Витамин Д (сух) 400 IU х 100 капс. - естествен продукт за здрави зъби и кости


Витамин Д (сух) 400 IU х 100 капс.
Витамин Д (сух) 400 IU х 100 капс.
18.75
BGN
1
По категория

Витамин Д (сух) 400 IU х 100 капс.


Кости и стави
VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 10.0/10 (от 1 глас)

18.75лв.

Витамин Д (сух) 400 IU х 100 капс. – естествен продукт за здрави зъби и кости

 

В подкрепа на костите, зъбите и мускулите.

-Витамин D стимулира усвояването на фосфора и калция, и отлагането на калция в костите. Недостигът на „слънчевия витамин” възпрепятства депозирането на калция в костите, в резултат от което той отново се връща в кръвния поток. С времето този непрестанен цикъл на внасяне и оттегляне на калций във и извън костите, ги прави по-слаби и увеличава риска от фрактури. Често срещаните последици от дефицита на витамин D включват вторичен хиперпаратиреоидизъм и загуба на костна тъкан, което води до рахит, остеопороза, фрактури и дефекти в минерализацията, остеомалация (нарушена минерализация на костта), мускулна слабост, фрактури и др. Тъй като поддържа костната плътност, витамин Д е от ключово значение за намаляване на риска от остеопороза, особено при жени в менопауза.

 

Подпомага мускулната функция и допринася за намаляване на риска от мускулна слабост и аттрофия, включително атрофия на мускулните влакна.

 

Много съвременни изследвания твърдят, че витамин Д помага за поддържане нормалното състояние на зъбите и венците, и допринася за намаляване на риска от кариеси и пародонтоза.

 

Допринася за поддържане на имунната функция. Статистиката показва, че хората с нормални нива на витамин D в тялото боледуват много по-рядко от грип, настинка и др.

 

Може да има защитен ефект върху еластичността на артериите и сърцето, и да спомогне за поддържане на нормалното кръвно налягане, нормалните нива на холестерола.

 

Описание на продукта:

Витамин Д е мастноразтворим витамин, който се образува в човешкото тяло под въздействието на слънчевите лъчи. Под влияние на много фактори, броят на хората, страдащи от недостиг на слънчевия витамин се увеличава все повече. Това е един от най-често срещаните и най-опасни дефицити, които засягат дейността на редица органи и системи в човешкия организъм.

 

Най-добрият източник на витамин D е слънчевата светлина. Той се съдържа в минимални количества и в някои храни, включително риба, рибено масло, в говеждия черен дроб и яйцата.

 

Кои са отличителните симптоми при дефицит на витамин D?

-Загуба на апетит

-Необяснима загуба на тегло

-Диария

-Проблеми със зрението

-Парене в гърлото

-Болки и умора в мускулите

-Изтощение, депресия, безсъние

-Сезонно афективно разстройство

-Слаба имунна функция

-Повишен риск от фрактури

-Слаби кости и зъби

-Високо кръвно налягане

Витамин Д (сух) 400 IU х 100 капс., 10.0 out of 10 based on 1 rating

Приложение

Приложение:

Витамин D взема участие в образуването на растежа на костите, зъбите, регулира използването на калция и фосфора, като повлиява активността на костните клетки и косвено осигурява калций и фосфор за нормалната костна минерализация.

Забележки:

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Странични ефекти:

Няма наблюдавани

Дозировка:

По 1 капсула дневно, за предпочита: не с храна.

СъдържаниеСъдържание: (в 1 капс.) дн. доза
Витамин D 400 IU 400 IU
(като холекалциферол)

Други съставки: целулоза, желатин (капсула).

Този продукт не съдържа: царевица, лактоза, мляко, консерванти, соя, захар, пшеница и мая.

Допълнителна информация

Производител:

Nature’s Way products, Inc., USA Vitamin D-400

Разфасовка:

100 капсули

Коментари

Все още няма коментари

Напишете коментар за “Витамин Д (сух) 400 IU х 100 капс.”