен тези, изписани от гастроентеролога. Като всяка храна и добавка към храната, и тази може при определени условия, при някои хора, в редки случаи да предизвика алергична реакция. Другите заболявания не са противопоказани.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, мога ли да взимам Мико Дифенс при заболявания като Полирадикулоневрит тип Гилен Баре с хронично рецидивираща еволюция до сега имам четири рецидива последния е от 1987г. от тогава съм процес на ремисия с трани увреди и Автоимунен тиреоидит на Хашимото диагностицирана преди 5г. тогава бях с ТСХ- 380 и завишени антитела. Сега съм с Ел тироксин 100мг и ТСХ-3 но все още завишени антитела. Благодаря предварително за отделеното време.

Здравейте,

Не е противопоказано. Имуномодулиращите свойства на лечебните гъби в състава на Мико Дифенс могат да окажат благоприятен ефект върху имунната система и протичането на заболяванията. От друга страна, в такива случаи /нарушена адекватност на имунния отговор към външни и вътрешни дразнители/ е по-добре да се приемат колкото може по-малко лекарства, добавки и храни с алергизиращи свойства.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, интересува ме Микодифенс, препоръчва ли се при автоимунни заболявания.Благодаря предварително!

Здравейте,

Ефект е отбелязан с кориолус, ганодерма (рейши), агарик, кордицепс, умбелатус и майтаке, част от които са включени в състава на Микодефенс. Продуктът може да се използва при автоимунни болести, но за да има ефект, трябва до минимум да се ограничат алергените, които увреждат имунната система.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

здравейте искам да попитам може ли да пия едновременно неолексан и лицитин...отделно от тях пия разтворимо витамин с и магнезии фолиева киселина ....и най важния жъпрос колко време мога да пия неолексана без да го прекъсвам..пия по едно хапче от 100мг...мерси

Здравейте,

Изброените добавки могат да се приемат в един ден, разпределени във времето. Може да приемате Неолексан около 3 месеца, след което да направите почивка от около месец, като през това време вземате Маточина, Валериана, Жълт кантарион или друго според потребността.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Могат ли да се приемат едновременно сибирски женшен и жълт кантарион

Здравейте,

Приема се, че жълтият кантарион е най-силния природен антидепресант. Самостоятелният му прием е достатъчен за лечение на леки форми на депресия, а по-тежките не биха се повлияли и от цяла шепа хранителни добавки. Освен това, сибирски жен шен не се препоръчва при психични разстройства.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

На 75 години съм. След като прочетох книгата "А дали не е В12?" на Сали Пачолок и Джефри Стюарт и публикации в интернет, установих, че имам някои от симптомите за намалени нива на В12 - от три месеца пръстите на дясната ми ръка и десния крак са постоянно изтръпнали, не всякога имам уринна инкотиненция. Бях на преглед при невролог, предписи ми милгама и селеногин, но нямам никакво подобрение. Въпросът ми е: Мога ли да си поръчам от Revita.bg метилкобаламин В12 1000 мкг на Natural Factors без да съм изследвала в лаборатория нивото на В12 в организма ми и да приемам всеки ден по една таблетка под езика. Ще има ли предозиране? Благодаря Ви.С поздрави Венета

Здравейте,

Понякога, в зависимост от клинично  проявени и непроявени заболявания, прекомерният прием на кобаламин, може да доведе до повишено кръвосъсирване, сърбеж, диария, алергична реакция. От 1 опаковка метилкобаламин 1000 мкг не би трябвало да има проблем. Едностранен проблем, в случая изтръпване, говори по-скоро за локализирано заболяване, в случая  за остеохондроза или др., отколкото за недостиг на В12 или друга градивна единица. Добре е да направите консултация при друг невролог, по възможност в специализирана неврологична болница и изследвания по преценка на лекаря.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, пише Ви Недка Ружева от Бургас. Имам диабет и високо кръвно налягане, понякога със сърцебиене. Лекарствата, които използвам са диапрел, метфодиаб и метостад. В последно време имам проблеми със зрението, в смисъл, че надалеч не виждам добре. Дали Алфа-липоева киселина и Здраво сърце биха ми помогнали? Благодаря Ви за отзивчивостта и Ви желая хубав ден!

Здравейте,

Продуктът Здраво сърце е предназначен за нормализиране на триглицеридите и холестерола, а сърцебиенето може дасе дължи на нерегулирано, нестабилно  кръвно налягане или кръвна захар или усложнения на диабета и хипертонията. В такива случаи хранителните добавки са само допълнение към основното лечение. Необходимо е да направите профилактичните прегледи при кардиолог, ендокринолог, офталмолог, невролог и нефролог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

С понижена функция на щитовидна жлеза съм- Хашимото, протипопоказания има ли и какви реакции на организма може да се очакват?

Здравейте,

Моля, уточнете за кой продукт се отнася въпросът Ви.

Благодарим Ви!

Хубав ден,

Соня Атанасова

Ревита ЕООД

moje li da se vzema pri kamani v jla4kata i steatoza

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт се отнася въпросът Ви.

Благодарим Ви!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Предлагате ли метилкобаламин под формата на инжекционен разтвор?Имам психиатрични симптоми и ми е направена схема за прием на витамин Б12 като инжекционен разтвор. Ако не предлагате такъв, може ли да се замени с метилкобаламин таблетки?

Здравейте,

Не би трябвало назначението да се променя. Добре е да намерите ампули вит. В12 от аптеките и да се правят по назначената схема. Таблетките се прилагат при функционални смущения и леко изразен недостиг.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте Д-р Петрова искам вашето мнение по един деликатен въпрос.Моята приятелка има проблем с сератонина направа си кръвен тест норма 3-250 неиния резултат е под 3 на 26 години е раждала е два 2 последно преди 6 години постояно е изморена няма енергия и въпреки че нямаме никакви проблеми живеем добре средно ниво и тн.Каза ми че когато е била на 15 пак си е правила такъв тест и пак е имала ниски нива на сератонин пила е лекарство около 2 години е е била по добре после го спира и тн. но както ви казах наскоро пак направи тетс и резултата е доста нисък.Има клинична депресия от малка "макар че тея психо работи аз не ги уважавам много" от както сме заедно гледам да не изпади в такива крайни състояния и успявам но проблема с енергията и желанието ? 1:На какъв лекар да отидем за сератонин? "тя иска психолог" аз не 2:Може ли при такива критично ниски нива да се справим без лекарства? 3:Какво алтернативно лечение може да помогне? Аз също уча медицина в момента и имам някои притеснения за някакъв по сериозен проблем с някоя патология и с невъзможност на организма да произвежда сам сератонин или да не го разпознава и приема. Благодаря ви предварително.

Здравейте,

Жълтият кантарион е най-силният природен антидепресант, увеличаващ нивото на серотонина. В комбинация с психотерапия може да лекува най-леките форми на депресия. Във Вашия случай е добре да се консултира с психиатър за поставяне на точна диагноза, тъй като самолечението на психичните отклонения може да замъгли картината на една сериозна ендогенна психоза.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! От 15 години страдам от парене,сърбеж,подуване и зачервяване на влагалището. .Ходила съм при много лекари.Повечето пъти не ми пускат никакви изследвания,а когато ми пуснат се оказва кандида албиканс.Но аз вече толкова съм изчела че не знам дали имам кандида или бактериална вагиноза.Никога към изследванията не е имало към какъв препарат е чувствителна гъбата.Просто редуват няколко вида лекарства.Може ли да ме посъветвате как да постъпя от тук нататък.Отрових се вече от лекарства.Благодаря!

Здравейте,

При вас инфекцията е хронична и лечението е комплексно и доста трудно – изисква промяна в начина на живот с цел укрепване на имунитета, а именно – подходяща нисковъглехидратна диета, ежедневни дихателни и физически упражнения за стимулиране на кръвообръщението и защитните системи, достатъчно време за почивка и успокояване – релаксиращи упражнения. Йога и чи гун ще са от полза, но работа върши и обикновена ежедневна общоукрепваща физзарядка. Вагинални промивки със сребърна вода, отвара от смрадлика, разтвор на калиев перманганат /до 0,1%, бледорозов/ и др. Локално – средства за поддържане на оптимално pH – лактобор, вагилакт и др. Микробиологично изследване с антибиограма, ако решите да ползвате антибиотици. Природни антибиотици са алое, чесън, прополис. Изследва се и партньора.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

При хив може ли да се вземст гъбите? Или препоръчайте друга добавка която би оказвала благоприятно действие! Благодаря предварително!

Здравейте,

По-подходящи са Супер кориолус и Супер агарикус.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, искам да попитам може ли препарата да се пие от здрави хора, за профилактика на имунитета и от всички възрасти ли? Например дъщеря ми е на 16?

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт се отнася въпросът Ви.

Благодарим Ви!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Здравейте , докторе искам да попитам за нощното кърмене при новородено , трябва ли да се спре кърменето за да почива 6 часа коремчето или да се кърми когато е гладно ?И трябва ли да се сучи само от 1-та гърда и да се дохранва с адаптирано мляко или може да сучи и от 2-те гърди?Благодаря !

Здравейте,

Стремете се да кърмите от едната гърда до пълното и изчерпване и тогава преминавате на другата, ако е необходимо. На следващото кърмене започвате от втората гърда. Кърми се на около 3 часа, вкл. нощем. http://www.bebe.bg/Sled_rajdane/bebe1_web.htm

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Съпругът ми е диагностициран с В12 недоимъчна анемия от д-р Зюмбюлева. Беше и с депресия. На 15.02.2016г. претърпя операция вследствие дисекация на аортата. Стабилизирано състояние. В момента хемоглобинът му е 118. Положението с В12 е неясно. Лесна уморяемост, непрекъснато му е студено. Депресивни състояния не се забелязват. Поставят му инжекции В12 на три месеца. Според мен има нужда от специалист. Бихте ли казали какво е необходимо да направи за да се консултира при Вас - изследвания, направление?

Здравейте,

Вероятно сте разбрали неправилно – аз съм лекар по обща медицина с предклинична специалност по медицинска биохимия и не давам консултации. Работата ми е само да отговарям на въпроси онлайн, като давам мнение и насоки къде и при какъв специалист да се търси помощ. Всички онлайн мнения трябва да се приемат предпазливо и със здрав разум. Във вашия случай е добре да се направи консултация с хематолог. http://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%20%D0%9A%D0%A5

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте ! Аз съм със Диабет, Епилепсия и Хашимото . Как би помогнало в моя случай ?

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт се интересувате?

Благодаря!

Хубав ден,

Соня Атанасова

Moje li da se vzima dobavkata Miko Defens pri Sindrom na Reino, Sklerodermiq i Siogren, kandidoza

Здравейте,

Може. Мико Дифенс е комбиниранация от медицински гъби с имуномодулиращ /уравновесяващ, регулиращ/ защитните механизми ефект.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Могат ли гъбите да се приемат при Хашимото и алергии без установен причинител?Благодаря!

