Ди Джи Ел (DGL) / Женско биле (Сладник) 400 mg

26.93лв.

Ди Джи Ел (DGL) 400 mg – Естествен продукт при стомашни киселини и проблеми с храносмилането

При стомашни киселини и нарушено функциониране на храносмилателната система. Броят на българите, страдащи от храносмилателни смущения непрекъснато се увеличава. Основна причина за тази неприятна тенденция са преобладаващите хранителни продукти с ниско качество, както и лошите хранителни навици, изграждани с години под влияние на ежедневния стрес и липсата на време. Едни от най-често срещаните стомашно-чревни проблеми са стомашните киселини, при които солно-киселинното стомашно съдържимо се връща към хранопровода. Те се характеризират с усещане за силен дискомфорт и парене в горната част на корема и областта зад гръдната кост.

 

Преяждането, както и прекомерната консумация на продукти с висок рефлуксен индекс, са основните виновници за появата на стомашни киселини. Към продуктите с висок рефлуксен индекс се включват пържено и панирано месо, газирани и алкохолни напитки, осолени рибни и месни консерви, кафе, туршии, люто и др.

Често повтарящите се стресови ситуации, както и безконтролният прием на противовъзпалителни стероидни или нестероидни медикаменти, аспирин и др., също могат да провокират стомашни киселини.

 

Ди Джи Ел (DGL)  е източник на деглициризиниран  екстракт от корен на женско биле / сладник (Glycyrrhiza glabra), който доказано подпомага нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

 

Ди Джи Ел (DGL) / (Licorice root) намалява дискомфорта след хранене и облекчава симптомите на болка и парене. Стимулира образуването на слуз и секреция, и спомага за облекчаването на възпалителни състояния на стомашно-чревния тракт.

 

Ди Джи Ел (DGL) може да се използва и с цел потискане на симптомите при пептича язва и намаляване на риска от тяхното повторение. Допринася за потискане растежа на хеликобактер пилори (H. Pylori) – бактериите, отговорни за стомашната язва и хроничния гастрит. Стимулира производството на муцин, който защитава лигавицата на стомаха.

 

 

Описание

Женско биле се използва от векове за облекчаване на храносмилането при различни стомашни оплаквания. Въпреки това в естествената си форма билката съдържа съединението глициризин, което повишава кръвното налягане и предизвиква други потенциални странични ефекти.

 

Затова Ди Джи Ел (DGL) е източник на екстракт от корен на женско биле (Licorice root), който не съдържа глициризин, така че продуктът е напълно безопасен дори за хора с високо кръвно налягане и други сърдечно-съдови проблеми.

 

За да бъдат ефективни, таблетките трябва да се сдъвкват така, че да се смесят добре със слюнката, след което тяхната активност в храносмилателния тракт бива задействана.

 

Ди Джи Ел (DGL) е безопасна и ефективна естествена алтернатива на т. нар. антиациди – медикаментите, препоръчвани за неутрализиране на произведената от стомаха солна киселина, намалявайки Ph на стомашния сок. Ефектът на Ди Джи Ел е различен от този на антиацидите – конвенционалните медикаменти, неутрализиращи или потискащи произведената от стомаха солна киселина. За разлика от традиционните антиациди, екстрактът от корен на женско биле не потиска стомашната киселина, защото тя е необходима за здравословния микробен баланс и усвояването на ценни вещества като калций, витамин В12, цинк, желязо и др.

 

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ди Джи Ел (DGL) / Женско биле (Сладник) 400 mg“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close Menu