Чин Хао (едногодишен пелин) - Revita.bg

Чин Хао (едногодишен пелин)


Този растителен вид е изключително сухоустойчив и достига до два метра на височина. Стъблото му е право, тъмновиолетово, а семената са многобройни и с малки размери.

Растението произхожда от Китай и намира широко приложение в китайската традиционна медицина. То съдържа артемизинин, есенциални масла, флавоноиди. Билката има антималарийно, противопаразитно, разхлаждащо, температуропонижаващо действие.

С лечебна цел се използват надземните части на растението. То може да се използва в пресен или изсушен вид. Намира приложение при различни заболявания и състояния:

 • кожни проблеми – лупус, подкожни кръвоизливи, кървене от носа;
 • чернодробни болести – жълтеница;
 • имунна система – укрепва и подсилва имунната система;
 • други – малария, паразитни инфекции.

В китайската медицина се използва при инфекции, висока температура и малария. Локално намира приложение при бактериални и гъбични инфекции, артрит, ревматизъм, невралгия, изкълчвания.

Билката не трябва да се приема по време на бременност.

Чин Хао (едногодишен пелин), 10.0 out of 10 based on 1 rating

Коментари

  1. Здравейте,

   Целта на статията е да информира за ползите на Чин Хао. За съжаление продуктът не е част от номенклатурата от хранителни добавки, които ние предлагаме. Може да потърсите билка в специализирани дрогерии и био магазини.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   http://www.revita.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...