Search
Филтрирай по...

1. Челен лифтинг: тази козметична операция изглажда бръчките на челото и повдига веждите и кожата около тях. По време на процедурата се отстранява излишната тъкан и се опъва кожата на челото. Възстановителният период е от 7 до 10 дни в домашни условия; раните зарастват в продължение на 2-3 седмици. Резултатите от операцията траят между 5 и 10 години. Възможните усложнения са: неподвижност на лицевите мускули, отпускане на мускулите и асиметрия.

2. Блефаропластика: целта на тази операция е отстраняване на отпуснатата увиснала кожа на горните и долните клепачи и намаляване на торбичките под очите. Възстановителният период е между 7 и 10 дни в домашни условия; като през първите 2-3 дни трябва да се избягва четенето, в продължение на 2 седмици след операцията не трябва да се носят контактни лещи, а няколко седмици след операцията се наблюдават отоци и хематоми. Възможните усложнения са: временно двойно виждане, замъглено зрение, инфекции, кървене, сухост в очите, неспособност за пълно затваряне на очите и в редки случаи слепота.

3. Ритидектомия (лифтинг на лице): тази операция се извършва с цел възвръщане на предишната форма на лицето, опъване на увисналата кожа в областта на бузите и брадичката, отстраняване на излишното количество мазнина и стягане на мускулната тъкан. Възстановителният период продължава между 10 и 14 дни в домашни условия, хематомите изчезват след 2-3 седмици, а резултатите от операцията траят около 5-10 години. Възможните усложнения са: парализа на лицевите мускули, инфекции, кървене и белези.

4. Липосукция: това е процедура за корекция на фигурата чрез оперативно изсмукване на излишното количество мазнина. Съществуват 3 вида липосукция: традиционна, оттичаща и ултразвукова. Оттичащата липосукция се извършва по така наречената тумесцентна техника. При нея в третираната област се влива селинен разтвор и упойващи вещества за намаляване на отоците и хематомите. При ултразвуковата липосукция мастната тъкан предварително се втечнява с помощта на звукови вълни с определена честота, след което се отстранява. Възстановителният период от липосукцията е от 1 до 2 седмици в домашни условия; отоците и хематомите обикновено изчезват след 1 до 6 месеца. При спазване на здравословна диета и поддържане на висока физическа активност резултатите могат да бъдат перманентни. Възможните усложнения са: набръчкване или увисване на кожата, поява на пигментни петна, прекалена загуба на течности, инфекции и др. В медицинската практика са известни случаи, в които липосукцията е довела до летален изход.

5. Ринопластика: тази операция се извършва за корекция на формата на носа и облекчаване на някои дихателни проблеми. Възстановителният период е приблизително 1-2 седмици в домашни условия, а крайният резултат от намесата се наблюдава около една година след операцията. Възможните усложнения са: инфекции, увреждане на кръвоносните съдове и евентуална необходимост от реоперация.

6. Абдоминопластика (пластика на корема): тази процедура има за цел отстраняване на увисналата кожа в областта на корема. Възстановителният период е от 2 до 4 седмици в домашни условия, a в продължение на 4-6 седмици са забранени физическите натоварвания. При спазване на здравословна диета и поддържане на физическа активност след края на възстановителния период, резултатите могат да останат завинаги. Възможните усложнения са: образуване на тромби, инфекции, белези и в някои случаи необходимост от повторна операция.

*Забележка! Дори при правилно извършена операция, резултатът не винаги отговаря на очакванията на пациента. Ефективността на всяка корекция до голяма степен зависи от професионализма и опита на хирурга, а също така от редица индивидуални особености на пациента: типа кожа, общото здравословно състояние и способността на организма да се възстановява.

Задължително обсъдете с вашия хирург какво очаквате след операцията, за да избегнете възможните разочарования. Опитният и квалифициран хирург ще обясни на пациента, че резултатът от операцията може да не оправдае неговите очаквания.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

// Трейкинг код ЕТАРГЕТ //
×

Cart