Озонотерапия - Revita.bg

Озонотерапия


Озонотерапията е сравнително нова оздравителна методика, която се ползва със заслужен успех по целия свят. Този немедикаментозен метод на лечение има широко приложение в много области на медицината: в хирургията – при лечение на изгаряния, тромбофлебит и язви; в кардиологията – при лечение на исхемична болест на сърцето; в неврологията – при лечение на мигрени; в урологията и гинекологията – при лечение на цистит, простатит и заболявания на половите органи; в ендокринологията – при лечение на диабет; в дерматологията – при лечение на невродермит, фурункулоза, акне, псориазис, екзема, херпес; в офталмологията и др.

Основно средство при озонотерапията е озонът, който явявайки се активна форма на кислород, убива различни видове бактерии, гъбички, вируси, извежда токсините и шлаките от организма, възстановява кръвообращението, унищожава микробите и има противовъзпалително действие. Озонотерапията е безболезнена и сравнително евтина процедура, която може да намали подкожните мазнини и целулита, да укрепи имунната система на организма, да подмлади кожата на лицето и тялото, благодарение на увеличеното производство на колаген и еластинови фибри и да понижи риска от алергии.

Един от начините за извършване на озонотерапия е подкожното въвеждане на озонокислородна смес. Подкожната озонотерапия съчетава механичното въздействие на иглата с полезните свойства на озона. Този вид озонотерапия намалява значително целулита, обогатява тъканите с кислород и подобрява състоянието на кожата и метаболитните процеси в подкожната мастна тъкан.

Противопоказания

Озонотерапията е противопоказна при наличие на: онкологичени заболявания, остър панкреатит, менструация, конвулсии, индивидуална непоносимост към аспирин или озон, хипотония, сърдечносъдови заболявания, психични разстройства и заболявания на щитовидната жлеза. Озонотерапията не се извършва на лица под 14 години.

Процедурата трябва да бъде провеждана от професионалист – дерматокозметолог!

Коментари

  1. Аз съм един от излекуваните чрез озонотерапия и я препоръчвам на всички. При две дискови хернии и непоносими болки с почти невъзможно движение сега съм нов човек.Препоръчвам на всички колеги по страдание да се обърнат към д-р Дончева в Пловдив, която ме излекува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...