Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини
Въпреки всички опити на лекарите да информират младото поколение, че прекаляването със солариума може да бъде опасно, броят на желаещите да се похвалят с бронзов тен не спира да нараства.Според проучване на американски лекари проведено с участието на 421 студента редовното посещение на солариум може да доведе до пристрастяване към алкохол и наркотични вещества, а също така до депресии и чувство на безпокойство.

Анкетата показала, че над от 50% (229) от изследваните студенти ходят на солариум средно 23 пъти годишно, а над 30% прекаляват с изкуствения тен. Според резултатите на изследването първите две групи студенти по-често изпадали в депресии и употребявали алкохол, марихуана и други забранени субстанции в сравнение със студентите, които не посещавали солариум.

Ако връзката между използването на солариум и измененията в психиката бъде официално потвърдена, следващата крачка след борбата с рака на кожата, чийто провокиращ фактор може да е солариума, ще бъде лечението на афективни разстройства.

Един от критериите за безопасност и ефективност на изкуствения тен е типът кожа. Таблицата по-долу ще ви помогне самостоятелно да определите своя тип кожа.

Тип кожаТип кожа I
келтски
Тип кожа II
светлокож европеец
Тип кожа III
тъмнокож европеец
Тип кожа IV средиземно-морски
Естествен цвят на кожатамного светъл, розовсветълсветлокафявтъмнокафяв
Цвят на очитесиви, светлосини, светлозеленизелени, сини, сивисиви, кафявитъмнокафяви
Цвят на косатаруса, червенасветло русатъмно руса, кестеняватъмно кестенява, черна
Наличие на луничкимногоне многопочти няманяма
Чувствителност на кожатапредразположена към тежки болезнени изгаряния и беленелесно изгаря, бели серядко изгаряпочти не изгаря
Тенкожата почти не потъмнява от слънцетопотъмнява лекопотъмнява многопотъмнява много

Ограничения и противопоказания

Не се препоръчва посещаване на солариум на деца до 15 години, бременни жени и кърмачки. Хората с наличие на пигментни петна, голямо количество едри бенки и гнойни пъпки по тялото, а също така страдащите от високо кръвно налягане, чернодробни, сърдечносъдови заболявания и туберкулоза трябва да се консултират със специалист преди да се подложат на соларни процедури. Хората, страдащи от витилиго, хиперпигментация или дерматит също трябва да избягват UV-лъчите. Ултравиолетовите лъчи на солариума изсушават обезводнените при наличие на дерматит участъци от кожата, като влошават още повече симптомите на заболяването.

Тъй като някои лекарствени средства имат способността да повишават чувствителността на кожата към ултравиолетовите лъчи и да провокират слънчева алергия, хората, приемащи лекарства трябва да се консултират с лекуващия си лекар преди посещение на солариум.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart