×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Мистериозните болестиКогато невероятната тенисистка Ванеса Уилямс обяви, че се отказва от спортната си кариера, защото е болна от синдрома на Сьогрен, много хора гледаха в недоумение.  Оказва се, че това автоимунно заболяване, която най-често се среща при жени над 40-годишна възраст, вече е широко разпространено, но никой не говори за него. Знаете ли, че наоколо дебнат много и странно звучащи болести, които обаче изобщо не са за пренебрегване.

Синдром на Сьогрен. Синдромът на Сьогрен е автоимунно заболяване, което предизвиква изтощение и болки в ставите. Освен това често се проявява и със сухота в очите и устата. Причината е намалено производство на сълзи и слюнка. Някои пациенти се оплакват от подуване и скованост, кожни обриви и суха кашлица. Засега не е открито лечение за проблема, но симптомите могат да намалеят при прием на някои медикаменти и здравословен начин на живот.

Болестта на Моргелонс. Много малко се знае за кожния проблем наречен – болестта на Моргелонс. Някои лекари я смятат за мистериозна, други дори я отричат. Симптомите за чувство за постоянно „пълзене” и ухапване от насекоми по кожата, малки язвички и нетърпим сърбеж. Заболяването е открито от Мери Лейтао Дрю, която само започнала да изследва 2-годишния си син. То се оплаквал, че „постоянно го лазят бръмбари” и имал малки язвички по устните. Майката установила, че под язвичките има червени, сини, черни и бели влакна. За съжаление няма никакво лечение за тази болест. Кремовете и лекарствата не помагат, а болните са под постоянен стрес.


Синдром на чуждестранния акцент. Сигурно ще ви се стори странно, ако най-добрият ви приятел внезапно заговори с руски акцент без дори да е учил руски. Хората, страдащи от синдрома на чуждестранния акцент внезапно започват да говорят по начин, напълно различен от родната си реч. През 2002 г., изследователи в университета в Оксфорд (Англия) са открили, че болните имат мозъчни аномалии, които водят до промени в говора. Има случаи, при които пациентите говорят с акцент, които никога не са чували. Съвсем наскоро през юли 2011 г. 58-годишната американка Карън Бътлър се събуди от упойка след стоматологична операция и заговори с британски акцент. Тя никога не е пътувала в чужбина. Лекарите смятат,  че по време на операцията жената е претърпяла инсулт или лека мозъчна контузия. Пациентите могат да възвърнат нормалния си говор след посещения при логопед. Не винаги обаче лечението е успешно.


Синдром на Алиса в страната на чудесата. Болестта е зрително нарушение, при което обектите се виждат по-малки, отколкото са в действителност. Причината често е поражение в теменно-тилната част на главния мозък. Симптомите на болестта са мигрена и промени в зрителното възприятие. Много учени смятат, че авторът на Алиса в страната на чудесата е страдал от заболяването и именно това го е вдъхновило да напише невероятната си книга. Болестта може да е симптом на мозъчен тумор или мононуклеоза.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.