Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Displaying 161 - 180 of 229456789101112

Здравейте.Ходих на преглед на щитовидната жлезаБила с променена форма.Правих изледваниятаТат,Мат,Tsh,FT4Мойте резултати са тат-20.0Мат-10.0Tsh-1.79FT4-1.18В нормали са или не.Трябва ли да пия лекарства

Здравейте,

Антителата са в норма /ТАТ и МАТ/. TSH – също. Стойността за FT4 би трябвало да бъде  11, 8 и е в норма. Ако сте го преписала правилно /1, 18/, трябва да повторите TSH и FT4 за уточняване.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте,д-р Петрова! От известно време - може би месец,наблюдавам косопад,който ме притеснява .Имам проблеми с щитовидната жлеза от 2005 година - заболяването Хашимото. Какъв е Вашият съвет към мен ? Благодаря Ви !

Здравейте,

Необходим е редовен контрол за състоянието на щитовидната жлеза и съответното лечение. Хранителни добавки за подранване на косата. Локално – масаж и маски с кокосово масло, маслена баня с масло от риган, разредено с бадемово или друго базисно масло и др.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

здравейте,въпросът ми е свързан с подуване под мишниците.преди две години ми намериха мастеопатия на лява гърда/казаха да я лекувам след като родя-родих/.поду ми се първо дяаната подмишница,а по време на бременноста и лявата.вие ми препоръчахте да си направя пкк+дкк мануална.направих я - да разберем дали са лимфни възли-тъй като никой лекар досега не ми бе назначил изследвания .резултатите са в норма.от тук на татък накъде-при хематолог ли?преди

Здравейте,

Да, добре е да се консултирате с хематолог, за отхвърляне на хематологично заболяване, макар че едва ли има такова при нормални резултати. Но той може би ще назначи други изследвания. Добре е да се палпира и от хирург-мамолог.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Какво бихте препоръчали срещу силно окосмяване, тежка поликистоза, акне и косопад? Нередовен цикъл.Повишени тестостерон, свободен тестостерон, андростенедион, дихидротестостерон,пролактин. Всички други хормони са в норма, както и инсулин,глюкоза и така нататък. Нямам проблем с теглото и щитовидната жлеза. Възраст 35 години. Дългите години "лечение" с медикаменти под лекарско наблюдение само влошиха проблемите. Препоръчайте алтернатива моля

Здравейте,

Алое вера от 30 до 240 мл дневно с постепенно увеличаване според поносимостта и Бял равнец.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Какво да пия за да има ефект?Проблема е хормонален,на 51 г.съм. След взимане на оргаметрил май беше,относно цикъла всичко е наред,идва всеки месец и вълните спряха,но остана другия проблем-сухота на кожата в интимните области отвън и кожата се сепи и около ануса и по нагоре към дупето и сърби,появи ве пърхут даже,остана проблема и с подутия корем,газове и напълняване.А иначе итдавна имам миома, която се следи и кисти в гърдите....и операция на бучка на едната гърда-фиброаденом.

Здравейте,

Може да опитате с масло от Вечерна иглика, Хром и Гастритикс. Диета. Физически упражнения.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте.въпросът ми е към ендокринолог.аз съм със хашимото. Изследванията бяха ок след прием на еутирокс 100 на ден.след забременяеане обаче резултата се покачи 4.6 .увеличих еутирокса на 125 мг.въпроса ми е опасно ли е за плода т.к съм едва 3 г с.благодаря

Здравейте,

Необходима е консултация с ендокринолог в АГ клиника. Ще се направят необходимите прегледи и изследвания. При правилно наблюдение на бременността,  плода се износва успешно и без увреждания. За отговор от ендокринолог потърсете друг сайт. http://maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/%D0%B4%D0%BA%D0%B1/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8/

д-р Аелита Петрова

 

Здравейте,мога ли да приемам Thyro Vantage HT при положение че нямам проблем с хормоните,а ми е повишено A-TPO -379 единицис диагноза автоимунен тиоредитда добавя увеличена жлеза 2стщит.жл дл-46/22/20 лл48/24/23изразена хипоехогенна структура и псевдокистирезултати от кръвни изследванияпролактин-251естрадиол-253глюкоза-4,75инсулин-4,58tsh-1.98ft4-17.73ft396.68GLIKIRAN HB-5.5назначена терапия с медрол 4мг през дени л-тироксин 75 -който още не съм приемалавенета николоваБЛАГОДАРЯ

Здравейте,

Ако Т3 и Т4 са в едни и същи мерни единици pmol/l, то Т3 е повишен и йодсъдържащи продукти не се препоръчват. Добре е да потърсите второ мнение при ендокринолог относно функцията на жлезата – хипофункция или хиперфункция и да не приемате л-тироксина преди да се уточни.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте д-р Петрова , от една година имам хипофункция на щит. жлеза, антителата са ми в норма,приемам лтирокс 50 мкг.От скоро имам диабет тип 2 - инсолинова резистентност , приемам глюкофаж 3 пъти по 500 мг. Мога ли да приемам спиролина или други хр. добавки? Благодаря Ви !!!

