Гимнема 500 mg - естествен продукт за намаляване нивото на кръвната захар


Гимнема 500 mg
Гимнема 500 mg
44.44
BGN
1
По здравно направление

Гимнема 500 mg


Кръвна захар
VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 10.0/10 (от 1 глас)

44.44лв.

Гимнема 310 mg x 60 капс. – естествен продукт за намаляване нивото на кръвната захар

При висока концентрация на глюкоза в кръвта:

 

Силна жажда, умора и слабост, бъбречни увреждания и често уриниране, проблеми с теглото – напълняване или отслабване, проблеми със зрението, състояния на мозъчна мъгла, замаяност, предразположеност към инфекции… Това са само част от симптомите, които предизвиква повишената кръвна захар.

 

За да се поддържат относително стабилни нивата й, задължителната терапия не е достатъчна. Необходим е комплексен подход, който включва много здравословно и чисто хранене, повече физическа активност, поддържане на нормално телесно тегло и нормални нива на холестерол, и др.

 

 

Гимнема (Gymnema) е източник на стандартизиран, сух екстракт от гимнема силвестре, известно с широкия си спектър от доказани терапевтични ползи при високи нива на кръвната захар.

 

Гимнема (Gymnema) оказва положителен ефект върху хомеостазата на кръвната захар, контролира апетита, регулира метаболизма на липопротеините и допринася за намаляването на холестерола и триглицеридите. Стимулира регенерацията на панкреаса.

 

Гимнема (Gymnema) оказва благоприятен ефект върху въглехидратния и липидния метаболизъм и допринася за повишаването на инсулина в плазмата.

 

Намалява усвояването на глюкозата в червата, предотвратява абсорбирането на захарните молекули и по този начин възпрепятства покачването на глюкозните нива. Притежава силно антиоксидантно действие. Намалява желанието за сладко и спомага за поддържането на нормално телесно тегло.

 

Описание на продукта:

Гимнема силвестре е растение, което прилича на нашата лоза, растящо в горите на Индия. Широко използвано в аюрведическата медицина, като в превод от хинди означава „разрушителя на захар“. Дъвченето на листата му блокира вкуса на сладките храни.

 

Екстрактът от гимнема силвестре  помага за намаляването на метаболитния ефект на захарта, предотвратявайки усвояването на захарните молекули от червата по време на храносмилането. По този начин допринася за поддържането на нормалната концентрация на кръвната захар.

 

Екстракт, стандартизиран до 25% киселини от гимнема.

 

Гимнема 500 mg, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Приложение

Приложение:  Допринася за поддържането на нормалната концентрация на кръвната захар.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсули  3 пъти на ден за предпочитане с  храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Съдържание


Съдържание: в 1 капс. дн. доза
Гимнема

Екстракт от лист, 25 % Гимнемова киселина (125 mg)
500 mg 1500 mg

 

Други съставки: Растителна капсула, целулоза, силициев диоксид.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти,глутен, сол, соя, захар, пшеница, мая или ГМО.

Допълнителна информация

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA, Gymnema

Вносител: Ревита ЕООД, Пловдив, бул. „Източен”48

Тел:  02/ 9530583;   032/ 641616

www.revita.bg; www.naturesway.com

Хранителна добавка, 60 V- капсули

Нето тегло:  30.3 g

 

Коментари

  1. Спаска Иванова

    (проверен):

    Описанието на продукта (310 мг със 75% киселини) не съответства на това, което реално доставяте (показано на снимката – 500 мг с 25% киселини). Това е заблуждаващо.

Добавете коментар