Митове и истини за отслабването - Revita.bg

Митове и истини за отслабването

Митове и истини за отслабванетоЯденето през нощта ви прави дебели. Откъде ли идва този мит? Нима никакви доказателства в подкрепа на това твърдение. Единственото, което е сигурно, че приемането на прекалено много калории увеличава сантиметрите по ханша и бедрата ви. Ето защо, ако хапвате повече сладкиши или месце независимо сутрин или вечер килограмите ще се трупат.

 

 

Някои видове захар са по-вредни от други. Дали? Според различни проучвания организмът ни обработва фруктозата по един и същи начин. Затова няма кой знае каква разлика във видовете захар. Единственото условие е да не прекалявате с консумацията й.

 

 

Кафето не е полезно. Всъщност това изобщо не е вярно. Вече има категорични доказателства, че чаша кафе може дори да ви помогне да се справите с излишните килограми, както и да намалите риска от диабет тип 2. Все пак ограничавайте се с 1 максимум 2 чаши на ден.

 

 

Избягвайте мазнините, за да отслабнете. Организмът ви се нуждае от протеини, мазнини, въглехидрати и витамини. Без тях тялото не може да функционира правилно. Липсата, на която и да е от тези съставки води до дисбаланс и редица проблеми. Диетите, при които се набляга само на една от тях създават множество неразположения. По-добре ускорите метаболизма си, който след навършване на 30 години се забавя, отколкото да се лишите от някоя важна съставка в храната. Ускоряването на метаболизма помага да се справите с излишните килограми без да усетите и по естествен начин.

 

 

Пийте повече вода, за да отслабнете. Колкото и да ви се иска, не може да загубите килограми само с консумацията на вода. Вярно, че прозрачната течност е безценна и не може да живеете без нея, но тя няма да ви помогне да се сбогувате с натрупаните килограми. Уви, още един мит е разбит.

 

 

Сладкото може да причини диабет. Ако от сутрин до вечер се храните само със сладкиши…  може би. Но реалността е друга. Диабетът може да се прояви, ако сте със свръхтегло и не спортувате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...