Здравейте,

Може да приемате Спирулина или Thyro Vantage HT™ Тироидна подкрепа + Хром.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте!Ще съм ви много благодарна за отговора.Месец ноември 2016 се наложи да направя аборт.От тогава цикъла ми е оскъден, на 33 34 дни.От 3 месеца по време на цикъл и 10 дни след цикъл съм с виене на свят,шум в ушите,настръхване на кожата,втрисане,гадене, емоционално лабилна.Изследвах хормони и имам нисък прогрестерон.Веднага ми изписаха дуфастон.Който не искам да приемам.Пия и антидепресант.Възможно ли е да регулирам хормона с билка или капсули Витекс.От няколко дни пия и бял равнец-чай.Тъй като съм от малък град с дефицид на специалисти,възможно ли е всички тези симптоми да се дължат на занижения прогрестерон.Всички други изследвания,както и tsh са в норма.

Здравейте,

Възможно е. При такива оплаквания е добре да се измерва кръвното налягане. Може да приемате Витекс и Бял равнец като чай.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Здравейте!Преди няколко седмици бях на консултация при гинеколог. Имам оскъден цикъл. Тя ми пусна изследвания за пролактин, обаче след обяд ги пуснах аз, тя ми каза че няма проблем да ли съм яла или не, обаче сега като чета в интернет виждам че трябвало да се вземе кръв рано сутрин на гладно. Резултатът беше високо ниво на пролактин. Въпросът ми е дали може да неверен резултатът, ако пък е верен какво трябва да направя? Поисках и за всеки случай направление за ендокринолог, но тя ми каза че няма смисъл. даде ми да пия достинекс и сега след 2 седмици пак ще пускам изследвания.

Здравейте,

Най-добре е да се консултирате с ендокринолог и изследванията да се направят според изискванията. Пролактинът е „стресов хормон“ и умората от деня, напрежението и тревогите могат да променят резултата в различна степен, в зависимост от емоционалната устойчивост.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Благодаря за отговора. Прочетох информацията но не разбрах, как алоето и белия равнец помагат при окосмяване и поликистозни яйчници?

Здравейте,

Окосмяването при поликистозни яйчници, както знаете, се дължи на хормоналния дисбаланс и повишено ниво на тестостерон. Немедикаментозното лечение на този синдром /СПКЯ/ се състои в спазване на диета и двигателен режим за детоксикация и нормализиране на метаболизма. Алое вера подобрява функцията на черния дроб и цялата храносмилателна система, с което подпомага изхвърлянето на шлаките и нормализиране на метаболизма, а белият равнец работи за възстановяване на хормоналния баланс.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, искам да попитам как мога да регулирам хормоните като съм с диабет тип2?

Здравейте,

Моля, опишете по-подробно оплакванията си и резултатите от изследвания.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Zdraveite ! Intreresuva me SHATAVARI ili asparagus povliava li kisti na gurdite.V listovkite pishe che se preporuchva ,no puk vidiah che sudurja visoki niva na fitoestrogeni a do kolkoto znam estrogenut triabva da se namali.Ne moga da razbera ,bihte li mi pomognala .Blagodaria

Здравейте,

По мое мнение е подходящ за профилактика на кистозната мастопатия, тъй като регулира хормоните, но при вече проявила се хормонозависима болест /или състояние/, не знаем със сигурност как точно ще повлияе развитието на болестта. Макар и не противопоказание, но не се препоръчва при проблем с храносмилането, мастопатия, гъбични инфекции; заболявания, причинени от излишен естроген; интоксикация; белодробни проблеми, свързани с прекомерно отделяне на слуз.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

imam avtoimuno zaboliava na 6titovidnata jleza ha6imoto imam i diabet tip 2 niski niva na vitamin de vitamin be 12 piia antidepresant mojeli da piia zlaten koren mojeli da mi navredi kato imam problemi s 6titovidnata jleza

Здравейте,

Не е противопоказано да приемате Златен корен /450-500 мг дневно/ до 6 седмици, последният прием най-късно до 14 часа. По-продължителната  употреба може да причини странични ефекти – раздразнителност, безсъние, повишаване на кръвното налягане и др.

 

д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте синът ми има ХипотиреодизъмНо сега не приема ети рок с. ВЪПРОСЪТ ми е да ли може да се приема Златен корем радиото като в момента пие една друга комбинация таблетки билкови за щитовидната жлеза.+ДИВ ЯМС БЛАГОДАРЯ

Здравейте,

По-добре е да не се добавят други хранителни добавки. Изчакайте 3-4 месеца, за да се види ефекта от тези добавки и после, ако е необходимо, ще се направи промяна. Добре е назначаването и промените да се правят от един и същи специалист.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

АСТАКСАНТИН ПЛЮС 4 MG- може ли да се употребяв при Хашимото ?

Здравейте,

Астаксантин плюс е антиоксидант и благоприятства здравето на всички органи и системи в тялото.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте, от края на миналата година се боря с хормонален дисбаланс. След приема на противозачатъчни стойностите на пролактин от 341.20 се понижиха до 211. 90, а на DHEA-S от 16.7 до 9.20, но с човека до мен искаме да имаме дете и лечението от противозачаръчни, премина на Иногинол и Дуфастон в стремежа да намаля мъжките хормони и зачеването да стане възможно. Направих си нови изследвания след 5 месечно лечение, след новото предписано ми такова и стойностите на пролактин са 625.60, а DHEA-S 11.15. Знам, че нормализирането нивата на хормоните изисква своето време и търпение, но започвам да се отчайвам с всеки изминал месец, че това няма да се случи, не и при мен. По какъв начин мога да си помогна лечението, чрез хранене или друг прием на витамини за да мога и аз да се зарадвам, че съм станала майка? След като се запознах с проблема и изчетох десетки форуми, съвети, статии, книги, дори и китайска медицина..., ограничих до 0 рафинираната захар и животинските мазнини. В менюто ми основно взеха да присъстват сурови ядки, свежи плодове и зеленчици и риба. Това би ли помогнало в близкото бъдеще, моят проблем, да намери решение? Благодаря!

Здравейте,

Ако преминете изцяло към природосъобразен, здравословен начин на живот – хранене, физическа активност, релаксация, сън и почивка, като същевременно промените мисленето си от: „никога няма да стана майка, отчаяна съм“, на „ правя всичко, което зависи от мен в очакване на моята рожба“ или нещо подобно, вероятността да забременеете значително ще се увеличи.  Новият начин на мислене ще активира в тялото Ви възстановителни процеси и може да направи забременяването възможно, ако причината е само хормонална. При здравословен начин на живот хормоналния баланс се възстановява. Подходящи са рейки, йога, чи гун.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Здравейте! От 25 г. съм с Хашимото. Ендокринологът каза, че жлезата ми е вече изсъхнала. Аз приемам от дълго време Л- тироксин 100 по 1 хапче дневно. Трябва ли да приемам някакви витамини или добавки, за да не се развият други заболявания? Изследвам периодично TSH- той е в норма.

Здравейте,

Подходящо лечебно хранене + мултивитамини, селен, витамин С, магнезий, омега МК, спирулина и др.

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

здравейте Д-р Петровааз съм с нетоксична дифузна гуша-нормална охраненост,уголемена щитов.жлеза -1 ст.,с плътна консистенция,пулмо-б.о.,КОР-ритмична,нормофреквентна сърдечна дейност-това е резултата от последната ехография.Изследванията са: TSH 2.50, Anti-Tg-366 i Anti-Tro-352. B12-124 при минимална граница 145.това състояние е от около 2 години и ендикринологът смята че не е необходимо да се пият никакви лекарства и добавки. Притесняват ме тези антитела. ще ви бъда благодарна ако получа вашето професионално мнение. Благодаря Ви.

Здравейте,

При заболяване Хашимото с нормална функция на щитовидната жлеза, антителата са повишени, макар и малко. Не са необходими лекарства и при здравословен начин на живот е възможно жлезата да запази функцията си. Добре е да приемате Вит. В12 и селен.

д-р Аелита Петрова

 

Здравейте, имам висок пролактин с доказан аденом на хипофизата, пия достинекс 1/2 таблетка на седмица. Мога ли да приемам и Vitex заедно с назначеното лечение.

Здравейте,

Няма достатъчно изследвания и наблюдения за ефекта на тази комбинация, поради което не се препоръчва за самолечение

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

Displaying 161 - 180 of 229456789101112
×

Cart