Как да отслабна без тежки последици? - Revita.bg

Как да отслабна без тежки последици?

Съществуват безброй много фактори, които да ви повлияят и да качите някое и друго килце. Няма страшно!

Ако по стечениe на обстоятелствата например се е появил проблем в ендокринната ви система, то наддаването на килограми може да се определи като следствие на някаква болест. Познати са болести, придружени с качване на килограми и обострен апетит. В такива случаи е важно не толкова да се борите с килограмите, а да установите самият причинител.

Има и друг вид затлъстяване, което се среща изключително рядко. Това е генетично-обусловеното затлъстяване. Ако цар Симеон и неговите роднини например са били дебели, означава, че цялото поколение е предразположено към затлъстяване. Това в никакъв случай не означава, че генетичното затлъстяване е вечен капан, от който няма излизане. С малко повече търпение и силна воля, дори генетичното затлъстяване няма да ви се опре да покорите кориците на модните списания.

Доста по-често причината за наднормено тегло е другаде. Обикновено погълщаме количества повече калории, отколкото изразходваме и останалата енергия няма друг избор, освен да се превърне в запаси на организма. Които пък от своя страна се трансформират в излишни натрупвания, които често проклинате пред огледалото.

Затлъстяването –

защитна реакция на организма

Както стана дума излишните килограми може да са неприятен момент вследствие на някаква болест. Организмът много лесно увеличава мастната си тъкан, което се превръща в удобно местенце за токсините. Токсините по принцип идват отвън – тежки метали във водата, изпарения от бои, храна, пълна с консерванти и оцветители и др. Не е задължително, разбира се. Тялото може и само да си набавя токсини – при недостиг на ензими, при възпаление на задстомашната жлеза или при вредни процеси в корема. Когато токсините навлязат в кръвта, те си взаимодействат с липидите, които донякъде намаляват вредното въздействие. Неприятният момент идва после – върху бедрата, корема и задните части се образуват мастни клетки, които наричаме целулит.

Ние го мразим, но именно целулитът е защитната реакция на организма, който вече е с отслабена имунна система. Всичко това вследствие на нездравословната храна и нездравословния начин на живот, който водим. И колкото и невероятно да ви се струва, има още една причина, поради която не бива да мразим целулита. Вместо него, можем да се разболеем от рак, както се случва все по-често. Нека просто го наречем „по-малкото зло”.

Какво става, когато се опитаме да отслабнем?

Когато се опитаме да се отървем от излишните килца, започва жестокото наказание за миналото нехайство. Токсините бавно излизат от мазнините и чрез кръвта започват да тровят жизнено важните органи – мозъка,черния дроб и бъбреците. Колкото и страшно да звучи, положението съвсем не е безнадеждно.

Ако сте изпробвали някакъв вид диета, вероятно са ви посъветватли да предприемете очистване на организма – т.нар. детоксикация. При нея организма се освобождава от тези токсини и не им позволява да застрашават която и да е част от тялото. Съществуват биологично активни хранителни добавки, при чиито прием само за няколко дена се изчиствате и сте готови за следващата уникална диета, която открихте в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...