Search
Филтрирай по...
Displaying 221 - 232 of 232789101112

здравеите д-р петрова имам хашимото от 10 г. от 5 месеца вземам 25мг л тироксин тsh беше 6,2 .от 1месец получавам сърцебиене и тревожност искам да питам мога ли да вземам нещо успокоително и какво

Здравейте,

Подходящи са Глог (Стандартизиран екстракт) 465 mg, Валериана /корен/ 450 mg, Маточина (лист) 500 mg, 5-хидрокситриптофан и др. Добре е отново да се изследва ТСХ.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте , наскоро си направих изследване на TSH хормона и ми казаха че имам хормонален проблем резултатът ми е 6.07 , не знам дали е понижен или повишен , предписаха ми еутирокс , и имам почти постоянно главозамайване , умора в очите и се изтощавам много лесно и от най-елементарните физически дейности , направих си всички изследвания по тялото дори и компютърна томография , и не знам дали тези ужасни симптоми са свързани с резултатите от този хормон , благодаря предварително за отговора.

Здравейте,

Възможно е оплакванията Ви да се дължат на хипофункцията на щитовидната жлеза. /Нормални стойности на ТСХ са 0,35-5,5. Колкото е по-висока стойността, толкова по-силно е изразена хипофункцията/. При вас има лаборатони данни за леко увреждане на функцията. При консултацията с ендокринолог вероятно ще се потърси отклонение и при други ендокринни жлези, тъй като всички те са свързани и проблемът при една от тях се отразява на функцията на останалите. Както знаете, щитовидната жлеза оказва влияние върху обмяната на веществата, енергообмена,  кръвообръщението, храносмилането, костно-мускулната система, нервната система, психиката и т.н. За да се чувствате добре, ще е нужно да водите изцяло здравословен начин на живот – без вредни навици, подходящо хранене и хранителни добавки, спорт и ежедневни физически упражнения, достатъчно сън и почивка, приятни, доставящи удоволствие занимания и т.н. https://revita.bg/%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B0

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! Имам завишен пролактин и микроаденом 2,5-3 мл. На хипофизата пия по 1/4 достинекс на седмица мога ли да приемам витекс.

Здравейте,

Не се препоръчва.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте от години се мъча с петна по лицето. Появиха се през бременността и не изчезнаха, никакви кремове не помагат.

Здравейте,

Както знаете, по време на бременността петната по лицето са признак на хормоналния дисбаланс. Ако той продължи, петната – също. Добре е да направите консултация с ендокринолог и съответните изследвания. Добре е да се храните здравословно, като месец-два избягвате храни с животински произход и консерванти. Целта е детоксикация на черния дрб. Токсикацията на организма също може да е причина за петната по кожата. Подходящи хранителни добавки – Млечен бодил фитозоми, Тисилин и др. подобни, вкл. билковата и минерална програми за пречистване на тялото.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, От 13 години имам хипотиреодизъм, който конролирам с L-tiroxin от 50 през лятото и от 100 през зимата. Антителата ТАТ и МАТ са над 300 всяко. Мога ли да вземам Спирулина?

Здравейте,

Да, можете.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, Бих искала да Ви попитам дали е удачно да взимам Див Ям. На 43 г. съм. От скоро имам хормонални проблеми, FSH ми е над граница. Имам и малък миомен възел. Не желая да взимам синтетични хормони. Подходящо ли е лечение с Див Ям? Приятен ден!

Здравейте,
Не е подходящо. Див ям не се препоръчва при хормонозависими заболявания на женските полови органи / миома и др./.

д-р Аелита Петрова

Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 
 

Здравейте ,д-р Петрова, пиша Ви относно резултатите иот името на моята майка - 51г.с фамилна анамнеза от страна на баба ми - базедова болест/тиреоидит на Хашимото(диагностицирана с автоимунно заболяване),а сестра ми претърпя операция по пълно отстраняване на щитовидната жлеза и част от околни тъкани в следствие на злокачествен възел от раково заболяване.След някои оплаквания физически - като комбинация от "топли вълни"(приписвани на менопауза) с почти постоянното нерегулярно и неповлияващо се от околната среда усещане за студ по цялото тяло и поредно измерване на ниска температура под 36° ,около 35° или по-ниска ,зиморничавост, втрисане, тръпки , замръзване на крайниците, лесно покачване на теглото , болки в мускулите и ставите и др. Назначени изследвания ,които показват леко повишение на хормон TSH :4.51mkIU/ml при референтни 0.27-4.20 и завишени стойности на антитяло МАТ(анти-ТРО) 238.70 IU/ml при референтни до 34.00 Моля да ми отговорите , има ли нужда от преглед при ендокринолог и доуточняване на евентуална диагноза, може ли да се предполага Хашимото по следните показатели според Вашето вещо мнение към какво сочат тези резултати и нужно ли е да се предприемат мерки на този етап? Благодаря Ви за отделеното време!

