Хапвайте здравословно през менопаузатаГорещи вълни, променливо настроение, подут корем… Симптомите на менопаузата мъчат хиляди жени. Не би ли било чудесно вашият лекар да ви каже как да се справите с тях? А може би шоколадът, кифличките и червеното вино ще ви помогнат? Или пък доматите, картофите и ягодите… Факт е, че някои храни могат да намалят неприятните усещания през менопаузата. Какво обаче е добре да хапвате в този деликатен момент от вашия живот?

Хапвайте повече соя и соеви продукти. Последните проучвания показват, че жени на средна възраст, които консумират най-малко три соеви продукта на ден забравят за нощното изпотяване и нервното напрежение. Освен това соята помага за добрата работа на сърцето и за заздравяване на костите. През менопаузата рискът от инсулт и инфаркт, както и остоепороза скача драстично. Соеви продукти също намаляват честотата на горещите вълни.
Запасете се с Омега-3. Вече има редица доказателства, че хората, които приемат повече Омега-3 ненаситени мастни киселини (които са в голямо количества в сьомга, риба тон и сардина)  са много по-концентрирани, запомнят по-лесно и реагират по-бързо на екстремни ситуации.
Пийте зелен чай. Богат на антиоксиданти, зеленият чай е заздравява костите и подпомага работата на сърцето. Проучванията показват, че няколко чаши зелен чай на ден могат да намалят опасността от инсулт с цели 69%.
Хайде на лютото! Нощното изпотяване и горещите вълни са най-неприятните симптоми на менопаузата. Добрата новина е, че пикантните храни и лютият сос премахват този проблем. Важно е обаче да хапвате лютото през деня и да го комбинирате с много зеленчуци.
Сбогом на бобовите растение. За съжаление през този период много жени се оплакват от неприятни и неконтролируеми газове и подуване на корема. За да се справите с тях, намалете консумацията на бобовите растения и зелените зеленчуци. Безалкохолните също са забранени.
Не пропускайте водата. Препоръчително е да пиете от 6 до 8 часа вода на ден. Това ще поддържа кожата ви хидратирана, мека и свежа.. Водата ще ви помогне да се преборите с подуването.

Ревита Ви препоръчва

МЕГА – ДХК, 1 000 mg

Калций & магнезий, 250 mg

Калций & магнезий & цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

Корал калций, 805 mg

Гроздовиден ресник, 40 mg

Детелина (цвят), 400 mg

Естросой, 335 mg

Естросой плюс, 335 mg

Див ям/ Сладък картоф (корен), 425 mg

Люцерна (лист), 405 mg

Пореч масло, 1 300 mg

Иглика масло, 1 300 mg

Ленено масло, 1 300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1 000 mg 57% АЛК

Ленена пудра с протеини & фибри & лигнани, 454 гр

Ленено масло, 474 ml Супер лигнан

Конопено масло, 237 ml

Зелен чай, 450 mg

 

 

 

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart