Рибеното масло пази от диабет - Revita.bg

Рибеното масло пази от диабет

Ежедневният прием на рибено масло може да активира гени в човешкия организъм, които да регулират липидния състав в кръвта на хора с наднормено тегло и риск от захарен диабет. По този начин опасността от появата на диабет се намалява драстично. Това са открили тайвански учени наскоро. В изследването взели участие хора, предразположени към коварното заболяване. Изследователите периодично следели липидния състав на кръвта на пациентите, ниво на триглицеридите, както и на холестерола. Доброволците били разделени на две групи. Първата ежедневно получавала таблетки с рибено масло, а втората плацебо в продължение на 2 месеца. Оказало се, че в края на програмата състоянието на доброволците от първата група се подобрило значително. Триглицеридите и холестеролът им били в норма.
Диабетът е често срещано заболяване. При 40-50% от болните се открива наследствено предразположение. Заболяването е хронично, при което има недостиг на хормона инсулин, в резултат на което глюкозата в кръвта не може да бъде поддържана в нормалните й граници. Началните признаци на диабета са пресъхване на устата, често уриниране, умора, чести инфекции, прекалено бавно зарастване на рани и др. Високите нива на холестерола в кръвта се считат като показател за диабет и като нарушение на правилния обмен на веществата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Белези
Заличете белезите от акне в домашни условия и без скъпи процедури!
    Въпреки че акнето се среща по-често през пубертета, все повече хора в зряла възраст се сблъскват с този проблем. Причината за появата...
Рибено масло
Омега-3 подобрява мозъчната функция у деца и възрастни!
    През последните няколко години омега-3 полиненаситени мастни киселини се превърнаха в една от суперзвездите на доброто хранене. Но какво точно представляват омега-3?...
Атеросклероза
100% контрол върху холестерола с ябълков пектин!
    Ябълките са източник на фитохимикали и фибри, като една средно голяма ябълка осигурява повече от 10% от препоръчителната дневна доза фибри. Установено...