Здравейте,

При Хашимото – да. При алергии – по-добре не. Не знаем как ще реагира организъм с алергична нагласа.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,на 34 години съм, автоумунно заболяван0е Хашимото.Нямам почти ивитникаква съпротивителност при инфекциозни заболявания.Имам високи нива на Човешки папиломен вирус в кръвта и в момента имам рецидив на миомен възел в матката.От продуктите на Нейчърс Уей съм пила досега само пао дарко,по съвет на хомеопат,който ми направи тестове и каза,че пау д'арко е подходящо за моите инфекции.Моля кажете кои други продукти мога да приемам във връзка с тези оплаквания-за повишаване ан имунитета,за борба с опасни вируси в организма ми,за понижаване на кръвната захар,за стабилизиране на хормоните.Поздрави-мариана,пловдив

Здравейте,

Преди всичко, би трябвало да промените храненето си, като се посъветвате с диетолог. Едновременно с диетата, би трябвало да въведете в дневния си режим подходящи физически, дихателни и релаксиращи упражнения. Подходяща хранителна добавка е Шийтаке и Майтаке, 400 мг.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте,С множествена склероза съм и поради това наред с други добавки вземам Витамин В12 1000 µcg (Метилкобаламин) 90 сублингвални таблетки по една таблетка всекидневно.Наскоро си правих кръвно изследване и нивото на вит.В12 в кръвта ми е 591 ng/L при референтни стойности на лабораторията 141-480.Въпросите ми са два : Това не са ли малки референтни стойности защото доколкото ми е известно нормата е до 900 и при норма над 400 се приема за нормална?И ако нормите са различни във всяка лаборатория при тези стойности / 591 ng/L / трябва ли да вземам в толкова висока доза или да намаля приема?

Здравейте,

Биологично активната форма на серумния вит. В12 е около 20% от общия. Ето защо, понястоящем се приема, че нормалните нива на серумен В12 следва да бъдат над 550 pg/ml. С оглед на здравето на мозъка и нервната система и предпазване от заболявания при хора в по-напреднала възраст, серумните нива трябва да се поддържат около и над 1000 pg/ml. В12 е водоразтворим и излишното количество се изхвърля с урината.

1 ng/L = 1 pg/ml.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

iskam da popitam plemenni4kata mi padna ot viso4ina neiniq rust na zadnata 4ast na glavata si ne plaka mnogo sled 6 dni vdigna temperatura ne e povra6tala li4nata i lekarka i pravi kruvni izsledvaniq vsi4ko e nared iskam da popitam ako ima subdronalen hematom ili vaob6te hematom ili kruvoizliv 6te pokajat li kruvnite izsledvaniq ako moje da mi otgovori konkreten konsultant blagodarq vi predvaritelno

Здравейте,

Обичайните кръвни изследвания не дават информация за субдурален хематом. При показания  е необходима консултация с невролог и  компютърна томография.Най-добрите специалисти са в „Пирогов”.

д-р Аелита Петрова

Здравейте д-р Петрова,Бих искала да Ви попитам възможно ли е еднократна доза Карцинозин 200 СН дадена на дете на 9 г. с цел отпускане на очните мускули след установяване на късогледство /-0,75 и -1,00/ да причини допълнително влошаване на зрението веднага след приема? Това се случи след прилагане на лекарството и нямам друго логично обяснение. Веднага на следващия ден след приема детето не виждаше няколко реда от очната таблица, които предишния ден виждаше без проблем. Мина повече от 1 месец и няма промяна в състоянието.Ще Ви бъда благодарна да споделите Вашето мнение, впечатления и съвет. Възможно ли е влошаването да се дължи на т.н "лечебна криза" или обратно - да е "доказване", което да е причинило влошаването. Възможно ли е ако е неправилно приложено да доведе до други негативни последствия и колко време след приема продължава действието му? Само да вметна, че ни консултира невролог-хомеопат, който направи хомеопатично интервю с детето, както е редно. На въпроса ни дали изборът на точно това лекарство има връзка с наследствената обремененост, която е налице от страна и на двата рода, лекарят отрече. За съжаление не можахме да получим други отговори и най-вече да разберем навредили ли сме или сме помогнали...Надявам се на Вашия коментар и благодаря предварително.С уважение,Ралица

Здравейте,

За да се отговори на този въпрос, е необходимо задълбочено познание и стабилен опит в хомеопатията, нещо което аз нямам. Не мога да Ви отговоря, съжалявам. Може би ще получите отговор тук http://www.bghomeopathy.org/bg/questions_bg.php.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Въпросът ми е към д-р ПетроваТърся синбиотик , имам ГЕРБ, Helicobacter + ( доказан преди 3-4 години, провеждана еднократно ерадикация 3-на комбинация), поради все още персистиране на HP колеги препоръчаха повторен курс с 4-на комбинация, който не съм провела и не искам. От около 3-4 години изучявам Аюрведа и се лекувам и ползвам аюрведични формули, вкл. 3 пъти Панчакарма. Имам подобрение на субективните оплаквания ( киселини, парене, болка ), но все още HP e слабо полужителен и все още имам парене и киселини при по-свободно хранене. Нямам други остри или хронични заболявания и не приемам други медикаменти. В сайта ви има сравнително голямо разнообразие и предлагане, кой синбиотик бихте ми препоръчали?БлагодаряДонка Аврамова

Здравейте,

Подходящ за Вашия проблем е Примадофилус Оптима Advanced.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Zdraveite pritesnqvame edin problem i zatova reshih da pisha imam si priqtel s koito bqhme zaedno smisil nishto ne e stavalo detsvena sam samo mastyrbirahme po otdelno obache toi nakfaq svirshi v belioto si rikata mu beshe izcapana ne pomnq da me e dokosval no veroqtno e da me e opipval bez da iska mn se pritesnqvam molq kajete mi kakvo da pravq da se pritrsnqvam li na 17 sam oshte

Здравейте,

Ако цикълът Ви закъснее, направете тест за бременност в кръвна проба, за по-голяма сигурност в точността на резултата. Прави се във всяка лаборатория.

