Кора от канела - Revita.bg

Кора от канела

Екстрактът от кора от канела на прах е водноразтворима полимерна съставка, извлечена от кората на дървото Cinnamomum wilsonii Gamble. В ролята си на антиоксидант екстрактът от кора на канела предпазва имунните клетки от увреждане при окисление.

Екстрактът от кора на канела подпомага правилното действие на инсулина и регулира нивото на кръвна захар в тялото.

Този продукт не съдържа големи количества от ароматното канелено масло, което е свързано с канелата на прах използвана в кухнята. Тъй като то се извлича от водноразтворими съставки в кората на канелата, то може да бъде концентрирано до нива, които са токсични, ако съдържаха обикновено масло от канела.

Ароматът и вкусът на този екстракт е същият като на хранителната подправка, но не съдържа маслената съставка.

Ползи от екстракта от кора на канела

Екстрактът от кора на канела подпомага правилното функциониране на инсулина и регулира нивото на кръвната захар в организма.

Билката е била използвана в Източната медицина от хилядолетия като подправка и като помощно средство за храносмилането. Благоприятното действие на канелата върху храносмилателния тракт се приписва на антиоксиданта катехин, който се среща и в чая.

Антиоксидантите подпомагат сърдечно-съдовата система, предпазват клетките от окисление и подпомагат поддържането на нормални нива на мазнините и холестерола в тялото.

Ревита ви препоръчва:

Канела, 400 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...