Бетаин анхидрос - Revita.bg

Бетаин анхидрос

Бетаин анхидросБетаин анхидрос, наричан още триметилглицин, е важна хранителна съставка, произлизаща от холин. Бетаинът пренася и доставя метилови молекули в тялото, за да подпомогне протичането на химическите процеси.

Името на бетаина произлиза от растението, в което е било открито за първи път: захарното цвекло. То се среща в още много други растителни и животински продукти. Най-добрите източници на бетаин са зелените листни зеленчуци, зърнените и бобовите храни, морските храни, виното и захарното цвекло.

Провеждат се изследвания дали триметилглицинът може да помогне за намаляване високите нива на аминокиселината хомоцистеин в кръвта. Учените се опитват да разберат дали високото ниво на хомоцистеин има директен негативен ефект върху състоянието на сърдечно-съдовата система или е просто рисков фактор.

Освен това бетаинът играе важна роля при производството на карнитин и помага за предпазване на бъбреците.

Ползи за здравето от бетаина

Бетаинът се използва основно от хора с прекомерно високи нива на хомоцистеин в кръвта.

При хората бетаинът е жизненоважен за поддържане функциите на червата и възпроизводството на клетки.

Бетаинът подпомага храносмилането като ускорява окислението на липидите. Това е резултат от увеличеното произвеждане на карнитин. Оптималните нива на карнитин в тялото допринасят за цялостното физическо здраве, тъй като мазнините се използват ефективно като гориво в тялото.
Атлетите, чиито изпълнения са свързани със сериозни силови тренировки, особено тези, които не се повлияват от кретин, може да приемат бетаина в комбинация с аминокиселините креатин моно, креатин етил естер, креатин етил естер малат и особено с гликоциамин за натрупване на мускулна маса.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...