д-р Аелита Петрова

От хематолог са ми предписани инжекции вит.В-12 ежемесечно по веднъж 1000 мг за таласемия минор. Вече 1 година ги слагам. На 70 години съм. Появи ми се бучка в гърдата, чиято операция предстои. Чувала съм /не си спомням откъде/, че тези инжекции могат да бъдат канцерогенни, особено ако се предозират. Възможно ли е ? Благодаря предварително. Ivanova - Cofia

Здравейте,

Има такива теории, но няма достатъчно доказателства в тяхна подкрепа. Ето защо не е добре да се приема без показания каквото и да било лекарство или добавка – не знаем как ще реагира организма. При Вас има показания за допълнителен прием на В12. Може да направите изследване.

Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,бих искала да се консултирам за дете на 13,5г и жена на 47гМного интересни продукти имате и бих искала да ползвам хр.добавки вместо лекарства,но не зная какво е подходящо и как могат да се комбинират например като схема .Благодаря предварително за отговораЗа дете на 13,5г-какво бихте препоръчали за нередовен цикъл 30-35 дена продължителност 6-8 дена ,болки не само първите дни ,понякога и последните.За жена на 47г-1.щитовидна жлеза -за профилактика -нормални хормони и ТАТ, но има нехомогенна област около 1см ,което не е възел-вероятно старо възпаление2.Песъчинки в бъбреците-в седимента се откриват кристали пик.к-на,понякога урати и 2-3 еритр.,ед.левкоцити(за профилактика)3.Главоболие тип мигренозно вследствие изгладена шийна лордоза,доплер-понижен кръвоток двустранно(за профилактика)4.Остеопения -в менопауза от 2г (без лечение -но бихте ли ми препоръчали продукт ,но несъдържащ калций-калций и фосфор в норма в кръвта)5.Фиброза на аортна клапа -без лечение и без оплаквания,RR в норма и кардиограма в норма(продукт за профилактика)

Здравейте,

При деца с хормонални отклонения самолечение на се препоръчва. За жената в менопауза – може да започне с Тисилин билкова програма и да продължи с Кости&Тъкани &Хрущяли, Иглика масло и Алкализиращи капки. Диета, упражнения, масажи.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте!Жена на 39г съм с обилен и редовен цикъл,получавам панически атаки/според психиатъра/, които обикновено са 3-6 дена преди цикъла.Имам и акне по лицето, чувство за подути крака.Аз мисля че става въпрос за пмс.Пия ципралекс от 1,5 м. Моля да ми отговорите с какво мога да си облекча състоянието?Искам да спра ципралекса, защото освен страничните му действия , не виждам нищо друго..Благодаря предварително

Здравейте,

Подходящ е Див ям – регулира цикъла, лекува ПМС, успокоява нервната система. Ако няма никакво подобрение до месец-два, е по-добре да го спрете го и да се потърси друго решение, напр. да се направи консултация с гинеколог-ендокринолог и хормонално изследване, вкл. на щитовидната жлеза.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

каква е дневната доза, която трябва да се приема от БИОСЕЛ КОЛАГЕН 500 MG

Здравейте,

Биосел Колаген се приема по 1 капсула 2 пъти на ден, за предпочитане на гладно.

Ето ТУК може да видите дневната доза на съдържащите се съставки в Биосел Колаген.

За допълнителна информация, оставаме на Ваше разположение.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте, може ли приема на ОСТЕОМУУВ да се комбинира с Omega-3?

Здравейте,

Да, може да се комбинират.

д-р Аелита Петрова

 

от къде да потърся Колаген амп. и витами за ставите на ф.ДОПЕР ХЕЛЦ ,на каква цена са

Здравейте,

Не предлагаме тези продукти и не можем да отговорим на въпроса Ви.

Препоръчваме Ви да погледнете следния продукт за стави:

Биосел Колаген -Биологично-активен продукт, който подпомага нормалното функциониране и подвижността на ставите. Използва патентована BioCell Collagen™ технология, която осигурява висока бионаличност и бърза абсорбция в тялото, които гарантират ефикасността на продукта. Повече от 20 клинични проучвания доказват безопасността и ефективността на Биосел колаген в грижата за здрави кожа и стави.

За допълнителна информация, оставаме на Ваше разположение.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Здравейте, въпроса ми е относно тази съставка 5-метил-7-метокси изофлавон. Чета доста за нея и виждам ,че много спортисти я използват под формата на някаква добавка.Искам да разбера по точно дали сте запознати дали е забранен приема при професионални спортисти и пречи ли на нещо приема й. Благодаря ви много !

Здравейте,

5-метил-7-метокси изофлавон, както сте прочела, е синтетичен аналог на растителен изофлавон, т.е. хормоноподобно вещество – активира обмяната на веществата и белтъчния синтез, но няма андрогенния ефект, който имат анаболните хормони използвани като допинг. Не мога да ви кажа дали е в допиглистата, вероятно не, защото ефектът му не е достатъчно бърз и силен, за постигане на резултати в професионалния спорт. „Експеримент на Университета на Делауер с участието на 14 души, половината от които приемали метоксиизофлавон, а останалите – не, показва, че в рамките на 8 седмици групата на метокси е натрупала средно 1,27 кг. чиста мускулна маса и е загубила средно по 1,31 кг. Мазнини”

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте. Искам да попитам дали Мико Дифенс може да се дава на деца на възраст седем и единадесет години.Благодаря.

