Калциев лактат глюконат - Revita.bg

Калциев лактат глюконат

Калциев лактат глюконатКалциевият лактат глюконат е разтворима сол на калция, млечната киселина и глюконовата киселина, която съдържа 13% елементарен калций.

Калциевият лактат глюконат е създаден като висококачествен източник на калций, който се използва за обогатяване на хранителни продукти и напитки.

Въпреки че има различни калциеви съединения, които осигуряват калций, полезността на всеки от тях зависи от различни фактори като концентрацията на елементарен калций и способността за абсорбция. Калциевият карбонат съдържа 40% калций, калциевият цитрат 21% калций, а калциевият глюконат 9.3% калций. Имайте предвид, че съдържанието на калций е само един от факторите. Биодостъпността или степента на абсорбция, разтворимостта, взаимодействието с други лекарства или добавки, специфичното състояние на всеки човек, индивидуалните предпочитания и цената са други фактори, които се отчитат при избора на калциев продукт.

 

Проучванията сочат, че биодостъпността на калциевия лактат глюконат при хората може да достигне 30%, равна или дори по-висока от биодостъпността на калция в млякото. Абсорбцията на калций при силно абсорбиращата разтворима калциева сол и при млякото варира между 25% и 33% при здравите хора.

Предимства на калциевия лактат глюконат

Калциевият лактат глюконат може да бъде полезен при неутрализиране на натравяне с хидрофлуорна киселина. Той намира приложение в готварски техники, например при обратна сферификация, като не придава никакъв аромат на крайния продукт. Тази хранителна добавка се използва за лечение и предотвратяване на прекомерно ниски нива на калций при хора, които не си набавят достатъчно калций с храната.

Много хора използват добавки, за да бъдат сигурни, че приемат достатъчно калций, особено бременните жени, кърмачките и жените в менопауза, както и хората, приемащи лекарства като фенотоин, фенобарбитал или преднизон (които могат да попречат на калция да достигне до мускулните клетки на артериите и на сърцето). Калциевият лактат помага за осигуряването на оптимални нива на калций за хората приемащи тези лекарства.

 

Ревита Ви препоръчва

Калций & магнезий, 250 mg

Калций & магнезий & цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Корал калций, 805 mg

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

 

Коментирай

Регистриран сте като Ревита. Излез »

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...