Избелване на зъбите - Revita.bg

Избелване на зъбите

Освен с помощта на специалните избелващи средства, които се предлагат в аптеките, зъбният емайл може да се изсветли и в кабинета на стоматолога.

Химическо избелване на зъбите

В основата на тази методика стоят окислителните процеси, протичащи при въздействие на атомарен кислород върху тъканите на зъбите. Обикновено се използва 35%-ов карбамиден или водороден пероксид, който се нанася върху зъбите за 20-30 минути, а венците се предпазват със специален защитен гел и латексови пластинки. Този метод трудно може да се нарече щадящ, той предизвиква болезнени усещания у пациентите и е противопоказан на хора с проблемни зъби или повишена чувствителност на венците.

ZOOM избелване на зъбите

Тази процедура се извършва с помощта водороден пероксид под формата на гел, който се нанася върху зъбите и се осветява със специална ZOOM лампа. Под въздействието на светлината, водородният пероксид се разгражда и отделя кислород, който прониква в емайла и избелва оцветените участъци на зъбите. Процедурата се провежда няколко пъти с интервал от 10-15 минути, а резултатите от нея траят около 1-2 години.

Лазерно избелване на зъбите

Докато при ZOOM избелването се използва разсеяна светлина, то тази методика се извършва с помощта на фокусиран лазерен лъч, който въздейства върху всеки зъб по отделно. Избелването тук се осъществява не само благодарение на свойствата на водородния пероксид, но и в резултат от способността на лазера да разгражда тъмните пигменти върху зъбите. Една процедура лазерно избелване се извършва за 1 час, а резултатите при правилна поддръжка траят до няколко години.

Ултразвуково почистване на зъбите

Това е щадяща процедура, подходяща за хора с чувствителен зъбен емайл. Тук избелващият препарат е с по-ниска концентрация (5-15% вместо 35-40%), а времето за въздействие върху зъбите е минимално. При ултразвуковото почистване няма нагряване и травмиране на зъбните тъкани. Често процедурата се извършва в комбинация с лазерно избелване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...