Здравейте,

МикоДифенс е подходящ за възрастни и деца над 12 години.

Благодарим Ви, че се свързахте с нас.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте ! Имам хроничен еритемо ексудативен антрален гастрит ! Имам предписано домашно лечение , след престой в болница ! Не мога да се справя с диетата ! Бъркам диетата и затова никога няма да се оправя, а преди съм ял люто, кисело боб, леща ,шоколад,

Здравейте,

Как да Ви помогнем?

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Имам сериозен проблем,който разрушава целият ми социален живот.Имам лош дъх,почти през цялото време.Проверих на няколко места - зъболекар,УНГ,гастроентролог.Имала съм лек гастрит и пия омепразол.Влошава се когато ям захарни изделия,яйца.Казаха ми да направя прочистващи дни,но цял живот не мога да го карам на зеленчуци и чай.Не знам как да се прочистя максимално от токсините в тялото ми,щом имам непрестанен лош дъх.Не пия и не пуша,единствената ми утеха е сладките неща.Клизма не съм си направила,защото не зная как и бих предпочела разхлабително,но едва ли ще помогне.Имам съмнения,че с червата ми нещо не е наред.Ако знаете,как си съсипах живота.Отворя ли си устата,всички се отръпват.Млада съм и никога не съм се чувствала така обречена.Искам да си помогна,но не зная как.Както майка иска да помогне на болното си дете.Помогнете ми.Искам да общувам спокойно,искам да постигна нещо в живота,но този проблем ме съсипва .Нямам работа,нито приятел.

Здравейте,

Няма как, ще трябва да спрете храните, от които имате проблем. Ако много ви се прияде сладко, правете си сладкиши само с плодове, зърна, семена и стевия – има рецепти в интернет. Яжте сладкиша на малки хапки, с продължително дъвчене, без преяждане и като самостоятелно ядене, без други храни при това ядене, само чай –вземете си от аптеките чай Цяръ за язва гастрит. От продуктите на Ревита - Хлорофреш хлорофилови капки и Примадофилус Оптима Advanced.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,имам хипофункция на щ.злеза и хашимото. Този продукт може ли да навреди на автоимуното ми заболяване?МЕДИЦИНСКИТЕ ГЪБИhttp://revita.bg/30195/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/Предполагам, че не съдържа соя, глутен, лактоза ?Благодяря предварително!Кристина Венелнова

Здравейте,

Продуктът не съдържа: Захар, мая, царевица, сол, пшеница, соя, изкуствени оцветители и аромати,  млечни продукти, консерванти, глутен.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Добър ден, Вчера котката ми (която е само обезпаразитена, и Не е ваксинирана) ме одраска малко по дълбоко и течеше кръв, но раната не е голяма. Веднага я промих с по силна ракия, и след 2 - 3 часа някъде сложих йодна тунктура понеже нямах във вкъщи. Котката е на малко над 6 месеца възраст. Понеже е намерена на улицата сама(на 20 дневна възраст съвсем малка) от тогава е водена 2-3 пъти на ветеринар за обезпаразитяване но няма никакви ваксини не са и прилагани, трябва ли да се притеснявам ?

Здравейте,

При силен имунитет и при взетите от Вас мерки не би трябвало да има проблем. Наблюдавайте раната и общото си състояние. Ваксината за тетанус е задължителна и най-вероятно сте ваксинирана.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Пия Elive.Интересувам се колко месеца в годината може да се приема. Достатъчен ли е едномесечния прием?

Здравейте,

Обикновено хранителните добавки се приемат три месеца бе прекъсване, след което може да направите почивка. Може да пиете Алайв и през пролетта, без прекъсване.

За допълнителна информация, оставаме на Ваше разположение.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

имам от време на време малка болка в областа на ухото не съм сигурен дали е от ухото или нещо друго в тази област и имали вероятност да идва от зъб тази болка защото имам развален зъб от същтата стана

Здравейте,

Възможно е болката да е с първопричина кариес или друго подобно, направете консултация със стоматолог и УНГ, ако е необходимо. Възможна е и невралгия.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

sled prejivqna cherepnomozuchna travma sum vsledstvie padane ot visoko.bih iskal da popitam s pomo6tta na kakvo se razvivat umrelite kletki v mozuka

Здравейте,

В последно време се приема, че мозъчните клетки имат генетичната способност да се самовъзстановяват и реорганизират. Тази способност на мозъка е все още в процес на проучване. Процесът е строго индивидуален. Съществуват редица психологически подходи и  мисловни упражнения, които подпомагат възстановяването на  функциите на мозъка. Наред с подходящо хранене и физически упражнения, тези методи до голяма степен подобряват мозъчната дейност.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Въпросът ми е към д-р Аелита Петрова относно Брилянт Лук коса и кожа.Как трябва да се приема продукта-на гладно или след ядене.При първото ми запитване,ваш консултант ми отговори,че няма значение как се приема,съжалявам, но този отговор не ме удовлетворява.Много моля за мнението на д-р Петрова,проблемът ми е здравословен,а не просто козметичен.Благодаря предварително!

Здравейте,

За оптимално усвояване се приема с храната.

д-р Аелита Петрова

Здравейте писах Ви относно това,че имам множество бенки по тялото и 6/7 по главата.Питах Ви дали мога да се подстригвам късо (без приставка) и вие ми отг,че не е препоръчително,защото мога да ги нараня. А ако се подстригвам внимателно и ходя с шапка през слънчевите дни ?

Здравейте,

Ако не се нараняват и огряват от пряка слънчева светлина рискът е по-малък.

