СЕРБО IQ МЕМОРИ КОМПЛЕКС 435 mg Добра памет и концентрация


СЕРБО IQ МЕМОРИ КОМПЛЕКС 435 mg
СЕРБО IQ МЕМОРИ КОМПЛЕКС 435 mg
19.46
BGN
1
Мозъчна функция, памет, концентрация

СЕРБО IQ МЕМОРИ КОМПЛЕКС 435 mg


Стрес
VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 8.0/10 (от 10 гласа)

19.46лв.

Сербо IQ Мемори комплекс 435 мг – естествен продукт при стрес и смущения в паметта

При постоянен стрес и смущения в паметта и концентрацията. В подкрепа на мисловната дейност.  Независимо дали сте в активна възраст, прехвърлили сте шейсетте или сте съвсем млади, никога не сте застраховани срещу когнитивни проблеми. Затруднена концентрация и разсеяност, често забавяне на мисловната дейност и забавени реакции, обърквания относно хора, места и събития, често повтарящи се трудности при намиране на подходящи изрази, слаба способност за категорично вземане на решения, сънливост, лошо настроение и потиснатост… Тези състояния нарушават нормалното ежедневие на милиони хора по света, независимо от възрастта, пола или социалния статус.

 

Мозъчната дейност е силно зависима от мозъчните химикали, наречени невротрансмитери. Неблагоприятните промени в състоянието на невротрансмитерите и спадът в нивата им, могат да доведат до сериозни смущения в мозъчната дейност. Факторите, които увреждат невротрансмитерите и функционирането на мозъка и централната нервна система като цяло, са много. Възраст, химическа или токсична експозиция, нива на стрес, начин на хранене, генетика, прием на лекарства със странични ефекти, алкохолизъм и др. – това са фактори, които крият сериозни рискове за когнитивното здраве. При наличие на тревожност и особено депресия, паметта и мисловната дейност също могат да пострадат. Все повече специалисти обаче, са единодушни, че начинът на хранене е основен и най-важен копонент за фунционирането на мозъка. Недостигът на полезни мазнини в съвременните диети може да има много неблагоприятно въздействие върху мозъка, който е съставен предимно от мазнини. Невроните също имат нужда от достатъчно мазнини и други полезни, биологично активни хранителни вещества, за синтеза и отделянето на невротрансмитери. Диетата има ключово значение за производството на тези важни мозъчни химикали, затова прилагането на конвенционална терапия тук съвсем не е достатъчна. Необходимо е мозъкът да бъде захранван с ценни хранителни копоненти, които не просто ще просто да потиснат симптомите, а да подобрят неговото състояние като цяло.

 

Независимо дали все още учите, работите на високи обороти или вече сте прехвърлили възрастта, в която сте били активни, е изключително важно паметта, концентрацията и тонуса ви да бъдат на необходимото ниво!

 

Сербо IQ Мемори Комплекс е натурален продукт, комбиниращ естествени съставки за поддържане на мозъчната дейност и тонуса на нервната система. Създадена с цел справяне с причината за възникналите нарушения, а не просто потискане на симптомите. Естествено ноотропно и адаптогенно средство със силно невропротективно, антиоксидантно и антитромботично действие. Подпомага усвояването на кислорода и глюкозата, и оросяването на мозъка по естествен начин.

 

Сербо IQ Мемори Комплекс оптимизира когнитивните функции – насърчава способността за запаметяване и съсредоточаване, поддържа нормалния фокус, спомага за поддържане на логическото мислене. Има профилактивно действие срещу невродегенеративни и мозъчно-съдови нарушения и преждевременно стареене на невроните при напредване на възрастта, силен стрес, интензивни умствени натоварвания.

 

Сербо IQ Мемори Комплекс има силно тонизиращо централната нервна система действие и има естествен адаптогенен ефект. Неврологично активните естествени вещества в състава на продукта подпомагат невроповеденческите и неврохимичните показатели. Заради антитромботичния ефект на някои от съставки си, Сербо IQ Мемори Комплекс оказва чудесен профилактичен ефект срещу мозъчно-съдови инциденти.

Описание на продукта:

Cerbo IQ е иновативна натурална формула за поддържане тонуса на нервната система в условията на постоянен стрес. Всички компоненти на комбинацията са доказано ефективни и безопасни, не променят съня и настроението и не създават зависимост. Всяка капсула съдържа екстракт от листата на готу кола, L-глутамин, стандартизиран екстракт от листата на двуделен гинко, BioPS® от соеви зърна, доставящ 25 mg фосфатидил-серин, Фосфатидилхолин(от соеви зърна) -50 мг, както и стандартизиран екстракт от листа на розмарин.

 

Готу кола се използва в Аюрведа, в африканската и традиционната китайска медицина още от древни времена. Притежава адаптогенен, противовъзпалителен, ноотропен и тонизиращ ефект. Благоприятства състоянието на централната нервна система и има силен невропротективен ефект.

 

L-глутаминъте една от основните алфа-аминокиселини, участващи в протеиновия синтез с важно значение в невропротекцията. L-глутаминът е важен източник на енергия за клетките и е една от малкото аминокиселини, които свободно преминават през кръвномозъчната бариера, детоксикирайки и подхранвайки тъканите на централната нервна система.

 

Гинко билоба е популярно растение в неврологичната фитотерапия. Благоприятства церебралния кръвоток, регулира процесите на усвояване на глюкоза от невроните, действа като антиоксидант и има противовъзпалителен ефект.

 

BioPS®е патентована формула, съдържаща основната за невроналните мембрани фосфолипидна градивна единица фосфатидилсерин (PS). Получава се от соеви зърна и слънчоглед, произведени без генетична манипулация. Фосфатидилсеринът е важен мембранен фосфолипид, осигуряващ оптимална пропускливост на невроналните мембрани за невромедиатори като ацетилхолин и допамин. Нормално, организмът синтезира нужните му количества за правилна дейност на нервната система. С напредване на възрастта и под влияние на други фактори обаче, синтезът на фосфатидилсерин намалява. Това е причина за недостиг на други мастни киселини, витамин B12, фолиева киселина или други нутриенти от храната, или недостатъчна степен, с която те се абсорбират. Недостигът на PS се асоциира с невродегенеративни нарушения на паметта.

 

Фосфатидилхолинът (PC) е главен компонент на клетъчните мембрани. Голямото значение на PC за нервната тъкан е свързано със съдържанието му на холин – прекурсор на невромедиатора ацетилхолин, с чийто недостиг се асоциират много от невродегенеративните промени в централната нервна система. В ранните години организмът и особено мозъкът съдържат голямо количество фосфатидилхолин, но с напредване на възрастта биосинтезът му значително се забавя.

 

Екстрактът от листата на розмарин изобилства от флавоноиди, феноли, терпеноиди и етерично масло. Притежава силно антиоксидантно и невропротективно действие.

 

 

 

СЕРБО IQ МЕМОРИ КОМПЛЕКС 435 mg, 8.0 out of 10 based on 10 ratings

Приложение

Приложение:  Допринася за поддържане на нормалното функциониране на мозъка.

Забележка : При бременност и кърмене се консултирайте с лекар, преди употреба.

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишавапрепоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула дневно, за предпочитане сутрин с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

СъдържаниеСъставки      (в 1 капс.): дн.доза
Готу Кола екстракт 4:1

/Centella asiatica/ (лист)
 125 mg  125 mg
Л-Глутамин 125 mg 125 mg
Гинко Билоба

Стандартизиран екстракт

(доставящ минимум 24 % Флавон гликозиди и 6 % Гинколиди)
60 mg 60 mg
 Bio PS® (от соеви зърна)

(доставящ 50 % (25 mg) Фосфатидил-Серин)
 50 mg  50 mg
 Фосватидил Холин

(от соеви зърна)
 50 mg  50 mg
 Розмарин (лист)

Стандартизиран екстракт

(доставящ минимум 6% Карнозна киселина)
 25 mg  25 mg

Други съставки: целулоза,силициев диоксид, магнезиев стеарат.

Допълнителна информация

Произведено за New Formula LLC

от EUBIOCO S.A.PL

Laboratorium Galenowe Olszty Sp.z.o.o

CERBO IQ Memory Complex 435 mg

Дистрибутор: Ревита ЕООД,

гр.Пловдив, бул.Източен 48

Тел: 032/ 64 16 16, 02/ 953 05 83

www.newformula.eu; www.revita.bg;

Нето тегло: 28 g ℮

Хранителна добавка, 30 капсули.

 

Коментари

 1. Kalira

  :

  Здравейте,може ли да се приема при атрофия на мозъка със следните лекарства: милгама-Н, конвулекс, халоперидол, акинестст, ноотропил?

  • д-р Аелита Петрова

   :

   Здравейте,

   Не би трябвало да има проблем.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 2. Наташа Богданова

  :

  Здравейте. Има ли странични действия ? Може ли да се ползва без лекарско предписание? Просто за профилактика и колко време може да се приема? Благодаря!

  • д-р Аелита Петрова

   :

   Здравейте,

   СЕРБО IQ МЕМОРИ КОМПЛЕКС е хранителна добавка и се може да се приема без лекарско предписание, както всяка хранителна добавка. Някои от съставките могат да повлияят на мускулатурата на бременната матка или да преминат в кърмата при кърмене, поради което не се препоръчва да се приемат при бременност и кърмене, както и всички други лекарства и добавки, за които няма сигурни изследвания, че не влияят на плода и кърмата при хората, а това са почти всички.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Добавете коментар