Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Displaying 81 - 99 of 9912345

Здравейте , бих искала да попитам дали остеомуув може да се приема от хора болни от рак на гърдата. Благодаря предварително !

Здравейте,

Не е противопоказано.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

диагнозата ми е злокачествено новообразъвание на яйчника-последва операция-отстраняване на яйчниците,матката и част от тънките черва и оментума.След това 6 курса химоитерапия.Подходяща ли е тази добавка за моя случаи.Имам също и язва на дванадесетопръстника

Здравейте,

Моля да уточните за кой продукт се отнася запитването Ви.

Хубав ден,

Соня Атанасова

www.revita.bg

здравейте попаднах на сайта ви и искам да се консултирам за гъбите майтаке,за ликопена също,баща ми има диагноза рак на простата с метастази дали биха закрепили имунната система,защото е паднала много,предварително благодаря.

Здравейте,

Както знаете, лечебните гъби са подходящи за укрепване на имунната система и има много научни доказателства в подкрепа на това твърдение. Но как ще реагира организмът на баща Ви не може да се предвиди. Майтаке Д-фракция /тинктура/ е с по-силен ефект от Ликопен. Може да се редуват. Добре е да се консултирате със специалист онколог, запознат с фитотерапията.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Може ли при злокачествено заболяване на гласните струни,Мико Дифенс да се приема в комбинация с масло от черен кимион,масло от кайсиеви ядки и сок от черен бъз +Пак Ди Арко?

Здравейте,

Не е необходимо да приемате заедно толкова много хранителни добавки. Специалисти твърдят, че неразумното предозиране на антиоксиданти може само да навреди. Необходима е консултация с лекар – диетолог, който да определи необходимите хранителни добавки във Вашия случай.

д-р Аелита Петрова

Здравейте, моля да разтълкувате следнотопри ехограф на слюнчени жлези-лява паротидна жлеза - неправилна лезия в преден дял 14.5 мм. При доплер интензевни съдови сигнали. УЗ данни за СА на ляв паротис. Оперативно лечение.

Здравейте,

Изследването показва злокачествен процес в лявата слюнчена жлеза – рак.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки цент

Благодаря.за отговора на зададения въпросНо имаме последващо КТ изследване на шия с контрастно изследванеНа направените нативни и подсконтрастни срезове на нивото на средния и долен лицев етаж, шията и горния медиастинум се установиха КТ данни за наличие на окръглена добре отграничена мекотъканна формация в областта на повърхностния лоб на лява паротидна жлеза. Същата е с аксиални размери 14/14 мм и интензивно повищава плътността си след венозно контрастиране. Единичен дребно калибрен калциевоплътен фокус в предния полюс на жлезата. Мекотъканна формация с по-малки размери и подобни денситометрични характеристики се визуализира сненодопирнодясната паротидна жлеза периюгуларно. Щитовидна и субмандибуларна жлези в нормаЗаключение - Описаната КТ находка е като при тумор на Warthin двустранноМоля кажете какво мислитеБлагодаря предварително

Здравейте,

Според това изследване, туморът е доброкачествен – Кистозен папиларен аденом. Вероятно ще се направят допълнителни изследвания, тъй като най-сигурна диагноза се поставя след хистологично изследване на тъкан от туморната маса.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Въпросът ми е към онколог. Интересува ме дали след направена мастектомия на гърдата, 1А, е задължителна ендокринна терапия. Възможно ли е само профилактични прегледи? Касае се за жена в постменопауза. Кой ароматазен инхибитор е по-щадящ за сърдечно-съдовата система, с по-малко странични ефекти? Дали Фемара или Аромазин? Аромазинът по-малко странични ефекти върху сърдечно-съдовата система ли има? Благодаря!

Здравейте,

Извинете ни, че се забавихме с отговора.

За съжаление, не можем да Ви предложим консултация с онколог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте, д-р Петрова ! В началото на септември ме оперираха - злокачествен меланом - Меланома малигнум кутис дорзи . След месец ми назначиха Роферон - подкожно по 12 инжекции на месец. Правил съм месец и половина от тях и ги спрях, за да отида на ПЕТ скенер. Заключението от него е : Няма ПЕТ/КТ данни за метаболитно активни лезии с вид на метастатични или рецидив. Въпроса ми е : да продължавам ли с РОФЕРОН . Не се чуствам добре с него и има ли смисъл ?

