Ръженият хляб потиска чувството на глад - Revita.bg

Ръженият хляб потиска чувството на глад

Ръженият хляб потиска чувството на глад

Ръженият хляб, който традиционно се приготвя без мая и с гъста закваска, понижава апетита!!!

До този извод стигнаха шведски учени, според изследванията на които далеч не всички видове хляб способстват за трупане на излишни килограми. В частност ръженият хляб е полезен с това, че помага да се контролира чувството на глад. Този ефект се обяснява с факта, че ръжта и ечемикът забавят процесите на преработка на храната, следователно след употреба на така наречения „черен” хляб човек се чувства сит по-дълго време.

Ръженото брашно притежава и други полезни свойства. То е богато на фибри, съдържа цинк, манган и необходимата на организма аминокиселина – лизин. Брашното от ръж съдържа приблизително 30% повече желязо от пшеничното и почти 2 пъти повече калий и магнезий. Редовната употреба на ръжен хляб спомага за понижаване на холестерола в кръвта, по-добра обмяна на веществата, нормализиране на сърдечната дейност и извеждане на шлаките от организма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...