Юка - Revita.bg

Юка

ЮкаЮка е лековито растение, което вирее в  топлите и сухи райони на Централна и Северна Америка. В исторически план, според медицинския университет в Пенсилвания, много различни видове корен от юка са използвани с лечебни цели от индианците и първите заселници на Калифорния.

Това растение има високо съдържание на сапонин, което обяснява факта, че се използва за изготвянето на разнообразни видове натурални шампоани и сапуни. Освен това, юка има много благоприятни за здравето свойства, които позволяват използването на билката за изготвяне на различни медикаменти.

Коренът от юка съдържа ресвератрол. Това е естествен антиоксидант, който предпазва тялото от вредата на свободните радикали, които  пък могат да доведет до по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания.

Веднъж попаднал в стомаха, сапонинът, който се съдържа в билката, се прикрепя за холестерола и помага на организма да предотврати неговото усвояване.

Когато се приема орално, коренът от юка помага за справянето със симптомите, свързвани с артрит, бурсит и подагра. Счита се, че сапонинът спира производството на определен тип химикал в тялото, който пречи на растежа на  хрущялите. Затова приемът на юка води до заздравяване на ставите.

Коренът от юка притежава и противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на подуванията и болките, свързани с гореизброените заболявания. Направените дотук научни изследвания действително сочат, че тази лековита билка представлява ефективно средство за борба с артрита.

Ето основните ползи, които носи юка на човешкия организъм:

  • Образува защитен слой върху чревните стени.
  • Помага да се елиминират патогенните организми. Насърчава растежа на добрите бактерии.
  • Помага за справяне с някои чревни инфекции. Намалява възпалението и подуването.
  • Намалява стомашно-чревните разстройства.
  • Помага при колит и дивертикулит.
  • Премахна полепналите отпадъци от чревните стени.
  • Помага при запек и газове.
  • Облекчава спазми и болки в корема.
  • Намалява възпалението, подуването и сковаността на ставите.
  • Намалява вредния холестерол.

Ревита Ви препоръчва:

Юка (стебло), 490 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...