Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Гроздовите семена срещу АлцхаймерГроздовите семена, които съдържат естествени антиоксиданти, наречени полифеноли, могат значително да намалят риска от развитие на Алцхаймер. Това твърдят изследователите от Маунт Синай – Медицински колеж в Ню Йорк Сити (САЩ).
Предишни тестове показаха, че определен вид протеини, които открити в мозъка на болен от Алцхаймер, са причина за унищожението на клетките и загубата на паметта. Беше доказано още, че полифенолите от гроздовото семе спират работата на тези протеини и намаляват уврежданията и дегенерацията на мозъка, които се наблюдават при болни от опасното заболяване.
Изследването на американските учени продължило 5 месеца. Те наблюдавали доброволци, страдащи от Алцхаймер като със специални тестове определяли до каква степен са загубили паметта си. Половината от тях получавали гроздови семки ежедневно, а другата половина – плацебо. Оказало се, че нивата на коварния протеин, които се счита за виновен за болестта, при доброволците от първата група намалял значително, а при втората – останал непроменен. Според д-р Джулио Мария Пасинети Сондер, професор по неврология и психиатрия и гериатрия и ръководител на изследването, гроздовите семки са лесен и безопасен начин за предотвратяване развитието на Алцхаймер. Той е убеден, че пациенти, които са в първите стадии на заболяването могат да се възползват от ранната превенция благодарение на гроздовите семки. Около 103 000 души у нас страдат от деменции, като 50 000 от тях са болни от Алцхаймер.
Болестта на Алцхаймер е дегенеративна форма на деменция, при която загиват голям брой нервни клетки и предаването на сигналите в мозъка се прекъсва. С измирането на невроните в мозъка, способностите на болния и неговият характер постепенно се влошават. Загубата на памет, объркването, проблемите с ориентацията, трудностите с речта, промените в настроението, както и другите симптоми.

Ревита Ви препоръчва

Гроздово семе, 300 mg
Алайв Пауър Актив, 1 л

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart