×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Забавете стареенето с Омега-7Д-р Петя Попова, дерматолог, отговаря на въпросите на “Ревита”:

Д-р Попова, кога една жена трябва да започне да полага грижи за външния си вид?
Добрият външен вид е резултат от много и системни грижи. Добре е още от ранна възраст жената да започне да обръща внимание на това как изглежда. За да очарова със своята красота, всяка дама трябва да се постарае да забави процесите на стареене на кожата, да предотврати възпаленията, които биха увредили епидермиса и биха оставили белези (като акнето в пубертета, например), да внимава на какви външни влияние се подлага. Важно е да се отбележи, че слънцето, колкото и да е полезно при злоупотреба и продължителна експозиция предизвиква фотоиндуцирано стареене и жената трябва да полага особени грижи за кожата, косата и ноктите. Храната, която поема също е от значение. Всеизвестен факт е, че красотата е резултат не само на външните, но и на вътрешните грижи, които полагаме за себе си.

Какви “вътрешни” грижи може да положи всяка дама?
От значение за красивата коса, например е жената да обърне внимание на космените фоликули, които са в слоевете на епидермиса и дермата на кожата. Тази зона е богато кръвоснабдена. Здравата и красива коса зависи от хранителните вещества, витамините и минералите, които са доставени до космените фоликули. Те помагат за растежа и здравината на косъма. Това не се постига само с външни средства. Необходимо е жената да се храни здравословно, да приема определени хранителни добавки в най-рисковите сезони – пролет и есен.
Добре е в този период да се вземат витамин А, и витамин Е, които са силни антиоксиданти и неутрализират вредното въздействие на свободните радикали, витамини от В групата, минерали, микроелементи. От значение е и приемът на достатъчно протеини, за да може да се изгради матриксът на косъма, което пък ще повлияе върху здравината и растежа на косата като цяло.
Разбира се, външната грижа не бива да се пренебрегва. Всяка дама трябва да избере подходящ шампоан, който да няма агресивно въздействие,т.е. да не изсушава косата й. Да подбере подходяща маска. Днес вече на пазара се предлагат най-разнообразни продукти с различни видове масла.

Забавете стареенето с Омега-7Как се отразяват Омега-3, Омега-6, Омега-7 и Омега-9 ненаситените мастните киселини върху външния вид?
Ненаситените мастни киселини влияят благотворно върху целия организъм. Подобряват имунитета на организма, забавят развитието на атеросклерозата, регулират кръвната захар, предпазват от дегенеративни заболявания, свързани с остаряването, необходими са за работата на ендокринните жлези, скъсяват времето за възстановяване  след умора. Това забавя процесите на стареене и без съмнение се отразява благоприятно върху състоянието на кожата, косата и ноктите.
Доказано е, че Омега-7 например или още палмитолеиновата  киселина намалява с възрастта. За съжаление обаче тя не може да се синтезира самостоятелно от организма. Ето защо, ако искаме хубава кожа и коса ние трябва да я внесем отвън като хранителна добавка. Тя забавя процесите на стареене, има омекотяващо, хидратиращо и противовъзпалително действие. Омега-7 се грижи за кожата и лигавиците.
Освен това Омега ненаситените мастни киселини неутрализират действието на свободните радикали, които са в основата на редица заболявания включително на кожата, косата и ноктите.
Маслото от ракитник, например е изключително богато на Омега-7. Освен това то съдържа големи количества витамин С и фолиева киселина, витамини от групата В, а също и РР, Е, К, каротин, флавоноиди, минерали, микроелементи.

Може ли приемът на ненаситени мастните киселини да се отрази на килограмите?
Приемът на Омега киселините не би трябвало да увеличи апетита, но в ежедневието си ние приемаме какви ли не вредни мазнини, като маргаринът, например. Тези мазнини влияят неблагоприятно на организма и са в основата на трупането на килограми. Ненаситените мастни киселини доказано имат само благотворно въздействие върху тялото ни. За съжаление те не могат да се синтезират сами, а трябва да се внасят отвън с внимателно подбрана храна и хранителни добавки. Дамите, които приемат Омега-киселините не трябва да се притесняват за килограмите си. Те могат да ги контролират с балансирано, здравословно хранене.

Защо човек има нужда от допълнително хидратация и как да стане това?
Много от органите ни са  покрити с лигавици – очите, носа, устата, дихателната, гениталната система... За съжаление редица са причините, които водят до прекаленото им изсушаване. Когато човек седи по цял ден пред компютъра, лигавиците на очите му се изсушават. Това може да доведе до сериозни проблеми. Същото се отнася за сухотата на устата, на дихателните пътища, на гениталиите... В менопаузата проблемът при жените се задълбочава. Добрана новина е, че едно от свойствата на Омега-7 е да хидратира и предпазва от възпаляване лигавиците. Така тялото ни е защитено. Важно е, човек да пие достатъчно вода, но често тя не може да се задържи в клетките и междуклетъчното пространство. Голяма част от нея се изхвърля от организма. От значение е течността да се задържа в лигавицата и в клетките без да се получават оттоци. Това се получава с помощта на Омега-7.

Смяната на сезоните влияе ли върху косата, кожата и ноктите?
Не е необходимо жената постоянно да приема витамини и хранителни добавки. Все пак пролетта и есента са сезоните, когато е добре да се направи курс, който да укрепне космените фоликули. Това са сезоните, когато организмът се пренастройва за следващия. През лятото косата е била подложена на вредното въздействие на слънцето, водата и вятъра. Затова през есента трябва да й се помогне да се възстанови. Студът и вятърът през зимата не се отразяват благоприятно. Ето защо през пролетта косопадът е често срещан, а и организмът се настроява за нов по-топъл сезон.
Все  пак косопадът може да се дължи и не само на външни, но и на вътрешни фактори – стрес, заболяване, хронични инфекции, проблеми със зъбите или стомаха. Бременността и раждането, въпреки че са естествени състояния също водят до косопад. Редно е обаче при по-сериозен проблем да се потърси специалист.

Кога трябва да се търси лекарска помощ?
При първите симптоми на косопад трябва да се потърси лекарска помощ. Понякога пациентките се лекуват сами, но не винаги успешно. Някои народни рецепти се предават с години, но не във всички случаи са ефективни. Факт е, че често косопадът не е резултат само от външни фактори. Трябва да се определи причината и да се вземат мерки. Лекарят може да прецени дали има нужда от лекарства, витамини и хранителни добавки или проблемът ще отмине за няколко седмици.

Какъв съвет може да дадете на жените за цялостна грижа за външния вид?
Красотата и забавяне процесите на стареене изискват системни и ежедневни грижи. Трайни резултати не могат да се получат, ако една жена работи върху себе си в продължение на месец или два. Всички трябва да усвоим навици, свързани с красотата и здравето ни, които да се превърнат в рутина. От значение е с какво се храним, какви хранителни добавки вземаме периодично, без да прекаляваме, каква качествена козметика ползваме. Всяка дама трябва да опознае себе си, онова, което й харесва и допада .

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.