Ленено масло срещу болки в корема Болки в корема, главоболие, раздразнителност… Едва ли има жена, която да не е изпитвала неприятния предменструален синдром. При някои дами той продължава само няколко часа, при други – с дни. Специалистите обясняват, че се дължи на хормоналните промени, които настъпват в организма на жената преди появата на мензеса. Въпреки това обаче, в продължение на години жените ежемесечно страдат. Добрата новина е, че наскоро проведено проучване на бразилски учени показа, че комбинацията от есенциални мастни киселини и витамини може напълно да предотврати появата на предменструален синдром. Изследователите са категорични, че жените, които ежедневно в продължение на 6 месеца приемат от важните киселини и едновременно с това Витамин С вече няма да се оплакват от болки в корема и раздразнение.
В проучването са участвали 120 жени, страдащи от тежка форма на предменструален синдром. Те били разделени на две групи като половината от тях получавала есенциални мастни киселини и витамини, а другата – плацебо. 6 месеца по-късно се оказало, че дамите от първата група вече не забелязват симптомите на предменструалния синдром.
Статистиката сочи, че в световен мащаб около 95% от жените се оплакват от поне един от симптомите на предменструалния синдром. 35% пък имат изключително тежки проявления – като гадене, силни болки и виене на свят. Много дами са изключително неработоспособни в периода преди появата на мензеса, те са раздразнителни, избухливи и дори склонни на насилие.
Учените са убедени, че откритието им е изключително важно, тъй като есенциалните мастни киселини не променят хормоналния баланс в женския организъм, а само подтискат неприятните симптоми, което определя тази терапия като напълно безопасна за дамите.
Есенциалните мастни киселини са полиненаситени мастни киселини от две групи – Омега-6  (линолова, гама линоленова, дихомо-гама линоненова, арахидонова, докозатетраенова и докозапентаенова мастни киселини) и Омега-3 (алфа-линоленова, ейкозапентаенова, докозапентаенова и докозахексаенова мастни киселини). Те се съдържат в лененото масло, кокосовото, конопеното, крил маслото.

Ревита Ви препоръчва
Vit C Release, 500 mg
Иглика масло, 1 300 mg
Кокосово масло, 474 ml
Коноп & протеин & фибри, 454 g
Конопено масло, 237 ml
Крил масло, 500 mg
Ленена пудра с протеини & фибри & лигнани, 454 гр
Ленено масло, 1 000 mg 57% АЛК
Ленено масло, 1 300 mg 57% АЛК
Ленено масло, 474 ml
Ленено масло, 474 ml Супер лигнан
Пореч масло, 1 300 mg
Мега ЕФА бленд, 1 350 mg
МЕГА – ДХК, 1 000 mg
Неуроминс ДХК, 100 mg
Неуроминс ДХК, 200 mg
Витекс (плод), 400 mg
Китайска ангелика (корен), 565 mg
Малина (лист), 480 mg

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart