Search
Филтрирай по...

В България, пчелният прашец е познат със своите лечебни качества от дълги години. В Европа и Америка той добива популярност едва в последните няколко десетилетия, но ползата от неговата употреба е клинично доказана. Още повече, че пчелният прашец е съставен само от биосъставки, без неорганични добавки. Всичко това прави пчелния прашец изключително полезен за повишаване на силата и енергията не само при спортисти, но и при малки деца и хора, които не се занимават със спорт.

Витамин А, В комплекс и C в един естествен продукт

Пчелният прашец е особено полезен, когато се комбинира с правилно хранене и други хранителни добавки, които са богати на витамини. Тъй като пчелният прашец е богат на витамин А, В комплекс и C, не бива да се предозира в комбинация с други добавки, съдържащи гореизброените витамини. Също така, не бива да се забравя, че пчелният прашец е суплемент и не трябва да се използва като алтернатива на пълноценното хранене.

Много често пчелният прашец се използва като спортна добавка от активно спортуващите. Това е напълно оправдано и препоръчително, тъй като той се усвоява много добре от организма при продължителни натоварвания. Особено добре се разгражда и усвоява след дълги анаеробни дейности като джогинг, тенис на маса, футбол, скачане на въже, коремни преси и други. В по-малка степен се усвоява при аеробни дейности като вдигане на тежести и фитнес, но когато те се комбинират с коремни преси, ефектът се повишава.

Препоръчително е приемането на пчелен прашец като средство за повишаване на имунната система. Бъдете внимателни с дозировката и съобразете дозата си с начина на живот и моментното си физическо състояние. Макар и рядко, пчелните продукти могат да предизвикат алергични реакции, така че не вземайте повече от препоръчителната дневна доза.

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart