Грижа за кожата след 40-те - Revita.bg

Грижа за кожата след 40-те

Жените над 40 години трябва да полагат извънредни грижи за красотата на своята кожа и да използват едновременно ефективна и щадяща козметика. След тази възраст е много опасно да се правят икономии за сметка на кожата и да се купува евтина козметика със съмнително качество. И все пак състоянието на кожата зависи не само от качеството и количеството на използваните козметични продукти, но и от общото здравословно състояние, грижите, които са полагани за кожата в миналото и веществата, които организма си набавя заедно с храната.

За забавяне на стареенето помага, също така приемането на различни хранителни добавки, осигуряващи на кожата антиоксидантна защита и подхранване с жизнено важни вещества.

Препоръчително е да се приемат хранителни добавки със съдържание на:

  • Витамин А притежава антиоксидантно действие, предотвратява развитието на злокачествени образувания и предпазва кожата от вредите на слънчевите UVлъчи.
  • Витамин Е (токоферол) – мощен антиоксидант, използва се за профилактика на атеросклероза и сърдечносъдови заболявания и забавя стареенето на кожата.
  • Витамин С – има висока антиоксидантна активност, защитава клетките от редица токсични вещества (сред които нитрати и нитрити), подобрява имунните реакции и стимулира синтеза на колаген и абсорбцията на желязо в храносмилателния тракт.
  • Пикногенол – екстракт от кора на морски бор (или гроздово семе), съдържащ антоцианидини (биофлавоноиди). Притежава мощно антиоксидантно действие, стимулира синтеза на колаген, укрепва стените на кръвоносните съдове и подобрява кожната микроциркулация.
  • Екстракт от Гинко билоба – има висока антиоксидантна активност, укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява микроциркулацията и стимулира умствената дейност.
  • Глицин (аминокиселина) – притежава антистресов ефект, снема умората и напрежението и стимулира работата на мозъка.
  • Мастни киселини: алфа линоленова, линолова и гама линоленова киселина или балансиран микс от мастни киселини (омега-6 или омега-3 комплекс) – подобряват състоянието на кожата, нормализират водния й баланс и притежават имуномодулиращо действие.

Ревита Ви препоръчва:

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg
Гроздово семе, 300 mg

Гинко, 460 mg

Пореч масло, 1300 mg

Иглика масло, 1300 mg

Хидраплениш, 500 mg

Хидраплениш & МСМ, 750 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
UV лъчи слънцезащита
Внимание: слънцезащитната козметика не е достатъчна, нужен е колаген!
    Стане ли дума за защита от UV радиацията, всички се сещаме първо за конвенционалната слънцезащитна козметика, която се нанася локално върху кожата....
Пребиотици
Пробиотиците – оптимален източник на здраве и красота!
    Пробиотиците се използват отдавна от хората, а млечните продукти, които ги съдържат, са традиционна храна в някои райони по света. Съществуват около...
Диети
Кратко въведение в суровоядството – само за начинаещи!
    Защо сурова храна? Храненето със сурови храни се основава на схващането, че най-здравословната храна е непреминалата през топлинна обработка. Огромната част от...