Магнезий (магнезиев цитрат) 250 mg (90 дози) 250 g пудра - естествен продукт при тревожност и стрес


Магнезий (магнезиев цитрат) 250 mg (90 дози) 250 g пудра
Магнезий (магнезиев цитрат) 250 mg (90 дози) 250 g пудра
62.18
BGN
1
По здравно направление

Магнезий (магнезиев цитрат) 250 mg (90 дози) 250 g пудра


при сърдечно-съдови заболявания
VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 8.0/10 (от 2 гласа)

62.18лв.

Магнезий (магнезиев цитрат) 250 mg (90 дози) 250 g пудра – естествен продукт за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

При нарушения във функционирането на сърдечно-съдовата система:

Учестеният сърдечен ритъм и високото кръвно налягане са едни от най-често срещаните сърдечносъдови проблеми. Ограничаването на стреса, правилното хранене и допълнителният внос на някои витамини и минерали, са много важни стъпки в контрола върху тези състояния.

Магнезиев цитрат намалява риска от развитие на сърдечносъдови проблеми при хора в рисковите групи и подържа нормалното състояние на сърдечносъдовата система. Има благоприятно въздействие при ускорен пулс. Допринася за понижаването на кръвното налягане. Подобрява качеството на живот при хора с проблеми със сърцето.

 

При стрес, тревожност и безсъние:

Прекомерният стрес все по-често съпътства ежедневието на съвременния човек. Основни симптоми на дистреса (лош стрес), са усещане за тревожност, раздразнителност, плачливост, умора, нарушени когнитивни способности и др., които доказано се повлияват добре при допълнителен внос на магнезий под формата на магнезиев цитрат.

Магнезиев цитрат отпуска нервната система и допринася за чувството за релаксация. Благоприятства психоемоционалната устойчивост и намалява раздразнителността и резките промени в настроението. Допринася за качествения, дълбок сън и улеснява заспиването. Повлиява добре фокуса и способността за запаметяване.

 

При мускулни крампи и понижаване на костната плътност:

При по-възрастните, жените в менопауза, пушачите, хората, чиято диета е бедна на основни хрантелни вещества, рискът от намаляване на костната маса е голям. Установено е, че липсата на магнезий е пряко свързана с понижаването на костната плътност.

Магнезиев цитрат допринася за увеличаването на костната плътност и минералните концентрации в костите, и за намаляване на риска от фрактури. Подпомага абсорбцията и усвояването на калция, който също играе много важна роля за нормалното състояние на костите и зъбите.

Магнезиев цитрат  намалява мускулните крампи (схващания), които в повечето случаи са сигурен знак за магнезиев недостиг.

 

Описание на продукта:

Магнезият е от съществено значение за биологичните процеси в човешкото тяло. Той участва в повече от 300 биологични процеси в човешкото тяло, затова адекватният му прием е от съществено значение за здравето и жизнеността.

Проучванията доказват, че допълнителният прием на магнезий бързо възстановява здравословните мегнезиеви нива, облекчава състоянията на тревожност и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Магнезиевият дефицит е често срещано явление. Причините за това са много – лошо хранене и широко потребление на преработени продукти, включително бяло брашно, изчерпване на минерала в почвите, стрес и др.

Магнезиевият цитрат на прах, на канадската компания Natural Factors, е една от най-лесно усвоимите форми на магнезия, която се абсорбира много добре в тънките черва.

Магнезиевият цитрат на Natural Factors:

– Доприася за намаляване риска от сърдечно-съдови заболявания

– Подобрява абсорбцията и усвояването на калций

– Поддържа костите и мускулите здрави

– Поддържа производството на енергия в клетките

– Подобрява издръжливостта по време на интензивни тренировки

– Намалява усещането за стрес и тревожност

-Поддържа нормалното състояние на сърдечносъдовата система

– Противодейства при запек

 

 

 

Магнезий (магнезиев цитрат) 250 mg (90 дози) 250 g пудра, 8.0 out of 10 based on 2 ratings

Приложение

Приложение:

Допринася за поддържане на нормалното ниво на мегнезий, нормално ниво на тревожност и нормалното състояние на сърдечно-съдовата система.

Забележки:

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Странични ефекти:

Няма наблюдавани.

Дозировка:

Добавете 1 лъжичка (доза) към ½ чаша гореща вода. Разбъркайте хубаво, след което добавете ½ чаша студена вода и изпийте. Приемайте веднъж дневно.

Съдържание


Съдържание: в 1 доза. (3,3 g) дн. доза
Магнезий (като магнезиев цитрат/оксид) 300 mg 300 mg

Други съставки: Лимонена киселина, натурални аромати на малина и ягодоплодни, лист от Стевия.

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители и подсладители, царевица, млечни продукти, нишесте, пшеница или мая.

Допълнителна информация

Производител:

Natural Factors, Canada Magnesium Citrate

Разфасовка:

250 g прах

Коментари

Все още няма коментари

Напишете коментар за “Магнезий (магнезиев цитрат) 250 mg (90 дози) 250 g пудра”