Калциев L-лактат - Revita.bg

Калциев L-лактат

Калциевият лактат е калций със силно киселинно действие, който компенсира дефицита на калций от недостатъчния прием с храната или недостатъчната абсорбция. Тази водноразтворима сол на млечната киселина се използва и в състава на храните вместо сода за хляб.

Предимства на калциевия лактат

Набавянето на нови запаси от калций е важно, тъй като тялото извлича калций от костите, когато няма в наличност достатъчно калций за протичането на други функции в тялото.

Много хора използват калциевия лактат, за да бъдат сигурни, че приемат достатъчно калций, особено бременните жени, кърмачките и жените в менопауза, както и хората приемащи лекарства като фенотоин, фенобарбитал или преднизон (които могат да попречат на калция да достигне до мускулните клетки на артериите и на сърцето). Калциевият лактат помага за осигуряването на оптимални нива на калций за хората приемащи тези лекарства.

Освен за лечението на калциев дефицит, калциевият лактат служи и за неутрализиране на киселините. Калциевият лактат може да бъде ефективен при различно pH и не е необходимо да бъде преработен с храната, за да се абсорбира. За предотвратяване разрушаването на зъбите, към несъдържащите захар храни и води за уста се добавя калциев лактат, тъй като той увеличава реминерализацията на зъбния емайл, когато се добави към продукти, съдържащи ксилитол. Освен това се добавя към прясно нарязани плодове (като пъпеш),  за да ги поддържа свежи и да увеличи престоя им в свежо състояние в магазина.

Естествената храна е най-добрият източник на калций – приемът на един млечен продукт осигурява 300мг калций. Хората, които не приемат достатъчно калций от хранителни източници, се нуждаят от приема на хранителни добавки.

Ревита Ви препоръчва

Калций & магнезий, 250 mg

Калций & магнезий & цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Корал калций, 805 mg

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

 

Коментирай

Регистриран сте като Ревита. Излез »

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...