Здравейте,

Необходима е консултация с ендокринолог и УЗ преглед на щитовидната жлеза за уточняване на диагнозата.

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, казвам се Детелина и бих желала се да се консултирам с Вас. Преди месеци открих, че имам висока естрогенна доминантост при изследване нивата на хормоните, в продължение на четири месеца пих синтетични хормони, предписани от от лекар, които ги спрях преди известно време и започнах да пия див ямс. Въпросът ми е мога ли да го комбинирам с Естро фактор за жени и мака ?

Здравейте,

Добре е при самолечение да не се приема повече от един продукт с хормоноподобно действие. Ако направите консултация с лекар фитотерапевт, той ще ви препоръча лечение и ще ви наблюдава. Не е противопоказано да се приема див ям и мака или див ям и Естро факторс.

д-р Аелита Петрова
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

ДОКТОР ПЕТРОВА ЗДРАВЕЙТЕ С ХАШИМОТО СЪМ ОТ 7 ГОДИНИ НЕ ПИЯ ХОРМОН САМО БИЛКИ НО ПРЕДИ СЕДМИЦА ПОЛУЧИХ ТРЕПЕРЕНЕ КАКТО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ПУСНАХ ИЗСЛЕДВАНЕ ГЛЮКОЗА 3.9 ТАТ 1000.00 МАТ 1000.00.ФТ3 2.980 ФТ4 О.680 ТСХ 6.337 МИНАЛИ ПЪТ ЛЕКУВАЩАТА МИ ИЗПИСА МЕТФОГАМА 500МГ ЗА ИНСУЛИНОВА РЕЗИСТЕНТНОСТ НО СЕГА Е В ГЕРМАНИЯ ЗА 3 МЕСЕЦА ДА ВЗЕМА ЛИ ПАК МЕТФОГАМА И КАКВО ДА ПРАВЯ В НЕДЕЛЯ ЗАМИНАВАМ НА РАБОТА ЗА АНГЛИЯ НЯМАМ ВРЕМЕ ДА РЕАГИРАМ БЛАГОДАРЯ ВИ

Здравейте,

Добре е да се снабдите с глюкомер и тест-ленти, за да следите кръвната захар. Може да се направите и кръвно-захарен профил. Може да вземате метфогама в дози, съответни на кръвната захар. Слез като заминавате за Англия, възможно е тялото ви да реагира със стрес на тази ситуация, а ендокринните жлези са много чувствителни към стрес и съществуващите проблеми се изострят. Възможно е функцията на щитовидната жлеза да отслабне, вземете си л-тироксин и ако се наложи ще го започнете от минималната доза. Възможно е и кръвната захар да се повиши, затова я измервайте редовно. Опитайте да се храните здравословно с подходящите за вас храни. Подходящи хранителни добавки – Хром, Селен, Магнезий, Вит. С, вечер - Екс-Стрес.

https://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=biochemistry:glprofil

https://spisaniemd.bg/vd-magazine/2007/03/preporaki-za-zdravoslovno-hranene

д-р Аелита Петрова

Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Здравейте. Моля за помощ. Със завишена стойност на МАТ съм - 200 ( от около 2 години е в тази стойност), тсх - в горна граница на нормата 4,6.Нормални FT4 i FT3. Нормален ТАТ. Никога не съм правила лечение на щитовидната жлеза. Имам много лесна уморяемост. Понякога безсъние. Виене на свят - пия Арлеверт по 1 тб. дневно. От около 3 месеца започнаха и болки по ставите. С пищене в ушите съм също. Познат ендокринолог, че пищене в ушите може да има ако ТСХ е над 10. Правила съм Доплер, ЯМР на глава, консултации с отоневролог и невролози - всичко е чисто. Ендокриноложката предлага ниска доза еутирокс, но на мен не ми се иска. Какво бихте ми препоръчали, как да вкарам МАТ в норма с хранителни добавки, кои и в каква доза. Много ви благодаря предварително. Вече съм отчаяна.

Здравейте,

Резултатите от лабораторните изследвания не са повод за отчаяние. Това, което Ви измъчва, вероятно са субективните усещания. Лечението на подобни състояния изисква здравословен начин на живот – храна и режим на хранене, спорт и физически упражнения, упражнения за релаксация, хоби и приятни занимания, хранителни добавки за укрепване на нервната, ендокринната и имунна системи. Подходящи добавки – Шизандра плод, 580 мг- сутрин и обед по 2 капс. Вечер 100 мг 5-хидрокситриптофан и Магнезий (С оптимална абсорбция) 500 mg, 1 табл.

д-р Аелита Петрова

 

какво ще препоръчате при леко занижени нива на естрадиол за жена на 40 години?

Здравейте,

Масло от Вечерна иглика, 1000 мг, 2 капсули дневно след ядене.

д-р Аелита Петрова

 

Displaying 221 - 232 of 232789101112
×
×

Cart