Всичко, което искате да знаете за фитнеса, но се страхувате да попитате - Revita.bg

Всичко, което искате да знаете за фитнеса, но се страхувате да попитате


По кое време е по-добре да се тренира?

Няма подходящ или неподходящ час за тренировка. Единственото условие е да се тренира винаги по едно и също време. Спазването на определен режим прави упражненията много по-ефективни. Освен ако не страдате от безсъние, няма никакво значение дали спортувате сутрин, на обяд или вечер.

Позволено ли е да се яде преди тренировка?

Леката закуска 1 час преди фитнес ще регулира нивото на кръвната ви захар и ще ви помогне да тренирате пълноценно, без да изпитвате чувство на слабост или световъртеж. Но не прекалявайте. Никога не яжте големи количества храна непосредствено преди да влезете в залата. Да се спортува на пълен стомах е не само неудобно, но и много вредно.

Трябва ли да се пие вода по време на тренировка?

По време на интензивно физическо натоварване се повишава потоотделянето, което води до сериозна загуба на течности. Задължително пийте вода, когато спортувате – по няколко глътки на всеки 10-15 минути и всеки път щом почувствате жажда.

Задължителна ли е загрявката?

Преди интензивна тренировка загрявката действително е крайно необходима. По време на загрявка вие подготвяте своите мускули за предстоящите физически натоварвания. 5-10 минути бягане на пътека или въртене на велоергометър, преди основната тренировка, са напълно достатъчни.

Кои упражнения са най-ефективни?

Комплексното натоварване е най-доброто решение. Правете упражнения за сила, аеробни упражнения и стречинг (разтягане). По този начин вие ще поддържате тонуса на вашите мускули и подвижността на ставите, а също така ще подобрите работата на сърдечносъдовата си система.

Колко бързо трябва да се отслабва?

Здравословно е да се отслабва приблизително с половин-един килограм седмично. Разбира се в началото на програмата за отслабване е нормално да сваляте повече килограми. Но ако продължите да отслабвате с повече от килограм на седмица, вие рискувате да „стопите“ не само вашите мазнини, но и част от мускулната си маса.

Важно ли е дишането за изпълнението на упражненията?

Правилното дишане по време на тренировка е от изключително значение. Преди да започнете да изпълнявате поредното упражнение, задължително уточнете техниката за дишане с вашия фитнес инструктор. Когато дишате правилно, вие осигурявате на вашите мускули необходимото количество кислород, от което те се нуждаят по време на тренировка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...