Жълт кантарион - Revita.bg

Жълт кантарион


Това растение се радва на истински успех през последните десетилетия. То се оказва изключително ефективно при депресии и сезонни колебания в настроението.

Жълтият кантарион е многогодишно растение с жълти цветове. То се среща в Европа, Западна Азия и Северна Африка. Използва се от столетия като средство с местно приложение при рани и изгаряния, при заболявания на бъбреците и белите дробове, както и при смущения в настроенията.

Жълтият кантарион съдържа разнообразни активни съставки. Досега се изследваше единствено действието на хиперицина и псевдохиперицина в него, но вече се обръща по-сериозно внимание и на другите му съставки като хиперфорин, ксантонови производни и флавоноиди.

Принципът на действие на жълтия кантарион е подобен на този при лекарствените средства срещу депресия. Той спира повишаването на нивата на невротрансмитерите серотонин, норепинефрин и допамин. Доказано е, че хиперицинът и псевдохиперицинът имат силно антивирусно действие – например срещу вируса на херпес, различни грипни вируси, хепатитния вирус. Препаратите с локално приложение (мазила, мехлеми), които съдържат жълт кантарион, се препоръчват при изгаряния и рани. За това му приложение спомага и силното му антибактериално действие.

Диагностицирането и лечението на депресията могат да бъдат много сложен процес. Ако страдате от депресия и решите да включите жълт кантарион в лечението си, не забравяйте да спазвате подходяща хранителна диета и физически упражнения. Резултатите се забелязват след най-малко две седмици. Все още не е добре проучено действието на екстракта от жълт кантарион при деца, затова използването му при тях не е препоръчително. Понякога се срещат някои странични ефекти, но само при приема на големи дози – слаби стомашно-чревни неразположения или обриви по кожата. Добрата новина е, че той няма страничните ефекти на антидепресантите като променена сексуална активност (импотентност).

Ревита Ви препоръчва:

Жълт кантарион, 420 mg

Жълт кантарион 300 mg, естествен антидепресант без странични ефекти

Жълт кантарион 15 ml, отпуска нервите и подобрява съня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...