×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Как да подсилим имунитета си в лесни стъпки

За да сме здрави и в добра форма, трябва да поддържаме имунитета си в пълна бойна готовност.

Какво е имунна система?

Имунната система е онази чудесна система, която ни предпазва от бактерии, вируси, токсини и други опасни патогенни микроорганизми. Ние обикновено възприемаме процесите в тялото ни за даденост и смятаме, че доброто здраве ни е гарантирано и не трябва да полагаме никакви усилия, за да го поддържаме – докато не се разболеем. Затова е важно да приемаме различни имуностимуланти, за да можеимунитета да ни пази, особено когато не се храним здравословно и сме подложени на стрес и обездвижване.

Как имуностимулантите помагат?

Имуностимулантите поддържат имунитета във върхова форма, за да може организмът да се бори, отблъсква и унищожава инфекциите, вирусите и бактериите. Има много начини да даваме нужното „гориво“ на имунната система, за да може тя да използва целия си потенциал. Ако се грижим за имунитета си и той ще се погрижи за нас – просто е. Не забравяйте! Консултирайте се със специалист, преди да започнете да приемате имуностимуланти, особено ако страдате от заболявания! Също така ако прекалите с употребата им, може да се стигне до свръхактивност на имунната система, а най-честият израз на това е алергията.

Природни имуностимулатори

Природните имуностимуланти дават на организма нужната подкрепа, за да може имунитета да е готова за битка. Не забравяйте, че микроорганизизмите, които причиняват грипа, туберкулозата и т.н., са навсякъде около нас, по всяко време, и обикновено успяваме да устоим на „атаките“ им. Природните имуностимулатори по естествен път ще позволят на организма да унищожи вирусите и спорите, без да се налага употребата на лекарства.

И нещо много важно – ако организмът ни успее да се справи с инфекциите без антибиотик, това ще направи имунитета ни много по-устойчив на бъдещи атаки. А и ще ни спести пари.

 

Ето нашите топ 5 природни имуностимулатори

ЧЕРЕН БЪЗ


Черният бъз освен имуностимулатор, „носи“ на организма и други екстри: той е антиоксидант, понижава холестерола, подобрява външния вид и дейността на сърцето. Освен всичко това подпомага лечението на кашлица, настинка, грип, бактериални и вирусни инфекции.

Медицинските качества на черния бъз са известни и се използват от векове. Биофлавоноидите и протеините, които се съдържат в сока от продовете на черен бъз, унищожават в зародиш вирусите, които причиняват настинка и грип. Дори и да сме станали жертва на простудно заболяване, приемът на черен бъз ще облекчи симптомите и ще ни накара да се чувстваме по-добре и да преболедуваме по-лесно и бързо. Доказателство, че това не са само общи приказки, е грипната епидемия в Панама през 1995 г., когато масовата употреба на това растение спомага за овладяване на ситуацията и подпомага по-бързото излекуване на заразените с вируса.

Черният бъз съдържа органични пигменти, танин, аминокиселини, каротеноиди, флавоноиди, рутин (витамин Р), витамин А и В, голямо количество витамин С и др. Той, също така, притежава леко слабително и диуретично действие.

ЕХИНАЦЕЯ

Как ехинацеята стимулира имунитета? Когато приемаме ехинацея, броят на имунните Т-клетки се увеличава, като по този начин помагат на лимфоцитите да не допуснат развитието на вредни микроорганизми в тялото. Най-добър е ефектът, когато се приема ехинация в комбинация – примерно екстракт от цвят и корен на растението. Всъщност и корените, и листата, и цветята на ехинацеята съдържат мощни вещества, които доказано подсилват имунитета.

ПРОПОЛИС

Прополисът е мощен имуностимулатор, богат на естествени природни вещества. Съдържа между 50 и 70 % смолисти вещества, около 30 % восък, 10 % етерични масла и около 5 % цветен прашец. Богат е на аминокиселини и витамини, както и на биофлавоноиди. Той съдържа около 500 пъти повече антиоксиданти, в сравнение с портокалите, например. Освен всичко това, прополисът съдържа белтъка албумин, калций, магнезий, калий и фосфор. Именно заради това заслужено му се носи славата на природно чудо.

Прополисът е най-ценен заради антибактериалното си действие. Той много успешно елиминира множество вируси, гъбички и вредни микроорганизми, които атакуват имунитета ни.

Доказани са и други полезни качества на прополиса при лечението на заболявания на зъбите и устната кухина, при храносмилателни проблеми и др.

ВИТАМИН С

Едва ли има нещо, което да не се е казало и изписало за него. Витамин С е може би най-популярното средство за повишаване на имунитета в световен мащаб. Той е най-изследваният хранителен елемент в света. Освен безспорната полза за хората, витаминът не е прекалено скъп за производство и се съдържа в много плодове и зеленчуци.

Защо, тогава, да приемаме допълнително витамин С? Всъщност, ако хапвате достатъчно плодове и зеленчуци, храните се здравословно и спортувате умерено, изобщо няма да имате нужда от допълнителна доза витамин С. Но, честно, колко от нас го правят? Аскорбиновата киселина (витамин С) не се произвежда в човешкия организъм и затова е необходимо да си го набавяме чрез храната или чрез таблетки или капсули.

Когато приемаме витамин С, производството на бели кръвни телца и антитела се увеличава, повишава се нивото на интерферон. Всичко това повишава значително защитата на организма срещу различни вируси, антитела, гъбички и пр. Не е за подценяване и факта, че този витамин предпазва от сърдечно-съдови болести и повишава нивата на добрия (HDL) холестерол, понижава високото кръвно налягане и пречи на „лошите“ мазнини да се превърнат в плака по артериите. И като добавка, тези, които приемат повече витамин С, се разболяват по-рядко от рак на дебелото черво, на гърдата и на простата.

Това не означава, че трябва да приемате огромни количества витамин С, за да подкрепите имунитета си и да се предпазвате от различни болести. Препоръчителното количество е около 200 милиграма на ден, което се равнява на поне шест порции пресни плодове и зеленчуци. Разбира се, за предпочитане е да приемате витамин С с удължено освобождаван, за да може тялото ви да разпределя усвояването и натрупването на витамина през целия ден.

ЦИНК

Цинкът е важен минерал, който съдържа около 200 ензима. Всъщност цинкът е много повече от имуностимулатор. Той е от изключително значение, за да може организмът ни да функционира правилно и да сме здрави и с блестящ външен вид.

Как цинкът ни предпазва от болестотворните микроорганизми? Той, в екип с различни химикали, наречени цинково зависими ензими, отбиват успешно атаките на „нашествениците“. Но ако прекалите с приемането на цинк, ще постигнете точно обратния ефект – понижен имунитет.

 

Всички тези топ 5 природни имуностимулатора биха били значително по-ефективни, ако се приемат в комбинация. Много по-лесно би било ако всички те се съдържат в един продукт, който освен че ще повиши имунитета и ще има благотворно въздействие върху цялостното ни здраве, е и с изключителен вкус. Вероятно повечето от вас веднага са се досетили, че този продукт е Самбукус – най-вкусният и полезен биопродукт, който съдържа всичко, което ви е нужно, за да сте в страхотна форма и в отлично здраве.

Профилактичното му приемане подсилва и укрепва имунитета, регулира обмяната на вещества в организма. Намалява симптомите при вирусни заболявания, оказва благотворно влияние при простуди, възпаления на бъбреците и пикочния мехур.

Прилага се при простудни заболявания, пневмония, бронхит, туберкулоза, кашлица. Подпомага борбата с високото кръвно налягане, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, възпаление на простатата, подагра, хемороиди, копривна треска, задух, затлъстяване.

Много добро действие оказва при простуда, хрема, ангина, кашлица, a също така при невралгии.

Самбукус е биосертифициран екстракт от черен бъз на американската компания Nature‘s Way. Богатата гама включва 6 различни продукта – натурален сироп и капсули, сироп за деца от organic черен бъз, сироп без захар и таблетки за подпомагане на имунната система. Продуктът не съдържа глутен, изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти. За производството му е използвана изцяло натурална формула и култивиран черен бъз. Хранителните добавки Самбукус притежават сертификат за чистота и природосъобразност, издаден от световно признатото сертифициращо дружество KOSHER.

Коментари (1)

    • Pepa Stoyanoba
    • 2011-09-12 14:00:52
    Черният бъз освен имуностимулатор, „носи“ на организма и други екстри: той е антиоксидант, понижава холестерола, подобрява външния вид и дейността на сърцето. Освен всичко това подпомага лечението на кашлица, настинка, грип, бактериални и вирусни инфекции. Медицинските качества на черния бъз са известни и се използват от векове. Биофлавоноидите и протеините, които се съдържат в сока от растението, унищожават в зародиш вирусите, които причиняват настинка и грип. Дори и да сме станали жертва на простудно заболяване, приемът на черен бъз ще облекчи симптомите и ще ни накара да се чувстваме по-добре и да преболедуваме по-лесно и бързо. Доказателство, че това не са само общи приказки, е грипната епидемия в Панама през 1995 г., когато масовата употреба на това растение спомага за овладяване на ситуацията и подпомага по-бързото излекуване на заразените с вируса. Черният бъз съдържа органични пигменти, танин, аминокиселини, каротеноиди, флавоноиди, рутин (витамин Р), витамин А и В, голямо количество витамин С и др. Той, също така, притежава леко слабително и диуретично действие Ботанически имена: Sambucus Canadensis; Sambucus ebulus; Sambuscus nigra; Sambucus Mexicana, S. Racemosa Приложение: Прилага се при простудни заболявания, кашлица, пневмонии, бронхит. Противовирусно и имуноукрепващо средство. Регулира обмяната на веществата. При разширени вени. Не трябва да се консумират големи количества сурови плодове на Sambucus ebulus, тъй като те могат да доведат до сериозни странични ефекти. Настойките от съцветия трябва да се приемат много внимателно, тъй като редица видове са отровни. Тъй като листата, стъблата и външната кора съдържат достатъчно количество цианид, който бързо може да убие малко дете, с тях трябва да се работи изключително внимателно и само под наблюдение на добре осведомен професионалист. Те са безопасни, когато се използват външно върху кожата за намаляване на възпаление и подуване. Цветовете и плодовете са безопасни В народните легенди, билката често се описва като “пълна домашна аптека” и че ако се приема продължително ще излекува човека от всички злини, които може да има в живота си, а това ще доведе до дълголетие, от там е дошло и името му “elder- старейшина”. Още от древни времена, цветовете, плодовете и вътрешната кора са били използвани като лекарства. Плодовете използвали за бои, вина, конфитюри, парфюми, козметични кремове и лосиони. Гален го класифицира като “гореща и суха” билка, използвана за такива студени и влажни състояния, като храчки и прекалено много слуз. За такива състояния билката е била предпочитано лечебно средство през 17-ти век. Бъзовата вода от цветове е използвана през 18 век за избелване на кожата и премахване на лунички. Ацтеките са използвали листата за лапи при главоболие, кръвотечение от носа, рани и кожни язви. Чероките пиели отвара от плод на бъз за лечение на ревматизъм

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.