Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Детоксикация, запек

Тази публикация има 4 коментари

 1. Здравейте!
  Имам хроничен запек от много години, с газове, подуване на стомаха и съответно напълняване. Изследванията ми показаха нервен стомах, полипи и дивертикули.Опитала съм всичко от традиционна медицина ,билки и какво ли не- нищо не помага .Пия всяка вечер чай сена и зелен чай. Днес си купих хуск псилиум, имам два приема и се чувствам добре. Въпроса ми е колко време да го пия и има ли надежди да се регулира стомаха ми ,запека и подуването да спре?

  1. Здравейте,

   Билката сена е добре да се приема само при нужда, зеленият чай /ако става въпрос за китайския при запек/ може да се приема по-продължително, но както знаете, всички помощни средства от този род водят до допълнително “залиняване„ на червата. ХУСК представлява люспи от индийски живовляк, които са силно хигроскопични, набъбват, събират токсините в червата и регулират перисталтиката. Може да се приемат много продължително време, с месеци. Напр. може да го приемате есен,зима и пролет, а през лятото да почивате, като опитате да приемате нужното количество фибри с храната – много зелена салата, добре сдъвката има същия ефект, настъргани моркови и т.н. Не забравяйте и упражненията и ходенето пеша /всеки ден по 1 час/, те също имат доказан ефект дори при упорит дългогодишен запек.

   Д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 2. Здравейте,
  искам да попитам колко времеме трябва да се пие хуск и трябва ли да има интервали , в които да се почива.
  Аз го пия от 1 месец и се чувствам много добре, но искам да знам има ли ограниение във времето и задължителна пауза, и ако има на какви интервали да го пия. Освен хуска, пия по 2 капсули миши трън на обед и две капсули Фо-ти сутрин, а хуска вземам вечер преди храна по 5 капсули.
  Благодаря.

  1. Здравейте,

   ХУСК може да се пие продължително време, например в есенно-зимния сезон, 6-8 месеца. Може да се пие и целогодишно с едномесечен период на почивка, но ми се струва противоестествено да разчитате само на него. Добре е в сезона, когато има изобилие от плодове и зеленчуци, да подбирате тези, които ви помагат за проблема и да прекъсвате хуск-а.Ефектът е и психологически, проявявате усилия и грижа за тялото и здравето, а не оставяте само хапчета да ви вършат работата.

   Д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart