Фитбол - Revita.bg

Фитбол

ФитболФитбол е направление във фитнеса, което представлява едновременно аеробна и силова тренировка, извършвана с помощта на специална гимнастическа топка.Защо фитбол?

Регулярното посещаване на тренировки по фитбол подобрява координацията на движенията и нормализира кръвното налягане. Фитбол помага също така за:

  • редуциране на теглото и тонизиране на всички мускулни групи;
  • формиране на правилна осанка и укрепване на гръбните мускули;
  • снемане на напрежението и стреса;
  • намаляване на болките в ставите и подобряване на тяхната подвижност.

Фитбол също така оказва обезболяващо действие и влияе благотворно върху работата на храносмилателната система, бъбреците и черния дроб.

За кого е полезен?

Фитбол не включва тежки физически упражнения и може да се практикува както от възрастни, така и от деца. Този вид фитнес е особено полезен за хора с варикозно разширени вени и страдащите от сколиоза или затлъстяване.

Подходяща топка

Качествената топка е залог за добра тренировка. Нейният диаметър зависи от ръста на трениращия.

Да се определи правилния размер на топката е много просто – в седнало положение краката трябва да образуват ъгъл от 90о.

*Забележка! Въпреки, че фитбол може да се практикува и в домашни условия, е препоръчително упражненията да се извършват във фитнес зала, под наблюдението на опитен треньор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...