Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини


Цинкът (Zn) обезпечава нормалното функциониране на процесите в организма и поддържа ензимната система и клетките. Той е съставна част на над двадесет и пет различни ензима, необходими за храносмилането и метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините, и се използва за производството на тестостерон, което го прави особено важен за организма на мъжете. Цинкът поддържа имунната система, а в съчетание с витамин А осигурява нормалния процес на адаптиране към тъмнината, когато очите се нагаждат към по-ниски нива на осветеност.

Дефицитът на цинк в тялото е виновен за ред заболявания, като диабет, аденом на простатата, катаракта, сърдечни болести, увреждания на мозъка и нервната система, язви, хранителни алергии, кожни болести. Признаците на евентуална недостатъчност на цинк включват загуба на коса, депресия, загуба на тегло, подуване, загуба на апетит, обриви и други кожни алергии.

Освен за поддържане на мъжката плодовитост, цинкът намира широко терапевтично приложение при предотвратяването на вирусни инфекции и за общо укрепване на имунната система. Освен това той подпомага възстановяването и зарастването на рани и подобрява издръжливостта при тежки физически натоварвания.

Богати на цинк са стридите, скаридите, херингата, скумрията, черното пилешко месо, яйцата, черният дроб, тиквените семки, слънчогледът, гъбите и зърнените култури.


Ревита
Ви препоръчва:

Калций, магнезий и цинк, 255 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Мореплаватели/ Имунна защита, 145 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Самбукус имун систем сироп, 120 ml

Самбукус имун систем, 215 mg

Вашият коментар

×

Cart