Search
Филтрирай по...

Бета глюканите са естествени полизахариди, които са съставна част на клетъчната стена в много бактерии, растения и гъби.

Екстрактът от бета глюкан е пречистена форма, извлечена от дрождите Saccharomyces cerevisiae, като вредният протеин е премахнат.

S. cerevisiae е видът дрожди, които най-често се използват в производството на тестени изделия и бира. Този микроорганизъм стои в основата на най-често срещаната ферментация и се размножава чрез процес на делене, наречен пъпкуване.

Бета глюканът се използва като хранителна добавка в продукти като дресинги за салати, замразени десерти, сметана и топене сирене.

Името на дрождите, Saccharomyces cerevisiae, произлиза от гръцкото название Saccharo – което означава “захар” – и myces, което означава “гъба” Cerevisiae идва от латински и означава “от бира”.

Предимства на бета глюкана

Бета глюканът подсилва имунната система и може да повиши енергийните нива.

Изследване върху имуностимулиращите качества на глюканите показва, че те са в състояние да активират макрофагите (вид имунни клетки) и естествените убиййци (NK-клетките), в последствие и Т-клетките и В-клетките, включващи  определени цитокини.

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart