Ликопен 10 mg x 60 софтгел капсули - естествен антиоксидант предпазващ от рак на простата


Ликопен 10 mg x 60 софтгел капсули
Ликопен 10 mg x 60 софтгел капсули
32.81
BGN
1
По здравно направление

Ликопен 10 mg x 60 софтгел капсули


предпазване от рак на простата
VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 8.5/10 (от 2 гласа)

32.81лв.

Ликопен 10 mg x 60 софтгел капсули – естествен антиоксидант предпазващ от рак на простата

В подкрепа на простатата:

С напредването на възрастта, състоянието на простата се влошава. Нейните размери се увеличават, което води до редица усложнения. Учестено уриниране, особено през нощта, слаба струя и усещане за непълно изпразване на пикочния мехур, болка и дискомфорт…

Ликопен има изключително благоприятен ефект върху простатната жлеза. В съчетание с маслото от тиквени семена, което също е много полезно за простатата, ликопенът намалява риска от развитие на въпалителни процеси, има успокояващо действие и допринася за намаляване размера на простатата. Маслото от тиквени семена е много добър източник на основни хранителни вещества като цинк, желязо, калций, магнезий и фосфор, които играят важна роля за доброто състояние на простатата.

 

Описание на продукта:

Човешкото тяло непрекъснато реагира с кислорода. В резултат от тази активност се образуват високо реактивни молекули, известни като свободни радикали. Те взаимодействат с други молекули в клетките, което води до окислително увреждане на протеините, мембраните и гените. Окислителното увреждане може да настъпи и под въздействието на външни фактори,като замърсена околна среда, ултравиолетови сънчеви лъчи, тютюнопушене и др.

Прекомерното количество свободни радикали в организма, ускорява процесите на стареене и води до много дегенеративни проблеми, свързани със сърдечносъдовата система, зрението, паметта и др. За да противодейства на оксидативния стрес, причинен от свободните радикали, тялото произвежда арсенал от антиоксиданти. Антиоксидантите неутрализират свободните радикали, предотвратяват риска от клетъчни увреждания и забавят процесите на стареене.

Естественият пигмент от семейството на каротеноидите, отговарящ за наситения червен цвят на някои плодове, се нарича ликопен. Ликопенът е мощен антиоксидант, по-ефективен дори от бета-каротина. Той е особено необходим за нормалното функциониране на клетките и клетъчните мембрани, тъй допринася за защитата им от оксидативния стрес.

 

Ликопен 10 mg x 60 софтгел капсули, 8.5 out of 10 based on 2 ratings

Приложение

Приложение:

Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалното функциониране на сърдечно – съдовата система и простатата.

Забележки:

При бременност или кърмене се консултирайте с лекар. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Странични ефекти:

Няма наблюдавани

Дозировка:

За възрастни-по 2 капсули на ден, за деца – по 1 капсула на ден. За предпочитане е да се приема с храна.

СъдържаниеСъдържание: в 1 капсула дн.доза
Ликопен (от домат) получен от 167 mg,6% ликопенова маслена суспензия 10 mg 20 mg
Тиквени семена (масло) 140 mg 280 mg

Други съставки: Желатин (капсула), жълт пчелен восък, лецитин.

Допълнителна информация

Производител:

Natural Factors, Canada Lycopene

Разфасовка:

60 софтгел капсули

Коментари

Все още няма коментари

Напишете коментар за “Ликопен 10 mg x 60 софтгел капсули”