Здравейте,

Извинете ни, че се забавихме с отговора.

Необходимо е да изпълните целия курс на лечение, за да се предпазите максимално от метастази и рецидиви на заболяването. За намаляване на страничните ефекти, може да спазвате подходяща диета и да приемате хранителни добавки, напр. Теракурмин/куркумин/ или лечебни гъби,  като преди това се посъветвате с онколога си.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Д-з Петроова мъжът ми е онкоболен при направените му иследвания му откриха намалени показатели на вит Б12 за целта са му изписани желязо сорбифер дурулес фолиева киселина и вит Б12 Въпроса ми е може ли да приема вит Б12 от 1000 гами Благодаря ви предварително

Здравейте,

Вероятно има признаци на анемия, а това е лечението на анемия. При понижени стойности на В12 е подходящо да се приема допълнително с храната.

д-р Аелита Петрова

Здравейте, искам да попитам какви хранителни добавки бихте препоръчали при превенция от карцином на гърдата.

Здравейте,

Подходящи са Майтаке Д-фракция, лечебно хранене и физически упражнения, укрепващи имунитета, упражнения за релаксация, рейки, чи гун.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова, Честита Баба Марта! Честитит 3 Март! Преди 10 години съм оперирана от карцином -инвазивен, дуктален на гърдата /под 1,0 см/-квадрантектомия на лява гърда. Направих 25 броя лъчетерапии след, което в продължение на 3 години - Нолвадекс и 5 години - Фемара. Т.е. при мен терапията беше антиестрогенна. Терапията вече свърши, периодът след операцията - светъл, предполага се/съгл. мнението на лекуващите ме лекари/, че съм здрава и бих желала да ми препоръчате и да ми дадете съвет, какво от тук - нататък да приемам от Вашите продукти, с цел да поддържам имунната си система и хормоналният си баланс на добро ниво? Задавам Ви този въпрос тъй, като терапиите доста ме натовариха и желая да продължа с продукти от растителен произход. Благодаря Ви! Приятен ден!

Здравейте,

Подходящи са медицинските гъби, напр. Мико Дифенс, Рейши и др.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте! При стойности на витамин Б12 /като долната референтно стойност на лабораторията е 240/, касае е за мъж на 60 години, с пернициозна анемия от 20 години и претърпяна операция карцином на стомаха през месец септември 2017 година, какво лечение бихте ни препоръчали? Той е опериран и от гуша през 2005 година, в момента пие л тироксин от 100 мг. След операцията за карцином на стомаха отслабна с 25 кг. Пие също и витамин Б17 и хапчета за разреждане на кръвта - Тромбекс 75 мг. Объркани сме много и се надяваме да ни посъветвате, към какъв лекар да се обърнем и какво лечение да предприемем занапред? Благодарим Ви предварително!

Здравейте,

Може да се консултирате с лекар-фунголог. Има данни за добрия ефект на медицинските гъби при подобни състояния.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Моля за мнение какво да правя от тук нататък! Ще дам кратка история на заболяването Диагноза:Карцинома гл.маме син.Мастектомия радикалис а модо Пейти на октомври 2010 година .Т1Н1М0 ст.2а кл. Гр.2 . Инвазивен дуктален карцином Г 2- изследвани лимфни възли от I и II ниво на аксилата общо 8 броя-без метастази: от III нива изследвани 4 бр.лимфни възли в 1 л.в има метастаза . ЕR -75%положително. PR /-/отр. HER 2 /-/ отр. Проведох 6 курса ФЕК и хормонотерапия 5 години с Zoladex + Tamoxifen после още 2 години само на Tamoxifen. Преди 5 дни получих бледо розово оскъдно течение ,което за 2 дни стана кърваво оскъдно течение и спря.Гинеколога ми откри еднокамерна кистозна ф-ция с д 6/5 см. Ендометриума ми до сега беше 2-3 мм, а сега ми е 14 мм.Матка с д 78/42,2 мм. Моля да ми кажете това каква връзка има с рака на гърдата и какво да правя от тук нататък!

Здравейте,

Необходима е консултация с онколог. Половите органи са част от единна функционална система и заболяванията им са свързани.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Имам онкологично заболяване "ГИСТ". Пия ежедневно по 400mg "Меаксин". Изписват ми го в Онкологията. Въпросът ми е мога ли да приемам пектина?

Здравейте,

Не е противопоказано. Приемайте медикамента сутрин или вечер, както е предписано, а пектина съответно вечер или сутрин.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, оперирана съм от рак на лявата гърда и с направена реконструкция на отстранените образувания. Тази седмица приключват последните изследвания на сърдечната дейност и сърцето. След около 2-3 седмици се започва химиотерапията- 8 процедури за 6 месеца. Разбрах за хранителната добавка "Спирулина". Какво бихте ми казали-подходяща ли е или не по време на химиотерапията- след процедурата и следващите 3 седмици съвземане, пак процедура... и така 6 месеца + Херцептин. Благодаря предварително за помощта. Искра

Здравейте,

Спирулина е подходяща за детоксикация при химиотерапия, но е необходимо  да обсъдите с онколога си кога и в какви дози да я приемате. А може би той ще има друго предложение за Вас в зависимост от показателите Ви.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 

здравеите много съм объркана от мненията на докторите даите ми съвет оперирана съм преди 5 месеца премахнаха ми единия яичник лимфни възли апендикса и тръбата с диагноза злокачествено новообразование на яичник с муцинозен аденокарцином TNM p1b N0 M0 пет скенер е с перфектни показатели според Вас трябвали да се подложа на операция за премахване и на другия яйчник и матка много ме страх

Здравейте,

Както сама разбирате, най-точна преценка може да направи екипът, извършил операцията. Много често мукоидният аденокарцином засяга и двата яйчника. Определението за  p1b N0 M0 е: Туморът е ограничен в двата яйчника (капсулата е интактна) или в двете фалопиеви тръби; без туморни клетки по повърхността на яйчници или фалопиеви тръби; без малигнени клетки в асцит или в перитонеален лаваж.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Кажете ми предстои на съпругът ми химеоъерапия след операция на дебело черво какав детокс да пие и след хим.терапията да ползва ли детоксикатор уред за извличане на токсините.кое е най важно сега при химиотерапиата какво да вземе за имуната система.благодаря..

Здравейте,

Подходящ е Мико Дифенс, комбиниран продукт от няколко лечебни гъби, които имат детоксикиращ ефект. След химиотерапията може да прави детоксикиращи вани, като в диетата му има повече плодове и зеленчуци, богати на витамини, минерали и микроелементи. Хранителни добавки – отново Мико Дифенс, Рейши / може да  намали кръвното налягане и кръвната захар/, Шийтаке и Майтаке, Байкалски шлемник, Хлорела или др. продукт с детоксикиращ ефект. Може да се редуват през 3 месеца докато е необходимо.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,въпроса ми е следният,на 52 години съм и имах съвсем нормален цикъл,но след 30 дневна лъчетерапия цикълът ми спря,за което ме бяха предупредили и онколозите .Каква добавка бихте ми препоръчали?Напоследък имам и некачествен нощен сън?

Здравейте,

Ако туморът не е хормонозависим –див ям сутрин, магнезий  и 5-ХТ вечер, ако е хормонозависим, без дивия ям.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте. Накратко-интересува ме кога хормоналното лечение на онкозаболяване е наложително?. Как протича? Какви са нежеланите странични ефекти и могат ли да се избегнат? Какви са рисковете ако се отложи във времето? Моята диагноза е "ЗЛОКАЧЕСТВЕНО НОВООБРАЗУВАНИЕ НА ПРОСТАТАТА, С-Е СЛЕД ПРОСТАТОВЕЗИКУЛЕКТОМИЯ РАДИКАЛИС" от 20.12 2016г. От тогава до сега съм на системен контрол в онкодиспансера. Правя си ежегодно скенер и сцинтиграфия. Резултатите до сега са много добри. Притеснителното е, че показанията за PSA още след операцията бяха 2.50, и до сега леко варират. Преди 5 месеца на скенера отново резултатите бяха добри, но PSA-то беше 4,8. Но след 2 месеца падна до 4,2, а след още един месец 3,38. До сега не съм ползвал никакви лекарства. Сега онкологът ми настоява да започна хормонално лечение. Затова въпросът ми е - опасно ли е ако продължа така на системно наблюдение. Какви са рисковете. Наложително ли е започването на хормонално лечение? Ще бъда благодарен, ако получа някакво компетентно мнение и разяснение по въпроса. С Уважение: М. Михайлов

Здравейте,

Компетентно мнение може да получите само от лекар-уролог/онколог.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Displaying 81 - 99 of 9912345
×
×

Cart