Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Избрано:

5-Хидрокситриптофан 100 mg /При депресия/

21.94лв.

5-Хидрокситриптофан 100 mg /При депресия/

21.94лв.

5-Хидрокситриптофан 100 mg – естествен продукт, от полза при депресия и безсъние.

Прочети Повече за 5-Хидрокситриптофан

При депресивни състояния, тревожност и проблеми със съня: Напоследък забелязвате постоянна тенденция в поведението си и начина, по който се чувствате – често сте тъжни, измъчват ви празнота, безпомощност и безнадеждност, уморени сте и ви липсва енергия през деня, трудно ви е да запомните по-голямо количество информация и да се концентрирате. Всичко това е придружено с проблеми със съня, като трудно заспиване, чести събуждания през нощта, сънливост през деня. Аптетитът ви е отслабнал или точно обратното – непрекъснато ви се яде нещо. Реагирате твърде емоционално на всичко, което ви се случва, често плачете, не можете да се справите с упоритото усещане за тревожност. А вие се тревожите за какво ли не и непрекъснато сте напрегнати.

5 – Хидрокситриптофан на Natural Factors  спомага за постигането на емоционално благополучие по напълно естествен начин, без привикване и други нежелани странични ефекти. 5 – Хидрокситриптофан подобрява настроението, намалява усещането за стрес и допринася за нормалния ритъм на съня. Значително редуцира тревожните пристъпи и помага за преодоляване на меланхоличните настроения. 5 – Хидрокситриптофан спомага за намаляването на апетита, което пък от своя страна допринася за здравословната редукция на теглото.

Описание

5-Хидрокситриптофан е естествено вещество, образуващо се в организма от незаменимата аминокиселина триптофан, която се внася в тялото чрез храната. В мозъка, 5-хидрокситриптофан (5-НТР) се превръща в серотонин. Серотонинът, известен още като 5-хидрокситриптамин или „хормон на щастието”, предава нервните импулси между мозъчните клетки. Основно се съдържа в мозъка, където се и синтезира, както и в червените кръвни телца. Нивата на серотонин в организма са от ключово значение за настроението, апетита, сексуалността и др. Ниските нива на серотонин неминуемо водят до тежки депресивни епизоди, тревожност и състояния на паника и тревожност, ниско самочувствие, безсъние, главоболие и др.

5-хидрокситриптофан на Natural Factors е натурален продукт, който не предизвиква зависимост. Приемът му води до повишаване нивата на серотонин. Активната съставка от 5-HTP в 5-Хидрокситриптофан, е извлечена от семената на африканското растение Griffonia simplicifolia, като чистотата на състава във всяка каплета, е гарантирана!

Всяка каплета осигурява 100 mg активно вещество в гарантирано чиста среда без замърсители. Благодарение на специалното ентерично покритие, каплетите не дразнят стомаха. Атрактивната цена, голямата разфасовка, както и силната концентрация на растителния екстракт, са още една причина да изберете Хидрокситриптофан, на Natural Factors!

Вижте разфасовката от 50 mg тук: 5-хидрокситриптофан 50 mg /При депресия/.

СЪДЪРЖАНИЕ

Хранителна добавка, 60 филмирани каплети

 

Съдържание:                                             (в 1 каплета)              дн.доза

5-HTP (L-5-Хидрокситриптофан)

(от семена от Griffonia simplicifolia)        100 mg                    400 mg

 

Други съставки: Дихидрат на дикалциев фосфат E341(ii), микрокристална целулоза E460(i), пречистена вода, външно филмиращо покритие (етил целулоза Е462, средноверижни триглицериди, олеинова киселина, въглехидратна смола [целулоза Е460], глицерол Е422, натриев алгинат Е401, стеаринова киселина Е 570), растителен магнезиев стеарат Е572 (лубрикант).

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители и подсладители, царевица, млечни продукти, соя, нишесте/скорбяла, пшеница, глутен или мая.

Нето тегло: 29 g

ДОЗИРОВКА

Дозировка и приложение:

За добро настоение: по 1 каплета 2-3 пъти дневно с храна. Използвайте минимум  1 седмица за видим положителен ефект.

За добър сън: по 1-2 каплети с храна 30-45 минути преди лягане.

За облекчаване симптомите на Фибромиалгия: по 1 каплета 3-4 пъти дневно с храна. Използвайте минимум  2 седмици за видим положителен ефект.

За минимизиране на риск от стомашно-чревни проблеми започнете със стартова доза от 50-100mg 2-3 пъти дневно и постепенно увеличавайте дозата за период от 2 седмици. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт за употреба над 1 година.

Приложение: Допринася за нормалната функция на нервната система и съня, облекчава симптомите на фибромиалгия.

Забележка: Само за възрастни. Не използвайте, ако страдате от склеродермия. Да се прилага с повишено внимание, ако Ви предстои работа с машини, шофиране на моторни превозни средства или извършване на дейност, изискваща висока концентрация. Консултирайте се с лекар, ако сте бременни или кърмещи, както и ако приемате карбидопа или лекарства/хранителни добавки със серотонинергично действие.  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Виж опаковката.

ПРОИЗВОДИТЕЛ

Производител: Natural Factors, Canada

Вносител: Гео Нутришън ЕООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48

Тел.: 02/ 953 05 83, 032/ 64 16 16

Отзиви

 1. Веска Георгиева

  Здравейте,може ли да се приема продукта с ланвенксин 300 mg и ремирта 30 mg, при диагноза повтарящо се депресивна разстройство текущ епизод?

