Search
Филтрирай по...

Изненадващи факти за красотатаКожата ви не е безупречна, а фигурата ви не прилича на пясъчен часовник… Има ли защо да се притеснявате или се успокоявате с факта, че никой на този свят е съвършен… Съществуват обаче някои наистина любопитни данни, свързани с красотата. “Привлекателните хора вземат по-големи заплати. Несъзнателно обществото ги смята за по-интелигентни и по-работоспособни. Те получават повече внимание”, казва професорът по психология Ингрид Олсон от медицинския университет на Пенсилвания (САЩ). “Вече има няколко проучвания, които показват, че красотата води до огромни социални и икономически ползи”. Предлагаме ви няколко интересни научни факти за хубостта.

Красотата повишава доходите
Предполага се, че атрактивните хора са по-умни и по-способен от тези, които не изглеждат толкова добре. Проучвания показват, че хубавците по-лесно и без проблеми си намират работа и получават по-големи заплати от непривлекателните кандидати. Резултатите сочат още, че ако имате дълга лъскава коса и прекрасно тяло много по-лесно ще вземате изпитите в университета или колежа.

По-смели и по-трудолюбиви
Друго много разпространено схващане е, че хубавите хора са по-смели, по-надеждни, по-трудолюбиви и по-лесно работят в екип. Оказва се, че гладката кожа и симетричните черти на лицето са основна причина да ви приемат като истински герой, който ще се справи и в най-трудната ситуация.

Усмивката ви прави красиви
„Ако се усмихвате повече, отзивчиви сте и помагате”, хората несъзнателно ще ви приемат и за по-красиви. По-голямото доверие върви ръка за ръка с красотата. Един от най-лесните начини да „увеличите” красотата си е като се интересувате от околните и ги изслушвате”, казва Ан Демарис, съавтор на книгата „ Първи впечатления: Това, което не знаете за другите”.

Ключът е в спорта
“Почти няма хора, които не се стремят към магическата формула на красотата. Знаехме, че формата на тялото е много важна, за да може обществото да приема човек за привлекателен. Открихме обаче, че жените, които спортуват редовно несъзнателно полюшват бедра много по-сексапилно от останалите. Тези дами са в пъти по-привлекателни и предпочитани от мъжете”, казва изследователят Кери Джонсън, преподавател по психология в Ню Йорк (САЩ).

Пещерни мъже и материални жени
Срещите за 5-минути (които от няколко години се правят и в България) са показали, че мъжете са по-привлечени и склонни да излязат с красиви жени, а дамите предпочитат само богати господа. Това обаче не значи, че хората са сексуални маниаци и материалисти. Обяснението е просто. Красота е показател за добро здраве и способност на жената да роди много деца. Материалното богатство пък е знак за стабилност.

Опасните петна
Проучванията показват, че мъжете се ужасяват и впечатляват повече от тъмните петна от кожата, а не от бръчките. Неравномерният тен и слънчевите петна могат да добавят между 10 и 12 години върху възрастта на всяка жена.

Без притеснения
Ако се чувстват непривлекателни, смятате, че хората ви отхвърлят заради външния вид, това ще ви направи нервни, несигурни и напрегнати. Негативните чувства обаче заличават всички привлекателни черти и така влизате в омагьосан кръг. Ако се фокусирате върху недостатъците си, ще се почувствате по-самотни и в изолация. Опитайте се да откриете привлекателните си черти и така самочувствието ви ще скочи до небето.

Ревита Ви препоръчва

Красива кожа био квартет 15 ml, за красива и гладка кожа, без бръчки

Brilliant Look /Брилиант Лук/, 450 mg

Коса & кожа, 600 mg

Еликсир на младостта (серум), 30 ml

Изсветляващ крем за кожа и петна, 30 ml

Околоочен лифтинг ефект (крем), 15 ml

Освежаващ лосион, 60 ml & крем с пилинг ефект, 30 ml

Подочна терапия (крем), 15 ml

Тонизиращ серум с хиалуронова киселина, 30 ml

Почистващо соево мляко, 120 ml

Регенериращ нощен крем, 30 ml

Супер защитен дневен крем, 30 ml

Тази публикация има един коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart