Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Displaying 61 - 80 of 9912345

С рак на белия дроб , може ли да се приема В12 и кой точно.

Здравейте,

Ако нямате симптоми на В12 дефицит и В12 в кръвна проба е в норма, не се препоръчва допълнителен прием на В12 при онкоболни.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

namaika mi otkrixa karcinom na cheren drob i jlachka predi mesec na 83 god. e mnogo e otpadnala pochti ne se dviji i xrani sanliva i unesena e ne naznachixa lechenie lekarite ima li niakakav chans za pomocht za neia?

Здравейте,

От описаното, вероятно процесът при майка Ви е в терминален етап и, за съжаление, няма лечение.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Баща ми е с диагноза корцином на простатата. Поставени са му 2 стента , заради запушване на кръвоносен съд. В момента е на хормонално лечение + хпчета за сърце и висжко кръвно. Може ли да приема мравчено дърво и по колко? С простатата подобрение има. Благодаря Ви!

Здравейте,

Мравчено дърво / Пау Д’арко понижава кръвното налягане и освен основното активно вещество – Лапахол, което е с антибактериален, антигъбичен и антиканцерогенен ефект, съдържа и биофлавоноиди, които са с хормоноподобен ефект. Има теоретична възможно да компрометира основното лечение.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова!На 50 години съм онкодиспансеризирана съм от 6 години с диагноза карцином на ендометриума.Имам 2 подути лимфни възли на лявата челюст.Единият е на около сантиметър от края на челюстта,другият е точно под него,размери колкото бобови зърна.Първият е подвижен.От тази страна зъби нямам.Преди 16 години на същото място имах топче колкото костилка на кайсия,беше отстранено оперативно.Възможно ли е да е метастаза при положение,че изследванията ми са добри,кръвна картина,туморен маркер,бял дроб,малък таз всичко е ок?Намирам се в чужбина.Отворена съм към алтернативна медицина.Дайте ми съвет моля? С уважение Ви поздравявам!

Здравейте,

Както знаете, при карцином на ендометриума със засягане на лимфната система, се получават лимфни метастази в лимфните възли на малкия таз  и около аортата. При напреднали случаи се разпространява по кръвен път и дава далечени метастази в бял дроб, черен дроб, кости, мозък и др. В този етап на болестта обикновено има изменения в кръвната картина, УЗ и др.изследвания показват отклонения. При вас, казвате, всичко това е ОК, чувствате се добре и работоспособна, следователно заболяването е в ремисия. Предполагам, че е проверено и няма  уголемени лимфни възли в други части на тялото и че това, което опипвате със сигурност е лимфен възел, а не липом, напр., което може да прецени специалист. Ако подозирате, че опипвате уголемен лимфен възел, неподвижен спрямо околната тъкан, би трябвало да консултирате с лекар. Увеличени лимфни възли в тази област, освен при проблем със зъбите и челюстта, има при проблем със слюнчените жлези, ухото  и гърлото. Профилактика – здравословно хранене, физически упражнения, правилно дишане, упражнения за релаксация. Като начало може да започнете с релаксацията - прочетете ТУК как.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, пиша ви от Хасково става въпрос за свекърва ми има рак на дебелото черво,оперирана,в момента е на химиотерапия на хапчета "Вотриент". Има тумор в дясната стана на корема въпросът ми е дали може да пие и тези хапчета "Фолоксан" едновременно една позната ми каза за тях. Има постоянни болки и взема "Таргин" в момента и даваме плода "гравиола",ако може нещо вие да ни препоръчате ще сме ви много благодарни 🙂 Благодаря ви предварително 🙂

Здравейте,

Това, което приема в момента е достатъчно. Повече лекарства и добавки означава повече отпадни продукти и по-голямо натоварване на органите за обезвреждането им. Наблегнете на здравословното хранене. Болката при тези заболявания не може да се овладее напълно, целта е да се направи поносима. Някои болни имат нисък праг на чувствителност и не умеят да понасят болка, но няма как да им се помогне. По-силен опиат – морфин или друго, се изписва по строги показания.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова! С рак на гърда съм хормонозависим ЕR+ 20%, PR+65%, HER-2отриц.,Ki -67+8%.Диагностицираха ме 2014.Оперираха ме частично почистена лява гърда , лимфни възли чисти.Подложена на лъчелечение и от октомври 2014 на хормонотерапия - инжекция золадекс и тамоксифен, в подследствие заменен с аримедекс.Предложиха ми кордицепс и камфорова гъба.Взимах кордицепс 15 дена .Имам проблем с кръвосъсирването-кръвта се съсирва по късно нарушени са фактори 5 и 7.Лекарите не знаят коя е причината.Взех гъбите за проявата на сърбеж и петна по краката.Симптомите изчезнаха след известно време.Но прочетох че кордицепса влияе на тестостерона и естрогена стимулирайки производството им.Въпроса ми е :Мога ли да вземам лечебни гъби и кои точно са подходящи за мен?!Благодаря Ви предварително.

Здравейте,

Необходима е консултация с лекар-фунголог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Оперирана съм от рак на млечната жлеза преди седем години. В момента провеждам хормоно терапия със зекуипра. Имам хипофункция на щитовидната жлеза. Мога ли да приемам продукта муко дефенс при това заболяване, което е автоимунно?

Здравейте,

При автоимунните болести лечението цели възстановяване на регулацията на имунната система. Тук тя не е отслабена, а разстроена. Медицинските гъби с имуномодулиращ ефект могат да подпомогнат организма за възстановяване на имунния баланс. Подходящи са Рейши, Кориолус, Майтаке, Агарикус или Кордицепс.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Имам карцином на панкреаса, след направена лъчетерапия мога ли да пия екстракт от ехинацея? Благодаря!

Здравейте,

Ехинацея се препоръчва след лъчетерапия за укрепване на имунната система и профилактика. Този продукт е подходящ за Вас.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! След направена мастектомия на едната гърда, майка ми има разсейки в два лимфни възела на оперираната гърда и на другата гърда. Стадий 2А или 2Б. Сега започва курс от 4 химиотерапии. Поръчах на сайта ви МАЙТАКЕ D-ФРАКЦИЯ СТАНДАРТ 160 MG X 120 КАПСУЛИ, но не знам редно ли е да се взимат по време на терапията или е по-добре след нея?

Здравейте,

След терапията.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Обръщам се към вас с молба да ми разясните резултата от хистологично изследване, което ми направиха. Преди време случайно разчоплих едно обраразувание до ухото си. Мястото хвана коричка и от време на време сърбеше леко. Тъй като си стоеше така се консултирах с онко-дерматолог и бях насочена към хирург за премахване на образуванието. На резултата от изследването пише " около 10 мм кожно ламбо, с централна улцерация и наличие в близост до ръбовете и в перифокални зони на елементи от базоцелуларен карцином, инфилтриращ проксималния дермален слой, изрязани в здраво". Това значи ли, че иман някакъв вид рак и необходимо ли е някакво лечение, след изрязването?

Здравейте,

Резултатът показва, че имате рак на кожата в начален стадий. При Вас е приложено най-подходящото за този размер на тумора лечение. Образуванието е изрязано до здрава тъкан. Базоцелуларният карцином /рак/ е тумор с бавен растеж и рядко метастазира. Не е необходимо допълнително лечение, а профилактика – подходяща храна и начин на живот, които да укрепят и стабилизират имунитета. Подходящи хранителни добавки - коензим Q10, селен, кверцетин, витамин А, бетакаротин и пикногенол. Добре е да се консултирате с лекар-диетолог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Д-р Петрова,Въпросът ми е относно майка ми.Тя е на 73г. и 9 мес.и на 20.05.2016г.претърпя гинекологична операция-радикална хистеректомия по повод Ca colli uteri IIIб стадий.Преди операцията премина курс от 23 лъчетерапии за свиване на тумора и след операцията още 7 лъчетерапии.Септември месец 2016г. по наше осмотрение започна да взима капсули витамин В17 в продължение на три месеца.От декември 2016г. не взима никакъв препарат за имунната система.Въпросът ми е какъв препарат бихте препоръчали да взима за стимулиране и защита на имунната система във връзка с нейното заболяване?След първите шест месеца от операцията скенера и прегледа не показаха дисеминация на заболяването.След един месец ще направи една година и отново ще посети гинеколога си.Междувременно преди няколко седмици получи влагалищна течение.Благодаря Ви предварително!

Здравейте,

Подходяш е Мулти пробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици,  Пчелен прашец (смес) 580 mg х 100 капс /ако не е алергична към пчелни продукти/ или Рейши.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

имам карцином на дясната гърда 4 см с метастази на целия торекс на меките части и отделни самички метастази на билия дроб под мисхницата имам 2 см рак кои стадии съм и колко още ми остава.лекуват ме в Словения с червена химиотерапия може ли да се излекувам

Здравейте,

Прогнозата не е добра, казали са Ви. Но е доказано, че до голяма степен успехът на лечението зависи от нагласата на ума. Позитивното мислене, вярата в добрия край, вътрешната увереност, че можете и ще победите болестта, подпомагат лечението. Описани са многобройни случаи на чудодейни изцеления. Доказана е и силата на молитвата при изцеление от „нелечима“ болест. Определянето на стадия се извършва от лекуващия онколог на базата на прегледи и резултати от изследвания. Може да се предположи III стадий, който обаче в много случаи може да се лекува успешно. Успех!

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Пиша Ви за съвет, тъй като не знам как да постъпя. Преди няколко месеца на баща му бе направена рентгенова снимка и му бе открита плътна сянка на белия дроб. След консултация и преглед със специалист, му бе направен скенер (2 пъти, в различен период от време), който се оказа не достатъчен за поставяне на диагноза. За това му беше направена бронхоскопия (отново 2 пъти, в два последователни месеца), но и това се оказа не достатъчно. Преди няколко дни се подложи на пункция и вземане на биопсия от белия дроб, но все още не са излязли резултатите и все още няма поставена диагноза. Днес научих, че лекарите плануват операция за след три дни, тъй като сянката нараства. Не съм лекар, но предполагам, че това е тежка процедура. Въпросът ми е, дали да се доверим на лекарите и баща ми да бъде опериран, или да настояваме да излязат резултатите от направената пункция, и тогава да се реши какво ще се прави? Надявам се съветът Ви да не достигне до мен прекалено късно. Благодаря предварително!

Здравейте,

Когато при образно изследване на белия дроб - рентгенова снимка, КАТ (компютърна томография-скенер) или ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) покаже образувание, което е подозрително за белодробен карцином, трябва да се направи биопсия за хистологично изследване на материала от биопсията. Диагнозата белодробен рак е морфологична, т.е. тя може да бъде поставена единствено под микроскоп. След като туморът нараства бързо, вероятно предварителната диагноза е карцином на белия дроб. Може би, ако има опасност туморната формация да притиска хранопровода, на жизненоважни съдове и нерви, лекарите са преценили, че не трябва да се бавят с операцията. На оперативната маса също се прави едно предварително, бързо хистологично изследване и резултатът определя как да продъжи операцията. Оперативните протоколи при доброкачествени тумори са различни от тези при доброкачествени. Според мен трябва да се доверите на преценката на специалистите, макар че като имаме предвид какво се случва с българското здравеопазване, това доверие често се оказва рисковано.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,искам да питам има ли шанс за живот ако имаш диагноза рак на кръвта.Много съм отчаяна моля за помощ!

Здравейте,

Разбира се, че има! Ако е необходимо, потърсете второ мнение в специализирана хематологична клиника, където диагностиката е по-точна и лечението на по-високо ниво – Александровска болница, ВМА, Токуда, Исул и др.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

zdraveite iskam da popitam dali gubite mogat da pomognat po nqkakuv nachin po vreme na himioterapiq s razseiki v kostite

Здравейте,

Мико Дифенс се препоръчва при химиотерапия за облекчаване на страничните й ефекти.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

здражеите бих желал да ви попитам за маика ми на коиато и откриха рак на десен бабрек с метастази в белите дробове ,като ни беше заявено че не може да се проведе леяение както и оперативна намеса защото има разпространение в белите дробове бихте ли ни казали дали е така или кам кого бихме могли да се обарнем ,благодариа жи преджарително

Здравейте,

За съжаление, при метастази в белия дроб, оперативното отстраняване на тумора от бъбрека е животозастрашаващо и дори операцията да е успешна, едва ли ще има чувствително подобрение в състоянието на майка ви. В подобни случаи обикновено се разчита на алтернативни подходи.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

 

Оперираха майка ми от рак на дебелото черво III стадий преди месец.Назначиха и химиотерапия, тя изкара първия курс и след 14 дни я викат пак. Притеснява ме дали за този кратък срок ще успее да се възстанови и кръвните показатели и биохията и ще бъдат добри? В момента пие имуномодулатор Coriolus-MRL дали е добре да го приема или не?

Здравейте,

Coriolus-MRL е продукт от лечебната гъба Кориолус и е подходящ за възстановяване след химиотерапия. Необходимо е да уведомите онколога при втория химиотерапевтичен курс, тъй като някои специалисти са на мнение, че имуностимулаторите пречат на лечението.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте!Оперирана съм от рак на яйчниците и засегнато дебело черво ,с изведен анус претер съм.Правя туморни маркери Ca125 който са в нормите на имам болки в корема и ме интересува трябва ли да правя в този случай и туморни маркери за дебелото черво след като Ca125 е в норми тъй като рака ми е яйчникова.Благодаря Ви много.

Здравейте,

Туморните маркери не са точен диагностичен показател. Резултатите от лабораторни изследвания са допълнително средство в диагностиката. Необходима е консултация с гастроентеролог, който ще назначи необходимите изследвания и ако прецени, може да назначи и туморен маркер.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Майка ми получи силни болки в тазобедрените стави като страничен ефект от химиотерапията. Днес е 21-я ден и трябваше да отиде на последната вливка,но не може да ходи. Колко време може да има между 2 химиотерапии?

Здравейте,

Цялата продължителност и циклите  на химиотерапията зависят от вида на тумора и фазата на лечение, в която се намира пациентът.

д-р Аелита Петрова

Здравейте майка ми е онкоболноа,в момента и предстои четвърта химиотерапия но я отложиха защото са и ниски тромбоцитите. Можете ли да ми дадете съвет как да ги вдигнем .Моля ви за съвет в момента пие медрол,фолиева киселина и витамин б комплекс.

Здравейте,

Необходимо е лечебно хранене – пocтни xpaни изтoчници нa бeлтъчини и pибa, храни богати на калций - ниckoмacлeни млeчни пpoдykти kaтo пpяcнo мляko, cиpeнe, kиceлo мляko, a cъщo и бaдeми, бpokoли, cyшeни cмokини и тъмнoзeлeни лиcтни зeлeнчyци. Mopkoви, цвekлo и цeлинa; чесън; тиква, папая. Хранителни добавки – вит. С, вит.А, цинк. Достатъчно течности. Добре е да дъвчи храната бавно и продължително за по-добро усвояване на хранителните вещества. Ако има проблем с храносмилането, храната може да се пасира, да се правят сокове, нектари, крем-супи и т.н.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Displaying 61 - 80 of 9912345
×
×

Cart