Защо на миглите се посвещава отделна тема? Защото е факт, че красивият женски поглед с пухкави и пърхащи мигли е в състояние да омагьоса практически всеки мъж. Но какво да правим ако миглите ни оредяват, накъсват се или падат?

Причините за лошото състояние на миглите могат да бъдат различни: липса на грижи, използване на козметика с ниско качество или различни видове заболявания. Ако причината за изтощаването на миглите е в общото физическо състояние на организма, тогава консултацията със специалист и своевременното лечение на установеното заболяване, могат да върнат на миглите предишната им привлекателност. Но ако причината все пак е в некачествените грижи, за възстановяването им ще помогнат някои съвсем прости процедури, които могат да се прилагат и в домашни условия.

Подхранване на миглите

Тъй като миглите не се различават много от косата, за тяхното допълнително подхранване могат да се използват продукти, сходни по състав с тези, които се използват при грижата за косата.

За подобряване на състоянието на миглите и кожата около очите ще помогне домашно приготвена маска, от растително масло, смлени листа от магданоз и сок от алое вера, нанесена с леки масажиращи движения.

Също така благотворно въздействие върху миглите оказват билковите отвари от маргаритка, шалфей, метличина и чай. С тях могат да се правят компреси на очите, с помощта на памучни тампончета или дунапренени гъбички, които се поставят върху очите за 10-15 минути. Температурата на отварата трябва да бъде равна на температурата на тялото. Така компресът ще бъде топъл и приятен в началото, а докато се охлажда, ще тонизира и възстановява кожата около очите от неприятното въздействие на прахта и вятъра.

Ефективно средство за подхранване на миглите, също така, са ефирните масла – бадемово, кокосово и от репей. В съчетание с витамини А и Е те възстановяват много бързо изтощените мигли. За нанасяне на маслата използвайте четчица от спирала. Поставяйте върху миглите тънък слой от сместа всяка вечер преди лягане и само след няколко седмици миглите ще възвърнат изгубената си сила и привлекателност.

Грижа за очите

Колкото и красиви да са вашите мигли, те ще са великолепни само около здрави и блестящи очи. Ето защо грижата за очите е неделима част от грижата за миглите.

Излишно е да се споменава, че подпухналите клепачи се отразяват изключително неблагоприятно върху състоянието на миглите. За отстраняване на отоците около очите са подходящи маските за лице от тънки резенчета краставица и суров картоф, а също така, споменатите вече чаени и билкови компреси.

Грижа за миглите и грим

За красотата на миглите важна роля, също така, играе качеството на използваната козметика. За да бъдат миглите ви винаги здрави и красиви, спазвайте следните правила в гримирането им:

  • За изтощени мигли използвайте подхранваща спирала, съдържаща рициново масло.
  • При проблеми с кожата около очите, изберете спирала за чувствителни очи, не съдържаща ароматизатори и консерванти.
  • Спиралата, която използвате, задължително трябва да бъде качествена и сертифицирана. Не купувайте евтини спирали, а само продукти на козметични компании, които имат добро име.
  • Не използвайте спиралата прекалено дълго. Тя губи своите полезни свойства след около 100 дни от момента на отварянето ѝ.

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart