УБИКВИНОЛ QH® АКТИВЕН КОЕНЗИМ Q10 100 mg

81.97лв.

Убиквинол QH® Активен Коензим Q10 100 mg – Естествен продукт при сърдечно-съдови проблеми и преждевременно стареене

При нарушени функции на сърдечно-съдовата система, висок холестерол и прием на статини: В редица случаи проблемите със сърцето започват с неясни и заблуждаващи симптоми: затруднено дишане, силно изразена умора, усещане за слабост в сърдечната област, често повтарящо се главоболие, подуване на крайниците и др. Много са рисковите фактори, които пречат на сърдечно-съдовата дейност: наднормено тегло, повишен прием на наситени мазнини и преработени храни, липсата на физическа активност, дефицит на важни микронутриенти и др. Категорично доказано е, че един от най-полезните за сърцето и кръвоносната система микроелементи, е т. нар. убиквинол, която представлява редуцираната форма на коензим Q10.

 

Убиквинол благоприятства кръвообращението, увеличава енергията на клетките на сърдечния мускул и намалява риска от образуване и натрупване на мастни плаки по артериалните стени. Възпрепятства стесняването на артериите.  Подпомага оптималното функциониране на клетките на сърдечния мускул. Допринася за здравината и издръжливостта на кръвоносните съдове.

 

Убиквинол допринася за поддържане нормални нива на холестерола в кръвта. Има много полезно въздействие при хора, които се лекуват със статини (медикаменти за понижаване на холестерола), намалява вредния ефект от приема им. Осигурява стабилна защита на сърцето от свободните радикали и спомага за нормализирането на сърдечния ритъм и кръвното налягане.

 

При ускорено стареене, влошено състояние на кожата, интензивен стрес, умора: Излишъкът от свободни радикали в тялото води до видимо влошаване на външния вид, особено кожата, косата и ноктите, липса на енергия, изтощение, проблеми със съня и др. Свободните радикали са в основата на много ендокринни нарушения, неправилна обмяна на веществата и затлъстяване, акне, депресивни състояния и др. Причина за натрупването им в организма, е оксидативният стрес, предизвикан от физическо и/или емоционално изтощение, консумация на вредни храни, тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, живот в замърсена околна среда и т.н.

 

Убиквинол подпомага производството на енергия във всяка клетка. Допринася за неутрализиране на свободните радикали и намалява риска от прекомерното им образуване. Спомага за забавяне процесите на стареене и има много добър ефект върху състоянието на кожата.

 

Убиквинол подпомага клетъчното дишане и производството на аденозин трифосфат (АТФ) – основен енергиен компонент на клетките. АТФ отговаря за съхраняването и пренасянето на енергията в клетките. Аденозин трифосфат увеличава физическата енергия и издръжливост, и не позволява натрупване на млечна киселина в мускулните тъкани. Поради тази причина много спортуващи приемат убиквинол, с цел повишаване на физическата си сила.

 

Убиквинол има благоприятно въздействие върху мозъчната дейност и нервните клетки. Подпомага способността за концентрация и намалява психическото изтощение при хора, които се занимават с интензивен интелектуален труд.

 

От няколко години насам се провеждат многобройни проучвания, които доказват, че оптимизирането на митохондриите е мощна стратегия за справянето с процесите на стареене и дегенерацията. Митохондриите, наричани още „клетъчни енергийни фабрики”, влияят пряко върху процесите на стареене и продължителността на живота на клетката. Убиквинол подпомага митохондриалната функция, което забавя настъпващите с възрастта негативни промени в тялото.

Описание

CoQ10 (Коензим Q10)  е мастноразтворимо вещество, което се произвежда естествено от тялото. Намира се във всяка клетка и е най-силно концентрирано в органите, изискващи повече енергия: сърце, черен дроб, мускули, бъбреци. В организма CoQ10 съществува в окислена форма – като  убихинон (убиквинон), или в редуцирана форма – убиквинол. Полуокислената форма на CoQ10 се нарича убисемикинон. В тялото убихинонът може да се метаболизира до убиквинол и обратното. Проблемът е, че с напредването на възрастта метаболизирането на убихинон до убиквинол става все по-трудно. Затова е препоръчително хората над 35-годишна възраст допълнително да приемат убиквинол – формата, която работи по-бързо и ефективно, метаболизира се правилно и по начало е дефицитна след определена възраст. Убиквинолът се отличава с по-висока бионаличност, отлична усвоимост и по-мощно антиоксидантно действие.

Убиквинол е мощен антиоксидант в подкрепа на кардиоваскуларното здраве и запазването на клетъчната енергия. Предотвратява преждевременното стареене. Съдържа полиненаситени омега-3 мастни киселини и алфа-линоленова киселина (ALA).

Източник на активната, редуцирана форма на коензим Q10 – убиквинол, произвеждана от клетките и усвояваща се много по-добре от убихинона при хора над 35-години. 100% абсорбция!

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „УБИКВИНОЛ QH® АКТИВЕН КОЕНЗИМ Q10 100 mg“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close Menu