 2. Петя

  Здравейте д-р Петрова!
  Много често чета коментарите, които давате на въпросите и съм възхитена от Вашата компетентност и вниманието, с което се отнасяте към хората. Поздравления! Аз съм на 40-години и от 12 години пия антидепресанти и успокоителни лекарства. Организма ми е наситен с отрови. Появиха се и болки в стомаха, нередовен цикъл, световъртежи и затлъстяване. Искам да кажа край на всичко това и на този омагьосан кръг. В момента пия Дуксет /1 табл./ , Цинаризин /3*1/ + В12, вит.Д и фолиева к-на. Искам да пречистя организма си, да премина изцяло на билкова основа и хранителни добавки, които нямат химия.Вие как мислите, дайте ми съвет.Ако го кажа това на психиатърката едва ли ще се съгласи, защото те си правят опити с нас. Мога ли да ги спра и да мина на 5-Хидрокситриптофан 100 mg или нещо друго.

  • д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Благодаря Ви за милите думи, но всъщност не съм толкова компетентна. Общо взето се старая да разбера проблема и да насоча към подходящ специалист, като понякога изказвам лично мнение, основано на опита ми в общата медицина.
   Относно Вашия въпрос – определяща е диагнозата – защо е изписан дуксет, за лечение на екзогенна или ендогенна психоза. Ако заболяването Ви е причинено от външни фактори, то би могло да имате успех с лечебни процедури като детоксикация, лечебно хранене и хранителни добавки, подходящи физически упражнения, упражнения за релаксация, медитация, рейки и т.н. методи за лечение на тялото и ума. При ендогенните психози медикаментозното лечение и наблюдение от специалист е задължително поради риск от неочаквани реакции на агресия или автоагресия – прояви, които имат своите ранни симптоми, разбираеми само за специалиста, който Ви наблюдава.

   д-р Аелита Петрова
   Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 3. veskabg75 (потвърден клиент)

  Здравейте изписаха ми антибиотик-Азитрокс 250.Трябва ли да спра приема на 5-хидрокситриптофана,докато приключи лечението с антибиотик

  • д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Не е необходимо.

   Д-р Аелита Петрова
   Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 4. Веселина Димитрова

  Здравейте! Приемам а нтидепресант Аритави 30мг по 1капсула на ден от 2месеца.В момента съм в процес на намаляне с цел спиране,стигнала съм до 1/4.Въпросът ми е дали мога да започна приемане на 5 хидрокситриптофан или трябва да изчакам период от време след спирането на Аритави.Благодаря за отговора

 5. Веселина Димитрова

  Здравейте!Два месеца пия Аритави 30мг по 1 капсула сутрин за фибромиалгия.В момента съм в период на намаляне и спиране,стигнала съм до 1/4.Мога ли да започна да пия 5 хидрокситриптофан или е необходимо да изчакам известен период след пълното спиране на антидепресанта Аритави.Благодаря Ви,

  • Д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   При тази доза и след постепенното спиране на медикамента, може да продължите с 5-ХТ без изчакване, но за по-голяма сигурност може да изчакате 2-3 дни. Елиминационният полуживот на дулоксетин е от 8 до 17 часа.

   д-р Аелита Петрова
   Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 6. Иванова

  И забравих да попитам какви лекарства за главоболие може да се приемат успоредно с тази добавка-беналгин,темпалгин,нурофен,панадол и мога ли да слагам капки в носа от рода на олинт,виброцил,гентазон.Благодаря за отделеното време.

 7. Иванова

  Здравейте.Може ли продукта да се приема успоредно с витамини Алайв.Може ли приема на една таблетка дневно от този продукт да доведе до серотонинов синдром.Искам да приемам добавката,тъй като изпитвам тревожност,много често главоболие,постоянно ми се спи и имам сърцебиене.Невролог ми е казвал,че е на нервна почва.Преди един месец спрях деанксит нали мога да започна приема на 5хтп.Трябва ли да ограничавам приема на някой храни,например като шоколад ,докато пия тази добавка.Благодаря предварително

  • д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   1 табл. от 100 мг не може да доведе до серотонинов синдром, ако не приемате антидепресанти повишаващи нивото на серотонин. Не е противопоказан с обезболяващи и капките за нос. Добре е да се приема вечер преди сън.може да започнете с 50 мг.

   д-р Аелита Петрова
   Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 8. г-жа Иванова

  Здравейте.Искам да попитам може ли този продукт да се пие успоредно с витемини алайв,тъй като пише че сместа от зелени храни предоставя аминокиселини ,сред които са Триптофан и Тирозин,пък и съдържат много неща,за които не знам дали няма противопоказания за взимане на двата продукта едновременно.Нещо да не се предозира серотонина и да стане опасно състояние.Благодаря предварително

  • д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Няма опасност от предозиране при едновременен прием на Алайв мултивитамини и 5-ХТ.

   д-р Аелита Петрова
   Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 9. Преслав Герасимов

  Здравейте , искам да попитам със СИНТРОМ как се влияе лекарството , тъй като трябва да ми е разредена кръвта ?

  • д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Извинете ни, че се забавихме с отговора.

   Не би трябвало да има проблем.

   д-р Аелита Петрова

 10. Тони (потвърден клиент)

  Може ли да се пие при депресивен епизод на Биполярно разстройство редом с ламиктал и литий

  • д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   При сериозни заболявания самолечението е опасно.

   д-р Аелита Петрова

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 11. Емил

  Моля за отговор може ли да се пие със стрезам за паническа атака благодаря

 12. Емил

  Моля за отговор може ли да се взима заедно със стрезам благодар

 13. Галя

  Здравейте,може ли да се ползва при паник атаки без лекарско предписание.Благодаря

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Също може да ви хареса…

×
×

Cart