Портокаловият сок причинява подагра - Revita.bg

Портокаловият сок причинява подагра

Безалкохолните напитки и плодовите сокове, богати на фруктоза, увеличават риска от подагра при жените с около 2.5 пъти. Това показва проучване, проведено в Бостън (САЩ).
Подаграта е заболяване, която протича с увеличаване на съдържанието на пикочната киселина в кръвта. В по-голямата част от пациентите пикочната киселина се отлага като кристали в бъбреците.
Болестта се проявява след системното преяждане с дивечово месо, особено дреболии (черен дроб и бъбречета), както и употребата на алкохол. При тяхната консумация в кръвта се натрупват разпадни вещества, наречени пурини. Според статистиката мъжете са 4 пъти по-застрашени от жените, но през последните години броят на дамите с подагра значително се е увеличил.
Резултатите от проучването сочат, че има сериозен риск жените, които пият по две чаши портокалов сок на ден или литър подсладени напитки да развият болестта. Причината е, че напитките съдържат високо количество захар, което води до увеличение на пикочната киселина. Тя прониква в ставите, които се подуват и болят.
В проучването са взели участие 80 000 жени над 22-годишна възраст. Учените са изследвали техните навици в продължение на месеци. Оказало се, че рискът от заболяването при тези, които ежедневно пият портокалов сок е 41%. Опасността за дамите, които посягат постоянно към безалкохолните напитки се увеличава с цели 70%.

Ревита Ви препоръчва:

Репей (корен), 540 mg

Дяволски нокът (корен), 480 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...