×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Коензим Q10

53 продукта

Показани са 1-24 от общо 53 артикул(а)

ТОП Избор за Вас

Коензим q10 е основен компонент на митохондриите – елементите за производство на енергия на всички наши клетки. Coenzyme е особено полезен за здравето на сърцето и има основна роля при производството на клетъчна енергия. 


Източници на Коензим q10

Клетъчната енергия е от голямо значение за органите с високи енергийни нужди – сърце, черен дроб, бъбреци. Запасите на коензим q10 се изчерпват от приема на някои лекарства, а друга причина за този факт е напредването на възрастта. Всеки организъм има различно ниво на потребност от веществото, като това се определя от здравословното състояние, възрастта и начина на живот. Някои храни като рибата, кръстоцветните зеленчуци, соята, сусама, цитрусовите плодове, рапицата, слънчогледа, маслините, пилешкото, говеждото и свинското месо, както и някои ядки – фъстък и шам-фъстък са богати на коензим q10. Ние от онлайн магазин Ревита сме на мнение, че включването им в менюто, заедно с хранителни добавки, ще гарантира синтеза на това важно вещество в организма.


Ползи и вреди

Това е важен антиоксидант, който тялото произвежда. Ензимът успешно извежда вредните свободни радикали от тялото, чиято неправилна обработка би могла да доведе до оксидативен стрес. Включването в менюто на храни, богати на този елемент не е достатъчно и се налага приемът на хранителни добавки. Какви са ефектите?

  1. Подкрепа за сърдечно-съдовата система – приемът на хранителни добавки, съдържащи коензим q10, помага за защита на сърдечните функции, целостта на кръвоносните съдове и стимулира естественото производство на енергия в клетките. Високият холестерол уврежда сърдечния мускул, тъй като го окислява. Хранителните добавки са ефективни за сърцето, защото го предпазват от увреждане, намаляват шанса от сърдечни заболявания, като тромбоза и коронарна атеросклероза, поддържат нормални стойности на кръвната захар и регулират метаболитните процеси в организма.

  2. Превенция срещу оксидативен стрес – оксидативният стрес се получава в резултат на липсата на достатъчно антиоксиданти в организма, които да извеждат вън от тялото свободните радикали. По своята същност свободните радикали са нестабилни молекули, които тялото произвежда като реакция на влиянието на околната среда или други състояния. За съжаление, антиоксидантите не се синтезират самостоятелно от организма, което налага набавянето им. Ако се приема коензим q10 с подобрена митохондриална подкрепа, организмът ще се чувства изключително добре. Добавката е мощен антиоксидант, без оцветители, алергени и ГМО. Формулата постига профилактичен и превантивен ефект за тялото. Поддържа жизнените показатели, спомага за максималното усвояване на полезните вещества от храната и се грижи за добрия храносмилателен процес. Дневната препоръчителна доза е една капсула от 100 мг. 

  3. Намаляване на хроничната умора и възстановяване на жизнените сили – Натоварването играе голяма роля за загубата на тонус, а и се превръща в причина за постоянна умора, която специалистите определят като хронична. Изключително важно е да се приемат вещества, които да се справят с нея, да поддържат енергията, концентрацията и производителността. Приемането на таблетки, съдържащи коензим q10 в комбинация с естествени съставки, като кофеин, екстракти от гуарана, броколи и черен пипер, ще окаже благоприятно действие върху организма.

  4. Поддържане на надбъбречните жлези и балансирано производство на бъбречни хормони – някои добавки с коензим q10 се предлагат в течна форма. Липозомното дозиране е полезно за хора, които трудно преглъщат таблетки, а освен това веществата достигат до клетките със значително по-голяма бързина. Липозомната форма е практична за потребителя, защото начинът на дозиране я прави по-икономична, а друго предимство е, че е по-евтин вариант от таблетките, чиито цени са значително по-високи спрямо тази алтернатива. Приемът на коензим q10 в такава форма доставя осем пъти по-висока абсорбция и бионаличност от стандартните форми. Тя намалява страничните ефекти от приема на холестеролопонижаващи лекарства, увеличава издръжливостта на сърцето при физически натоварвания и подобрява когнитивните процеси.

  5. Поддържане на еластичността на кожата – коензим q10 се използва в козметологията, тъй като е установено, че има благоприятно действие върху подобряване на процеса на регенерация, изглаждане на бръчките, синтезиране на колаген. Полезните свойства на коензим q10 се изразяват в подхранване на кожата и поддържане на необходимата влага.

  6. Коензим q10 при желание за отслабване – свойството на елемента да ускорява обменните процеси благоприятства загубата на тегло. Той изгаря мазнините, ето защо веществото се използва от спортисти.

  7. Забавя процеса на дегенерация – дегенерацията, известна още като стареене, е естествен процес, с който индивидът се сблъсква поради възрастта. Употребата на добавки с коензим q10 спомага за функционирането на вътрешните органи, което от своя страна удължава младостта.

коензим q10 цена


Има ли странични ефекти

Доказан факт е, че дори полезните вещества могат да се окажат вредни в някои ситуации. Повечето отзиви за коензим q10 са с положителен ефект, но има някои странични ефекти, които възникват. Ето кои са те за коензим q10:

  • Индивидуална непоносимост – всеки организъм е уникален. При употребата на някои лекарства или вещества обаче, се случва непоносимост от организма. Тя се изразява в алергични реакции;

  • Безсъние – друг нежелан ефект от приема на коензим q10 е липсата на продуктивен сън;

  • Киселини – ефектът се проявява при хора, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт;

  • Намаляване на кръвната захар – ако коензим q10 се приема от диабетици, то преди ползването му е задължителна консултацията с лекар. 


Дневната доза на коензим q10 обикновено е разделена на две или три дози. Приема се по време или след хранене. Терапията с коензим q10 трае от един до шест месеца, като повторното й започване трябва да е месец след последната употреба. Преди увеличаване на дозата се препоръчва консултация със специалист.


Веществото би могло да се приема с витамини от група B, а приемът му с витамин C повлиява положително върху енергията и тонуса на организма. 

Продуктът беше успешно добавен в любими.