Хлорела (микроводорасли) - Revita.bg

Хлорела (микроводорасли)

ХлорелаХлорела има мощно детоксикиращо действие срещу тежки метали и други пестициди. Много изследователски проекти в САЩ и Европа сочат, че тези микроводорасли могат също да помогнат при борбата на организма с устойчиви въглеводороди и метални токсини като живак, кадмий и олово, както паралелно с това засилва имунната система.

В Япония интересът към хлорела се фокусира около детоксикиращите свойства – способността да премахва отровните вещества от организма. Освен това подобрява състоянието на храносмилателния тракт.

За естествените защитни функции на организма е необходима чиста кръвоносна система с изобилие от червени кръвни телца, които да пренасят кислорода. Прочистващият ефект, който хлорела има върху червата и черния дроб, помага на кръвта да се освободи от токсините. Чистата кръв гарантира, че метаболитните отпадъци ще се държат настрана от тъканите.

Името на хлорела идва от голямото количество хлорифил, което съдържа – много повече от което и да било друго растение. Хлорофилът е едно от най-добрите хранителни вещества, което действа прочистващо на червата, черния дроб и кръвта.

Хемоглобинът е протеинът в нашите червени кръвни телца. Клетките на хлорофила са почти идентични с тези на хемоглобина с едно изключение : хлорофилът съдържа магнезий, а хемоглобинът – желязо. Това е важно, защото магнезият е ключов фактор за правилното функциониране на сърцето. За всеки удар на човешкото сърце е необходим магнезий.

Хлорофилът е ефективен в борбата с анемията и стимулира производството на червени кръвни телца. Подпомага оросяването на мозъка и затова често е наричан “храна за мозъка”.

Хлорела помага при лош дъх и запек. Освен това стимулира дейността на макрофагите и Т-клетките чрез увеличаване на нивата на интерферон, като по този начин се увеличава и способността на имунната система за борба с чужди нашественици като вируси, бактерии, химикали или чужди протеини.

Интерферонът е една от най-ефикасните натурални защити на организма срещу рак. Един от методите за борба с рака е именно стимулирането на производството на интерферон. Ето защо хлорела се препоръчва силно в тази насока. Освен това микроводораслите помагат за поддържането на здравословeн PH баланс, който често е нарушен от вредните храни, които приемаме ежедневно. Това е важно, защото повечето вируси виреят и се развиват в кисела, а не в алкална среда.

Проучвания сочат, че хлорела нормализира кръвната захар в случаи на хипогликемия, когато нейните нива  са твърде ниски. Нормалните нива на кръвна захар са необходими за нормалното функциониране на мозъка, сърцето и обмяната на веществата.

Лабораторни експерименти показват, че редовната употреба на хлорела намалява високото кръвно налягане и предпазва от инсулти и инфаркти.

Хлорела (микроводорасли), 9.5 out of 10 based on 4 ratings

Коментари

 1. Бихте ли споделили каква е цената на хлорелата описана по-горе в текста. Какви са разфасовките и как се съхранява преди и след отваряне.

  1. Здравейте,

   Цената е хлорелата е около 32 лв в аптека. Разфасовката е 410 мг X 100 капсули. Нужно е да се съхраняват на хладно и сухо място.

   Поздрави и хубав ден!

   Мария Радоева
   Ревита ООД
   http://www.revita.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Коса кожа
Искате ли грандиозна промяна във вида на кожата и косата?
    Състарена кожа с бръчки, косопад, изтощена и вяла коса без блясък, преждевременно загубила естествения си цвят, меки и чупливи нокти… Тези негативни...
Белези
Заличете белезите от акне в домашни условия и без скъпи процедури!
    Въпреки че акнето се среща по-често през пубертета, все повече хора в зряла възраст се сблъскват с този проблем. Причината за появата...
Рибено масло
Омега-3 подобрява мозъчната функция у деца и възрастни!
    През последните няколко години омега-3 полиненаситени мастни киселини се превърнаха в една от суперзвездите на доброто хранене. Но какво точно представляват омега-3?...