Ечемикът е следващата “супер храна”

Когато човек чуе думата „супер храна“, най-вероятно си представя нар или черна боровинка – плодове, доказали своите вкусови и лечебни качества за организма. Без съмнение консумацията им има благотворно влияние. Канадски учени обаче смятат, че списъкът на „супер храните“ не се изчерпва дотам. Те вече са добавили и ечемика към свръх полезните продукти, които задължително трябва да присъстват в менюто ни. „Успяхме да докажем, че ечемикът има благотворно влияние върху имунната, сърдечно-съдовата и храносмилателната система на човек. Това се дължи на уникалния му състав, който досега не е бил подробно изследван“, твърди Нанси Амс, от изследователския екип. Според учените възможно е дори ечемикът да се бори успешно с някои ракови заболявания. Изследователите се надяват в най-скоро време ечемикът да се приема като един от най-силните антиоксиданти. Той е богат на витамините В1, В2, B3, В6 и В9, фосфор, магнезий, цинк и желязо.

Ревита Ви препоръчва:

Ечемик (кълнове), 500 mg

Вашият коментар

Close Menu