Бетаин хидрохлорид - Revita.bg

Бетаин хидрохлорид

Бетаин хидрохлоридБетаин хидрохлоридът е N-триметилова форма на аминокиселината глицин, с химичен състав близък до този на холина.

Бетаинът се образува в тялото от холин и се среща в храни като спанак, пшеница и захарно цвекло. Хидрохлорната киселина се среща естествено в стомаха (в стомашната киселина), като разгражда протеините и предпазва храносмилателния тракт от опасни бактерии.

Бетаин хидрохлоридът е полезен като хранителна добавка, особено за хора страдащи от недостатъчно производство на стомашна киселина. С цел подпомагане доброто състояние на стомаха, бетаин хидрохлоридът доставя хидрохлорна киселина, естествената стомашна киселина. Това подпомага разграждането на мазнините и протеините в тънките черва за по-добро храносмилане.

Предимства за здравето от приема на бетаин хидрохлорид

Натуропатите отдавна твърдят, че ниското ниво на стомашна киселина е широко разпространен проблем, който пречи на храносмилането и абсорбцията на хранителни вещества. Бетаин хидрохлоридът е сред най-често предлаганите решения за това състояние.

Правят се проучвания за това дали бетаинът помага за намаляване на високите нива на аминокиселината хомоцистеин в кръвта. Учените се опитват да определят дали високите нива на хомоцистеин имат директен отрицателен ефект върху здравето на сърдечно-съдовата ситема или това е само рисков фактор.

 

Бетаин хидрохлорид, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...