Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Витамин D помага срещу псориазисКолко дълго седите на слънце и вземате ли допълнително витамин D? Според ново проучване на канадски учени хората, болни от псориазис страдат и от сериозен недостиг на „слънчевия” витамин.
Псориазисът е често срещано кожно заболяване, като за вероятни причини се смята автоуминна реакция на организма. При него кожните клетки нарастват много бързо, при което се получават плътни, бели, блестящи или червени кожни плаки. Те са с различни размери. Обикновено се появяват по коленете, лактите, скалпа, ръцете, стъпалата или ниско по гърба. Статистиката сочи, че около 3% от населението страдат от това заболяване.
Според изследователите по-големи проблеми имат хората, които живеят в северните райони на Америка, Азия и Европа. Причината е, че слънцето пече по-малко и те имат недостиг на ценния витамин D. Тестовете сочат, че на север около 56% от хората не получават достатъчно от ценния витамин, докато на юг – около 51%. Това е и причината хората на север да страдат от коварното кожно заболяване много повече. Учените са установили, че при достатъчно количество витамин D в кръвта псориазисът намалява, а при някои хора почти изчезва.

Ревита Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1 g

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart