Витамин Д (сух) 400 IU х 100 капс.

18.75лв.

Витамин Д (сух) 400 IU х 100 капс. – естествен продукт за здрави зъби и кости

 

В подкрепа на костите, зъбите и мускулите.

-Витамин D стимулира усвояването на фосфора и калция, и отлагането на калция в костите. Недостигът на „слънчевия витамин” възпрепятства депозирането на калция в костите, в резултат от което той отново се връща в кръвния поток. С времето този непрестанен цикъл на внасяне и оттегляне на калций във и извън костите, ги прави по-слаби и увеличава риска от фрактури. Често срещаните последици от дефицита на витамин D включват вторичен хиперпаратиреоидизъм и загуба на костна тъкан, което води до рахит, остеопороза, фрактури и дефекти в минерализацията, остеомалация (нарушена минерализация на костта), мускулна слабост, фрактури и др. Тъй като поддържа костната плътност, витамин Д е от ключово значение за намаляване на риска от остеопороза, особено при жени в менопауза.

 

Подпомага мускулната функция и допринася за намаляване на риска от мускулна слабост и аттрофия, включително атрофия на мускулните влакна.

 

Много съвременни изследвания твърдят, че витамин Д помага за поддържане нормалното състояние на зъбите и венците, и допринася за намаляване на риска от кариеси и пародонтоза.

 

Допринася за поддържане на имунната функция. Статистиката показва, че хората с нормални нива на витамин D в тялото боледуват много по-рядко от грип, настинка и др.

 

Може да има защитен ефект върху еластичността на артериите и сърцето, и да спомогне за поддържане на нормалното кръвно налягане, нормалните нива на холестерола.

 

Описание

Витамин Д е мастноразтворим витамин, който се образува в човешкото тяло под въздействието на слънчевите лъчи. Под влияние на много фактори, броят на хората, страдащи от недостиг на слънчевия витамин се увеличава все повече. Това е един от най-често срещаните и най-опасни дефицити, които засягат дейността на редица органи и системи в човешкия организъм.

 

Най-добрият източник на витамин D е слънчевата светлина. Той се съдържа в минимални количества и в някои храни, включително риба, рибено масло, в говеждия черен дроб и яйцата.

 

Кои са отличителните симптоми при дефицит на витамин D?

-Загуба на апетит

-Необяснима загуба на тегло

-Диария

-Проблеми със зрението

-Парене в гърлото

-Болки и умора в мускулите

-Изтощение, депресия, безсъние

-Сезонно афективно разстройство

-Слаба имунна функция

-Повишен риск от фрактури

-Слаби кости и зъби

-Високо кръвно налягане

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Витамин Д (сух) 400 IU х 100 капс.“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close Menu