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdr te onovo az sam aneliq pak znaci mi zakisnq s 4 dena i mi doide toi po princip mi zakusnqva s 2 3 dni nsznam veche hodih i na genekolog nishto ne sam i kazala a tq nishyo ne ystanovi kaza vsichko si e nared az hodih zashtoto imam boleznena menstyaciq i sega na 22 mart pak 6te hodq na kontrolen izpisa mi dyfaston neznam da se pritesnqvam li veche detsvena sam da poqsnq mislq ce ne e vizmojno nz.Molq daite mi otgovor v nai kratlo vreme mnogo mi e pritesneno.Zashtoto sam cyvala ci sled kato ti doide sled tova mojele pak da stane cakam s netirpenie mart dadoide da vidq dali shte mi doide mnogo mi e pritesneno

Здравейте,

Моля пишете на кирилица, не разбирам проблема – какво може ли да стане?

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова. Почти съм на 42 г.,в добро психическо и физическо здраве.През месец май,юни,юли и август ми предстои по-тежък физически труд и искам да попитам подходящ ли е за мен приема на ацетил л карнитин,предвид това,че целта ми не е точно свалянето на килограми,а отдаваната енергия за физическа работа.Прочетох хубави неща за него,но ме притесни факта,че повишава нивото на тестостерона. Благодаря ви предварително.

Здравейте,

Ацетил л-карнитин увеличава индиректно тестостерона и не е в патологични количества, поддържа нормални нива на тестостерон при мъжа.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

здравейте може ли да се дава на 5годишно дете

Здравейте,

Бихте ли уточнили за кой продукт се интересувате.

Благодаря!

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте! Аз съм момиче на 25 години и вече близо месец ме боли кръста, но може би и бъбреците. На 8'ми февриари ми дойде 4 дена както нормално, а вчера пак получих някакво кървене като цикъл, но днес ми спря, от какво може да бъде ? Имам и полова връзка да не би да съм бременна много ми е притеснително.Лек ден! И Ви благодаря предварително!

Здравейте,

Възможно е да сте бременна или причината да е хормонален дисбаланс поради възпаление на яйчниците. Необходима е АГ консултация и изследвания – бета –ЧХГ, полови хормони, УЗ, урина, бъбречна функция и/или други по преценка на лекаря.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте доктор Петрова. Имам още едно питане. Имам сериозна връзка от 3 години и нещо и в началото като се запознах с гаджето имах изневяра с друго момче.Отначало ползвахме кондом, но после го махнахме и го правихме без презерватив, бях и с двамата оке съжалявам за тази глешка. Понеже с този партньор и той се притесняваше да нямам хив както и аз в него това стана януари 2014 година и двамата се изследвахме за Хив и резултатите бяха отрицателни и прекратих кондакт с този човек и Септември месец 2014 година пак направих след Хив изследване и пак беше отрицателно. Мина доста време и си продължих с партньора и за по сигурно заради тая моя глупава грешка дето направих преди време с другият партньор вчера пак реших да се изследвам за Хив, бях сигурна че съм здрава и така излезна, исках да питам дали иглите дето провеждат изследването са здрави, понеже идват всякакви хора да се изследват да разберат здравният си статус.Да питам още нещо. На 27ми ми дойде цикълът вечерта но не беше много и през нощите тече пак не много и вчера сутринта тече средно. Доколкото знам при прием на противозачатъчни цикълът става по оскъден при мен не беше и много червен, за смяна ли за хапчетата или е нормално.Не разбра, понеже по принцип си имам мигрена дали трябва да прекратя приемът на хапчетата.Извинявайте че ви задавам такива въпроси.

Здравейте,

  1. Няма опасност от зараза чрез иглите за изследване, тъй като са за еднократна употреба.
  2. Тъй като повлияват нивото на хормоните, противозачатъчните влияят и върху силата и продължителността на менструалното кървене.
  3. Ако главоболието Ви се е увеличило след противозачатъчните и Ви тревожи, добре е да се обърнете към гинеколога си за смяна на медикамента.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Въпрос към д-р Аелита ПетроваЗдравейте,Месец Юни 2016 ми направиха марсупиализация на киста на бартолиновата жлеза отляво. Нямах болки, но беше доста голяма кистата и ми препоръчаха хирургична намеса. От микробиологията излезе ешерихия коли. Всичко беше наред, възстановителния период мина нормално, догато не започнаха да падат кончетата и да се затваря раната. Оттогава досега съм с постянни болки, не на самото място на операцията а отвътре във влагалището и по левият крак и нагоре по корема отляво. Обиколих много гинеколози, всички казват че не виждат причина за болките, а аз вече не издържам, отчаяна съм, стигнах до паник атаки и психиатър. Моля ви кажете ми, ималли ли сте такъв случай практиката си, някакво такова усложениение след марсупиализация! Много Ви благодаря предварително!

Здравейте,

За съжаление нямам такъв опит, а и не намерих такъв споделен. Добре е да направите консултация с невролог, за да се установи дали има органична причина за болките или е с емоционален характер. Може да направите консултация и с хирург, след като болката е толкова силна. От тези консултации ще получите информация дали трябва да се лекува тялото или психиката и дали състоянието Ви се нуждае от спешно лечение.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, аз имам Хашимото от 10 години, Косата ми опада на петна и оплешивях, По лекарско назначение пия Л тироксин 2 дни х75 и 5 дни х 100 поради високи стойности на TSH - 11.250. Започнах да получавам силни мускулни болки, да качвам килограми. Направих си пълни кръвни изследвания и всичко е в норма.Пила съм витамини за косата и ползвала много мазила за косопада но резултат няма. Много ще Ви бъда благодарна ако ми помогнете.

Здравейте,

Добре е да направите консултация с дерматолог - не само проблеми със щитовидната жлеза могат да са причина за косопад. Необходимо е също да обърнете внимание на храната и физическите упражнения.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, имам тежък ПМС с болки и всякакъв тип неразположения. До скоро имах инсулинова резистентност, хашимото и хипофункция. Чрез различни хранителни добавки и режими отслабнах с 30кг и хормоните влязоха в доста добри граници. Но естрогеновата доминантност все още е на лице и не мога да сваля последните мазнини около корема и бедрата. Това са изследванията ми от миналата седмица. Какво бихте ми препоръчали да пия и в каква дозировка.Общ холестерол – 3,5 (2,6-6,0)Триглицериди – 0.40 (0.70-1.71)HDL – 1.20 (0.90-1.71)TSH – 3.49 (0.39-6.16)Prolactin – 884,63 (35-579)LH – 6,45 (1,0 – 17,0)FSH – 5.96 (4.0-13)Testosteron – 0.58 (0.05-0.73)DHEA-S - 6.71 (2.16-10.54)Estradiol - 838 (175-1130)17-OH-Progesteron - 2.4 (0.84-8.16)ОГТТ кр.захар 0мин – 4,37; 120мин – 4.22ИРИ 0 мин – 5,31 ; 120 мин – 22,26Също така ме притеснява този постоянно завишен пролактин.

Здравейте,

Такъв ендокринологичен проблем не може да се разреши чрез онлайн въпроси и отговори и не е правилно онлайн да Ви препоръчвам хранителна добавка, при положение че не е ясна причината за хиперпролактинемията.  Добре е да се консултирате с ендокринолог-гинеколог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Диагнозата ми е невропатична болка по десен крак, причина дископатия L5 . Изписано лечение Милгама, Дипрофос. Проблемът е, че от милгамата не се чуствам добре, мисля че повишавам кръвното налягане от B12, най-интересното е, че от Дипрофоса почти не го повишавам. Необходимо ми е допълнителна подкрепа във вид на билки и витамина, имайки предвид, че ситуацията с Милгамата предпочитам да са отделно всички съставки, за да тествам коя как ми влияе. От Магнезия получавам обилно потене, очевидно към определени съставки проявявам чуствителност. Моля за съвет. Може би отделно всички витамини B и какво друго , какъв е вашия съвет? Благодаря

Здравейте,

Лечението на периферната невропатия, като усложнение на дископатия включва и  кинезитерапия, рехабилитация и физиотерапия.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Току-що си закупих един литър сироп алое вера от цели листа. Намирам се в период след втора лъчетерапия и химиотерапия. Не знам как да го пия. В упътването пише от 30 до 250 мл дневно - но дали на гладно и колко пъти на ден, и натурално или разтворено. Моля за съвет!

Здравейте,

Започнете с 30 мл на гладно, за да видите какъв е ефекта при Вас, храната след около половин час. Най-добре е да го приемате в натурален вид, но ако се налага, може да го разреждате с топла вода/не гореща/ и ако се налага, да го подслаждате с малко мед от сигурен производител. Ако поносимостта е добра, на следващия ден може да опитате с 2 по 30 мл и постепенно да увеличавате до количеството, което можете да приемате , без да се насилвате и което понасяте най-добре. От по-големи количества може да получите разстройство, внимавайте, ако се случи прескочете 1 ден и намалете дозата. От по-големи количества може и детоксикацията да протича по-тежко. Така че ще трябва сам да настроите дозата.

д-р Аелита Петрова

При кръвни изследвания HCT е 0.390И еритроцити 4.16 MCV 94.0 MCH 35.0 MCHC 372.0 моля за отговор има ли повод за притеснение

Здравейте,

Хематокритът / HCT/ е в норма, еритроцитите са на долна граница или малко под нормата, в зависимост дали сте от женски или мъжки пол, MCV е в норма, MCH на горна граница, MCHC леко увеличено. Как е хемоглобинът? Неговата стойност е от значение за отговора. Но, общо взето, показателите са гранични и трябва да се съобразят с клиничната картина, евентуално изследването да се повтори в по-сигурна лаборатория. Няма причина за притеснение, а за уточнение.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Доктор Петрова имах запитвания къв Вас, въпрос за Хив и го побликувах в грешен раздел гинекологични проблеми, все още нямам отговор на това запитване от Вас, моля отговорете ми.

Здравейте,

Моля да напишете въпроса си отново или да посочите датата, когато е зададен първия въпрос.

Извинете ни за създалата се ситуация.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

Здравейте д-р Аелита Петрова. Аз съм с хипотиреиодизъм от 10 г. Имам проблем с косата, суха,изтощена и падаща. Когато приемам Фитовал, временно се възстановява и пак същия проблем след месеци. Интересувам се от таблетките Тироидна подкрепа. Могат ли да се пият с елтироксин , как влие на жлезата и има ли страничен ефект. Могат ли да се комбинира с други витамини.

Здравейте,

1 капс. дневно може да се комбинира с елтироксин и мултивитамини без йодно съдържание.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,имам проблем със задържане на течности.Подувам се и имам болки в ставите.Надуват ми се пръстите на ръцете,немога да прегъна.Какво ще ме посъветвате?Благодаря Ви!

