Меден L-аспартат - Revita.bg

Меден L-аспартат

Аспартатът в тази добавка увеличава абсорбцията и ефективното използване на медта. Той е важна съставка в цикъла на лимонената киселина (цикъл на Кребс), центърът за производство на енергия в тялото.

Аспартановата киселина е необходима на всяка клетка в тялото. Освен това тя е метаболитен посредник за няколко биохимични процеса в тялото, включително в цикъла на трикарбоксилната киселина и в този на уреята. Смята се, че солите на аспартановата киселина транспортират минерали към метаболизиращите клетки, като помагат за метаболитните процеси чрез попълване на резервите от електролити и чрез допринасяне за ефективното производство на енергия. Аспартатът може да намали консумацията на кислород от клетките по време на цикъла за образуване на енергия.

Медният аспартат е хранителна добавка с по-добра абсорбция, поносимост, задържане и биодостъпност в сравнение с другите добавки, съдържащи мед.

Симптоми на медния дефицит

Медният дефицит се характеризира с анемия, забавен растеж, повишени нива на холестерол в кръвта, умора, сърдечна аритмия, чуплива или обезцветена коса, високо кръвно налягане, дефекти в развитието на костите, безплодие.

Въпреки че при хората рядко се среща недостиг на мед, той е възможен при определени обстоятелства. Допълнителните симптоми за вероятен дефицит на мед включват ниска телесна температура, фрактури на костите и остеопороза, изпъкнали разширени вени, ниско ниво на белите кръвни клетки, неритмична сърдечна дейност, висок холестерол, повишена чувствителност към инфекции, вродени дефекти, загуба на пигментация на кожата, проблеми със щитовидната жлеза. Унаследеният дефицит на мед (синдром на Менкес) се наблюдава при бебетата от мъжки пол, които са унаследили мутирал Х-свързан ген (1 на 50 000 бебета). Децата с болест на Менкес не могат да абсорбират нормално медта и страдат от сериозен дефицит, ако не се приложи лечение в ранна детска възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...