Здравейте,

Необходимо е да се консултирате с ревматолог и нефролог и да се направят изследвания за бъбречна функция. Междувременно може да приемате Диуретик Формула 300 mg, 2 капс. сутрин, 1 на обяд и 1 не по-късно от 16-17 часа следобяд.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

zdr predi 3 dni praviha na baba mi operaciq imashe tumor na surceto i susirane kruv slojiha i 3 baipasa no surcetoi oshte ne iska da proraboti molqvi daite mi nqkoi suvet kakvo trqbva da pravim

Здравейте,

Може да се обадите на лекуващия лекар и да поискате домашно посещение.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д.р Петрова, на 69 години съм, имам есенциална хипертония и силно разширени вени,вече дълги години. Към днешна дата при преглед от ендокринолог резултатите са следните: Добро общо състояние, липсва тремор и екзофталм кожа запазен тургор и еластичност везикуларно дишане ритмична сърдечна дейност пулс 80 РР 140/84 хепар не сепалпира сукусио реналис отрицателно щитовидна жлеза неувеличена с плътна консистенция. Изследвания: ТТХ 5,9 при норма 0,3-4,2, ФТ-4 15,5 при норма 12-22, ФТ-3 5,2 при норма 3,2-6,8 МАТ 243 ЕХО- щит.жлеза в граници на норма с хомогенна химерехогенна структура в ляво аехогенна лезия с характеристика на киста 3 мм. Изписаха ми еутирокс 25 мкг х 1 табл. дневноВъпросите ми са - Мога ли да изчакам до 1 месец и отново да си направя изследванията, за сега да не пия медикамента, за да се уверя че този хормон наистина е засегнат, възможно ли е този сегашния резултат да е инцидентно ,ще влоша ли нещата ако забавя да приемам медикамента? За високото кръвно аз пия телмитан и арета, а за вените аспирин протект, съвместим ли е еутирокса с тях? И дали хомеопатията помага в случая? Дали да приема и друго мнение от друг ендокринолог с нови изследвания? Еутирокса до края на живота си ли трябва да го приемам ако го започна сега? Много се нуждая от вашата компетентност, доста съм объркана.Предварително ви благодаря.С уважение - Ангелина

Здравейте,

Изследванията на щитовидната жлеза показват наличие на автоимунен тиреоидит с лека хипофункция на жлезата, поради което е изписана минималната доза заместващ хормон. Може да отложите за известно време приема на хормона и да потърсите второ мнение при друг ендокринолог, но практиката показва, че при днешния начин на живот организмът не може да се справи с болестта и неминуемо се стига до хормонозаместваща терапия, която продължава цял живот. Алтернативният вариант изисква коренна промяна в начина на живот и много усилия от страна на болния, а това се случва изключително рядко.

д-р Аелита Петрова

 

здравейте искам да попитам имам болки ниско долу по средата и по време на секс на какво може да се дължи

Здравейте,

Възможна е инфекция. Необходима е консултация с уролог, ако сте мъж или гинеколог, ако сте жена. Ако от АГ прегледа всичко е наред, е необходимо изследване на урина, стерилна урина и/или друго по преценка на личния лекар.

д-р Аелита Петрова

 

Каква е дозировката на смирна смола - на опаковката пише по 2 капсули 3 пъти на ден, което ще рече по 6 капсули?

Здравейте,

Смирна смола се пие по 2 капсули 3 пъти на ден, за предпочитане с храна, общо 6 капсули на ден.

За допълнителна информация, оставаме на Ваше разположение.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

Здравейте, Поставиха ми диагноза мукопурулентен конюктивит. Предписаха ми dicloabak 1 mg 3х1 и макситрол 1 mg 4х1. Бих искал да ви попитам през какъв диапазон от време да поставям какпките и за какъв период от време(тоест между едните и другите капки) ? От dicloabak получавам парене в окчите след поставяне, дали това е нормално? Предварително благодаря за вашия отговор.

Здравейте,

Понякога се получава парене след поставяне на капките Dicloabak  и би трябвало да изчезне след 10-15 мин. до половин час и с времето да става все по-слабо. Ако паренето се увеличава и е свързано с увеличаване на зачервяването на конюнктивата, трябва да се посъветвате с офталмолога, може би той ще реши да промени лечението. Капките се поставят през около 2 часа, напр. около 7, 12, 17 и преди лягане – Макситрол и около 10, 15 и 19 ч. – Диклоабак. Или друга, по-удобно за Вас схема, като между двата вида капки трябва да има около 1 час.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,купих витамини за жени 50+ и мъже 50+. На упътването на български език пише, че дневно се сдъвква по 1 желирана таблетка, а на оригиналния етикет се указва да се сдъвкват по 3 таблетки дневно. Моля за уточнение на дневния прием. Освен това, от значение ли е дали таблетките се приемат по време на хранене или на празен стомах?Благодаря ви предварително за отговора!

Здравейте,

Разликата в приема на българския и оригиналния етикет произлиза от различните препоръчителни дневни дози за ЕС и САЩ.

За ЕС има специална директива, която описва максимално допустимата концентрация за прием на веществата на дневна база. Етикетът на български е преминал проверка и одобрение на БАБХ и Ви препоръчваме да приемате дозата, изписана на този етикет, защото тя е съобразена както с европейското законодателството, така и с физиология на европейците.

Най-добре е мултивитамините да се пият сутрин, след храна.

За допълнителна информация оставаме на Ваше разположение.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

 

 

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Белези
Заличете белезите от акне в домашни условия и без скъпи процедури!
    Въпреки че акнето се среща по-често през пубертета, все повече хора в зряла възраст се сблъскват с този проблем. Причината за появата...
Рибено масло
Омега-3 подобрява мозъчната функция у деца и възрастни!
    През последните няколко години омега-3 полиненаситени мастни киселини се превърнаха в една от суперзвездите на доброто хранене. Но какво точно представляват омега-3?...
Атеросклероза
100% контрол върху холестерола с ябълков пектин!
    Ябълките са източник на фитохимикали и фибри, като една средно голяма ябълка осигурява повече от 10% от препоръчителната дневна доза фибри. Установено...